Kép forrása: tarsasozz.blog

Lovagok - erő, hit és befolyás egyensúlya [tarsasozz.blog]

A nyugati királyság lovagjai (2019) a széria 2. tagja, amelyben megint csak a Nyugati királyság egy új oldalát ismerhetjük meg, egy új játékmechanizmussal gazdagítva. Ebben a játékban is előkerülnek a már jól ismert apró színes kis munkások, ezeknek azonban univerzális szerepe lesz, tehát a színüknél fogva egy játékoshoz sem rendeljük őket. A Lovagok esetén készüljünk arra, hogy egy igazán agyalós, a Várgrófoknál is nehezebb, heavy eurót fogunk játszani.

Áttekintés

Egy forduló mindig azzal kezdődik, hogy a játékosok kapnak 6 db munkást, különböző színekben. Azt, hogy milyen a fordulóra használható munkássereg összetétele, a játékosok választhatják meg: 4 db munkást a felfordított kocsmakártyákról szereznek, 2 db munkást pedig az adott fordulóra választott lovagkártyájuk fog adni. A játékban a táblánk különböző akcióit különböző munkás-kombinációkkal használhatjuk majd – a bal oldali, gyengébb akciókhoz általában 1 vagy 2 munkás fog kelleni, míg a jobb oldali összetettebb akciók 3-3 db munkást követelnek megadott színösszetételben. A játékban egyes akciók révén további munkásokhoz juthatunk, így igen nagy szerepe lesz az akcióink előre tervezésének, hiszen potenciálisan jóval több akciót is végrehajthatunk az ellenfeleinknél, ha jól kombózzuk a köreinket.

A játékban alapvetően három tulajdonságsávon próbálunk folyamatosan előrehaladni. A kék zászló a befolyás jelenti, ennek növeléséhez a szerzetesek beavatására és a városunkat támadó betolakodók legyőzésére van szükségünk. A vörös zászló az erőt jelenti, amit a városfal megerősítésével vagy a várost támadó betolakodók megtérítésével (saját oldalunkra állításával) tudjuk növelni. A fekete zászló a hitet jelöli, ezt a feloldozás és az elszállásolás akcióval tudjuk feltornázni.

[Cikk folytatása]

A nyugati királyság lovagjai - erő, hit és befolyás egyensúlya

A nyugati királyság lovagjai (2019) a széria 2. tagja, amelyben megint csak a Nyugati királyság egy új oldalát ismerhetjük meg, egy új játékmechanizmussal gazdagítva. Ebben a játékban is előkerülnek a már jól ismert apró színes kis munkások, ezeknek azonban univerzális szerepe lesz, tehát a színüknél fogva egy játékoshoz sem rendeljük őket.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Nyugati Királyság Lovagjai