Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Doboztető feltolás. Igen vagy nem? [The GiftForge]

Amikor azt hinnéd, hogy a KS változatokra/Legendary vagy Collectors boxokra kell sok tervezési időt fektetned. Akkor jön három parányi doboz, ami túlszárnyal minden elképzelést.

Érthető, hogy a készítők miért ezt a doboz méretet választották, ugyanis a Nyugati királyság trilógia elődje, a North Sea sorozat ugyanilyen méretű dobozban jelent meg. Az aprócska dobozhoz való ragaszkodás, viszont szerintem nem a legjobb döntés volt a részükről. Főleg, hogy a Nyugati királyság sorozathoz kiegészítők is érkeztek/érkeznek. 

Mindhárom játékon érezhető, hogy a tervezői nem akartak alább adni a komponensek minőségén, és tény, hogy a beltartalom kárpótolja a parányi dobozt. Mégis komoly fejtörést okoz insert nélkül visszarakni az alkatrészeket úgy, hogy azok ne sérüljenek vagy nyomódjanak össze, ha a kallaxon egymás tetejére kerül a három játék.

 

[Cikk folytatása]

Doboztető feltolás. Igen vagy nem?

Amikor azt hinnéd, hogy a KS változatokra/Legendary vagy Collectors boxokra kell sok tervezési időt fektetned. Akkor jön három parányi doboz, ami túlszárnyal minden elképzelést. Érthető, hogy a készítők miért ezt a doboz méretet választották, ugyanis a Nyugati királyság trilógia elődje, a North Sea sorozat ugyanilyen m

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Feb

Olyan társasjátékot csináltak egy képregényből, hogy azelőtt beleszeretsz, mielőtt... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.02.01. 19:18:00

Már csak nézegetni is külön élmény, de szerencsére a Mind MGMT játékként is megállja a helyét.

28Jan

Hallatlan [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.01.28. 18:42:00

Hirtelen ötlettől vezérelve december elején úgy döntöttünk, legyen nálunk a 31-i társasjáték est, ami egyben egy jó szilveszteri buli is lehetne.


Kommentek

  • hierroo

    2021-01-21 08:46:21

    Igen, rendeltem is egy napja a GiftForge cégtől kártyavédőket meg rendezőt. Nagyon kedvesek is voltak velem. ;) :)

  • nituline

    2021-01-21 06:40:04

    Írószerboltban nem igazán találsz kártyavédőt szerintem. Társasjátékokkal vagy társasjáték kiegészítőket árusító boltokban tudsz vásárolni kártyavédőket. Nekünk nincs olyan játék, amin ne lenne. Valahogy jobb a tapintása is, könnyebb keverni (ez persze kártyavédő vastagságtól és minőségtől is függ), és nem is roncsolódnak a kártyák, ill. nem koszolódnak. :)

    Azzal viszont mindenképp számolni kell, hogy min. a duplájára növeli a kártyapakli méretét, ha van rajta védő.

  • hierroo

    2021-01-19 12:56:58

    Én ezen az oldalon találtam kártyavédőt és ezt-azt, ami jó jöhet. Pont a nyugati királyság építőmestereihez is találtam kis dobozkákat. De úgy láttam más játékokhoz is vannak pont erre a célra készített szett.

    https://thegiftforge.hu/products/bg05035?pr_prod_strat=copurchase&pr_rec_pid=1996147556398&pr_ref_pid=5286351896731&pr_seq=uniform

  • Robby

    2021-01-19 12:20:12

    A kártyák tényleg nem a legminőségibb darabok (etalon a T. E. Végtelen Galaxisok), de a bepakolásnál nekem nem volt gondom sem az Építőmestereknél, sem a Reiders of The N.S.-nél, sőt még a Várgrófoknál sem, pedig ott kell egy kicsit tetriszezni az alkatrészekkel. Igaz, hogy a kinyomkodós elemek üres kereteit nem tettem vissza a dobozba, talán nálatok ez okozhatja a problémát, mert nálam azért így elég jól (szinte szellősen) elférnek a komponensek a dobozban. A kártyavédő jó dolog, de sokkal vastagabb lesz a pakli, nehezebb keverni és ha nem a minőségit veszed, akkor esetleg csúszós is lesz és még olyat is láttam, hogy egy picivel nagyob mint a kártya, így még rosszul is fog kinézni. Esetleg jobban is csillog. Ha inzertet veszel, akkor mindenképp járj utána, hogy kártyavédőzve is beférnek-e a kártyák, mert találkoztam már olyan inzerttel, ahol nem volt támogatott a kártyavédő.

  • hierroo

    2021-01-19 09:00:47

    Nekem eddig a nyugati királyság építőmestereivel nem volt gondom a doboza miatt. Mondjuk nincsen külön fakk a kártyáknak, meg a többieknek, de nem is gond nálam. Annál inkább van gond a kártyákkal. Mert néhány játék után már kezd levállni a sarkoknál egy réteg róla. A sok keverés károsítja a kártyákat. Úgyhogy valószínű, hogy beszerzek majd valami kártyavédőt, ha van a helyi írószerboltban olyan. Ha nincs, akkor a utána nézek a neten valahol. Laminálni nem merek. Lehet hogy ha lesznek kártyavédőim, akkor már tényleg lehet hogy nehezebben fogom tudni vissza tenni az kártyákat és alkatrészeket a társasjáték dobozába.
    Egyébként könnyen lehet keverni a kártyákat, ha kártyavédő van rajtuk?

  • harnas1207

    2021-01-18 17:02:05

    A The North Sea trilógia gyári insertjei rosszul lettek méretezve és emiatt megemelik a dobozt. Ez a látvány már önmagába borzalmas, így minden már esetben is rettenetesen zavar/zavarna ha a doboztető fel van nyomva.

  • edboyww

    2021-01-18 16:24:37

    Kövér nem.

  • flora.stosz

    2021-01-17 16:01:03

    Érdekes kérdés, én pl. A Nyugati Királyság Építőmesterei-ig még egyszer sem éreztem szükségét bármiféle inzert beszerzésének, itt viszont az első játék után iszonyatos nehézségekbe ütközött a visszapakolás, gyakorlatilag minden egyes játék után úgy kell visszatetriszezni az elemeket... Mondanám, hogy ezzel még nem lenne baj, de igazából már ez is elég bosszantó, és ehhez jön, hogy a játékot kibontás utáni állapotában egyszer szállítottuk, és ennek következtében több helyen is elég durván összekarcolódott a tábla. Engem alapjáraton nagyon zavar, ha a tető feljebb van, és ezzel megbontja a doboz egységét, de a további sérülések elkerülése érdekében mi is kénytelenek voltunk betenni egy vastagabb kartonlapot az elemek és a tábla közé.
    Most még abban a szakaszban vagyunk a gyűjtéssel, amikor inkább költünk új játékokra egy-egy inzert beszerzése helyett, de az biztos, hogy ha egyszer inzertvásárlásra adjuk a fejünket, a Nyugati Királyság sorozat lesz az első, amihez veszünk.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Nyugati királyság építőmesterei
  • A Nyugati Királyság Lovagjai
  • A nyugati királyság várgrófjai