Terra Mystica: Gaia Project
Terra Mystica: Gaia Project
Terra Mystica: Gaia Project
Terra Mystica: Gaia Project
Videó beküldése

Terra Mystica: Gaia Project társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Terra Mystica: Gaia Project egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen...

A Terra Mystica: Gaia Project egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, az útépítés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Építsd fel galaktikus birodalmadat a nagy sikerű Terra Mystica szellemi nyomdokaiba lépő Gaia Projectben.

A roppant méretű galaxisban értékes nyersanyagokban dúskáló bolygók várják, hogy rettenthetetlen űrutazók megkaparintsák őket. Civilizációd évszázadok óta vágyakozik a csillagok felé, hogy ismeretlen világokat fedezzen fel. Most végre kifejlesztettétek az első lépések megtételéhez szükséges technológiát.

Ragaszkodva az alapokhoz, melyek a Terra Mysticát kitörő sikerré tették, a Gaia Project akár négy játékos számára teszi lehetővé, hogy bátran kovácsolja saját galaktikus birodalmát.

Irányíts egyet a tizennégy egyedi frakció közül,foglalj el új bolygókat,növeld a termelésed, fejlessz új technológiákat, és segítsd frakciódat a riválisaid előtt távoli bolygók kolonizálásában. Az új technológiák felfedezésével és kifejlesztésével birodalmad folyamatosan növekszik. Mind rengeteg új lehetőséget biztosítanak számodra, így rajtad áll, hogy minden körben a lehető legnagyobb mértékű növekedést érd el akcióid megfelelő kombinálásával. Végül a legfejlettebb frakció fogja uralni a galaxist.

Hódításra váró világok Sosem tudhatod mibe futsz bele miközben a galaxis különböző zugaiban barangolsz. Sok van belőlük,nyersanyaggal teli bolygóból pedig még több. Hogy ezt a változatosságot megfelelően tükrözzük, a Gaia Projectben a táblát a játékosok illesztik össze, hogy minden egyes alkalommal más galaxist teremtsenek melyet felfedezhetnek a játék során.
Ha sikeresen elkészítettünk egy galaxist, rátérhetünk a civilizációnk előremozdítására, és a Terra Mysticához hasonlóan a Gaia Project is bőven biztosít erre lehetőséget. Sok nyersanyagra lesz azonban szükséged, hogy meglátogass és meghódíts bolygókat,így az egyértelmű kezdő lépés, hogy bányákat építesz. Azzal, hogy bányát építesz egy bolygóra megszerzed azt a frakciód számára,és megkezded a nyersanyagok termelését is. Galaktikus birodalmad jövőjének meghatározásában döntő szerepet játszik, hogy milyen módon használod fel ezeket a nyersanyagokat a későbbiek folyamán.

Amint birodalmad növekedésnek indul talán továbbfejleszted bányáidat egyéb stratégiai struktúrákká, kutatásokba fektetsz,vagy bolygóid összekötésével federációt hozol létre, hogy nagy területekre terjedjen ki a befolyásod az űrben. A rivális frakciók veled versengve fognak valami hasonlót művelni. Egy bolygó megszerzése a riválisok elől folytonos kihívást fog jelenteni, mivel először az adott planéta nem feltétlen barátságos körülményeivel kell megbirkóznod. Ambícióidnak így határt szab majd, hogy mennyi bolygót tudsz gyorsan a frakciód számára lakhatóvá alakítani. Ahhoz, hogy a frakciód irányítása növekedjen a galaxisban, bölcs döntésekre, és nyersanyagaid praktikus felhasználására lesz szükséged.

Élvonalban A játék kezdetén frakciód már rendelkezik csodás fejlesztésekkel. Viszonylag könnyedén tudsz bolygók között utazni, és képes vagy a planéták terraformálására is, hogy frakciód számára élhetővé tedd azokat. Ahhoz, hogy a többiek előtt maradj folyton törekedned kell új mérföldkövek elérésére.
A technológiák alkotják frakciód lehetőségeinek gerincét, épp ezért a kutatásokba való befektetések kulcsfontosságúak a sikeredhez. Attól függően, hogy milyen területet kutatsz leginkább, megkönnyítheted a gazdasági problémák megoldását, felgyorsíthatod a tudományos előretörést, vagy akár a bolygók terraformálását is. A játék korai szakaszában tudományos mérföldkövektől függetlenül körülbelül azonos szinten vagytok a riválisokkal, így például a quantum intelligencia kockák segítsége nélkül csak olyan bolygót kolonizálhatsz ami közvetlenül egy már általad kolonizált mellett van. Viszont ha a "Navigáció" fejlesztési területre koncentrálsz, fokozatosan egyre távolabbi bolygókat is elérsz majd egyre könnyebben.

Ahogy hatalmad egyre növekszik és új bolygók kerülnek a látóteredbe, talán felbukkan majd a sok lehetséges világ között egy a rejtélyes transzdim bolygók közül. Ezek a lila planéták a többihez hasonlóan rendelkeznek nyersanyagokkal, azonban nem lehet közvetlenül rájuk építkezni. Ahhoz, hogy elfoglalj egyet, előbb bele kell kezdened egy Gaia Projectbe az átalakításához. A Gaia Project kutatási terület biztosít számodra Gaiaformereket. Amint van a birtokodban egy ilyen nagy erejű masina, már meg is kezdheted a Transdim bolygókat átformáló folyamatot. Egy Gaia Project befejezése hatékony módszer arra, hogy megvessük a lábunkat a galaxisban. Így lesz lehetőségünk a költséges terraformáló procedúra nélkül birtokba venni olyan bolygókat, melyek alapesetben nem lakhatóak frakciónk számára. A Gaia Projectek megkezdése és a kutatásod összpontosítása erre a területre részét képezhetik a galaxis meghódítására irányuló hosszú távú terveidnek.

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 18 490 Ft-tól
 • -10%-2 299 Ft

Kategória: Civilizáció, Sci-Fi, Közgazdaság, Miniatűrök, Építés / Terjeszkedés, Világűr
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Útépítés, Solitaire, TRN-06 Pass Turn Order, Tech Trees / Tech Tracks, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Terra Mystica: Gaia Project társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • Musuh

  2022-03-19 07:12:45

  Egy héttel ezelőtt végre volt lehetőségünk kipróbálni, és ugyan látom miért tetszik ez a játék sok embernek ennyire, nekünk egyáltalán nem jött be!

  Első ami lelomboz az a grafika, ami szerintünk nem csak hogy ronda, hanem egyenesen ocsmány, persz ez minden esetben szubjektív ízlés dolga!

  Második a felesleges bonyolúltság! Elsőre 3 dolgot tudnék mondani amit ha kivennénk a játékból, ugyanolyan jól működne, csak kicsit egyszerűbbé válna a játékmenet. A különböző mechanikák és lépések közti összefüggések nekünk nem voltak logikusak, nem találtuk a megfelelő utat, elvesztünk a rengeteg lehetőségben, amiknek nagy százalékával nem is igazán tudtuk mit tudnánk kezdeni!

  Nem is beszélve arról hogy a játék nem tűri a hibát, ha nem tökéletesen játszol akkor büntet, és szinte élvezhetetlenné válik a játék felétől, amikor vannak játékosok 10 akcióval, de meg 3 után kifújtál!

  Alapvetően rossz tervezésnek tartom amikor egy játékban valakinek lehet a végén 2-3x annyi pontja mint másnak, mert ez azt jeletni hogy vannak nagyon rossz választások, és vannak nagyon jók, nem igazán éreztem a balanszot! Az ilyen játékoknál megan mit kell csinálni, és ha nem azt csinálod akkor könnyedén elbukhatsz!

  Nem mondom hogy a játék rossz, sőt kifejezetten érdekes mechanikák vannak benne, de csak ultra gémereknek ajánlott, akik hajlandóak 3-4 órát szánni egy játékra és minden lépésüket 8x átgondolni!

 • vacogi

  2021-10-18 16:09:24

  Alapvetően szeretem a komplexebb játékokat, de ennél valahogy hiányérzetem volt, valahogy nem állt össze bennem a kép 2-3 játék után sem. Kicsit erőltetetten túlbonyolítottnak tartom. Értelmetlen sok mindent lehet csinálni és nagyon kevés mindent lehet elérni, mert súlyosan erőforráshiányos volt nekem minden játékban. Persze én csak egy középkorú nő vagyok, alapvetően a csillivilli cicás játékokat kedvelem. 😀

 • gelupapa

  2021-09-08 10:54:28

  Sok-sok órányi terra mystica játék után szereztem be a játékot. Az elsődleges ok talán (a kiváncsiságon kívül) az volt, hogy két fővel is működjön, mert a terra mystica ugyan egy zseniális játék, de 2 fővel szerintem nem jó. Hát mit mondjak.. Ami kis hiányérzetem lehetne a Terra után azt ez a játék többszörösen megadja. Több alternatíva, több út a győzelemhez, nagyobb mélységek. A külalakról lehetne beszélni, de annyira nem csúnya hogy a játékélményt befolyásolná. A rendező erősen ajánlott mert a setup azért eléggé hosszadalmas, persze az elpakolás meg még fájdalmasabb tekintve, hogy ez a játék végét is jelenti ami a lehető legrosszabb része az egésznek :D Az meg hogy a BGG listán ott van ahol van.. Aki szereti az átérzi, egyébként meg bőven vannak ennél sokkal kevésbé jó játékok előkelő helyeken. Összességében.. ez a játék nagyon el van találva.

 • harnas1207

  2020-12-10 12:55:56

  A játék jelenleg BGG 8. helyen áll, sokak által az egyik legösszetettebb magyarul megjelent társasjáték, így tehát komoly elvárásaim voltak. Bár összességében valóban egy jó játék, de egyáltalán nem hozta a WOW! érzést. Tudom nem a legjobb megfogalmazás, de számomra a Gaia Projekt egy Agricola és Nyugati királyság lovagjai keresztezésnek tűnt. Az idő véges és a lehető legjobban kell felhasználni a maroknyi nyersanyagodat. Nem fogsz tudni mindent kimaxolni, így okosan kell maghatároznod a céljaidat és bízol abban, hogy mások nem kavarnak be. Ez utóbbi egyébként nem túl jellemző. Már a szabálykönyv elolvasásakor is eszembe jutott, hogy vajon mivel lesz ez a játék több és jobb a lovagoknál? Bevallom igazából semmivel, talán csak a szerencsafaktor nélkülözésében. Magáról a játékélményről rosszat nem tudok mondani, de igazából semmi pluszt nem kaptam, ami indokolná az előkelő BGG helyezését. A kinézete nagyon csúnya, a szabálykönyv borzalmas, a doboz tartalma alapján erősen túlárazott játékról beszélünk. Ezek mind-mind olyan tényezők amik rontanak a megítélésén. Véleményem alapján az újrajátszhatóság társaság függő lesz, de nagyban függ attól is mikor ismeritek ki mind a 14 fajt. Ugyanis hiába van sok lehetőséged a játékba, ezek igazán nem adnak mélységet. Ennek oka, hogy az akciók igen kis része éri meg ár/érték arányba, így kb minden játék ugyanarról fog szólni, néha színesítve a bónusz pontszerzésekkel.

 • gevanda

  2020-10-14 12:20:05

  Az első játék után fel is került a kívánságlistámra. :)

  Komplex stratégiai játék 0 szerencsefaktorral. A játék kezdetetén pár dolog véletlenszerűen kerül kiosztásra, viszont ezután minden kiszámolható, csak a játékostársaim húzhatják keresztül számításaim: oda építkeznek, ahova én akartam, azt veszik el, amit én akartam, azt az akciót használják el előlem, amit én akartam. Konfrontatív elemek nincsenek a játékban, csak ez az egymás előli elhappolás. Érdekes, hogy kevesebb játékosnál is érvényesül az építkező elhappolás, mert megéri egymás közelében építkezni, úgy olcsóbb. A játék nem szűk, mint az Agricola vagy a Marco Polo, de jól jön ez az olcsósító trükk.
  Nagyon tetszik, hogy már az első körtől beindul a játék, nem csak gyűjtögetek, hogy valamit majd tudjak csinálni, mint a szűk játékokban szokás (Agricola, Marco Polo, Mennyei Ser), de nem is könnyen jutok ponthoz, nem egy Pontsaláta a játék. Megdolgozom a pontokért, de a bevételi fázisban nyersanyaghoz jutok, nem az akcióimat kell "elpazarolnom" rá.

  Az akciókra használt jelölésrendszer kiváló, a játékossegédlet érthető. Nyelvfüggetlenné teszi a játékot.

  A játék eleji véletlenszerű kiosztás és a különböző választható fajok különböző képességekkel növelik az újrajátszhatóságot, és más-más stratégiára adhatnak okot.

  Rengeteg apró jelölővel dolgozik a játék, az előkészületei és az elpakolás említésre méltó időt vesz igénybe. Nagy a helyigény a 3 tábla (játékostáblák, pontozótábla, játék végi pontozó tábla) és a sok alkatrész miatt.

  A doboz szép, viszont a játék maga nekem nem. Elég minimalista a grafikája, dizájnja. Se vibráló színek, se szépen kidolgozott részletek.
  Minden játékosszínben vannak gumi szerű műanyagból különböző épületek. Engem általában az aranyos kis figurák megvesznek (pl Agricola állatkái vagy Marco Polo borsai és tevéi), de ebben a játékben ez elmaradt, nem kiemelkedő darabok.
  Az egyetlen elem, amit megemlítenék, hogy tetszett, az a Kvantum Tudatkocka. Érdekesen hiányos kocka, szép áttetsző zöld színben.

 • matzi1

  2020-01-18 17:29:16

  Még senki nem válaszolt?? Eredeti nyelven csak a szabálykönyvet kell érteni, a játék teljesen nyelvfüggetlen!

 • nagysandor.mc

  2019-07-01 21:04:07

  Eredeti nyelven mennyire "nyelvfüggő" ?

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Nagyon összetett
 • Tervező:  Jens Drögemüller, Helge Ostertag
 • Illusztrátor:  Dennis Lohausen
 • Kiadók:  Z-Man Games, Edge Entertainment, White Goblin Games, Cranio Creations, Game Harbor, Hobby World, Feuerland Spiele, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), DiceTree Games, Super Meeple, Maldito Games, Capstone Games, Mandala Jogos, Games Factory, Reflexshop Kft, TLAMA games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 3 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 6.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
  • Súly: 3 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 8 cm
  • Súly: 3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Terra Mystica: Gaia Project társasjátékhoz