Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Megkésve, de ugyanolyan lelkesedéssel - 2021 kedvencei

A társasjátékos hobbi szeretői igazán szerncséseknek mondhatják magukat. Évről-évre egyre több társasjáték lát napvilágot, mind nemzetközi, mind pedig magyar viszonylatban. Ugyanakkor az óriási társasjáték dömping közepette egyre nehezebb up to date maradni a megjelenésekkel kapcsolatban és átlátni, hogy milyen új címekre is van igazán szükségünk. Többek közt ezért is határoztuk el, hogy egy éves toplista keretében összegyűjtjük cikkíróink kedvenceit. Igaz, ezek szubjektív vélemények, de ha követed a Tarsasjatekok.com csapatának írásait, akkor nagy valószínűséggel nem okozunk meglepetést.

Gevanda kendvencei:

Réka (ARDuel) kedvencei:

Cygnus kedvencei:

Attila (ARDuel) kedvencei:

Ludens kedvencei:

Barta Tomi kedvencei:

GyD kedvencei:

Abiologistplayground kedvencei:

Zoli kedvencei:

Peti kedvencei:

Nektek mi volt a tavalyi kedvencetek?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Júl

Nyári challenge + nyereményjáték

Toplista | 2024.07.02. 14:46:00

Jó szórakozást hozzá és ne felejtsetek el minket megjelölni instán, facebookon vagy akár tiktokon is!

08Okt

Társasjátékok halloweenre – Egy igazán rémisztő gyűjtemény

Toplista | 2022.10.08. 08:29:00

Szeretnétek a halloween partit is társasjátékokkal tölteni? Kövessétek rémisztő ajánlónkat és válasszátok ki a számotokra megfelelő legösszetettebb vagy legegyszerűbb darabot.


Kommentek

  • porcine

    2022-02-11 07:43:04

    2021 kedvenc magyar megjelenése: Duzzasztómű. Elképesztően ratyi anyagminőség. De tényleg. A játékostáblát leszámítva, minden ami kartonból van borzasztó. Már a doboz megnyitásakor elszomorodtam. Rendben, hogy zacskókba pakolgassunk, mert nincs rendező, de az a tárcsa!!! Azonban a játékélmény fenomenális. A velejéig euro hatalmas interakcióval. Zseniális!
    2021 kedvenc külföldi megjelenése: Imperium: Legends. Turci David és Nigel Buckley közös munkája, mely egészen különleges pakliépítéssel mutatja be egy birodalom felemelkedését. Mindezt gyönyörű grafikai körítéssel.
    2021 kedvenc játékkiegészítője: Nidavellir: Thingvellir. Az alapjáték hatalmas kedvenc. Rajta emel úgy a kiegészítő, hogy az alapszabályokon minimálisan változtat, azonban a játék világát kibővíti. Már csak a Fafnírral való csata kell kiegészítőkét.
    2022-ben legjobban várt magyar megjelenés: A Mars. Lacerda.

    2022-ben legjobban várt külföldi kiegészítő megjelenés: Excavation Earth: It belongs in a museum. Az alap nekem a nyár kedvence volt, kíváncsian várom, hogy mit fog hozzátenni ez a kiegészítő.

  • batik.balazs

    2022-02-10 14:10:39

    2021 kedvenc magyar megjelenése: Anachrony
    2021 kedvenc külföldi megjelenése: Marvel United: X-Men
    2021 kedvenc játékkiegészítője: 7 Csoda Párbaj: Agora
    2022-ben legjobban várt magyar megjelenés: R.O.O.T.
    2022-ben legjobban várt külföldi megjelenés: Marvel Zombies - A Zombidice Game (én 2022re számolom a 2 hullámos rendelés miatt)

  • Zsomboo

    2022-02-10 12:43:43

    Ez a 3 játék nálam is várólistán van. De 2021-ben vettem meg a Nemesist is. Nagyjából fél év szemezés, nézegetés előzte meg, mire egy kevésbé sikeres hétfőn amolyan "hangulatjavító" vásárlás keretein belül végül berendeltem. Sikerült is bele tenni egészen komoly 2 játékot eddig. :/ Hiába az igény részemről a komolyabb játékokra, idő és társaság szűkében csak áll a polcon. Így eléggé meg kell gondolnom, hogy miket is szerezzek be.

  • kelemen.ati

    2022-02-10 12:11:06

    Számomra a tavalyi évben a magyar nyelven megjelent játékok közül inkább a komplexebb játékok voltak a kedveltek. Nagy várakozás előzte meg számomra is az Anachrony-t, amivel már régóta szemeztem, de karácsonykor végre a polcomra került. Az utolsó negyedévben figyeltem fel rá és szereztem be, a szintén kellemes csalódást okozó Duzzasztómű-vet. Bár utóbbi alkatrészeit némi kritika illetheti, de a játékélmény kárpótolt. Az Anachrony, - ami ugyebár magyar fejlesztés - nem hiába van ott a BGG lista TOP 50 játéka között, valóban mindent kielégítő élményt nyújtott. A listám harmadik helyére pedig az Arnak elveszett romjai került fel. Ez némileg könnyedebb, családibb játék, ahol a pakliépítés és a munkáslehelyezés mechanikáját kellemesen ötvözték, gyúrták össze. Grafikailag pedig a három közül talán a legszebb.

  • armin.d.ivan

    2022-02-10 11:55:28

    Terraforming Mars: Dice Game 😍 Erről most hallok először! Valaki tud róla valamit?

  • csongrady.p

    2022-02-10 08:01:50

    Igen, itt a 2021-ben megjelent játékokról van csak szó 🙂 lehet más lenne a lista egyébként 😁

  • Bator

    2022-02-10 07:55:18

    Nekem az idei kedvenc (amit idén kaptam meg) az a Vadnyugati Legendák volt, magyar kiadásból meg az Igen?, bár úgy tudom egyiket sem idén adták ki :)

  • kvarclovag

    2022-02-09 14:09:53

    Hozzám képest nincs ez megkésve csöppet sem. Az én nagy kedvencem 2021-ben a 2007-es eredeti Brass 😃

  • Zsomboo

    2022-02-09 13:58:15

    Sajnos annyira nem követem frissen a megjelenéseket - vagyis inkább szűkösebb a keret annál, minthogy mindig be tudjak vásárolni a frissen érkező játékokból. Az én listám élén friss megjelenések közül az Eldorádó kiegészítője áll. Az alap játékot is nagyon szerettük, és a kiegészítőben sem csalódtunk. Filler / party játék kategóriából a Fogda szappant! okozott nagyon kellemes pozitív csalódást, ha csak egy könnyed, gyors játékra vágyunk a barátokkal, akkor ez benne van a top 3 elükerülő játékokban. Az Everdell játékokkal egyelőre még csak szemezünk, így a Fagybérc is még vár a megvásárlásra.

    A 2022-ben várt játékok közül az új Azul rész nálunk is listán van, az első részt és a Királyi pavilont is nagyon szeretjük, így biztos, hogy be fogom szerezni ezt is.

Népszerű

Friss

Címkék