Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Videó beküldése

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a...

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a kockadobás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island az eredeti regény alapjaira épül, azzal a kivétellel, hogy ebben a játékban több személy kerül a lakatlan szigetre, és együtt igyekeznek túlélni a nomád körülményeket. A játék nagyon jól idézi az eredeti történet hangulatát, s mindezt a játékosok együttműködve, kooperatívan élhetik át. Lássuk a részleteket!

Fedezd fel az átkozott szigetet

A játék nem tartozik a legegyszerűbb társasok közé, igen komplex szabályai vannak, de mint minden hasonló nehézségű játékba, természetesen ebbe is viszonylag hamar bele tud jönni az ember. A társas egyik érdekessége, hogy a játékosok különböző kalandokat (scenario) játszhatnak le/élhetnek át. Mindegyik kaland egyedi, rengeteg olyan tárgy, esemény, szabály vonul fel a játékban, amik csak egy-egy küldetésben fordulnak elő, ráadásul a győzelmi feltételek is változóak lehetnek. Bizonyos kalandokban a sziget felderítése lehet a célunk, másokban egy-egy bajba jutott túlélő megmentése, megint másokban pedig megjelennek olyan nyomasztó elemek is, mint a kitörni készülő vulkán vagy a kannibálok.

Felfedezés, építkezés, vadászat

A játéktábla hexákra van felosztva, melyekre hatszögletű lapokat tehetünk le azokra a területekre melyeket hőseink már felfedeztek. A játékosok a saját körük alatt jelzőket helyezhetnek el bizonyos helyeken, melyek a karaktereiket jelképezik, így beoszthatják, hogy ki milyen teendőket lásson el. A választható cselekedetek között rengeteg opciót találunk. Túlélőink felfedező útra indulhatnak a szigeten, menedéket eszkábálhatnak, de még tárgyak készítésére is van lehetőség (például kés). A játék előrehaladtával egyre több jelzővel gazdálkodhatunk, melyek azt jelképezik, hogy adott idő alatt a karakterek egyre több dolgot hajtanak végre. Ésszel kell azonban beosztani az erőnket, vannak olyan jelölők ugyanis, melyek csak bizonyos feladatok elvégzésére használhatóak.

Ki is vagy valójában?

Minden játékos rendelkezik egy karakterlappal is, amely a szakmáját hivatott bemutatni. A négy szakma a szakács, felfedező, ács és a katona. A karakterlapon lehet jelölni a sérüléseket is, és a szereplők morálját is, ami a játék egyik fő eleme is egyben. Ha egy karakter morált veszít vagy nyer, az az egész csapatra hatással van, és befolyásolhatja a munkakedvet is (vagyis több/kevesebb elosztható jelölőt jelent).

Sok teendő akad az átkozott szigeten

Számos választható cselekedetünk közül talán az egyik legfontosabb a tábor fejlesztése. Falat vonhatunk köréje, hogy távol tartsuk a vadállatokat, megerősíthetjük a tetőt a környezeti tényezők kivédésének érdekében vagy fejleszthetjük a táborban lévő fegyvereink erősségét. A többi épület vagy elkészíthető tárgy általában előfeltételekkel rendelkezik, így például ahhoz, hogy téglát tudjunk gyártani, előzőleg fel kell fedeznünk a szigeten egy dombságot ahonnan kinyerhetjük majd a téglához való alapanyagot. Bizonyos fejlesztésekhez szükséges, hogy már rendelkezzünk bizonyos elkészített fejlesztésekkel. Ilyen például a csónak, melynek előfeltétele, hogy legyen elég fánk, és tudjunk kötelet gyártani, amivel a rönköket majd egymáshoz kötözhetjük.

Sosem tudhatod mit találsz az erdő túloldalán

A felfedezett területen annak függvényében dobhatunk adott számú kockával, hogy mit szeretnénk csinálni, és mennyi időt (jelölőt) szánunk rá. Ha alapos munkát végzünk és nem sajnáljuk az időt, még dobnunk sem kell. Ha dobásra kényszerülünk, akkor mindig három kockával dobunk. Az egyik megmutatja sérülünk-e nagy kapkodásunkban, a másik jelöli, hogy sikerrel jártunk-e egyáltalán, a harmadik pedig azt szabja meg, hogy történik-e valami váratlan esemény miközben tesszük a dolgunkat.

Kalandra fel!

A sziget eseményei általában hátrányosak a karakterekre nézve, sőt olyan lapot is kaphatunk egy-egy eseménykártya személyében, melynek későbbi hatásai is lesznek. Ilyen duplán ártó események a betegségek, gyomorrontás, és a legtöbb vadállat is. Ha ez nem lenne elég, akkor a bizonyos esetekben játékba kerülnek tőlünk független események is, melyek nem csak az adott karaktert, de az egész csapatot veszélyeztethetik (ilyen például az időjárás).

Összegzés

Ez a társasjáték talán az egyik legváltozatosabb kooperatív játék, a jelenleg forgalomban lévők közül. Legnagyobb erősségei közül a legjelentősebb, hogy a karakterekkel történő események és fordulatok nagy része a saját döntéseiktől függ. Ezért aztán sosem játszod le ugyanazt a játékot kétszer ugyanúgy, és ha ez még nem lenne elég, akkor választhatsz hat küldetés közül, melyek totálisan különböznek egymástól. Átmenet a pozitív és negatív rész között, hogy a játék igen-igen nehéz. Ezt a kihívási szintet az sem könnyíti meg, hogy a szabályok nagyon összetettek, többszöri olvasás is kellhet a megértésükhöz, ami pedig kifejezetten riasztó lehet néhány játékos számára.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak a játékosoknak érdemes beszerezni, akik kedvelik a nehéz kooperatív játékokat, és nem rettennek el a bonyolult szabályoktól. A játék nagyon nagy újrajátszhatósági faktorral bír, ugyanakkor elég hosszú (körülbelül 2 óra játékidő), és 1-4 személy játszhatja, vagyis jó választás kisebb baráti társaságoknak, akik szívesen töltenek el több időt is egy-egy játékkal.

Néhány magyar nyelvű Robinson Crusoe játékban a felfedező pakli el van nyomtatva, mindkét oldalán szöveg található. Ha ilyet tapasztalsz vedd fel velünk a kapcsolatot és kicseréljük a paklit!
Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 12 000 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Harc, Könyv alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Kooperatív, Hatszög-rács, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Narrative Choice / Paragraph

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigetennagykornel.home, Budapest XIII. vagy IX.!

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XIII. vagy IX.!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, matricák még az íven, csere is érdekel. Csomagküldésnél Foxpost-ot preferálom, de lehet más is. Fizetés: kp, utalás, paypal.


Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigetenarcsi55, Győr

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1 alkalommal kipróbált. Enyhe polckopás. Kártyák kibontás óta Szellemlovas Prémium és Standard kártyavédőben vannak. Személyesen átvehető Győrben, valamint esetenként Keszthelyen. Posta, foxpost, vagy bármilyen másik csomagküldés is megoldható. Csere is érdekel a kívánságlistámon szereplők közül bármire értékegyeztetéssel.
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2013

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Kommentek

Kommentek

 • sasspetra

  2021-01-20 09:28:25

  Most vettük meg pont és elszántan nekiültünk (munka után sajna), kb 1,5 óra múlva feladtuk, mikor még csak a 8. oldal körül tartottunk és kb a setup volt meg. :D Rájöttünk, hogy erre elsőre rá kell szánni egy hétvégi napot, úgyhogy várom a szombatot! :D Nagyon tetszik a grafikája, viszont kár h insertje nincs, így elég macera pakolgatni. Amiket olvastam róla vélemények alapján szerintem az egyik kedvencünk lesz, csak bele kell jönni...idővel...

 • edboyww

  2021-01-19 01:10:49

  wo ... wo.. wowwooWOW WOW WOOOW. Imádom ezt az egész dolgot. A kártyák, a sook kártya, a táblák, a hangulat, a kiszámíthatatlanság, a folyamatos késélen táncolás, a melyik kezembe harapjak érzés, a kockázatvállalás. Építsek vagy vadásszak inkább? És mi van, ha a vadállat félig kinyír és nem dob prémet? Bemenjek a romvárosba, megéri a cukorka, amit találok? És ráadásul nem elképesztően hosszú egy küldetés, mint pl. az Arkham Horrornál.

  9/10, de csak azért, mert a 10-esek azok az igazán jól sikerült, sok játékosos Ameritrash délutánokra vannak fenntartva

 • turucarpad

  2020-10-30 10:20:27

  Ez egy hatalmas játék!

  Csak pár hete vettem meg, de már észlelhető a fejlődés mind barátaim, mind magam terén. Külön felhívnám a figyelmet a remekül megrajzolt karakterekre és különböző állatokra. Egyszóval a játékvilág valami eszméletlen. Ez nem egy rövid játék, de ez még nem jelenti, hogy ne szórakoznánk egész este. A hét történet mindegyike ki van dolgozva, és egyre nehezebb is. Sajna ebben a társasjátékban nagy a szerencsefaktor, ezért néha nem sikerül a játékot befejezni, de a semmiből is vissza lehet hozni(volt már rá példa). A családom is nagyon élvezte mikor bemutattam nekik a játékot.

  Ajánlom mindenkinek!

 • olahp

  2020-07-22 20:52:06

  Nagyon megérte beszerezni! Tényleg az egyik legjobb kooperatív játék.

  A 40 oldalas szabálykönyv becsapós. Azért ilyen hosszú, mert rengeteg dolgot a szabály mellett még külön el is magyaráz. Ráadásul az egyes kártyákhoz és jelzőkhöz is részeltes leírás van benne, hogy biztosan egyértelmű legyen mindegyik. Szóval igazából nem olyan vészes a játékszabály, mint azt elsőre gondolnánk.

  A játékban rengeteg lehetőség van. Tudsz vadászni, felfedezni, gyűjtögetni, építkezni, tárgyakat craftolni, és ezt mind a csapattársaiddal együtt, egyszerre. Az egyes kalandok újrajátszhatósága nagyon nagy, mert nincs két egyforma játék, főleg, ha nem 4-en játszátok, és még a karaktereket is tudjátok variálni.

  Ha már van egy kis tapasztalatod a társasjátékok világában, és tetszenek a kooperatív játékok, akkor a Robinson Crusoe neked való. De kezdésként ne ezt vedd meg. Ilyen esetben csak az fog örülni, aki utána megveszi tőled picit olcsóbban (Tapasztalatból mondhatom, én is örültem...).

 • harnas1207

  2020-07-13 16:03:56

  Valóban a műfajában egy kitűnő játék. Nehéz a győzelem, és ebben a szerencsének is nagy szerepe van. Bár nálunk elbukott, mint minden más kooperatív játék, de azért bátran ajánlom mindenkinek. u.i. a látszat csal, de a játékot nem olyan nehéz megtanulni...

 • PlayHoo_95

  2020-04-16 10:33:20

  Hatalmas kedvenc, imádom! Két hete érkezett meg és azóta jóformán csak ezzel játsszom. Igaz hogy nem a legkönnyebb, ezt a 40 oldalas szabály is mutatja, de megéri a befektetést.

 • lakner.balazs92

  2019-08-07 20:12:05

  Az egyik legjobb, de egyben az egyik legnehezebb kooperatív játék. Nehézsége nem a szabályok megértésében rejlik, hanem abban hogy irtó nehéz megnyerni a játékot. De pont ez az, ami miatt még jobban hozzá a tematikát. A szabályok alapján sem tartozik, azért az egyszerűbb játékok közé, mert rengeteg apró szabályt kell megjegyezni, de pár kör után már rá lehet érezni.

  A hajótörött tematika nagyszerűen átjön a játék alatt, tényleg úgy érezzük magunkat, mintha mi is a szigeten lennénk.

  Persze a szerencse jelen van a játék során, mivel gyakran kell a kockákra bízni az akciónk sikerességét és ha éppen a kocka nem úgy gondolja ahogy mi akkor szinte nullára csökkennek a győzelmi esélyeink.

  Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom aki szereti a tematikus társasokat mert minden játék során egy történet részesei lehetünk, meg ha nem is sikerül nyerni az egész party hatalmas élményt nyújt.

  Az alkatrészek minősége kiváló, minden szépen ki van dolgozva. Újrajátszhatóság szempontjából sincs ok a panaszra, mert garantált hogy a szcenáriók közül egyet sem fogunk megnyerni elsőre, vagy másodszorra...

  7 szcenáriót kapunk a játékhoz, de bgg-n több kiegészítő is elérhető hozzá akár magyar nyelven is.

 • ARduel

  2019-04-03 17:34:43

  Dúrva, szivatóssz és nehéz... Kemény játék!

 • benczikakos

  2019-04-03 17:12:01

  Nagyon szivatós és nehéz, de annál nagyobb öröm ha sikerül megnyerni. A kártyákkal vicces helyzetben vagyok ennél a játéknál, mert általában nem sok jót tartogatnak, mégis alig várom hogy húzhassak egyet, mert olyan jók és érdekesek rajta a kis történetdarabok 😅

 • Szekely David

  2019-04-02 12:01:30

  Szuper játék eléggé szívatós de a végeredmény magáért beszél.

 • ninac313

  2019-04-01 14:31:05

  Nagyon klassz játék, bár összetett és sok apró szabályra kell odafigyelni, mégsem von le a játék élvezetéből semmit.

 • c.gergo

  2019-03-30 07:51:09

  Nagyon jó játék! igaz mi is kifogtuk a zöldkártya félrenyomást, de cserélték is a szellemlovasban a paklit! Nagyon nehéz! Sokan panaszkodtak a szerencsére benne, szerintem így életszagúbb... már ha van ilyen szó egyáltalán :) a bgg-n van még küldetés

  magyarul is van: https://boardgamegeek.com/filepage/168176/termeszettudos-naturalist

  kötelező vétel a játék aki szereti a coopot!

 • vbence343

  2019-03-01 10:41:17

  Baromi jó coop játék.

  A design az egyik legerősebb eleme, ahogy kipakoljuk egyből olyan mintha már ott lennénk a szigeten, éhezve.

  Amilyen szép, olyan nehéz is. De ez így jó mert van 7 történet és ha egyszer mindet végigvitted, lehet nem lesz kedved újrakezdeni.

  A játékban elég nagy szerepet tölt be a szerencse, de azért soha nem ezen múlik egy meccs

  Szerintem ez egy nagyon jó sztori orientált játék, mi már legalább 15 meccset játszottunk, és csak az első 4 pályát vittük ki.

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték és kiegészítői (37)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Ignacy Trzewiczek
 • Illusztrátor:  Ignacy Trzewiczek, Vincent Dutrait, Michał J. Zieliński, Rafał Szyma, Piotr Słaby, Mateusz Bielski, Mateusz Lenart, Tomasz Bentkowski, Zhao Run Quan, Maciej Mutwil, Mateusz Kopacz, Jerzy Ferdyn
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Z-Man Games, Portal Games, Edge Entertainment, Albi, Filosofia Éditions, Gém Klub Kft., Conclave Editora, uplay.it edizioni, Hobby World, DiceTree Games, MYBG Co., Ltd.
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 6 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.4 cm x 37.6 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2 kg
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: kínai
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 36.8 cm x 7 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 27.4 cm x 37.6 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2 kg
 • Polish third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.4 cm
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Czech first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Pegasus German edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Pegasus German edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjátékhoz