Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten
Videó beküldése

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a...

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a terület mozgatás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island az eredeti regény alapjaira épül, azzal a kivétellel, hogy ebben a játékban több személy kerül a lakatlan szigetre, és együtt igyekeznek túlélni a nomád körülményeket. A játék nagyon jól idézi az eredeti történet hangulatát, s mindezt a játékosok együttműködve, kooperatívan élhetik át. Lássuk a részleteket!

Fedezd fel az átkozott szigetet

A játék nem tartozik a legegyszerűbb társasok közé, igen komplex szabályai vannak, de mint minden hasonló nehézségű játékba, természetesen ebbe is viszonylag hamar bele tud jönni az ember. A társas egyik érdekessége, hogy a játékosok különböző kalandokat (scenario) játszhatnak le/élhetnek át. Mindegyik kaland egyedi, rengeteg olyan tárgy, esemény, szabály vonul fel a játékban, amik csak egy-egy küldetésben fordulnak elő, ráadásul a győzelmi feltételek is változóak lehetnek. Bizonyos kalandokban a sziget felderítése lehet a célunk, másokban egy-egy bajba jutott túlélő megmentése, megint másokban pedig megjelennek olyan nyomasztó elemek is, mint a kitörni készülő vulkán vagy a kannibálok.

Felfedezés, építkezés, vadászat

A játéktábla hexákra van felosztva, melyekre hatszögletű lapokat tehetünk le azokra a területekre melyeket hőseink már felfedeztek. A játékosok a saját körük alatt jelzőket helyezhetnek el bizonyos helyeken, melyek a karaktereiket jelképezik, így beoszthatják, hogy ki milyen teendőket lásson el. A választható cselekedetek között rengeteg opciót találunk. Túlélőink felfedező útra indulhatnak a szigeten, menedéket eszkábálhatnak, de még tárgyak készítésére is van lehetőség (például kés). A játék előrehaladtával egyre több jelzővel gazdálkodhatunk, melyek azt jelképezik, hogy adott idő alatt a karakterek egyre több dolgot hajtanak végre. Ésszel kell azonban beosztani az erőnket, vannak olyan jelölők ugyanis, melyek csak bizonyos feladatok elvégzésére használhatóak.

Ki is vagy valójában?

Minden játékos rendelkezik egy karakterlappal is, amely a szakmáját hivatott bemutatni. A négy szakma a szakács, felfedező, ács és a katona. A karakterlapon lehet jelölni a sérüléseket is, és a szereplők morálját is, ami a játék egyik fő eleme is egyben. Ha egy karakter morált veszít vagy nyer, az az egész csapatra hatással van, és befolyásolhatja a munkakedvet is (vagyis több/kevesebb elosztható jelölőt jelent).

Sok teendő akad az átkozott szigeten

Számos választható cselekedetünk közül talán az egyik legfontosabb a tábor fejlesztése. Falat vonhatunk köréje, hogy távol tartsuk a vadállatokat, megerősíthetjük a tetőt a környezeti tényezők kivédésének érdekében vagy fejleszthetjük a táborban lévő fegyvereink erősségét. A többi épület vagy elkészíthető tárgy általában előfeltételekkel rendelkezik, így például ahhoz, hogy téglát tudjunk gyártani, előzőleg fel kell fedeznünk a szigeten egy dombságot ahonnan kinyerhetjük majd a téglához való alapanyagot. Bizonyos fejlesztésekhez szükséges, hogy már rendelkezzünk bizonyos elkészített fejlesztésekkel. Ilyen például a csónak, melynek előfeltétele, hogy legyen elég fánk, és tudjunk kötelet gyártani, amivel a rönköket majd egymáshoz kötözhetjük.

Sosem tudhatod mit találsz az erdő túloldalán

A felfedezett területen annak függvényében dobhatunk adott számú kockával, hogy mit szeretnénk csinálni, és mennyi időt (jelölőt) szánunk rá. Ha alapos munkát végzünk és nem sajnáljuk az időt, még dobnunk sem kell. Ha dobásra kényszerülünk, akkor mindig három kockával dobunk. Az egyik megmutatja sérülünk-e nagy kapkodásunkban, a másik jelöli, hogy sikerrel jártunk-e egyáltalán, a harmadik pedig azt szabja meg, hogy történik-e valami váratlan esemény miközben tesszük a dolgunkat.

Kalandra fel!

A sziget eseményei általában hátrányosak a karakterekre nézve, sőt olyan lapot is kaphatunk egy-egy eseménykártya személyében, melynek későbbi hatásai is lesznek. Ilyen duplán ártó események a betegségek, gyomorrontás, és a legtöbb vadállat is. Ha ez nem lenne elég, akkor a bizonyos esetekben játékba kerülnek tőlünk független események is, melyek nem csak az adott karaktert, de az egész csapatot veszélyeztethetik (ilyen például az időjárás).

Összegzés

Ez a társasjáték talán az egyik legváltozatosabb kooperatív játék, a jelenleg forgalomban lévők közül. Legnagyobb erősségei közül a legjelentősebb, hogy a karakterekkel történő események és fordulatok nagy része a saját döntéseiktől függ. Ezért aztán sosem játszod le ugyanazt a játékot kétszer ugyanúgy, és ha ez még nem lenne elég, akkor választhatsz hat küldetés közül, melyek totálisan különböznek egymástól. Átmenet a pozitív és negatív rész között, hogy a játék igen-igen nehéz. Ezt a kihívási szintet az sem könnyíti meg, hogy a szabályok nagyon összetettek, többszöri olvasás is kellhet a megértésükhöz, ami pedig kifejezetten riasztó lehet néhány játékos számára.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak a játékosoknak érdemes beszerezni, akik kedvelik a nehéz kooperatív játékokat, és nem rettennek el a bonyolult szabályoktól. A játék nagyon nagy újrajátszhatósági faktorral bír, ugyanakkor elég hosszú (körülbelül 2 óra játékidő), és 1-4 személy játszhatja, vagyis jó választás kisebb baráti társaságoknak, akik szívesen töltenek el több időt is egy-egy játékkal.

Néhány magyar nyelvű Robinson Crusoe játékban a felfedező pakli el van nyomtatva, mindkét oldalán szöveg található. Ha ilyet tapasztalsz vedd fel velünk a kapcsolatot és kicseréljük a paklit!
Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 12 000 Ft-tól
 • 32 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Harc, Építés / Terjeszkedés, Könyv alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Kooperatív, Hatszög-rács, Terület mozgatás, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Események, Narrative Choice / Paragraph, Die Icon Resolution, Movement Points, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott SzigetenCrospieler, Pécs, Siklós

Csak személyesen itt: Pécs, Siklós!

Kihasználatlanság miatt eladó. Hiánytalan, szép állapot: doboza sértetlen, a kártyák kopás mentesek és minden alkatrész megvan. A karakterek matricái sincsenek ráragasztva a korongokra, ill. néhány kinyomós elem is érintetlen maradt.

1 érdeklődő


Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigetenbalazsitamas93, 13. Kerület, Duna pláza

Csak személyesen itt: 13. Kerület, Duna pláza!

Eladó párszor játszott magyar nyelvű Robinson Crusoe társasjáték.

0 érdeklődő


Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigetenecslas1, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Magyar nyelvű, egyszer játszott, szép állapotban.

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2013

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Kommentek

Kommentek

 • gelupapa

  2021-07-29 09:08:47

  Azt mondanám, hogy könnyebben tanítható mint amennyire tanulható. Ha valaki felcsipegette a szabálykönyvben lévő sok sok információ minden morzsáját utána könnyű lesz azt továbbadni, mert valahol a játékmenet teljesen logikus. Merthát alapvetően túlélés és kell hozzá kaja (vadászat, gyűjtögetés) kell fedél a fejünk fölé, és persze jó ha vannak szerszámaink és a kulcsszó az hogy "megpróbáljuk" ezeket megteremteni. Aki nem szereti ha egy játékban nagy a szerencsének a súlya akkor az engedje el. Nagyon sokszor nem sikerült egy-egy küldetés merthát nem jó kockadobás, rossz lapokat húztunk stb. mégsem éreztük, hogy nem ugrunk neki többször. Játszottuk 2-3-4 fővel és más élményt ad mindegyik (bár sztem 2 fővel még kevesebb az esély mégsem reménytelen) Ez egy alapvetően szerencsén múló viszont mindenképpen nagyszabású játék.

 • Csiracsirke

  2021-05-23 17:13:37

  Nemrég sikerült játszanom vele és azt kell hogy mondjam berántott, köritésként dzsungel zenével játszottuk így jobban beleéltük magunkat. Kooperatív játék különböző akciókat kell végrehajtanunk hogy túléljünk a játék során, élelmet tartósat és romlékonyat , fát és bőrt kell gyüjtenünk. Minden nap kellő mennyiségű élelmet kell szereznünk hogy ne veszítsünk életerőt a nap végén így 1-1 körben azért előfordul hogy nem úgy sikerül menedzselni az élelmet így be kell vállalni a sebzést, ha túl sokat éhezünk a morálunk is csökken ami miatt negatív hatások érhetnek minket és abból van bőven a játékban, mint például az időjárás. Ezen kívül tárgyakat kell fejlesztenünk a szigetet fel kell fedezni lakóhelyet kell építenünk tetővel és kerítéssel és még a harci erőnket is fejleszthetjük hogy a vadászatnál könnyebb legyen a dolgunk, plusz volt egy kutyánk és egy Péntekünk is akiket segítségül tudtunk hívni. Mi elsőre egy tutorial jellegű játszmát toltunk így azért volt egy Alfa játékos de ahogy haladtunk úgy gondolom sikerült felvennem a fonalat és sok döntést együtt hoztunk meg. Összeségében nekem nagyon tetszett ebben a játékban minden van ami kell a túléléshez, mi már nagyon várjuk a KS verziót tuti vétel lesz.

 • Adney

  2021-05-09 21:32:32

  Pró

  Rengeteg elem található benne: fa korongok és jelzők, meg sok kártya. Tetszik, hogy az élelem és nyersanyag jelzőknek külön alakja van, nem sima korongra nyomtatott ábra. A kártyákon kevés az ismétlődő szöveg, újrajátszásnál ez jól jön.

  Jó ötlet, hogy a karaktereknek van női és férfi ábrája is. A képességek ugyanazok, de így könnyebben bele élhetjük magunkat a történetbe. A történet átélésén segít még képességeknél lévő karakter megszólalások és a kártyákon lévő esemény leírások. Sokszor vihar támad vagy vadállatok tévednek a táborunkhoz. Tényleg olyan, mintha lakatlan szigeten lennénk.

  A tábla jól össze lett rakva. Látható rajta, mit mikor kell végrehajtani, a kártyáknak is van helye. Tetszik, hogy a fejlesztéskártyák helyének háttere olyan, mintha naplólapok lennének.

  Erősen kooperatív, és itt nincs nagyon szerepe, hogy ki a kezdő játékos. A lépések megtervezését együtt kell megtervezni, csak az elvégzésüknél számít a sorrend.

  Kontra

  A kezdő küldetés nagyon nehéz. Miután átolvastam a szabályt és készítettem összefoglalót is hozzá - 3 napom ment el rá -, nagy csalódás volt, hogy ötödjére sikerült csak a kezdő küldetést véghez vinni. Tudtam, hogy nehéz játék, viszont én inkább a Jenny-s küldetést tettem volna kezdésnek. Mi ketten játszottuk Péntekkel és Kutyával, de így is baromi nehéz.

  Sok múlik a szerencsén, hogy ki milyet dob vagy milyen kártyát húztok fel. Ha 2-3 hibát vétesz, már szinte biztos a vereség, ezért elég lehangoló tud lenni.

  Ha nem tudtok levonni valamit (pl. túl alacsony a fegyverszint), akkor mindenki veszít 1-1 életet. Na nekem ez az egy szabály, ami nagyon nem tetszik, olyan "hogy nehezíthetném meg mégjobban a játékot" érzetű szabály. (Egyébként minden más logikus.)

  Összegezve...

  Nagyon összetett és nehéz játék a Robinson Crusoe. Sajnos, ha rájössz egy küldetés nyerés taktikájára, kicsit monoton lehet a játék. Sokan ajánlják, az árát megéri, de én inkább más kooperatív játékot választanék.

 • robsteady

  2021-04-08 19:41:25

  A kooperációs játékok alapköve nálam. Nagyon tematikus, nagyon küzdős, nagyon magával ragadó, nagyon sokat kell olvasni hozzá hogy értsd; de utána olyan élményt nyújt, hogy napokig gondolkodsz rajta akár.

  Sok a szabály talán, de nem vészes. Logikus az egész. Elég, ha azt jegyzed meg: "Valami negatív hatás ért. Mit is kell ilyenkor tenni...?" Nos, megsérülni és élelmiszert veszteni, ez általános. :D A tábla vezeti a szemed. Nem is nevezném nehéz játéknak, ha megérted a logikáját. Átlag 80%-ban teljesítjük a célt két fővel (+ Péntek), ha nem jön össze, akkor is tudjuk hol hibáztuk el. A lényeg, hogy a kampány céljára figyelj, és merd mindig megharapni valamelyik ujjad (sérülni a játékban), nem halsz bele (talán :D ).

 • nemi92

  2021-03-22 14:14:11

  Amikor megvettem ezt a játékot nem gondoltam, hogy mekkora fába fogom vágni a fejszémet. Még szerencse, hogy olyan személyiség vagyok, aki nem riad vissza a nehéz játékoktól és inkább kihívásként veszem, hogy megértsem illetve érthetővé tegyem azok számára, akiknek szeretném megtanítani. Ennek érdekében én többször is átovlastam a játékszabályt, illetve videókat is néztem a játékról, így sokadik nekifutásra érthetővé vált a játék. Tény, hogy ez nem egy egyszerű játék, de csak azért, mert nagyon sok az apró szabály a játék alatt, amire bizony nagyon oda kell figyelni, ha teljesen át akarjuk élni az élményt. 2 fővel nem kis kihívást jelent a játék. Természetesen használhatjuk a kutyát és Pénteket is segítség képpen, de nem mindig vagyunk velük sajnos előrébb. Rengeteg mindenre kell figyelnünk a játék alatt, legyen fedél a fejünk felett, hogy megóvjon minket a zord időjárástól, építsünk kerítést is, hogy védve legyünk az állatoktól, legyen a kör legvégén megfelelő számú élelem a raktárban, és természetesen az élelemnél se mindegy hogy romlandó, vagy tartós azaz élelmiszer, hiszen ha romlandó, akkor dobhatjuk ki, nem tarthatjuk meg körökön keresztül..és még lehetne sorolni.

  Én személy szerint nagyon szeretem ezt a játékot, mert minden egyes alkalommal úgy érzem, mintha valóban egy lakatlan szigeten lennék. A játék megrág és kiköp, ha éppen annyira nem jönnek össze a dolgok. Burtálisan nehéz túlélni, és még az adott küldetést is teljesíteni. Ettől függetlenül hatalmas szórakozást nyújt számomra a játék. Több küldetés is szerepel benne, mi eddig csak az 1. és a 2. al játszottunk. Pórbáltuk 2-en (így elég nehéz,de aki szereti azt, ha meg kell küzdeni a győzelemért, akkor imádni fogja), és 3-an is (így azért valamivel könnyebb volt már a helyzet, talán ez a legjobb játékosszám). Ebben a játékban jelen van a szerencse faktor is, hiszen ha rosszul dobunk az időjáráskockával, könnyen ráfázhatunk.

  MIndent összevetve a maga kategóriájában egy szuper jól megalkotott játék! :)

 • szedelyik

  2021-03-18 09:32:50

  Szia!

  Szerintem maga az előkészület nem tart sokáig. Azonban a szabálykönyv nehezen kezelhető és nehéz is megnyerni.

  Mi ketten szoktunk játszani, pont beszélgettük is a múltkor vereség után (3. kaland - Jenny megmentése), hogy mintha nem lenne rendesen kibalanszolva a játék. 4 fővel is játszottuk, már-már könnyűnek tűnt a játék. 1 fő felfedez, 1 fő kaját gyűjt, 1 épít és még mindig van 1 főnek szabad akció. Azonban két fővel brutál nehéz mindent csinálni egyszerre, hogy tuti sikered is legyen. Hiába hozzá Péntek, vagy szerzed meg éppen Jennyt, akkor sem vagy könnyebb helyzetben.
  Egyenlőre mi még nem adjuk fel ketten sem, de tény, hogy 4 fővel több a sikerélménye az embernek :)

 • bnbarni

  2021-03-18 08:47:59

  Mi nagyon szeretjük a játékot de nem való mindenkinek! A szabályrendszer komplex, viszont ha sikerrel átrágtad magad rajta, és nagyjából érted a koncepciót akkor hirtelen logikussá válik - ebben a mellékelt összefoglaló segédlet is támogat.

  Viszont tény, hogy nem egy "bármikor-előkapod" partygame, mert hosszú. Ha ketten játszátok is minimum 90 perc (plusz setup). Viszont a játék elsődleges érdeme, hogy elképesztően hangulatos. Nekünk nagyon bejött az eseménypakli rendszer, ami játékról játékra más sztorit mesél el, ebbe teljesen bele lehet merülni és szinte a szigeten érezheted magadat.

  A játékban több küldetés is van eltérő kiegészítő szabályokkal, ezek sajnos változó minőségűek, de szerintem simán az első klasszikus túlélő sztorival is sokszor el lehet játszani, kellőképpen változatos.

  Ha szereted a kihívást, nem tántorít el a hosszú szabálykönyv bogarászása és szeretsz elmerülni egy hangulatos történetben/kalandban akkor mindneképpen próbáld ki, nagyszerű élményben lesz részed! /B

 • hierroo

  2021-03-16 18:19:33

  Én tegnap a Nyugai királyság lovagjaival játszottam szólót. Azért az is be tud tenni, ahol csak tud. De azért nyerhető. Viszont a Robinson Crusoe-nak pont ez lehet a lényege, hogy jó legyen a probléma megoldó képességünk! Bár, ahogy mondod, a szerencse mindent felülbírálhat. Viszont annál értékesebb egy győzelem!

 • Crospieler

  2021-03-16 09:55:17

  "Nehéz megnyerni? Vagy nagyon nehezen kezelhető a szabálykönyv? Esetleg sokáig tart az előkészület?"

  Mind a 3 :) Illetve az előkészület némi tapasztalat után már gyorsabban megy.
  De a játékot nagyon nehéz megnyerni, ott szivat ahol csak tud. És a szabályrendszere is komplex az "apróbetűs" részek miatt.

  A legnagyobb bajom vele az, hogy túlságosan szerencsefüggő. Pont tegnap játszottam vele ismét és úgy éreztem, hogy bármilyen döntést is hoztam volna a fordulókban, egyszerűen képtelenség lett volna megnyernem mert annyira szerencsétlenül alakult minden.
  Mintha a játék játszana engem, nem pedig fordítva.

 • hierroo

  2021-03-16 08:35:26

  Én ezt a játékot a kívánságlistámba tettem. Ezért, ha valaki eladásra kínálja, akkor azt megtudom.

  Én azért kukkantottam be erre az oldalra, mert mostanában elég sokan akarják eladni a vadi új Robinson Crusoe társasjátékját. Mi ennek az oka? Túlságosan nehéz? Nehéz megnyerni? Vagy nagyon nehezen kezelhető a szabálykönyv? Esetleg sokáig tart az előkészület? Szóval gyanús ez a dolog nekem! :)

 • Crospieler

  2021-03-13 13:47:21

  Nos, az enyém lesz az első negatívabb hozzászólás erről a játékról :) Fontosnak tartom ezt ennél a társasnál, hogy egy "gyanútlan errejáró" ne üljön fel vakon a hype vonatra az előző hozzászólásokat olvasva.

  Ugyanis ez a játék mocsok komplex. Csakis olyanok vegyék meg, akiknek már van tapasztalatuk szábalyaiban hasonlóan komplex játékokkal, ill. ha szeretik azt, ha szivatja őket egy játék. Mert abból itt van elég.
  Mondom ezt egyébként úgy, hogy nincs bajom az összetettebb játékokkal, pl. a Nyugati királyság lovagjai játékszabályát könnyen megtanultam.

  Viszont nem mindegy, hogy ez a komplexitás honnan jön. Származhat abból, hogy egyszerűen csak sok választása van a játékosnak (pl. a Lovagok esetében), de származhat a szabályrendszer összetettségéből is (persze valamennyire kéz a kézben jár a kettő).
  A Robinsonnál inkább az utóbbi érvényes. Legfőbb problémám az, hogy túl sok az apróbetűs rész ami nem bővíti a játékos lehetőségeit, egyszerűen csak szükségesek a játékmenethez. És ezeket nagyon könnyű elfelejteni. Olyannyira, hogy újból meg kellett tanulnom őket amikor fél év kihagyás után elővettem a játékot. A poén pedig az, hogy még ígyis az első fordulóban egy illegális akciót hajtottam végre, amire utólag jöttem rá :)
  Röviden: az akciólehetőség/szabálykomplexitás arány elég rossz véleményem szerint ebben a játékban.

  Továbbá az összetettségéhez képest szerintem túlságosan random. Nagyon nagy szerepe van a szerencsének. Egy könnyedebb játéknál ez nem bug, hanem feature, de egy ekkora energia és időbefektetést igénylő társasnál engem irritál.

  Ettől eltekintve értem, hogy miért tetszik oly sok embernek.
  És természetesen vannak pozitívumai:
  - nagyon jó az újrajátszhatósága a sok szcenáriónak köszönhetően
  - nagyon szépek a rajzok és jók a komponensek
  - a témája erős, tényleg egy elátkozott szigeten érezhetjük magunkat
  - és valóban sikerélmény, ha teljesítjük a küldetést

  Ajánlom, de csakis tapasztalt játékosoknak, akik szeretik a szivatós kooperatív játékokat!


 • sasspetra

  2021-01-20 09:28:25

  Most vettük meg pont és elszántan nekiültünk (munka után sajna), kb 1,5 óra múlva feladtuk, mikor még csak a 8. oldal körül tartottunk és kb a setup volt meg. :D Rájöttünk, hogy erre elsőre rá kell szánni egy hétvégi napot, úgyhogy várom a szombatot! :D Nagyon tetszik a grafikája, viszont kár h insertje nincs, így elég macera pakolgatni. Amiket olvastam róla vélemények alapján szerintem az egyik kedvencünk lesz, csak bele kell jönni...idővel...

 • edboyww

  2021-01-19 01:10:49

  wo ... wo.. wowwooWOW WOW WOOOW. Imádom ezt az egész dolgot. A kártyák, a sook kártya, a táblák, a hangulat, a kiszámíthatatlanság, a folyamatos késélen táncolás, a melyik kezembe harapjak érzés, a kockázatvállalás. Építsek vagy vadásszak inkább? És mi van, ha a vadállat félig kinyír és nem dob prémet? Bemenjek a romvárosba, megéri a cukorka, amit találok? És ráadásul nem elképesztően hosszú egy küldetés, mint pl. az Arkham Horrornál.

  9/10, de csak azért, mert a 10-esek azok az igazán jól sikerült, sok játékosos Ameritrash délutánokra vannak fenntartva

 • turucarpad

  2020-10-30 10:20:27

  Ez egy hatalmas játék!

  Csak pár hete vettem meg, de már észlelhető a fejlődés mind barátaim, mind magam terén. Külön felhívnám a figyelmet a remekül megrajzolt karakterekre és különböző állatokra. Egyszóval a játékvilág valami eszméletlen. Ez nem egy rövid játék, de ez még nem jelenti, hogy ne szórakoznánk egész este. A hét történet mindegyike ki van dolgozva, és egyre nehezebb is. Sajna ebben a társasjátékban nagy a szerencsefaktor, ezért néha nem sikerül a játékot befejezni, de a semmiből is vissza lehet hozni(volt már rá példa). A családom is nagyon élvezte mikor bemutattam nekik a játékot.

  Ajánlom mindenkinek!

 • olahp

  2020-07-22 20:52:06

  Nagyon megérte beszerezni! Tényleg az egyik legjobb kooperatív játék.

  A 40 oldalas szabálykönyv becsapós. Azért ilyen hosszú, mert rengeteg dolgot a szabály mellett még külön el is magyaráz. Ráadásul az egyes kártyákhoz és jelzőkhöz is részeltes leírás van benne, hogy biztosan egyértelmű legyen mindegyik. Szóval igazából nem olyan vészes a játékszabály, mint azt elsőre gondolnánk.

  A játékban rengeteg lehetőség van. Tudsz vadászni, felfedezni, gyűjtögetni, építkezni, tárgyakat craftolni, és ezt mind a csapattársaiddal együtt, egyszerre. Az egyes kalandok újrajátszhatósága nagyon nagy, mert nincs két egyforma játék, főleg, ha nem 4-en játszátok, és még a karaktereket is tudjátok variálni.

  Ha már van egy kis tapasztalatod a társasjátékok világában, és tetszenek a kooperatív játékok, akkor a Robinson Crusoe neked való. De kezdésként ne ezt vedd meg. Ilyen esetben csak az fog örülni, aki utána megveszi tőled picit olcsóbban (Tapasztalatból mondhatom, én is örültem...).

 • harnas1207

  2020-07-13 16:03:56

  Valóban a műfajában egy kitűnő játék. Nehéz a győzelem, és ebben a szerencsének is nagy szerepe van. Bár nálunk elbukott, mint minden más kooperatív játék, de azért bátran ajánlom mindenkinek. u.i. a látszat csal, de a játékot nem olyan nehéz megtanulni...

 • PlayHoo_95

  2020-04-16 10:33:20

  Hatalmas kedvenc, imádom! Két hete érkezett meg és azóta jóformán csak ezzel játsszom. Igaz hogy nem a legkönnyebb, ezt a 40 oldalas szabály is mutatja, de megéri a befektetést.

 • lakner.balazs92

  2019-08-07 20:12:05

  Az egyik legjobb, de egyben az egyik legnehezebb kooperatív játék. Nehézsége nem a szabályok megértésében rejlik, hanem abban hogy irtó nehéz megnyerni a játékot. De pont ez az, ami miatt még jobban hozzá a tematikát. A szabályok alapján sem tartozik, azért az egyszerűbb játékok közé, mert rengeteg apró szabályt kell megjegyezni, de pár kör után már rá lehet érezni.

  A hajótörött tematika nagyszerűen átjön a játék alatt, tényleg úgy érezzük magunkat, mintha mi is a szigeten lennénk.

  Persze a szerencse jelen van a játék során, mivel gyakran kell a kockákra bízni az akciónk sikerességét és ha éppen a kocka nem úgy gondolja ahogy mi akkor szinte nullára csökkennek a győzelmi esélyeink.

  Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom aki szereti a tematikus társasokat mert minden játék során egy történet részesei lehetünk, meg ha nem is sikerül nyerni az egész party hatalmas élményt nyújt.

  Az alkatrészek minősége kiváló, minden szépen ki van dolgozva. Újrajátszhatóság szempontjából sincs ok a panaszra, mert garantált hogy a szcenáriók közül egyet sem fogunk megnyerni elsőre, vagy másodszorra...

  7 szcenáriót kapunk a játékhoz, de bgg-n több kiegészítő is elérhető hozzá akár magyar nyelven is.

 • ARduel

  2019-04-03 17:34:43

  Dúrva, szivatóssz és nehéz... Kemény játék!

 • benczikakos

  2019-04-03 17:12:01

  Nagyon szivatós és nehéz, de annál nagyobb öröm ha sikerül megnyerni. A kártyákkal vicces helyzetben vagyok ennél a játéknál, mert általában nem sok jót tartogatnak, mégis alig várom hogy húzhassak egyet, mert olyan jók és érdekesek rajta a kis történetdarabok 😅

 • Szekely David

  2019-04-02 12:01:30

  Szuper játék eléggé szívatós de a végeredmény magáért beszél.

 • ninac313

  2019-04-01 14:31:05

  Nagyon klassz játék, bár összetett és sok apró szabályra kell odafigyelni, mégsem von le a játék élvezetéből semmit.

 • c.gergo

  2019-03-30 07:51:09

  Nagyon jó játék! igaz mi is kifogtuk a zöldkártya félrenyomást, de cserélték is a szellemlovasban a paklit! Nagyon nehéz! Sokan panaszkodtak a szerencsére benne, szerintem így életszagúbb... már ha van ilyen szó egyáltalán :) a bgg-n van még küldetés

  magyarul is van: https://boardgamegeek.com/filepage/168176/termeszettudos-naturalist

  kötelező vétel a játék aki szereti a coopot!

 • vbence343

  2019-03-01 10:41:17

  Baromi jó coop játék.

  A design az egyik legerősebb eleme, ahogy kipakoljuk egyből olyan mintha már ott lennénk a szigeten, éhezve.

  Amilyen szép, olyan nehéz is. De ez így jó mert van 7 történet és ha egyszer mindet végigvitted, lehet nem lesz kedved újrakezdeni.

  A játékban elég nagy szerepet tölt be a szerencse, de azért soha nem ezen múlik egy meccs

  Szerintem ez egy nagyon jó sztori orientált játék, mi már legalább 15 meccset játszottunk, és csak az első 4 pályát vittük ki.

A Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjáték és kiegészítői (47)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Ignacy Trzewiczek, Joanna Kijanka
 • Illusztrátor:  Ignacy Trzewiczek, Vincent Dutrait, Michał J. Zieliński, Rafał Szyma, Piotr Słaby, Mateusz Bielski, Mateusz Lenart, Tomasz Bentkowski, Zhao Run Quan, Maciej Mutwil, Mateusz Kopacz, Jerzy Ferdyn, Dominic Mayer
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Z-Man Games, Portal Games, Edge Entertainment, Arclight, Albi, Filosofia Éditions, Gém Klub Kft., Conclave Editora, uplay.it edizioni, Hobby World, DiceTree Games, MYBG Co., Ltd.
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 40 cm x 6 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.4 cm x 37.6 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2 kg
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: kínai
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 36.8 cm x 7 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 27.4 cm x 37.6 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2 kg
 • Polish third edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.4 cm
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Czech first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Pegasus German edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Pegasus German edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish fourth edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Korean second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Retail English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Robinson Crusoe: Kalandok Az Elátkozott Szigeten társasjátékhoz