Kép forrása: telex.hu

Várat építeni? Csak erényesen! [Telex.hu]

Amikor Tolkien megírta A Gyűrűk Urát, biztosan nem gondolta, hogy műfajt teremt vele, azt pedig végképp nem, hogy a műfajon belül szinte kötelezővé teszi a trilógiában gondolkodást. Valamirevaló fantasyszerzőnek egyszerűen muszáj volt könyvhármasban előadni a történeteit, nagyjából addig, míg a hétkötetes Harry Potter meg nem törte az átkot. Furcsa, de úgy tűnik, a trilógialáz a társasjátékokat is elérte, az egyik igazi sztárszerző, Sham Phillips legalábbis már két ilyen hármast is elkészített. Az első vikingekről szólt, és 2014-től 2016-ig jelent meg, a most bemutatott Nyugati királyság trilógia pedig sok tekintetben ennek szellemi örököse, csak ezúttal nem a vad vikingek között, hanem a Frank királyságban játszódik.

[Cikk folytatása]

Várat építeni? Csak erényesen!

Amikor Tolkien megírta A Gyűrűk Urát, biztosan nem gondolta, hogy műfajt teremt vele, azt pedig végképp nem, hogy a műfajon belül szinte kötelezővé teszi a trilógiában gondolkodást. Valamirevaló fantasyszerzőnek egyszerűen muszáj volt könyvhármasban előadni a történeteit, nagyjából addig, míg a hétkötetes Harry Potter meg nem törte az átkot.

A cikkben megjelent társasjátékok adatlapjai

A nyugati királyság építőmesterei – A börtön mélyéből a katedrális csúcsáig

Ismertető, 2019.09.19. 07:00:00

A nyugati királyság építőmesterei a jól bevált munkáslehelyezős és városépítős kliséken csavarva alkot valami egyedit. Cikkünkben még többet tudhatsz meg erről az eurós gyöngyszemről.

A Nyugati Királyság Lovagjai – A bazinagy asztal lovagjai

Ismertető, 2020.01.22. 08:00:00

A Nyugati királyság lovagjai a középkori földesurak világába kalauzol minket. Egy igazi ízig-vérig euró, aminek a grafikája sem utolsó! :)

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Kommentek

  • hierroo

    2021-05-15 17:37:38

    Szerintem is nagyon jó játék (Várgrófokra gondolok, de a trilógia többi része is szuper)! Egyedül is jó időtöltés. Mindig lehet válogatni a lehetőségek közül, hogy hogyan szerezzünk sok pontot. Figyelni is kell a többiek terveit, még a szólónál is. A kódex gyűjtögetés is jó, a várban a meeple tologatás is izgalmas, és az építkezés is adhat plusz bónuszokat. És az, hogy mindenféle emberke van a kártyákon, az emberközelibbé teszi a játékot a jó mechanizmusa mellett. Én is csak ajánlani tudom.

  • nemi92

    2021-05-13 20:52:29

    Ezek közül az építőmesterek már pipa, és a 9 vagy 10 társasunk közül eddig nekem ez a best, nagyon imádom. Éppen ezért úgy vagyok a másik kettővel, hogy azokat is mindenképpen szeretném majd a későbbiekben beszerezni. Remélem azok is hasonló képpen nagy benyomást fognak tenni rám, és mindig azt fogom érezni, hogy mikor vehetem már le a polcról újra, és tolhatunk egy partyt. Ha mindhárom a birtokomban lesz, akkor pedig mehet egy trilógia végigjátszás, ami valószínűleg ki fogja égetni az agyunkat! Ide nekem az oroszlánt!! :D

    u.i.: Érdekes egyébként, hogy árban viszont még sem veri a plafont, de mégis baromi jó kikapcsolódást nyújtanak a kipróbálás és a látottak alapján! Még több ilyen ár - érték arányú társast a népnek! :D

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Nyugati Királyság Lovagjai
  • A Nyugati királyság építőmesterei
  • A nyugati királyság várgrófjai
  • A Nyugati Királyság Krónikái