Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Videó beküldése

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a...

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a terület mozgatás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island az eredeti regény alapjaira épül, azzal a kivétellel, hogy ebben a játékban több személy kerül a lakatlan szigetre, és együtt igyekeznek túlélni a nomád körülményeket. A játék nagyon jól idézi az eredeti történet hangulatát, s mindezt a játékosok együttműködve, kooperatívan élhetik át. Lássuk a részleteket!

Fedezd fel az átkozott szigetet
A játék nem tartozik a legegyszerűbb társasok közé, igen komplex szabályai vannak, de mint minden hasonló nehézségű játékba, természetesen ebbe is viszonylag hamar bele tud jönni az ember. A társas egyik érdekessége, hogy a játékosok különböző kalandokat (scenario) játszhatnak le/élhetnek át. Mindegyik kaland egyedi, rengeteg olyan tárgy, esemény, szabály vonul fel a játékban, amik csak egy-egy küldetésben fordulnak elő, ráadásul a győzelmi feltételek is változóak lehetnek. Bizonyos kalandokban a sziget felderítése lehet a célunk, másokban egy-egy bajba jutott túlélő megmentése, megint másokban pedig megjelennek olyan nyomasztó elemek is, mint a kitörni készülő vulkán vagy a kannibálok.

Felfedezés, építkezés, vadászat
A játéktábla hexákra van felosztva, melyekre hatszögletű lapokat tehetünk le azokra a területekre melyeket hőseink már felfedeztek. A játékosok a saját körük alatt jelzőket helyezhetnek el bizonyos helyeken, melyek a karaktereiket jelképezik, így beoszthatják, hogy ki milyen teendőket lásson el. A választható cselekedetek között rengeteg opciót találunk. Túlélőink felfedező útra indulhatnak a szigeten, menedéket eszkábálhatnak, de még tárgyak készítésére is van lehetőség (például kés). A játék előrehaladtával egyre több jelzővel gazdálkodhatunk, melyek azt jelképezik, hogy adott idő alatt a karakterek egyre több dolgot hajtanak végre. Ésszel kell azonban beosztani az erőnket, vannak olyan jelölők ugyanis, melyek csak bizonyos feladatok elvégzésére használhatóak.

Ki is vagy valójában?
Minden játékos rendelkezik egy karakterlappal is, amely a szakmáját hivatott bemutatni. A négy szakma a szakács, felfedező, ács és a katona. A karakterlapon lehet jelölni a sérüléseket is, és a szereplők morálját is, ami a játék egyik fő eleme is egyben. Ha egy karakter morált veszít vagy nyer, az az egész csapatra hatással van, és befolyásolhatja a munkakedvet is (vagyis több/kevesebb elosztható jelölőt jelent).

Sok teendő akad az átkozott szigeten
Számos választható cselekedetünk közül talán az egyik legfontosabb a tábor fejlesztése. Falat vonhatunk köréje, hogy távol tartsuk a vadállatokat, megerősíthetjük a tetőt a környezeti tényezők kivédésének érdekében vagy fejleszthetjük a táborban lévő fegyvereink erősségét. A többi épület vagy elkészíthető tárgy általában előfeltételekkel rendelkezik, így például ahhoz, hogy téglát tudjunk gyártani, előzőleg fel kell fedeznünk a szigeten egy dombságot ahonnan kinyerhetjük majd a téglához való alapanyagot. Bizonyos fejlesztésekhez szükséges, hogy már rendelkezzünk bizonyos elkészített fejlesztésekkel. Ilyen például a csónak, melynek előfeltétele, hogy legyen elég fánk, és tudjunk kötelet gyártani, amivel a rönköket majd egymáshoz kötözhetjük.

Sosem tudhatod mit találsz az erdő túloldalán
A felfedezett területen annak függvényében dobhatunk adott számú kockával, hogy mit szeretnénk csinálni, és mennyi időt (jelölőt) szánunk rá. Ha alapos munkát végzünk és nem sajnáljuk az időt, még dobnunk sem kell. Ha dobásra kényszerülünk, akkor mindig három kockával dobunk. Az egyik megmutatja sérülünk-e nagy kapkodásunkban, a másik jelöli, hogy sikerrel jártunk-e egyáltalán, a harmadik pedig azt szabja meg, hogy történik-e valami váratlan esemény miközben tesszük a dolgunkat.

Kalandra fel!
A sziget eseményei általában hátrányosak a karakterekre nézve, sőt olyan lapot is kaphatunk egy-egy eseménykártya személyében, melynek későbbi hatásai is lesznek. Ilyen duplán ártó események a betegségek, gyomorrontás, és a legtöbb vadállat is. Ha ez nem lenne elég, akkor a bizonyos esetekben játékba kerülnek tőlünk független események is, melyek nem csak az adott karaktert, de az egész csapatot veszélyeztethetik (ilyen például az időjárás).

Összegzés
Ez a társasjáték talán az egyik legváltozatosabb kooperatív játék, a jelenleg forgalomban lévők közül. Legnagyobb erősségei közül a legjelentősebb, hogy a karakterekkel történő események és fordulatok nagy része a saját döntéseiktől függ. Ezért aztán sosem játszod le ugyanazt a játékot kétszer ugyanúgy, és ha ez még nem lenne elég, akkor választhatsz hat küldetés közül, melyek totálisan különböznek egymástól. Átmenet a pozitív és negatív rész között, hogy a játék igen-igen nehéz. Ezt a kihívási szintet az sem könnyíti meg, hogy a szabályok nagyon összetettek, többszöri olvasás is kellhet a megértésükhöz, ami pedig kifejezetten riasztó lehet néhány játékos számára.

Kinek ajánljuk?
Elsősorban azoknak a játékosoknak érdemes beszerezni, akik kedvelik a nehéz kooperatív játékokat, és nem rettennek el a bonyolult szabályoktól. A játék nagyon nagy újrajátszhatósági faktorral bír, ugyanakkor elég hosszú (körülbelül 2 óra játékidő), és 1-4 személy játszhatja, vagyis jó választás kisebb baráti társaságoknak, akik szívesen töltenek el több időt is egy-egy játékkal.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Változások az előző kiadáshoz képest:
Angol nyelvű ismertető

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 10 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 17 000 Ft-tól
 • 12 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Harc, Építés / Terjeszkedés, Könyv alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Kooperatív, Hatszög-rács, Terület mozgatás, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, TRN-04 Progressive Turn Order, Események, Narrative Choice / Paragraph, Die Icon Resolution, Movement Points, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigetenzsoltifm, Salgótarján

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Salgótarján! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, Wargamere gyűjtök, így pár játékomtól megválok :D

2 érdeklődő


Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott SzigetenPoszkar, Budapest, XIV. Bosnyák tér

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIV. Bosnyák tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1 X kibróbálva, fólia a dobozon, újszerű

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (8)

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2013

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Kommentek

Kommentek

 • Pala

  2023-03-11 23:47:37

  Ja, nem mint magánember, hanem mint főállású olvasószerkesztő-korrektor vállalnám a munkát. Veszítenivalója nem lenne a kiadónak, mert akár ingyen is ellenőrizném a szöveget (vagyok annyira rabja a játéknak), a kérdés inkább az, hogy érdekelné-e egyáltalán, és a jobb minőségért hajlandó lenne-e vállalni a vesződséget, hogy egy újabb, egy-két napos fázissal bővíti a munkafolyamatot.

  Ez leginkább a hozzáállástól függ. Találkoztam már abszurd helyzetekkel is: dolgoztam olyan céggel, amely egy-két kiadványára finoman szólva nem sajnálta a pénzt (jó szövegírókat, fotósokat, képszerkesztőket, szöveggondozókat, tördelőket bízott meg), a hibáktól hemzsegő, igénytelen netes felülettel kapcsolatban viszont nem lehetett kimozdítani a vezetőséget a „jó lesz az úgy” hozzáállásból, hiába mutattam rá a hibákra, lobogtattam a szakmai elismeréseimet, magyaráztam arról, milyen fontos a jó benyomás stb.

  Ráadásul minden kiadvány, így a társasjátékok esetében is a legtöbb embernél csak az veri ki a biztosítékot, ha nagyon rossz a szöveg. Ha közepes mennyiségű nyelvi hiba van, akkor a többséget nem érdekli, hogy nem ellenőrizték a szöveget.

 • Pala

  2023-03-11 21:22:21

  Aha! Azért gondoltam, hogy jól jönne valami virtuális összeköttetés, mert az efféle kezdeményezések, felajánlások a hivatalos úton, a központi elérhetőségeken keresztül sokszor elkallódnak. (A Facebookon meg nem vagyok fenn.)

  Köszönöm azért!

 • peti1212

  2023-03-11 05:54:31

  Szerintem a kiadót nem foglalkozik ilyennel, viszont a fordító stábnál már lehet több esélyed van. De életszerűbb nek hangzik, hogy az eredeti játék szöveget összehasonlítod a magyar szabállyal, hiba esetén esetleg jelezheted, ha foglalkoznak vele. Kártyák esetében még könnyebb a helyzet. De mindenesetre jó ilyet hallani és pozitív a hozzáállásod.

 • DeimosDown

  2023-03-11 03:41:33

  Szerintem sajnos teljesen esélytelen, hogy ilyet átdobjon egy kiadó egy magánembernek. Nyerni nem nyerhetnek vele, csak veszíthetnek rajta... szóval sok értelme nem lenne átdobni (én se tenném)
  Amúgy is, az emberek nagy részének így is teljesen jó lesz az, ahogy le lesz fordítva, legyen az bármilyen szintű/minőségű fordítás - ha nem totálisan tragikus, úgysem lesz semmilyen reakció. (Amúgy is nagyon kevés az az ember, akinek egy játék megvan két nyelven, és esetleg meg tudná ítélni, hogy van-e valamilyen szintű különbség az eredeti vs fordítás között - ez egyébként lehet mindkét irányba is - még úgy is, ha esetleg, ne adj isten a fordítás jobb lenne...)

  Ahogt a művelt svéd modaná, c'est la vie.

 • MaRo

  2023-03-10 22:20:19

  Sajnos ilyen befolyástól és ismeretségtől nagyon távol állok de talán próbáld meg a gémklub ügyfélszolgálaton vagy a facebook postban jelezd Hunornak hátha igényt tartanak a segítségedre.

 • Pala

  2023-03-10 14:22:24

  Ha tudsz esetleg kontaktot a magyar kiadás készítőihez, átdobod privátban? Ha igényt tartanak rá, szívesen ellenőrzöm a szövegeket (akár társadalmi munkában).

 • MaRo

  2023-03-09 19:28:57

  Nem tudom, hogy ilyen szempontból kapott e frissítést de szerintem általában erre szoktak figyelni újrakiadáskor...

  A jelen állás és a legfrissebb infó amit találtam ami alapján azt mondom, talán mégsem csúszik tovább..:

  "Ahogy a korábbi kommentben kitértem rá, a játék lokalizálása teljesen kész, a könyvé pedig januárban elkezdődött, szóval most már nem várunk semmire. Igen, vannak felmerülő kérdések, de ezeket tisztázzuk a lengyelekkel, illetve dedikáltan olyan emberek dolgoznak most a projekten, akik már a magyar alapjáték lokalizálásában is részt vettek, így ismerik az anyaggal kapcsolatos buktatókat.
  Nem változott semmi amúgy, inkább csak körvonalazódik, hogy hol lehet a vége, ez pedig jelenleg a Q3 vége. Nem csak a magyar, hanem mindegyik nyelvnél, mert egyszerre gyártódnak.
  Ennél pontosabb konkrétumot nem tudunk írni mi sem, mert a gyártást nem mi szervezzük, azt teljes mértékben a Portal intézi/szervezi meg. A kampány során befizetett összeg sem a mi számlánkon van, hanem a Portalén, mert a kampányt is ők szervzeték, amikor támogattad a kampányt, akkor a Portalnak utaltál.
  Nekünk, mint magyar kiadónak annyi a feladatunk az egész történetben, hogy amikor a gépek elindulnak, addigra legyenek kész a magyar fájlok. Jelenleg konkrét nap még nincs megjelölve, de mivel az utolsó simításokat végzik a legtöbb anyagon, 2-3 héten belül várhatóan már mi is, így jó eséllyel ez a következő 2 hónapban lesz."

 • Pala

  2023-03-08 22:53:44

  Remélem, az új magyar kiadás szövege igényesebb lesz, mint az előző, amelyben az 1. forgatókönyv címét, a hajótörötteket sikerült félrefordítani. Én amúgy is háklis vagyok a korrektúrázatlan, szerkesztetlen szövegekre. (Van olyan játék – a Bécsi úti kiadó gondozásában –, amelynek már a címébe is képesek voltak beletenni egy durva helyesírási hibát.) Nem vagyok képes megérteni egyes kiadók gyakorlatát, hogy ha már lefordítanak magyarra egy társast, miért sajnálnak annyi pénzt a szöveggondozásra, amennyibe egy vagy két doboz játék kerül. (Ezt általánosságban írtam, nem a Robinson kiadójáról.)

 • peti1212

  2023-03-07 22:03:41

  Ezt a problémát nem is nekik gondoltam, hanem a korlátozott lehetőségekre. Inkább tényleg gratula minden kiadónak, akik magyarul hozzák a játékot.

 • MaRo

  2023-03-07 21:59:14

  Én nem annyira érzem ezt a gémklub hobájának mint inkább a portálénak hiszen ők nem tudtak használható anyagot biztosítani és ha ezt kikommentelték a nyilvánosság elé akkor minden bizonnyal így is van, feltételezem nem kockáztatnák meg, hogy valótlant állítsanak mivel annak következménye lehet.

  A csúszás okai érthetőek ami inkább nem az, hogy miért kell ezzel ennyit szerencsétlenkedni.

 • peti1212

  2023-03-07 21:52:39

  Hát ez nagyon nem jó hír, pedig jobban bíztam a Gémklubban, de sajnos ez egyre nehezebb és sűrűbben fognak ezek a csúszások jelentkezni.

 • MaRo

  2023-03-07 21:29:43

  Nem, természetesen nem, a további késés lehetősége pusztán egyéni vélemény. Én már márciusra rákészültem így a féléves csúszás sem esik jól és nagyon remélem, hogy tovabb nem fog csúszni de Hunor facebook bejegyzéséből kiindulva sajnos nem tartom lehetetlennek mert a kommunikáció a leírt dátumok szerint nagyon lassú és még mindig vannak hibák. Tehát ha az őszi megjelenèst fixnek tekintjük akkor -bár nem tudom mennyi munkával jár még - bennem azt az érzést kelti, hogy ennek a félévnek kb hibamentesen kell eltelnie úgy, hogy kb minden elsőre tökéletes. Mondjuk amilyen régóta várjuk ez talán nem is lenne olyan nagy elvárás de mivel már 2x toltak legalább félévet és ezen is emberek dolgoznak valamiért szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

  Félreértés ne essék én nem a gémklubtól számítok újabb késésre hanem a portaltól tartok inkább.

 • Pala

  2023-03-07 21:08:36

  Te is részt veszel a magyar kiadás elkészítésében?

 • peti1212

  2023-03-07 20:56:46

  Hát elég sok pozitívumot írtál le a játékról, nekem is megvolt, de eladtam és várom a Deluxe kiadást. Remélem az a plusz meglesz benne amire én számítok. A nehézségre sokan panaszkodnak, de picit hasonlíthat a valódi élethez is. Azért kőkeményen kellene küzdeni, ha azt akarnánk, hogy életben maradjunk egy valódi szigeten. Hát ezért is nagy kihívás ez a játék.

 • MaRo

  2023-03-07 20:56:17

  Egy kis frissítés a bővített kiadásra vonatozóan. Sajnos a lengyelről angolra fordítás és annak magyarra fordítása során felfedezett rengeteg hiba miatt most ott járunk, hogy februárban még mindig nincs meg a fordítás így az eredetileg márciusra várt érkezés megint csak csúszik. A Hunor Heim facebook bejegyzése alapján most ami reális lehet az a 3. negyedév az első helyett.

  Sajnos nem kis csúszás egy újabb félév és sajnos én úgy érzem, hogy ez sem teljesen van kőbe vésve mivel a fordítások körül még zajlanak a hibajavítások simán elképzelhetőnek tartok további késést. Habár nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor ismét.

 • Pala

  2023-03-07 17:13:09

  2. rész: negatívumok, összegzés

  Persze a mérleg másik serpenyője sem üres. Többen említették a szerencsefaktort. Hát igen, előfordul, hogy egy rossz időjárásdobással annyit sebződünk, mint három másik körben összesen. És – ahogy ez a valóságban is van – a kedvezőtlen dolgok gyakran csőstül jönnek, egyik hozza magával a másikat. Tehát megeshet, hogy egy rossz időjárás miatt nullára apad a fa- és élelmiszerkészletünk, plusz egy csomót sebződünk, emiatt negatívba fordul a morál, és onnantól már nehéz kapaszkodni. De a szerencse nagy szerepét ellensúlyozza némiképp a komplex mechanika.

  Van még két negatívum, bár hangsúlyozom, hogy nekem az első angol nyelvű kiadás van meg, azóta ezekből néhány dolgot orvosoltak. Az egyik, hogy az ismertetőben baromi bonyolultan van leírva a szabály, még most is előfordul, hogy puskázni kell. Ráadásul hiányos is a leírás, csak a neten keresve kaptunk választ arra, hogy az építkezés meghiúsulásakor elveszítjük-e a rá szánt alapanyagot. Szintén nem tartom szerencsésnek, hogy ezer egyforma korong és jelzőkocka dzsungelében kell eligazodni. Nem is igazán igényes megoldás.

  Összességében nagyon tudom ajánlani ezt a különlegesen jól sikerült társast. Ha egyszer elsajátítottuk a szabályokat, nagy élményben lesz részünk. A számos pakli és a több mint fél tucat forgatókönyv kábé nyugdíjaskorunkig elegendő újrajátszási lehetőséget ad. Annyira jó a hangulata, hogy tényleg ott érezzük magunkat a forró szigeten, kétségbeesve élelem után kutatva, máskor meg bekuckózva a hevenyészett kalyibába, figyelve a vihart. Ez a játék akkor is nagy élmény, ha épp szemét velünk „a gép”.

 • Pala

  2023-03-07 17:12:34

  1. rész: bevezetés, pozitívumok

  Közel nyolc éve vettem meg az első kiadást, és szívtam a fogam, hogy közel 25 000 forintot kell érte kifizetnem – kétszer vagy háromszor annyiba került, mint a telefonom –, de azt mondhatom, hogy az utolsó fillérig megérte. Minden hibájával együtt az egyik legnagyobb társasjátékélményemet adja.

  Ahogy itt többen is leírták, a hangulat valami elképesztő erővel ragadja magával az embert. A játéktábla fölé hajolva ott van az ismeretlen veszélyeket tartogató szigeten. És hogy mennyire ismeretlenek ezek a veszélyek, csak néhány adat: egy partiban 8–12 eseménykártya játszik a 73-ból, plusz változó számú mennyiség a 30-30-30 kalandkártyából és az 52 rejtélykártyából. Ha ehhez még hozzávesszük a kezdőtárgyak, a megépíthető tárgyak, a karakterek, a tájlapok változatosságát, ugyanaz a forgatókönyv is rengeteg újrajátszási lehetőséget kínál. Mi az eltelt közel nyolc évben csak az első forgatókönyvvel játszottunk (több tucatszor, leginkább ketten), és most érezzük úgy, hogy már nagyjából kiismertük, ideje kipróbálni a másodikat. Remélem, pár hónapon belül lesz rá alkalmam.

  Nagy érdeme a Robinsonnak, hogy a kimagasló változatosságról gondoskodó számtalan tényező illeszkedik is a játékba. Egyrészt illeszkedik mechanikailag, tehát érezhető, hogy nem öncélúan van benne ez a pakli vagy az a korong, hanem hogy még kifinomultabbá, élethűbbé tegye a komplex gépezet működését. Másrészt illeszkedik tematikailag is, azaz a felhúzott kártya nem pusztán annyit ír, hogy „Veszteni tetszett két életpontot, csókolom!”, és nem is oda nem illő dolgokat cibál be, hanem az adott tevékenységhez passzoló történést kapunk; például ha elmegyünk valahova, betegséget hurcolhatunk be a táborba, ha építkezünk, a faanyaggal történhetnek kellemetlen dolgok.

 • VR46

  2022-12-14 22:37:28

  Nem hiszem, hogy meg vannak ijedve, talán tényleg a kevés siker miatt adják el annyian. Pedig egy izgalmas játék sok kihívással. És elsőre talán tényleg sok szabállyal, de ha az ember játszik vele párat, akkor teljesen logikus lesz minden és már lapozgatni sem kell a szabálykönyvet. Értelmes szabálymagyarázó videót pedig csak a játszóház projekt mutat be róla.

 • Pcs

  2022-12-14 21:17:17

  Elhiszem, hogy ketten is meg lehet csinálni, mi valószínűleg vagy rossz stratégiát választottunk, vagy egyszerűen nem volt szerencsénk.

 • Pcs

  2022-12-14 21:12:11

  Mindenképpen megér egy próbát, már csak a hangulata miatt is, főleg, ha nagyon csábít.

  Lehet, hogy csak mi választottunk rossz stratégiát, vagy csak nem volt szerencsénk, mert azon is sok múlik a játékban.

  Aztán, ha mégsem jön be, akkor még mindig él tudod adni viszonylag jó áron.

 • peti1212

  2022-12-14 21:05:03

  Úgy látom mindenki meg van ijedve egy kis kihívástól, mondom én aki még nem játszott ezzel a játékkal. De már nagyon várom, hogy megjelenjen a deluxe verzió. Azért a Szellemek Szigete is hasonló kihívasokat tartogat, ezeket a játékokhoz nagyobb türelem és talán szerencse kell a győzelemhez és talán ez is vonzó lehet.

 • VR46

  2022-12-14 10:42:05

  Azért azt megcáfolnám, hogy két fővel extra nehéz, nekünk már kb 3 éve megvan a játék és mikor előkerül akkor kb 4-5 játékot bele is teszünk egy nap. Az össze küldetést megcsináltuk már ketten, többször is, és most már a bgg-n elérhető kalandokat csináljuk ha épp előkerül. És még azt is ki merem jelenteni, hogy egyike vagyok azon kevés játékosnak akik ezt a játékot tényleg szabályosan játszák. Szóval nem azért nyerünk mert rosszul játszuk a játékot. Persze mi is elbukunk sokszor, de van benne sikerélmény is, nem is kevés. Azt se felejtsük el, hogy két főnél ott van Péntek és a kutya is mint segítség. És abból a 40 oldalból kb 15 oldalt kell megtanulni, a többi oldal az kb ismétli magát a maradék meg a karakterek és küldetések bemutatása.

 • MaRo

  2022-12-13 22:13:06

  Könnyen lehet, hogy nekünk is ez lesz 2023 legrosszabb befektetése. Az bizonyos, hogy a maratoni szabálytanulás a legkevésbé sem vonz viszont a téma és a nehézség csábító.

  Lehet nekünk is csak addig fog ez tartani míg nem játszunk egyet de eddig még mindig hőn áhított játék úgyhogy valszeg ezt bekockáztatjuk.

  Nagyon megosztó a játék annyi szent.

 • Pcs

  2022-12-13 21:28:31

  Nálunk tavaly volt kipróbálásra, nem kevés játékot tettünk bele, de nekünk csalódás volt.

  Azzal semmi problémánk nem volt, hogy egy fél nap elment a szabályok megtanulására, sok hasonlóan összetett, nehéz játékunk van.

  Ami nekünk hiányzott, az a sikerélmény. Több kalandnak nekimentünk, de ha jól emlékszem, mindet elbuktuk. Azt később olvastam, hogy két fővel extra nehéz a játék, de lehetne benne valami könnyítés két játékos esetén, vagy jó lenne, ha lehetne állítani a nehézségi szintet. Esetleg lehetne pár könnyebb betanító/bevezető kaland. Más játékoknál, amikor buktuk, mindig azt éreztük, hogy ez már majdnem megvolt, essünk neki még egyszer, most biztos meglesz. Itt ilyet nem éreztünk, az utolsó játéknál ráadásul az első lépésnél elhullott mind a két karakter. Azzal a lendülettel csomagoltuk is össze és adtuk vissza a tulajdonosnak. (Ha jól tudom azóta már el is adta.)

  A hangulata egyébként tényleg kitűnő, nagyon átjön a hajótörött feeling, és a játékmenet is logikusan felépített.

 • peti1212

  2022-12-13 20:54:08

  Már várom, hogy megjelenjen a deluxe verzíó, amely mellé kalanddüzet is tartozik. Ez nagy segítség a szabályok tanulásánál, ami egyebként nem könnyű játékmenet párosul.

 • mr.zehy

  2022-12-13 15:41:23

  "...és szinte teljesen szabályszerűen lesz lejátszva és elveszítve" 😂😂 #truestory

 • Husilaci

  2022-12-13 14:43:19

  Sok a szabály, de a társaságból rá kell szánnia valakinek 5-6 órát a tanulásra, és akkor már az első parti nagyon élvezetes lesz, és szinte teljesen szabályszerűen lesz lejátszva és elveszítve :) A szabálykönyv 40 oldal. Van egy 1 órás magyarázóvideó hozzá. Ez nagyszerű segítség! Én még vásárlás előtt megnéztem az 1 órás videót, majd 4-5 óra alatt megtanultam a szabálykönyvet. Ceruzával kiemeltem a lényeget, hogy később gyorsan megtalálhatóak legyenek a fontos részek. Végül ismét megnéztem az 1 órás szabálymagyarázó videót, és ahol a videóban elmondottak eltértek az általam tanultaktól, azt újra átnyálaztam. Én kezdő játékosoknak is abszolút ajánlom, csak tudomásul kell venni, hogy a szabályzat megtanulása egy teljes délutánt vesz igénybe. A tanulás miatt a játék nem rögtön mókával indul. Befektetést kér, de aki egy egyszerű mikrohullámú sütő használati utasítását tudja értelmezni, annak ez sem jelenthet gondot. A játék tanítása kb. 1 óra egy társasokhoz teljesen laikus számára, és akkor még az első játék közben is olykor szólni kell apróbb szabályok miatt, azonban a második parti már majdnem teljesen gördülékenyen megy.
  A játék hangulata szuper! A játékos tényleg ott érzi magát a forró homokos tengerparton!! A játék beszippant, és teljesen elfeledkezel a külvilágról. Csak a túlélés, a fejlesztések iránti vágy, és a kockázatos lépések miatti izgalom marad. Nagy a játék szerencsefaktora, de olykor lehet tenni ellene. A játék végi időjáráskockák negatív hatásait ki lehet számolni, és ha felkészülten fut neki a csapat az időjárásfázisnak, akkor nagy baj nem lehet. Mivel kooperatív játszunk a játék ellen, így azok számára is élvezetes lesz, akik távolságtartóak a nagy szerencsefaktorú játékokkal szemben.

 • umfuhrerrichard

  2022-03-24 18:41:35

  Tegnap kirpóbáltuk egy harcedzett társasággal, de még a játék végére sem voltam minden szabállyal és lehetőséggel tisztában 😅
  Ez az a játék szerintem, amit több ideig tart elolvasni a szabályokat és megérteni, mint lejátszani az első küldetést. Szóval komoly felkészülést igényel, úgy hogy sok szabály játék közben nyer értelmet. Utólag jöttünk rá több dologra is, amit rosszul (nem szabály szerint) csináltunk, így aztán nyertünk is 😊 A játék elött nem volt időm megnézni, a több mint 1 órás szabálymagyarázatot (aki hozta szintén nem szakértője még a Robinson Crusoe-nak), de utólag már meg fogok nézni több videót és majd újra megpróbáljuk!
  Társasjátékok világával most ismerkedőnek, határozottan nem ajánlom, mert egy játék után eladásra fog kerülni ... sőt akik a könnyedebb játkokhoz vannak szokva, azoknak sem lesz nagy élvezet az első alkalom.
  Jó onnatól lesz a játék, mikor a részvevők már látják a "big picture"-t, kézség szinten tudják használni a karaktereket, akciókat, tárgyakat. Mint mikor autót vezetsz, de már nem a váltó kuplung párossal szenvedsz minden elindulásnál és nem zavar a kölekedés összes többi résztvevője 😊

 • Zsomboo

  2021-12-04 09:58:00

  Ha van játék, aminek a nagy mértékű szerencse faktor "jól áll", akkor az ez a játék. Sajnos túl sokszor nem sikerült még neki ülni, feleségem nem szereti az ilyen típusú játékokat, és mostanában nincs társaságom hozzá, de eddig amennyiszer neki kezdtünk, mindannyiszor vesztettünk. :D Valahogy mégis jó szájízzel gondolok rá, mert szerintem nagyon jól hozza az alap sztori világát. Konstans nyomás a külső körülmények által, ha nagy nehezen összevakartál valami kis nyersanyagot, akkor tuti jön valami természeti csapás, ami megszivat. Valahogy így képzelek el a valóságban is egy lakatlan szigetet. Használtan csaptam le rá marketplacen, teljesen megérte az árát. Ugyan ritkán kerül elő, mégis marad, mert ha sikerül leülni vele játszani, az jó móka. Bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen mazochista, hogy akkor is élvezem a játékot, ha agyonver. :D

 • harnas1207

  2021-10-22 19:50:23

  Nem kell feltétlen megijedni tőle! A játék szerencsefaktora inkább a valósághűséget akarja megvalósítani. Leginkább a Nemesishez tudom hasonlítani, ha jön az Alien, akkor jön... Aki a flowt keresi annak jó lesz, aki nyerni akar annak nem feltétlen. De tény, hogy a játék hamar kiismerhető, emiatt nem mindenkit fog lekötni és a szerencse így zavaró is lehet.

 • hierroo

  2021-10-22 19:38:09

  Én nem merem megvenni, pedig egy ideig a listámon volt. A téma az ami vonz engem, az nem is annyira zavar, hogy nem sikerül nyerni, de az már inkább, hogy ha vesztenék, akkor a szerencse, illetve inkább a szerencsétlenség miatt. Ha valamit nem csinálok ügyesen, az az én bajom lenne, de hogy külső körülmények miatt kell elbukna, az nem jó. Bár az is igaz, hogy egy lakatlan szigeten tényleg nagyon sok külső körülmény, (időjárás, betegségek, sérülések, állatok és egyéb "események") hátráltathatják a terveinket megvalósítását. Emellett az is elrémít, hogy a betanulás sem valami egyszerű. Pedig a játék amúgy jól néz ki, és elhiszem, hogy a többiek szerint is jó a játékélmény. Talán majd egyszer...

 • armin.d.ivan

  2021-10-20 19:48:45

  Igeeen? :D Basszus most vettem meg. Még nem mertünk nekiállni, de nagyon szeretnénk már. Több ember is említette, hogy elég nehéz játékról van szó, de kezdek erősen félni. Alapvetően azért szereztem be, mert imádjuk a Hellapagos témáját, és szerettem volna már valami komolyabbat, hasonló sztorival.

 • ronaiheni

  2021-10-20 18:44:23

  Szenvedés a köbön . Ez jut róla az eszembe. Játszóház projekt keretében sikerült kipróbálnunk szerencsére vásárlás elött. Rajta volt a kívánságlistánkon. Szerencsére kipróbáltuk. Négyen és hárman is próbáltuk , de nagyon nem jött be . A grafika szép az alkatrészek szintúgy, ötletes a játékmenet . Teljesen átjön a téma , szinte érzed a homokot a meleget a sós tengeri levegőt ...és mégsem . Annyira sok mindenre kellene már az lejeétől kezdve figyelni , hogy a harmadik kör környékén átlendül a kezdeti izgalom és mindenki autómatikusan hajtja végre a leosztott feladatokat. Játszottunk már más kooperatív játékokat és nem volt alfajátékos... de itt szinte egy vezetőért kiállt a játék és ezzel meg is öli az élményt. Nagyon szerettük volna szeretni de 5-6 parti után azt éreztük ebből ennyi elég is volt ... még szerencse , hogy nem vettük meg , mert most ott árválkodna a polcon .

 • gelupapa

  2021-07-29 09:08:47

  Azt mondanám, hogy könnyebben tanítható mint amennyire tanulható. Ha valaki felcsipegette a szabálykönyvben lévő sok sok információ minden morzsáját utána könnyű lesz azt továbbadni, mert valahol a játékmenet teljesen logikus. Merthát alapvetően túlélés és kell hozzá kaja (vadászat, gyűjtögetés) kell fedél a fejünk fölé, és persze jó ha vannak szerszámaink és a kulcsszó az hogy "megpróbáljuk" ezeket megteremteni. Aki nem szereti ha egy játékban nagy a szerencsének a súlya akkor az engedje el. Nagyon sokszor nem sikerült egy-egy küldetés merthát nem jó kockadobás, rossz lapokat húztunk stb. mégsem éreztük, hogy nem ugrunk neki többször. Játszottuk 2-3-4 fővel és más élményt ad mindegyik (bár sztem 2 fővel még kevesebb az esély mégsem reménytelen) Ez egy alapvetően szerencsén múló viszont mindenképpen nagyszabású játék.

 • Csiracsirke

  2021-05-23 17:13:37

  Nemrég sikerült játszanom vele és azt kell hogy mondjam berántott, köritésként dzsungel zenével játszottuk így jobban beleéltük magunkat. Kooperatív játék különböző akciókat kell végrehajtanunk hogy túléljünk a játék során, élelmet tartósat és romlékonyat , fát és bőrt kell gyüjtenünk. Minden nap kellő mennyiségű élelmet kell szereznünk hogy ne veszítsünk életerőt a nap végén így 1-1 körben azért előfordul hogy nem úgy sikerül menedzselni az élelmet így be kell vállalni a sebzést, ha túl sokat éhezünk a morálunk is csökken ami miatt negatív hatások érhetnek minket és abból van bőven a játékban, mint például az időjárás. Ezen kívül tárgyakat kell fejlesztenünk a szigetet fel kell fedezni lakóhelyet kell építenünk tetővel és kerítéssel és még a harci erőnket is fejleszthetjük hogy a vadászatnál könnyebb legyen a dolgunk, plusz volt egy kutyánk és egy Péntekünk is akiket segítségül tudtunk hívni. Mi elsőre egy tutorial jellegű játszmát toltunk így azért volt egy Alfa játékos de ahogy haladtunk úgy gondolom sikerült felvennem a fonalat és sok döntést együtt hoztunk meg. Összeségében nekem nagyon tetszett ebben a játékban minden van ami kell a túléléshez, mi már nagyon várjuk a KS verziót tuti vétel lesz.

 • Adney

  2021-05-09 21:32:32

  Pró

  Rengeteg elem található benne: fa korongok és jelzők, meg sok kártya. Tetszik, hogy az élelem és nyersanyag jelzőknek külön alakja van, nem sima korongra nyomtatott ábra. A kártyákon kevés az ismétlődő szöveg, újrajátszásnál ez jól jön.

  Jó ötlet, hogy a karaktereknek van női és férfi ábrája is. A képességek ugyanazok, de így könnyebben bele élhetjük magunkat a történetbe. A történet átélésén segít még képességeknél lévő karakter megszólalások és a kártyákon lévő esemény leírások. Sokszor vihar támad vagy vadállatok tévednek a táborunkhoz. Tényleg olyan, mintha lakatlan szigeten lennénk.

  A tábla jól össze lett rakva. Látható rajta, mit mikor kell végrehajtani, a kártyáknak is van helye. Tetszik, hogy a fejlesztéskártyák helyének háttere olyan, mintha naplólapok lennének.

  Erősen kooperatív, és itt nincs nagyon szerepe, hogy ki a kezdő játékos. A lépések megtervezését együtt kell megtervezni, csak az elvégzésüknél számít a sorrend.

  Kontra

  A kezdő küldetés nagyon nehéz. Miután átolvastam a szabályt és készítettem összefoglalót is hozzá - 3 napom ment el rá -, nagy csalódás volt, hogy ötödjére sikerült csak a kezdő küldetést véghez vinni. Tudtam, hogy nehéz játék, viszont én inkább a Jenny-s küldetést tettem volna kezdésnek. Mi ketten játszottuk Péntekkel és Kutyával, de így is baromi nehéz.

  Sok múlik a szerencsén, hogy ki milyet dob vagy milyen kártyát húztok fel. Ha 2-3 hibát vétesz, már szinte biztos a vereség, ezért elég lehangoló tud lenni.

  Ha nem tudtok levonni valamit (pl. túl alacsony a fegyverszint), akkor mindenki veszít 1-1 életet. Na nekem ez az egy szabály, ami nagyon nem tetszik, olyan "hogy nehezíthetném meg mégjobban a játékot" érzetű szabály. (Egyébként minden más logikus.)

  Összegezve...

  Nagyon összetett és nehéz játék a Robinson Crusoe. Sajnos, ha rájössz egy küldetés nyerés taktikájára, kicsit monoton lehet a játék. Sokan ajánlják, az árát megéri, de én inkább más kooperatív játékot választanék.

 • robsteady

  2021-04-08 19:41:25

  A kooperációs játékok alapköve nálam. Nagyon tematikus, nagyon küzdős, nagyon magával ragadó, nagyon sokat kell olvasni hozzá hogy értsd; de utána olyan élményt nyújt, hogy napokig gondolkodsz rajta akár.

  Sok a szabály talán, de nem vészes. Logikus az egész. Elég, ha azt jegyzed meg: "Valami negatív hatás ért. Mit is kell ilyenkor tenni...?" Nos, megsérülni és élelmiszert veszteni, ez általános. :D A tábla vezeti a szemed. Nem is nevezném nehéz játéknak, ha megérted a logikáját. Átlag 80%-ban teljesítjük a célt két fővel (+ Péntek), ha nem jön össze, akkor is tudjuk hol hibáztuk el. A lényeg, hogy a kampány céljára figyelj, és merd mindig megharapni valamelyik ujjad (sérülni a játékban), nem halsz bele (talán :D ).

 • nemi92

  2021-03-22 14:14:11

  Amikor megvettem ezt a játékot nem gondoltam, hogy mekkora fába fogom vágni a fejszémet. Még szerencse, hogy olyan személyiség vagyok, aki nem riad vissza a nehéz játékoktól és inkább kihívásként veszem, hogy megértsem illetve érthetővé tegyem azok számára, akiknek szeretném megtanítani. Ennek érdekében én többször is átovlastam a játékszabályt, illetve videókat is néztem a játékról, így sokadik nekifutásra érthetővé vált a játék. Tény, hogy ez nem egy egyszerű játék, de csak azért, mert nagyon sok az apró szabály a játék alatt, amire bizony nagyon oda kell figyelni, ha teljesen át akarjuk élni az élményt. 2 fővel nem kis kihívást jelent a játék. Természetesen használhatjuk a kutyát és Pénteket is segítség képpen, de nem mindig vagyunk velük sajnos előrébb. Rengeteg mindenre kell figyelnünk a játék alatt, legyen fedél a fejünk felett, hogy megóvjon minket a zord időjárástól, építsünk kerítést is, hogy védve legyünk az állatoktól, legyen a kör legvégén megfelelő számú élelem a raktárban, és természetesen az élelemnél se mindegy hogy romlandó, vagy tartós azaz élelmiszer, hiszen ha romlandó, akkor dobhatjuk ki, nem tarthatjuk meg körökön keresztül..és még lehetne sorolni.

  Én személy szerint nagyon szeretem ezt a játékot, mert minden egyes alkalommal úgy érzem, mintha valóban egy lakatlan szigeten lennék. A játék megrág és kiköp, ha éppen annyira nem jönnek össze a dolgok. Burtálisan nehéz túlélni, és még az adott küldetést is teljesíteni. Ettől függetlenül hatalmas szórakozást nyújt számomra a játék. Több küldetés is szerepel benne, mi eddig csak az 1. és a 2. al játszottunk. Pórbáltuk 2-en (így elég nehéz,de aki szereti azt, ha meg kell küzdeni a győzelemért, akkor imádni fogja), és 3-an is (így azért valamivel könnyebb volt már a helyzet, talán ez a legjobb játékosszám). Ebben a játékban jelen van a szerencse faktor is, hiszen ha rosszul dobunk az időjáráskockával, könnyen ráfázhatunk.

  MIndent összevetve a maga kategóriájában egy szuper jól megalkotott játék! :)

 • szedelyik

  2021-03-18 09:32:50

  Szia!

  Szerintem maga az előkészület nem tart sokáig. Azonban a szabálykönyv nehezen kezelhető és nehéz is megnyerni.

  Mi ketten szoktunk játszani, pont beszélgettük is a múltkor vereség után (3. kaland - Jenny megmentése), hogy mintha nem lenne rendesen kibalanszolva a játék. 4 fővel is játszottuk, már-már könnyűnek tűnt a játék. 1 fő felfedez, 1 fő kaját gyűjt, 1 épít és még mindig van 1 főnek szabad akció. Azonban két fővel brutál nehéz mindent csinálni egyszerre, hogy tuti sikered is legyen. Hiába hozzá Péntek, vagy szerzed meg éppen Jennyt, akkor sem vagy könnyebb helyzetben.
  Egyenlőre mi még nem adjuk fel ketten sem, de tény, hogy 4 fővel több a sikerélménye az embernek :)

 • bnbarni

  2021-03-18 08:47:59

  Mi nagyon szeretjük a játékot de nem való mindenkinek! A szabályrendszer komplex, viszont ha sikerrel átrágtad magad rajta, és nagyjából érted a koncepciót akkor hirtelen logikussá válik - ebben a mellékelt összefoglaló segédlet is támogat.

  Viszont tény, hogy nem egy "bármikor-előkapod" partygame, mert hosszú. Ha ketten játszátok is minimum 90 perc (plusz setup). Viszont a játék elsődleges érdeme, hogy elképesztően hangulatos. Nekünk nagyon bejött az eseménypakli rendszer, ami játékról játékra más sztorit mesél el, ebbe teljesen bele lehet merülni és szinte a szigeten érezheted magadat.

  A játékban több küldetés is van eltérő kiegészítő szabályokkal, ezek sajnos változó minőségűek, de szerintem simán az első klasszikus túlélő sztorival is sokszor el lehet játszani, kellőképpen változatos.

  Ha szereted a kihívást, nem tántorít el a hosszú szabálykönyv bogarászása és szeretsz elmerülni egy hangulatos történetben/kalandban akkor mindneképpen próbáld ki, nagyszerű élményben lesz részed! /B

 • hierroo

  2021-03-16 18:19:33

  Én tegnap a Nyugai királyság lovagjaival játszottam szólót. Azért az is be tud tenni, ahol csak tud. De azért nyerhető. Viszont a Robinson Crusoe-nak pont ez lehet a lényege, hogy jó legyen a probléma megoldó képességünk! Bár, ahogy mondod, a szerencse mindent felülbírálhat. Viszont annál értékesebb egy győzelem!

 • Crospieler

  2021-03-16 09:55:17

  "Nehéz megnyerni? Vagy nagyon nehezen kezelhető a szabálykönyv? Esetleg sokáig tart az előkészület?"

  Mind a 3 :) Illetve az előkészület némi tapasztalat után már gyorsabban megy.
  De a játékot nagyon nehéz megnyerni, ott szivat ahol csak tud. És a szabályrendszere is komplex az "apróbetűs" részek miatt.

  A legnagyobb bajom vele az, hogy túlságosan szerencsefüggő. Pont tegnap játszottam vele ismét és úgy éreztem, hogy bármilyen döntést is hoztam volna a fordulókban, egyszerűen képtelenség lett volna megnyernem mert annyira szerencsétlenül alakult minden.
  Mintha a játék játszana engem, nem pedig fordítva.

 • hierroo

  2021-03-16 08:35:26

  Én ezt a játékot a kívánságlistámba tettem. Ezért, ha valaki eladásra kínálja, akkor azt megtudom.

  Én azért kukkantottam be erre az oldalra, mert mostanában elég sokan akarják eladni a vadi új Robinson Crusoe társasjátékját. Mi ennek az oka? Túlságosan nehéz? Nehéz megnyerni? Vagy nagyon nehezen kezelhető a szabálykönyv? Esetleg sokáig tart az előkészület? Szóval gyanús ez a dolog nekem! :)

 • Crospieler

  2021-03-13 13:47:21

  Nos, az enyém lesz az első negatívabb hozzászólás erről a játékról :) Fontosnak tartom ezt ennél a társasnál, hogy egy "gyanútlan errejáró" ne üljön fel vakon a hype vonatra az előző hozzászólásokat olvasva.

  Ugyanis ez a játék mocsok komplex. Csakis olyanok vegyék meg, akiknek már van tapasztalatuk szábalyaiban hasonlóan komplex játékokkal, ill. ha szeretik azt, ha szivatja őket egy játék. Mert abból itt van elég.
  Mondom ezt egyébként úgy, hogy nincs bajom az összetettebb játékokkal, pl. a Nyugati királyság lovagjai játékszabályát könnyen megtanultam.

  Viszont nem mindegy, hogy ez a komplexitás honnan jön. Származhat abból, hogy egyszerűen csak sok választása van a játékosnak (pl. a Lovagok esetében), de származhat a szabályrendszer összetettségéből is (persze valamennyire kéz a kézben jár a kettő).
  A Robinsonnál inkább az utóbbi érvényes. Legfőbb problémám az, hogy túl sok az apróbetűs rész ami nem bővíti a játékos lehetőségeit, egyszerűen csak szükségesek a játékmenethez. És ezeket nagyon könnyű elfelejteni. Olyannyira, hogy újból meg kellett tanulnom őket amikor fél év kihagyás után elővettem a játékot. A poén pedig az, hogy még ígyis az első fordulóban egy illegális akciót hajtottam végre, amire utólag jöttem rá :)
  Röviden: az akciólehetőség/szabálykomplexitás arány elég rossz véleményem szerint ebben a játékban.

  Továbbá az összetettségéhez képest szerintem túlságosan random. Nagyon nagy szerepe van a szerencsének. Egy könnyedebb játéknál ez nem bug, hanem feature, de egy ekkora energia és időbefektetést igénylő társasnál engem irritál.

  Ettől eltekintve értem, hogy miért tetszik oly sok embernek.
  És természetesen vannak pozitívumai:
  - nagyon jó az újrajátszhatósága a sok szcenáriónak köszönhetően
  - nagyon szépek a rajzok és jók a komponensek
  - a témája erős, tényleg egy elátkozott szigeten érezhetjük magunkat
  - és valóban sikerélmény, ha teljesítjük a küldetést

  Ajánlom, de csakis tapasztalt játékosoknak, akik szeretik a szivatós kooperatív játékokat!


 • sasspetra

  2021-01-20 09:28:25

  Most vettük meg pont és elszántan nekiültünk (munka után sajna), kb 1,5 óra múlva feladtuk, mikor még csak a 8. oldal körül tartottunk és kb a setup volt meg. :D Rájöttünk, hogy erre elsőre rá kell szánni egy hétvégi napot, úgyhogy várom a szombatot! :D Nagyon tetszik a grafikája, viszont kár h insertje nincs, így elég macera pakolgatni. Amiket olvastam róla vélemények alapján szerintem az egyik kedvencünk lesz, csak bele kell jönni...idővel...

 • edboyww

  2021-01-19 01:10:49

  wo ... wo.. wowwooWOW WOW WOOOW. Imádom ezt az egész dolgot. A kártyák, a sook kártya, a táblák, a hangulat, a kiszámíthatatlanság, a folyamatos késélen táncolás, a melyik kezembe harapjak érzés, a kockázatvállalás. Építsek vagy vadásszak inkább? És mi van, ha a vadállat félig kinyír és nem dob prémet? Bemenjek a romvárosba, megéri a cukorka, amit találok? És ráadásul nem elképesztően hosszú egy küldetés, mint pl. az Arkham Horrornál.

  9/10, de csak azért, mert a 10-esek azok az igazán jól sikerült, sok játékosos Ameritrash délutánokra vannak fenntartva

 • turucarpad

  2020-10-30 10:20:27

  Ez egy hatalmas játék!

  Csak pár hete vettem meg, de már észlelhető a fejlődés mind barátaim, mind magam terén. Külön felhívnám a figyelmet a remekül megrajzolt karakterekre és különböző állatokra. Egyszóval a játékvilág valami eszméletlen. Ez nem egy rövid játék, de ez még nem jelenti, hogy ne szórakoznánk egész este. A hét történet mindegyike ki van dolgozva, és egyre nehezebb is. Sajna ebben a társasjátékban nagy a szerencsefaktor, ezért néha nem sikerül a játékot befejezni, de a semmiből is vissza lehet hozni(volt már rá példa). A családom is nagyon élvezte mikor bemutattam nekik a játékot.

  Ajánlom mindenkinek!

 • olahp

  2020-07-22 20:52:06

  Nagyon megérte beszerezni! Tényleg az egyik legjobb kooperatív játék.

  A 40 oldalas szabálykönyv becsapós. Azért ilyen hosszú, mert rengeteg dolgot a szabály mellett még külön el is magyaráz. Ráadásul az egyes kártyákhoz és jelzőkhöz is részeltes leírás van benne, hogy biztosan egyértelmű legyen mindegyik. Szóval igazából nem olyan vészes a játékszabály, mint azt elsőre gondolnánk.

  A játékban rengeteg lehetőség van. Tudsz vadászni, felfedezni, gyűjtögetni, építkezni, tárgyakat craftolni, és ezt mind a csapattársaiddal együtt, egyszerre. Az egyes kalandok újrajátszhatósága nagyon nagy, mert nincs két egyforma játék, főleg, ha nem 4-en játszátok, és még a karaktereket is tudjátok variálni.

  Ha már van egy kis tapasztalatod a társasjátékok világában, és tetszenek a kooperatív játékok, akkor a Robinson Crusoe neked való. De kezdésként ne ezt vedd meg. Ilyen esetben csak az fog örülni, aki utána megveszi tőled picit olcsóbban (Tapasztalatból mondhatom, én is örültem...).

 • harnas1207

  2020-07-13 16:03:56

  Valóban a műfajában egy kitűnő játék. Nehéz a győzelem, és ebben a szerencsének is nagy szerepe van. Bár nálunk elbukott, mint minden más kooperatív játék, de azért bátran ajánlom mindenkinek. u.i. a látszat csal, de a játékot nem olyan nehéz megtanulni...

 • PlayHoo_95

  2020-04-16 10:33:20

  Hatalmas kedvenc, imádom! Két hete érkezett meg és azóta jóformán csak ezzel játsszom. Igaz hogy nem a legkönnyebb, ezt a 40 oldalas szabály is mutatja, de megéri a befektetést.

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték és kiegészítői (48)

 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Trait Cards I társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Voyage of the Beagle (Vol. 1) társasjáték Kiegészítő

  Kiegészítő az utóbbi idők egyik legnépszerűbb kooperatív játékához. Több összekapcsolódó történetet tartalmaz, amelyek során a játékosok teljesítménye meghatározza a későbbi eseményeket.Angol:The adventure is based on the real events that took place between 1831 and 1836, which led to the creation of the Theory of Evolution. During this very expedition, Charles Darwin...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Beast Cards társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Trait Cards II társasjáték Kiegészítő

  Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island - Trait Cards II is a promotional expansion of five "trait" cards that were first released via a Kickstarter campaign for The Dice Tower. Players choose a trait at the start of the game if they like to; each one gives a disadvantage, but also an advantage. These cards are: Loss of Time Pirate Leader Lazy...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Beach Card Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

  This expansion was created for the Kickstarter campaign of the book "Board Games That Tell Stories". The expansion contains 9 special Beach cards. This thematic mini-expansion allows for taking a special Gathering action on the Beach type tile (tile no.8). Instead of gathering wood or food from the tile players can draw and resolve 1 Beach Card. This way...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Sailor character társasjáték Kiegészítő

  This character was created for the Kickstarter campaign of the book Board Games That Tell Stories. The Sailor character is Ignacy's nemesis. He tried to design it in 2012 for the base game, but he didn't succeed. One year later he tried it again for the expansion Voyage of the Beagle, but failed at it again. The book's campaign was a success, and Ignacy...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Dreadful adventure on the King Kong Island társasjáték Kiegészítő

  This promo scenario (a one-page printed rule sheet, the back side shows an advertisement for the base game) for "Robinson Crusoe" was released by Pegasus Spiele and contains one new scenario which is quite fitting thematically but also has some humour in it. From the description: "You're on a trip with some film makers from Hollywood who want to make a...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Spyglass of Illusory Hope társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Tracing Doctor Livingstone társasjáték Kiegészítő

  New scenario for Robinson Crusoe consisting of two sheets of paper - traditional scenario and printed like a newspaper from late XIX century (A3 format) with new mechanic based on branching-plot novels. Also includes special Invention Card "Livingstone's Cross". It's 1871. A few years back the famous scientist, David Livingstone, and the members of his...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Robinson Crusoe: Promo pack társasjáték Kiegészítő

  User Summary: Special package of several English Mini Expansions for Robinson Crusoe. Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Beast Cards Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Beach Card Mini Expansion Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Sailor character (with a pawn and stickers) Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Gamer character társasjáték Kiegészítő

  Rules for the Gamer: One new survivor to take with you on your adventures in Robinson Crusoe: The Gamer. Like all characters in Robinson Crusoe, there will be both a male and female side. This survivor is different from those in the base game. They have no invention, using only their wiles and tricks to help the party succeed. The available actions are as...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Treasure Island Junior társasjáték Kiegészítő

  This scenario was released by Portal games for Christmas 2014. It was designed specifically to be played with children/family. Ignacy's daughter helped develop this scenario. From the scenario description: "You have acquired a damaged map. It seems to be leading to a pirate's treasure. You decide to hire Nick, an old sea dog, who will take you to the...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Komplexitás: 2/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Hunting Dog társasjáték Kiegészítő

  From the card description: "When you use the Hunting dog for the Hunting action, the player taking the action temporarily gets +1 to weapon level and can ignore one wound." The Hunting Dog is Portal Games giveaway at conventions across the globe in 2015 (including GAMA, Gencon, Essen and BGGCon). Will be available as a separate item and part of the...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Discovery Tokens társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Secret Trait Cards társasjáték Kiegészítő

  Nine cards to add to your Robinson Crusoe game to make it a bit more challenging. These were originally made available as a Dice Tower 2015 Kickstarter reward. Rules for Secret Trait Cards: Use these cards if you want to make the game a little harder. Before the game, each player receives a random Secret Trait card. He must obey the rules on the card, but...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Komplexitás: 1/5
 • Robinson Crusoe: Schatzkiste társasjáték Kiegészítő

  A collection of previously available promos plus a new adventure for "Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island". Contents: a new character "Schiffsmaat" 50 deluxe resource marker stickers for action marker new scenarios: "Wo ist Dr. Livingstone?", "King Kong", "Die Schatzinsel junior" and "Der Naturforscher". new beasts 7 new discoveries 10 trait...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Crewman Deck I társasjáték Kiegészítő

  Crewman cards are not considered players, but are special Characters that are used to reduce the difficulty of a scenario. Regardless of the number of players, before you start the game, you can choose 1 Crewman card. None of the crewman cards affect the total number of players when considering Shelter, Roof, and Palisade costs or in any other case. There...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Brettspiel Adventskalender 2016 társasjáték Kiegészítő

  Description from the publisher: Brettspiel Adventskalender 2016 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2016 that contains 24 small expansions (2 of which are categorized as accessories on BGG: King of Tokyo/King of New York: Kookie (promo character) and Quadropolis: Christmas Tiles) for 24 different games, from different...

  • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Poachers társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 4/5
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Runch Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 3/5
  • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Events társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 1/5
  • Robinson Crusoe: The Lost City of Z társasjáték Kiegészítő

   A Robinson Crusoe - Adventures on the Cursed Island eme kiegészítője nem csak egy új kampányt tartalmaz ("Z elveszett városa" címmel), amelyben a nagy felfedezőt, Percy Fawcett alezredest követheted, hanem az alapjátékkal is játszható szabályokat és komponenseket is, két önálló forgatókönyvvel egyetemben. A Robinson Crusoe - Mystery Tales tíz új karaktert...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 4/5

   Robinson Crusoe: The Lost City of Z társasjáték Kiegészítő 19658 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island – Herb garden and Pen társasjáték Kiegészítő

   Both available at Essen Spiel 2017 Herb Garden allows you, after a successful Gather Action from a tile, to put a black pawn and move it further in each production phase. After some time, the herbs are grown and they allow to heal one wound. Otherwise this tile is considered part of the Camp for all in-game purposes. Pen allows you, after a successful...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 8+ éves
   • Komplexitás: 2/5
  • Experiment on Dinosaur Island (fan expansion to Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island) társasjáték Kiegészítő

   New scenario for Robinson Crusoe Trapped in the Visitor's Center while a storm rages and dinosaurs roam free, you have 10 rounds to drain fuel from different parts of the island to restore power to the electric fence while battling off an onslaught of increasingly dangerous predators. If you feel bold, you can also try to snag some dinosaur DNA samples for...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Viaggio Verso l'Isola Maledetta: The Naturalist (fan expansion to Robinson Crusoe – Adventures on the Cursed Island) társasjáték Kiegészítő

   New scenario for Robinson Crusoe Scenario Overview: You have been assigned to the crew of the scout ship HMS Beagle and will participate in the famous 1831 survey voyage of discovery. Help the ship’s naturalist, Charles Darwin, catalog the diverse flora and fauna of the cursed island, by gathering as many wildlife specimens as possible. Your ship has...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – In-Store Event Kit társasjáték Kiegészítő

   Robinson Crusoe is a cooperative game about castaways on the stranded island. The Kit includes 1 unique scenario about time travels, 8 unique player characters (Gamer character!) and 4 sets of custom wooden pieces representing food resource. There is also a poster to advertise your Robinson Crusoe game night. Contains: Robinson Crusoe: Adventures on the...

   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Mystery Cards I társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 3/5
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Shelter upgrades társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Hunting Adventures társasjáték Kiegészítő

   Hunting Adventures is a mini expansion for Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island board game. This expansion makes Hunting even more unpredictable - you will still encounter the beasts but the circumstances may vary... BEFORE THE GAME Shuffle the 14 "Hunting Adventures" cards into the Beast deck. GAMEPLAY Treat the cards from this expansion as...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Time Travel társasjáték Kiegészítő

   Time Travel is a completely new, 11th scenario for Robinson Crusoe. It was created by Themistoklis Dakanalis, the 2017 contest winner. Time Travel will take you (no surprise there) back in time, to an era of dangerous beasts and rare healing plants. Your goal would be to save your own life in the race against time itself! Never have you played anything...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 8+ éves
   • Komplexitás: 3/5
  • Robinson Crusoe: Adventure in the Neverland Junior társasjáték Kiegészítő

   It is called Adventures in Neverland and is - obviously - inspired by Peter Pan story. This family-oriented scenario let players fight Captain Hook, feed TikTak gator and do all things inspired by the book. It's filled with theme and kids who know the story will be in heaven. —description from the publisher A fourteenth scenario, included in the loot box....

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Ready for Anything 2 társasjáték Kiegészítő

   The ultimate set of Robinson Crusoe promos and mini-expansions is back, stronger than ever! Get your hands on all of those RC promos AT ONCE! That's new scenarios, new wooden components, new characters, a lot of new cards, and much more! Make your collection fill by expanding it with: Robinson Crusoe: Gamer stickers and pawns Robinson Crusoe: Hunting...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Early Launch Kit társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
  • Robinson Crusoe: Przygoda na przeklętej wyspie – Kafel Wulkanu társasjáték Kiegészítő

   This promo comes in the Polish version of Teotihuacan. It is used in Scenario 4 (Volcano Island). As a part of the setup phase place this mini expansion on the volcano tile. During the first 3 rounds you can use explore action on this tile - only 1 action per round allowed. If successful, choose one of the three awards: resolve two Mystery Cards (draw only...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Robinson Crusoe: Żetony Odkryć zestaw II társasjáték Kiegészítő

   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
  • Robinson Crusoe: The Book of Adventures társasjáték Kiegészítő

   Robinson Crusoe: The Book of Adventures is an almanac that consists of new Robinson Crusoe scenarios ranked by their level of difficulty, complexity, and theme. The Book of Adventures offers scenarios suited for every audience — from playing with children, to creating a fun family experience, to suffering really heavy scenarios as experienced players....

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Treasure Chest társasjáték Kiegészítő

   Egy kis változatosság és extra hangulat a nagyszerű alapjátékhoz! A Treasure Chest egy különleges kiegészítő, amely magában foglalja a Robinson Crusoe összes promóciós elemét, amelyek 2020-ig megjelentek, amivel hatalmas mennyiségű tartalmat és változatosságot biztosítanak a játékosoknak! A dobozban lapulnak az extra játékos karakterek (Gamer és Sailor)...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 4/5

   Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Treasure Chest társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Open & Play Campaign társasjáték Kiegészítő

   Open & Play Tutorial Campaign is an expansion for Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island aimed at new players to get people into the gameplay more quickly. The campaign is designed for 1 to 4 players. It consists of four missions and enables players to learn the game at their own pace by gradually introducing game rules with each mission. After...

   • Játékidő: 80 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 80 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Collector's Edition (Gamefound Edition) társasjáték

   The Collector's Edition of Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island that was launched on Gamefound contains exclusive content (including ones impact game play) that will not be found in the retail version of the Collector's edition. Both the Gamefound and retail version of the Collector's Edition includes: - Robinson Crusoe: Adventures on the...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Companion App Pack #01: Loury Totems társasjáték Kiegészítő

   This is the first of the three packs with a dark magic in it! You can use this pack when playing any existing scenario. During your exploration of the Island you have noticed a couple of poles with weird engravings. You decided to research the engravings and found out they actually are the ritual totems made by a tribe, which inhabited this island...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Companion App Pack #02: Pirate's Map társasjáték Kiegészítő

   This is the second of the three packs with the pirates in it! You can use this pack when playing any existing scenario. Skeleton on the shore held an old scroll in its hands. You decided to take it out, exposing yourself to all possible curses... But luckily for you it was just an old map covered with various mysterious symbols. Trying to decipher the code...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Special Roof Tiles társasjáték Kiegészítő

   Originally available as part of a Dice Tower Kickstarter, pack C and then as part of an add-on (Treasure Chest Promos) during the Robinson Crusoe Collector's edition Gamefound campaign. Special roof tiles introduce additional usage of your roof. Enough determination may help you build your roof with an upgrade, so it will provide you functionalities in...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Companion App Pack #03: Rotten Wounds társasjáték Kiegészítő

   This is the last of the three packs with the zombies in it! You can use this pack when playing any existing scenario. At the begining you've noticed the smell... Like the Island itself has already gave up to the infection. Trees began to drop already spoilt Fruits... Then the limbs themself started to fall off, one after another. And the worst part was...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Sailor & Gamer Pack társasjáték Kiegészítő

   2 new characters's to use with the basegame along with miniatures from Awaken Realms and triple -layered player boards. The set contains: 4 Sailor figures (2 male and 2 female) 4 Gamer figures (2 male and 2 female) 1 triple-layered player board for Sailor (2-sided) 1 triple-layered player board for Gamer (2-sided) Rules for the Gamer: One new survivor to...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Robinson Crusoe: Gyűjtői kiadás társasjáték Kiegészítő

   Túlélők kilátástalan küzdelme egy lakatlan (?) szigeten... Ignacy Trzewiczek klasszikussá vált játékában a játékosok vállt vállnak vetve próbálnak különböző kalandokat túlélni hajótöröttként egy ismeretlen szigeten. A játék összetett szabályai (és szabálykönyve…) ellenére elég rangos helyet foglal el a nemzetközi társasjátékrajongók honlapján (más néven...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves

   Robinson Crusoe: Gyűjtői kiadás társasjáték Kiegészítő 28490 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – The Book of Adventures (Gamefound Edition) társasjáték Kiegészítő

   Robinson Crusoe: The Book of Adventures is an almanac that consists of new Robinson Crusoe scenarios ranked by their level of difficulty, complexity, and theme. The Book of Adventures offers scenarios suited for every audience — from playing with children, to creating a fun family experience, to suffering really heavy scenarios as experienced players. This...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie – Szklane Pomysły társasjáték Kiegészítő

   It's hard for you to believe, but you find that the island contains the materials you need to create glass.... You already have some ideas on how to use them. During the game setup, lay out the Glass Invention card along with the 9 basic Invention cards on the appropriate spaces on the board. Then shuffle the remaining Glass Inventions into the Invention...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Robinson Crusoe: Special Weapon Tiles társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Összetett
  • Tervező:  Ignacy Trzewiczek, Joanna Kijanka
  • Illusztrátor:  Ignacy Trzewiczek, Vincent Dutrait, Michał J. Zieliński, Rafał Szyma, Piotr Słaby, Mateusz Bielski, Mateusz Lenart, Tomasz Bentkowski, Zhao Run Quan, Maciej Mutwil, Mateusz Kopacz, Jerzy Ferdyn, Dominic Mayer
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Z-Man Games, Portal Games, Edge Entertainment, Arclight, Albi, Filosofia Éditions, Gém Klub Kft., Conclave Editora, uplay.it edizioni, Hobby World, DiceTree Games, MYBG Co., Ltd.
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English first edition
   • Kiadás éve: 2012
   • Nyelv: angol
  • German first edition
   • Kiadás éve: 2012
   • Nyelv: német
  • Polish first edition
   • Kiadás éve: 2012
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 27 cm x 40 cm x 6 cm
  • English second edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 27.4 cm x 37.6 cm x 7.6 cm
   • Súly: 2 kg
  • French first edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: francia
  • German second edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
   • Súly: 2 kg
  • Polish second edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Traditional Chinese edition
   • Kiadás éve: 2013
   • Nyelv: kínai
  • English third edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 27 cm x 36.8 cm x 7 cm
   • Súly: 2.2 kg
  • German third edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: olasz
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: Korean
   • Méretek: 27.4 cm x 37.6 cm x 7.6 cm
   • Súly: 2 kg
  • Polish third edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.4 cm
  • Russian first edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Simplified Chinese edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: kínai
  • Pegasus German edition 2015
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 0.2 kg
  • Spanish first edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 2.1 kg
  • Czech first edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: cseh
  • English fourth edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: portugál
  • Russian second edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Czech second edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: cseh
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: magyar
  • French second edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Pegasus German edition 2018
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian second edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
  • Spanish second edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1 kg
  • Italian second edition
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: olasz
  • Pegasus German edition 2019
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish fourth edition
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition 2020
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: japán
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Korean second edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: Korean
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition 2021
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: német
  • Retail English edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: angol
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: spanyol

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjátékhoz