A Nyugati Királyság Lovagjai
A Nyugati Királyság Lovagjai
A Nyugati Királyság Lovagjai
A Nyugati Királyság Lovagjai
Videó beküldése

A Nyugati Királyság Lovagjai társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Nyugati Királyság Lovagjai egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Nyugati Királyság Lovagjai egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a market és a különböző típusú munkás mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A nyugati királyság lovagjai ár: 12 490Ft. Az ország virágzásnak indult, de máris fenyegetéssel kell szembenéznie: betolakodók fosztogatják a vidéket! Szaracének leselkednek a határokon, miközben vikingek portyáznak a városokban, és még a keleti bizánciak is kimutatták a foguk fehérjét. Nemesként kötelességed a birodalom védelmére kelni! Erősítsd meg a falakat, terjeszd a hitet, és győzedelmeskedj a viking és szaracén hordák felett!

A Nyugati Királyság társasjáték trilógia második tagja műfajának legjobb tulajdonságait ötvözte és megújította, így minden eddiginél izgalmasabb és összetettebb játékélményt nyújt. A győzelemhez szinte végtelen számú út vezethet, a játékosoknak pedig teljes szabadsága van a sajátjuk kialakításában. Kombináld okosan az akcióid, tervezd meg tudatosan a lépéseid, és nyerj!

Vértezd fel sereged, készítsd a lovakat, élezd meg kardjaid – ellenség a láthatáron!

A Nyugati Királyság Lovagjai Nyugat-Franciaország történelmének egy viharos szakaszában játszódik, időszámításunk szerint 900 környékén. A közelmúltban ugyan számos fejlesztés történt a városokban, azonban a távolabbi települések továbbra is veszélyben vannak a betolakodók miatt. A szaracénok az országhatárra felderítőket küldtek, miközben vikingek dúlják fel a környéket, állatokat és egész vagyonokat rabolva maguknak. Még az északon élő bizánciak is kimutatták a foguk fehérjét. Nemesekként a játékosoknak munkásokat kell toborozniuk a városban, hogy megvédjék azt az ellenségtől, erődítményeket kell építeniük, és terjeszteniük kell az igét országszerte. Ebben a harcban szerencsére nem lesztek egyedül, hiszen a király legjobb lovagjait küldi segítségetekre! Nyergeld a lovakat, és készítsd a kardod!

A Nyugati Királyság Lovagjaiban az lesz a győztes, aki a legtöbb győzelmi ponttal (GyP) rendelkezik a játék végén. Pontokat előőrsök és erődítmények építésével, szerzetesek beiktatásával és a betolakodókkal való szembeszállással lehet szerezni. Minden fordulóban a játékosok igénybe veszik egy különleges lovag segítségét, és munkásokat gyűjtenek a különböző feladatok végrehajtására. A játék előrehaladtával a játékosok hite, ereje és befolyása lassan növekszik. Ezek nem csak a játék végi pontszámokat befolyásolják, de az akcióikat is meghatározzák. A játék a hetedik forduló után ér véget.

A doboz tartalma:

112 munkás, 32 műhely, 28 szerzetes, 28 előörs, 28 korsó, 40 ellátmány, 50 ezüst, 12 tulajdonságjelölő, 1 kezdőjátékos-jelölő, 1 erőforrás-jelölő, 4 játékostábla, 2 részből álló központi játéktábla, 245 kártya, 1 szabálykönyv

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 11 570 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Középkori
Mechanizmus: Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Market, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Nyugati Királyság Lovagjai társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Nyugati Királyság Lovagjailinsv25, Budapest XVII.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XVII.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott alapjáték + promó kártya + Koronák városa kiegészítő egyben eladó

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A Nyugati Királyság Lovagjai társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • ryuk669

  2022-04-23 21:57:41

  Örülök a sok pozitív kritikának, nekem ugyanis ez volt az első játék ami fúrta az oldalamat, mikor elkezdtem belevetni magam a modern társasokba, de mivel nem ajánlották bevezetőnek, ezért az épitőmesterekkel kezdtem (hozzáteszem, nagyon érdekel a triót összekötő kieg. is így alap hogy úgy voltam vele, nem baj ha megvan mind és a "könnyebbel" kezdem). Jó volt hallani hogy az egyszemélyes mód is új játékélménnyel kecsektet a töbszemélyes variánshoz képest, és mivel az épitőmesterek fergeteges sikert aratott nálunk, ( a tegnap esti 2 játék után munkatársam is megrendelte :D ) ezért már nagyon várom, hogy megvegyem.

 • ronaiheni

  2022-04-23 13:25:56

  Ó azt hiszem , ezt hívják szerelem első látásra-nak. A grafika a kedvencem, nagyon tetszik . Igazi rossz arcok a középkorból. Nekem elég tematikus , bár a fal építése kicsit kilóg az elegáns megoldások sorából. Elsőre furcsa hogy a központi tábla minimális , míg a saját játékostáblánk óriási. Talán ebben a leglogikusabb az ikonográfia a három közül. A várgrófoknál nekem egyszerűbbnek tűnik a solo mód , itt nem mindig egyértelmű mi a teendő, de a gyakorlat teszi a mestert. Nagyon logikusan lehet haladni jól számolható ..de csak a saját pontjaik. És ebben látom az egyetlen hibáját . Nem látjuk át a többiek körét inkább tűnik szoliternek , max a közös táblán tudjuk befoglalni a bónuszokat a többiek elől.A kártyák adta szerencsefaktort minimalizálja , hogy mindig több közül tudunk választani , így mégis csak van némi ráhatásunk . Mint a jó háziasszony ha nincs nyitva a bolt , abból főz amit a kamrában talál. Remek játék nem túl lassú , de mindenképp van min törni a fejünket amíg a másik lép és ennyi idő néha bizony kell is , hogy átlássuk a lépéseink sorát.

 • hierroo

  2022-01-23 08:36:50

  Én is kipakoltam, mert fel akartam frissíteni magam, hogy ne felejtsem el a szabályokat. Sajna én csak a szóló módot tudom játszani, mert a környezetem nem akar idő szánni az ilyen bonyolultnak látszó játékra! Viszont azt elmondhatom, hogy egyedül is igen jó játszani, mert komoly ellenfél az automa. Ha többen játszanak, akkor is érdekes lehet betenni az gépi ellenfelet is. Azon is elgondolkodtam, hogy több automával is lehetne játszani, de aztán elvetettem egyelőre ezt a dolgot, mert elég kicsi az asztalom és kényelmetlen lenne körbe-körbe mászkálni. És pont emiatt gondolkodom a kiegészítők beszerzése miatt, ugyanis nagyon érdekel, hogy mit rejthetnek ezek a változtatások. Azonban attól tartok, hogy abszolút nem fognak elférni a dolgok az asztalon.
  Viszont a játék közben pár dolog nem volt egyértemű nekem. Például ha valamely sávon teljesen felmegyunk (a 12-ig), de az automa tolná tovább, akkor mi a teendő? Az elszállásolás és a beavatás esetén meg van adva, hogy mi a lépéssor (városlakó kártya, hitelkártya megfordítása, imátkozás stb...) Viszont nem értem azt, hogy mikor nincs lehetőség arra, hogy 2 fehér bábut kapjon? Aztán meg egyet? Hiszen úgyis van annyi bábu, hogy legyen annyi. Az alkatrészek darabszámától függ, hogy mi legyen az automa lépése? Valamit lehet, hogy nem értelmeztem jól? Vagy utána 2 pénz adható, vagyis 2-őt léphet a sávján. Na de mikor nem léphet a sávján? Szóval ez a rész nekem kicsit homályos... Szerencsére nagyon ritkán történhet meg ilyen dolog, úgyhogy ettől függetlenül jó az automája ennek a játéknak!

 • gpeeter

  2021-11-02 06:15:24

  Számomra ez már túl heavy euro...

 • gelupapa

  2021-07-29 19:41:14

  Nálunk a nyugati királyságok közül elsősorban azért esett első sorban a lovagokra a választás mert 2 játékossal is jól működik. Talán az is közrejátszott, hogy a 3 közül ez a legbonyolultabbnak mondott és mi nem rettenünk ettől vissza :) Az első benyomás rögtön pozitív volt. Tetszik hogy sokféle munkás van benne, a pontszerzés több irányú, nem egy nyerő stratégia létezik. Nagyon jó hogy a munkás helyek legtöbbje szint feltételhez kötött miközben erősít egy másik szintet. Egyszóval kellemes és szórakoztató és ez mellett közepesen bonyolult. Én úgy érzem a 3-4 játékosszám nem növeli jelentősen az élményt viszont a méret...a játék helyigénye hatalmas. Az interakció kicsit szerény és lazán el lehet egymás mellett játszani ha nem figyelünk tudatosabban a másikra. Jó cucc érdemes kipróbálni!

 • gellerlivia

  2021-03-23 13:19:22

  Ez a játék fantasztikusan jó. 2 parti után kedvenccé is vált, nagyon gyakran előkerül. Ennek köszönhetően igényelném az új kegykártyákat, hogy egy kis változatosságot hozzanak, de enélkül is bármikor szívesen leveszem a polcról.

 • viharlampa

  2021-03-16 10:56:17

  Sziasztok!

  Ígértem az Építőmesterek post-ban, ha meglesz a Lovagok, beszámolok róla. :-)

  Többen is megjegyeztétek már az alábbiakat, én is csak megerősíteni tudom.
  Két dolgot érdemes a játék egészéről elmondani:
  - nagyon jól néz ki! 1 m2 nem hazudik, tele színes-szagos kártyával, bábuval, játéktáblával. Mindehol csupa funkció, művelet, lehetőség. Ha nem ismerjük még, akkor is késztetést érezni.
  - másik a játék közben széles lehetőségek tárháza. Nincs olyan, hogy rosszul jársz. Bármi történhet, mindig lehet min. 2-3 jó lépést tenni. Esetleg abban van különbség, hogy nem a legjobb, nem a nagyon jó, hanem csak jó lépéseket tudsz megtenni. De minden lépés után jár "sáv növekmény", szóval csak jól járni lehet.

  Amivel nem értek egyet, az az interakció hiánya. Épp ellenkezőleg!
  Sűrűn felemlegetjük, ha valaki a másik elöl elvesz értékes betolakodót/segédet, vagy a közös tábla egyik (több) értékes helyét. Akár ismétlődve.
  Aki jó lépéseket tud tenni a közös táblán a másik kárára, az dupla annyi lépést is tehet szerencsés esetben. A többi játékos meg csak nézi. Ha ez nem okoz bosszúságot, akkor semmi.

  Jelenleg a család kedvence :-), pedig 10 éves gyerek is van a családban. Sőt, épp neki a kedvence!
  Többször veszít, de akkor is kedveli. Kéri, hogy segítsünk, ami természetes. A fent taglalt 2 tényező biztosan befolyásolja: a kinézet és hogy nincs "rossz lépés", jutalmat kapunk, akármit lépünk.
  Többször le kell róla beszélni, hogy játszunk már mással is. :-)

  3 fővel egy "királyi kártya kör" 20-25 perc szokott lenni. Az elején kevesebb, a vége felé több.
  Ha nincs annyi időnk, rövidítünk: csak pl. 5 kört játszunk. Az élmény ugyanaz, csak rövidebb és izgalmasabb: nem lesz időnk a 3 parancsot teljesíteni, más forrásból kell pontokat szerezni.

  2 fővel vagy robottal nem használtuk, de nem is fogjuk, családi játékként használjuk.
  Szülőként is mindig várom a hétvégét, hogy játszunk vele egyet (meg a többi társassal is).

 • Crospieler

  2021-03-13 15:39:57

  Kicsit félve vettem meg, mert féltem, hogy a páromnak nem fog tetszeni az összetettsége miatt, mivel még nem játszott hasonlóan nehéz játékkal. Nos, tetszett neki :) Olyannyira, hogy másnap ő akart vele ismét játszani.

  Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy akár egy jó bevezető játék lehet az komplexebb társasok világába. A királyi parancs kártyák kicsit segítenek a játékosoknak, hogy mire érdemes fókuszálni.

  Mondamom sem kell, hogy ez egy szuper játék.
  Nagyon tetszik a lovagok kiválasztásának mechanizmusa. A kártyák/illusztrációk is jópofák.

  Egyetlen hátránya, mint az már többen is említették, hogy sokáig tart az előkészítése és elpakolása.
  Sokan panaszkodtak a doboz relatíve kis méretére, de nekem ezzel nem volt bajom. Szerintem elfér benne minden alkatrész és legalább kevesebb helyet foglal.

  Azt is fontos megemlíteni, hogy kevés benne az interakció. De ez nem negatívum, egyszerűen csak ez egy ilyen játék. Valakik ezt nem szeretik, másoknak viszont pont ez jön be.
  Arra is fel kell készülni, hogy sokáig tart. 2 fővel egyébként nagyon jól működik, de nálunk így is simán 3 óra egy játék. Emiatt nem is szívesen játszanám 3 vagy 4 fővel, mert véleményem szerint úgy túlságosan elhúzódna.
  Éppen ezért elsősorban 2 főre javasolnám.

 • odassyan

  2021-02-04 21:50:22

  Az elpakolása rosszabb szerintem! :D Főként mert mindent vissza kell tetriszezni a dobozba. :D Én inkább örülök, hogy nem spóroltak a játékelemekkel, legalább tartalmas lett, amúgy is jobban szeretem a hosszabb játékokat. Meg így az ár-érték aránya is elég jó szerintem. De ettől függetlenűl tényleg nagyon jó játék. Kíváncsi leszek a Gaia Projekt-re, abban még több cucc van. :D Meg, hogy mennyivel lesz nehezebb mint a Nyugati Királyság Lovagjai.

 • hierroo

  2021-02-04 07:50:23

  Teljesen igazad van! Kellenek a városlakók is mindenképpen! Nagyon jó játék ez a nyugati királyság lovagjai. Egy kis hátránya csak az, hogy az előkészületek kicsit időigényes. És sok helyet foglal az asztalon. Na meg elég hosszú játék, főleg ha az ember sokat agyal. De azért megéri!

 • odassyan

  2021-02-04 01:05:09

  Hell_o!! A fejlesztések sokat számítanak, ha teheted minden fordulóban csinálj egyet. Kevesebb emberel hajthatsz végre több cselekvést, vagy csak félre rakod az maradék embereid a következő fordulóra. Ajánlom neked, hogy gyűjts városlakókat is, adhat plusz embert, pénzt vagy ellátmányt ami jól fog jönni. Tudod kombózni is, ha olyanokat veszel meg amik a királyi parancs miatt jól jönnek. Sajnos a random faktor pedig mindenkép benne lesz az egyszemélyes módban, tapasztaltam én is, hogy eléggé tud szivatni a "gép". :D Ez van, ha egy véletlenszerűen megkevert pakli alapján lép. Mondjuk nekem tetszik , hogy normál nehézségi szinten is van már benne kihívás. Jó kis agytorna. :D

 • hierroo

  2021-02-03 17:20:42

  Igen, megnéztem azt az video sorozatot, nagyon hasznos volt. Tegnep újrajátszottam egyet és ott már sikerült nyernem. Próbáltam először a fejlesztéseket megcsinálni, meg pénzeket begyűjteni. Hogy ettől, vagy mástól nyertem azt nem tudom. Most viszont a robot nem tudott úgy kibontakoni mint a múltkor. Végülis lehet, hogy a véletlen is sokat számít a gépellenfél lépései szempontjából. Tervezhtő játék ez nagyon is, de azért a véletlen is benne van a háttérben! :)

 • Robby

  2021-02-03 17:03:10

  A lovakokat kell ügyesen használni, az segíthet némileg az ezüst és ellátmány gondon. Van itt Ferinek egy 4 részes videója, ha azt megnézed, akkor hátha ügyesebb leszel (bár van benne pár dolog amit nem úgy csinált, ahogy kell, de nagyon jó videó).

 • hierroo

  2021-02-02 00:53:43

  Sziasztok! Az a kérdésem, hogy szóló játékban miért tud olyan gyorsan feljutni bármelyik (erő, hit, befolyás) jelzőn az automata játékos? Ha a pénz és alapanyag helyett léphet, akkor ha egy pénzt kapna, akkor egyet léphet, ha kettő pénzt, akkor kettőt léphet? Én túl nehéz ellenfélnek találom, mert sokszor csak gyűlnek az emberei és nehezen fogynak. Vagy ha nem fogynak az emberei, akkor viszont gyorsan nő a tulajdonságjelölője! A adósságkártyát, a gyanűkártyát is könnyen megfordítja, és eldobhatja. Én meg csak szenvedek, hogy legyen pénzem, vagy ellátmányom, de akkor már az embereim is elfogytak, és a turnus végén csak malmozhatok, amíg a robot egymás után csinál akciókat! Lehet, hogy valamit nem jól csinálok? A könnyű beállításnál is megvert a gép 84-52-re! :( Az összes tulajdonsága felment 20-ra! Normális ez?

 • hierroo

  2021-02-02 00:39:34

  Szia! Az a kis hatszögletű valami, ami zöld, az nem véletlenül van a játékban. Biztos rájöttél már, hogy az a szóló játékhoz való. Én azt szoktam játszani, de elég nehéz. Egyébkén én is szeretem ezt a játékot.

 • odassyan

  2021-01-26 00:00:22

  A Nyugati királyság 3 játéka közül először ezt vettem meg. Az Építőmesterei túl egyszerűnek tűnt és egy közepesen nehéz játékot szerettem volna. Ezen és a Várgrófjai-n gondolkodtam, de végül nem bántam meg, hogy a Nyugati királyság Lovagai-t választottam. Nagyon jó játék lett, a barátaim szerint is. Az már biztos, hogy a többi játékot is meg fogom venni a sorozatból és a Krónikái kiegészítőt is.

  Nagy szép grafika, mind a táblák és kártyák kidolgozásában. Az anyag használat is nagyon jó minőségű. Az első játék során a szabály betanulása kb. 2 órába telt nekünk és kellett 3-5 játék mire mindent át láttunk és bele jöttünk. Hosszú távú stratégiát igényel, sok oda figyelést, rengeteg lehetőséget nyújt a játék. 7 fordulóból áll, a 3-4. fordulótól felpörög a játék. Ha jól csinál mindent a játékos, akkor a további fordulókban több emberhez, nyersanyaghoz, pénzhez juthat amivel több akciót hajthat végre céljai eléréséhez. Nem egy túl egyszerű játék mivel rengeteg dologra kell figyelni és előre tervezni,de ha bele jön az ember akkor már könnyedén megy minden és a játék időből is le lehet faragni. A dobozon feltűntetett játék időhöz képest inkább 2-3 óra 4-en, de talán a legideálisabb a 3 fő. Az egyszemélyes játék mód is eléggé jóra sikerült a tapasztalataim szerint és nem is túl egyszerű, főleg, hogy több nehézségi szint is elérhető.

  Barátaim és szerintem is egy rettenetesen jó játék lett, de csak akkor ülünk le játszani, ha legalább 2,5-3 óránk van rá épp. Ajánlom mindenkinek! Aki megveszi nem fog csalódni!

 • rusznyak.andras

  2020-12-30 20:19:29

  Nekem ez a második az építőmesterek után a Nyugati királyság sorozatból. Nagyon tetszik a közös téma, az egyező grafika és az újra felbukkanó karakterek. Így könnyebb elmerülni a világukban.

  Az építőmesterekhez képest, de sok más társassal összevetve is kevés az interakció a játékosok között, ami nekem itt kifejezetten tetszik. Vannak ugyan közös erőforrások is, de tapasztalatom szerint könnyű olyan stratégiát kialakítani, amiben a többiek nem tudnak/akarnak keresztbe tenni neked. Szerintem könnyebb volt tanulni, mint az építőmestereket, az első játék végére már gördülékenyen válogattunk az akciók között. Ellenben nagyon nehéz jól játszani. Szűken méri az erőforrásokat a játék és egész lépéssorozatokat kell előre átgondolni, hogy a legtöbbet hozd ki egy körödből. Szerencsére sok gyakorlás áll még előttünk :-)

  A játék asztalképe szép és enyhén szólva is monumentális. Az összes játékunk közül ennek a kipakolásához kell a legtöbb hely. Ketten épp elfértünk a hat személyes asztalunknál, három játékosra már ki kellett nyitnunk a nagyobb változatra. A központi játéktér és a játékosok tábláinak mindkét oldalán felpakolt kártyák miatt nem férünk el az asztalon egymással szemben, csak ha kitesszük a központi táblát oldalra.

  A játékidő meglepően rövid volt a komplexitáshoz képest. Négyen 2 óra volt egy játék, hárman kicsit rövidebb, ketten pedig 1,5 óra alatt végeztünk. Így nagyon kellemesen belefér 2-3 parti is egy délutánba.

  Az alkatrészminőségben tapasztaltam az egyetlen negatívumot. A bábuk és kártyák általában jó minőségűek, de a bábuk között előfordultak véletlenszerű keveredések. A szerzetesek egyike pap figura, a felderítők között pedig van egy hatszög valami más játékból. A kinyomkodós elemekhez és a kártyákhoz sajnos nem adtak plusz zacskót, így visszapakolni már csak ömlesztve tudtunk. Egyik sem akadályozza a játékot, sőt, közben nem is tűnik fel, de sajnos az építőmestereknél is tapasztaltam hasonlót, így már nem tűnik véletlen hibának.

 • hierroo

  2020-12-27 21:52:33

  A második szóló játékomban már sokkal jobban mentek a dolgok. Csak nagyon meg kell tervezni a dolgokat! Tabletópiával sokkal lassabban megy a játék, és bár működik a robot ellen a harc, de azért ezek a hosszú partik fárasztóak a végére. El sem tudom képzelni, hogy milyen hosszú lehet az a parti amiben össze van kapcsolva valamilyen módon a nyugati királyság krónikáival a három önmagában is működő társas! (Építőmesterek, Lovagok és Várgrófok)

 • harnas1207

  2020-12-27 02:22:17

  Szia! Ha a szerzetes vagy előörs helyek beteltek, azaz nem tudsz a kritériumok szerint lehelyezni egyet sem, akkor az akció nem elvégezhető. Mindaddig nem, amíg esetleg nem érsz el egy nagyonb szintet és oda már le tudod azt tenni.

 • hierroo

  2020-12-26 22:55:06

  Sziasztok!

  Kipróbáltam ezt a játékot robot ellen, de úgy megvert! Mondjuk csak most ismerkedek ezzel a társassal, és lehet hogy nem jól csináltam valamit. De a robot majdnem 100 pontot elért én meg a 20-on akármennyiig jutottam el. Amikor az én embereim már rég elfogytak, akkor a gép még nemhogy csökkenne az embereinek a száma, hanem csak nőtt! Vagy egy városlakótól kapott embert, vagy a királyi kegyért, vagy a támadóktól, satöbbi. A 6., 7. körre már annyi embere van, hogy az már irreális! Nem tudom. Ő bárhova bármit tehet, fizetnie se kell és gyönyörűen növekednek a erőforrásai, a gyanú kártyái és a hiteleit is könnyen lerázza. Később talán kipróbálom még egyszer, a normálnál kisebb szinten, hátha csak a kártyák kiszórása okozott ilyen nagy eltérést az eredményben.

  Nem tudja valaki, hogy ha előőrst vagy szerzetest akarok behelyezni a közös játéktérre, de ott más tele vannak a helyek, akkor hova tegyem a szerzetes vagy előőrs bábút? Vagy akkor nem végezhető el az ilyen akció?

 • Marcike

  2020-10-16 12:28:34

  A kedvenc társasjátékom, szerintem a gyűjteményünk ékköve. Nagyon komoly stratégiai játék, mégsem "euro meló". Nagyon kreatívnak tartom, bármikor szívesen játszom vele.

 • gurzocsehi

  2020-05-08 15:36:02

  Nagyon nagy kedvenc! Ketten és hárman szoktuk játszani, így is úgy is élmény.

 • harnas1207

  2020-05-03 01:07:47

  Piszkosul jó stratégiai játék! Az egyik legjobb társas amivel valaha játszottam. Az csak hab a tortán, hogy 2 fővel is tökéletes szórakozás! Véleményem szerint szűk kör fogja ezt a játékot megbecsülni. Nálunk általában 3 órás egy kör.

Az A Nyugati Királyság Lovagjai társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Shem Phillips, S J Macdonald
 • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
 • Kiadók:  Portal Games, White Goblin Games, Korea Boardgames co., Ltd., Garphill Games, Cool Mini Or Not, Schwerkraft-Verlag, Fever Games, Renegade Game Studios, PixieGames, Ediciones Primigenio, Meeple BR Jogos, Lavka Games, Banana Games, Reflexshop Kft, Kenbill, TLAMA games, Lord of Boards, MEEPLE
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • MEEPLE English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Nyugati Királyság Lovagjai társasjátékhoz