Homályrév: Az oroszlánfalka
Homályrév: Az oroszlánfalka
Homályrév: Az oroszlánfalka
Homályrév: Az oroszlánfalka
Videó beküldése

Homályrév: Az oroszlánfalka társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Homályrév: Az oroszlánfalka egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A játék több, összesen 4 díjat és jelölést is kapott 2020-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a...

A Homályrév: Az oroszlánfalka egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A játék több, összesen 4 díjat és jelölést is kapott 2020-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kampány/harci kártya vezérelt, az egyidejű akciók, a hatszög-rács és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Légy az egyik leghírhedtebb kalandozócsapat, az Oroszlánfalka tagja, és élj át felejthetetlen kalandokat ebben az isten háta mögötti városban. Amikor egy sötét erőkkel paktáló titkos társaság egyesével rabolja el a város szegényeit, rátok hárul a feladat, hogy utánajárjatok a dolognak… már ha eleget fizetnek érte.

A Homályrév: Az Oroszlánfalka egy kooperatív társasjáték taktikus harci elemekkel, aminek egy egyedi, folyamatosan változó világ ad otthont. Harcedzett kalandozókat játszotok és vállvetve kell küzdenetek egy kihívásokkal teli küldetéssorozaton át, ami döntéseitek nyomán formálódik.

A küldetések során egy letisztult harcrendszer segítségével, kockák nélkül nézhettek szembe a játék által irányított ellenfelek hordáival, akik ellen egy jól kiválasztott és időzített képesség bevetése elengedhetetlen a sikerhez.

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 16 500 Ft-tól
 • 33 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kampány/Harci kártya vezérelt, Egyidejű akciók, Kooperatív, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Rács mozgás, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, STR-10 Legacy Game, Akció visszakeresése, Once-Per-Game Abilities, Critical Hits and Failures, Limitált kommunikáció, Line of Sight, Deck Construction

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Homályrév: Az oroszlánfalka társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Homályrév: Az oroszlánfalkahen, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó ANGOL Gloomhaven: Jaws of the Lion. Egyszer végigjástzva, két karakterrel, minden visszarendezve. Többi karakter bontatlan. Összesen egy-egy karakterlap lett elhasználva a játékból, de ebből több is van benne. A matricák újak, nem lettek felragasztva a táblára. Átadás Budapesten, foxpost és futár megoldható.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Homályrév: Az oroszlánfalka társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2020

Heavy Game of the Year

nyertes, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • sitatom

  2022-05-27 20:08:43

  De jó, hogy vagy Robby. Én ezt nem tudtam, hogy előbb játszódik a kis tesó.

  Most már tutira eldőlt a sorrend. Köszi mégegyszer!

 • Robby

  2022-05-27 17:55:22

  Bár biztosan tudod, de azért is jó az Oroszlánfalkával kezdeni, mert az időben is a nagy Homályrév előtt játszódik és arra is jó, hogy megismerd a történetét, a karakterek (ha nagyon tetszett valamelyik) természetesen átvihetők a nagyobb változatba is, ha nagyon beszippant a világa és folytatod a történetet, kalandokat. Amúgy területileg az Oroszlánfalka Homályrév városában és közvetlen környezetében játszódik, a nagyobb tesó meg egy nagyobb területet is magába foglal a város körül. A nagy dobozban 17 (18) karakter van, de ott sem érhető el egyből mindegyik. 1-2 plusz képesség is bejön (pl.: láthatatlanság meg repülés amikkel itt még nem találkoztam), de amúgy a játékmenet szinte teljesen megegyezik. Szóval teljesen jó választás az Oroszlánfalka, mert nem megy kárba sem idő, sem pénz, akárhogyan is fog tetszeni a játék.

 • sitatom

  2022-05-27 12:37:14

  Köszönöm a korrekt és részletes leírást. Szerintem ez a kis Homályrév lesz a következő amit beszerzek. A nagy meg valószínűleg nekem nem lesz a gyűjteményemben, bár ha erre ráharapunk nagyon akkor ki tudja:D

 • Robby

  2022-05-26 20:38:46

  Láttam már a nagy Homályrévet, játszani még nem játszottam vele és még nem is vettem meg. Szerintem aki nem HC gamer, annak inkább ki kellene próbálnia a játékot mielőtt belevág, mert nem biztos, hogy az ő játéka lesz hosszú távon. Az Oroszlánfalka is teljes értékű Homályrév, pár apróbb eltérés van köztük, amint láttam. Talán a legnagyobb eltérés, hogy a nagy dobozos játékban összeszerelhetős térképelemek vannak a kis dobozosban meg egy füzet. A grafika az egyik verziónak sem az erőssége. Mondhatni, hogy a szépen kidolgozott karakterlapokon kívül nincs is semmi. A térképek többnyire egy színűek, néhány tereptárgy szerű dolog (kavics, bokor....) töri csak meg az egyhangúságot. A kártyákról teljesen hiányzik a grafika. A másik nagy eltérés a játékmenetben, hogy a kis dobozosban kapunk egy elég jó bevezetőt 5 pályán kersztül, ami alatt meg lehet tanulni a játékot és nem az 52 oldalas játékszabály fogad egyből. Tehát aki csak ki szeretné próbálni, vagy még nem túl gyakorlott játékos annak mindenképpen az Oroszlánfalkát ajánlanám. Amúgy a játék alapból egyszerű. Viszont a körök alatt annyi mindent kell adminisztrálni, hogy az már szinte a játékélmény rovására megy. A kártyákkal való játékot nagyon jól oldották meg, láttam már nagyon hasonló machanikát több játékban is, de itt amikor elfogynak a kezünkből a lapok, akkor el is veszítünk egyet a pihenések alkalmával, így azért be van határolva a játék hossza. Ez jó is meg az egyik hibája is. Nem tudjuk kiszámítani, hogy most menjek még el összeszedni a kincseket, vagy inkább a feladatra koncentráljak. Ugyanis, ha kész a feladat, akkor már nincs esélyem gyűjtögetni. Viszont a fejlődés lassú (ami szintén elriaszthat játékosokat) és amit nagyon nem értettem, hogy a felszerelés java is csak kalandonként vagy nagy pihenésenként egyszer használható. Ugyanakkor elég drága. Kicsit lehetne jutalmazóbb a játék, nagyon sokat kell dolgozni a dolgokért. A történet nem egy nagy szám, de azért elmegy.

 • sitatom

  2022-05-26 06:03:07

  Robby!

  Te láttad már illetve játszottál a nagy Homalyrev-vel, ahhoz képest gyengusz a grafikája a kis tesónak vagy alapból is gyengének ítéled meg?

  Nekem még egyikhez sem volt szerencsém, de mind a kettőn erősen járnak a gondolataim. Valószínűleg a kisebbiket fogom elsőre beszerezni.

  Ha még lesz tapasztalatod spoiler mentesen írhatnál.( Köszi ).

 • Robby

  2022-05-25 13:58:05

  Ígéretemhez híven folytatom a leírást a játékról az első (bevezető) játékok után. Az előpakolás elég hosszú időt vesz igénybe, az első pálya lényegesen gyorsabban lement mint az előkészítés (és akkor az elpakolásról még nem is beszéltem). Pedig a térképlapokat sem kell keresgélni és a kis jelölők egy tárolót is kaptak ami azért gyorsít a folyamaton. A grafika továbbra is gyengusz, a kártyákról hiányzik is, baromi jól nézett volna ki, ha mondjuk a karakterek kártyáin egy jó kis grafikával megtámogatták volna az akciókat. Rögtön találtam egy hibás kártyát is, remélem, hogy nem lesz több. (a Vörös Gárdista - Megdöbbentő lépés lapján az van, hogy Támadás 3 a leírásban meg az, hogy sérül 2-t) A grafikára visszatérve az első küldetésnél egy vasúti sín szeli át a helyszínt. Ezt így hirtelen nem tudtam értelmezni. Mit keres ott egy jó állappotban levő sín? Ok, hogy van sín, de hogy került oda? Akkor ez egy posztapokliptikus világ vagy mi? Gyorsan belelepoztam a térképekbe és több "modern" dolgot nem láttam, a többi résznek olyan középkori világ hangulata volt. Na mindegy, ezen túltettem magam (hátha még a későbbiekben lesz rá magyarázat vagy akármi). Kártya vagy kocka? Itt a kártyák töltik be a kockák szerepét, egészen jól működik a dolog, tetszett, de több helyet foglal és több időbe kerül, de jól áll a játéknak. Az ellenségeket minden felpakolásnál bele kell tenni egy kis műanyag talpba, majd játék végén kiszedni, ez viszont egy negatívum. Más játékba ha ezt alkalmazzák akkor általában minden ellenfél kap külön talpat. Tudom itt az elit miatt két féle talp van, így nehéz is lenne, illetve hely sincs sok a dobozban. A füzetes térkép miatt viszont negatívum, hogy egyből látszanak az ellenségek, nincs az a "bemegyek az ajtón és meglepetés, hogy mi vár rám" érzés. Ez a tanítós mechanizmus is egy kicsit túl lett tolva, de sajnos nem tudom kifejteni, mert annyi mindent tudnék még írni, de véges a hely. Amúgy egy nagyon jó játék, de a hype miatt kritikusabban álltam hozzá.

 • sitatom

  2022-05-11 22:36:44

  A hely az nagy kincs tud lenni, főleg ha már nincs :D

  Csak egy kicsivel lenne olcsóbb ez "KIS" Homályrév már nekem is itt lenne a polcomon. Pedig most is van még vagy 10-12 játékom amit ki kellene próbálni már hónapok óta pihen a polcon a Vörös Előőrs, Finca, Holtak tele, Gaia Project, Azután, Korkép, Mennyei ser…, és akkor haladni kellene a Pandemic Legacy 0. évaddal már 6 hete. hogy márciust le tudtuk benne már- már elfelejtettem, hogy milyenek is az ügynöktársak, miket is csináltunk már benne és még a Végzeteket sem játszottukvégig …. Jól végig gondolva nem is csak a hely a kincs hanem az idő is. ááá és mennyi mindent szeretnék még kipróbálni…

  Úgyhogy nagyon várom, milyennek láttod a tényleges játékot az Oroszlánfalkával.

 • Robby

  2022-05-11 21:43:03

  Az eredetivel még nem játszottam, de ez elvileg szinte mindenben ugyanaz. Szeretnék egy jó dungeon crawler-t, de nem tudtam még dönteni a Homályrév, Taited Grail, és a Mage Knight között. Nem sok helyem van már a polcon, sajnos nem fér el az összes nagy dobozos. Mindenképpen be fogok számolni a tapasztalatokról.

 • sitatom

  2022-05-10 22:13:29

  Szia Robby!

  Teljesen elszomorodtam, ahogy olvastalak. Én azt hittem a világ legjobb társasjátékának a leegyszerűsített változatát kapjuk meg. Rövidebb játékidővel egyszerűbb szabályokkal és sokkal kellemesebb áron, de ugyon úgy fantasztikus élménnyel.

  Már a nagy Homályrévvel játékkal is nagyon szemezzünk egy ideje, de féltünk tőle, hogy nem fog tetszeni és azért meg hogy csak úgy bele vágjunk nekünk drága.

  Remélem majd írsz akkor is ha már belevetetted magad a játék sűrűjébe és csupa kellemes élményed lesz, de ha még sem akkor is oszd meg velünk, ha maga a játék sem annyira jó.

  Amúgy te játszottál az eredeti verzióval is?

 • Robby

  2022-05-10 21:47:35

  Sikerült előszednem a játékot, de sajnos az első benyomások hatalmas csalódást okoztak, így a játékig még nem jutottam el. Miért is? Szóval elkezdtem az előkészületeket a leírások szerint. Van egy Kiegészítő kalandfüzet meg egy Kalandkönyv meg külön egy lap, ami beleférhetett volna bárhova. Viszont a Bevezető játékszabályok-ban az van, hogy vegyétek elő a Kalandfüzetet (ami nincs) , szóval akkor most füzet vagy könyv? Aztán a kis paíron a szörnyek bezacsizásánál hivatkozik arra, hogy Szerzetből kettő is van, de a Szörnyetegből is, amit nem említ. Na mindegy kitaláltam. Nem értem, nem bírtak még két plusz szörnyet saját paklival kitalálni? Ha már a szörnyeknél tartunk akkor elég fantáziátlan nevűek és nem túl szépen megrajzoltak. Mindegy, mert azért nem ront a dolgon (sokat), de egy ilyen játéktól kicsit többet vártam volna. A karakterekből is van 4. Tiéd a választás, - ja, nem, mert ha 4-en játszotok akkor a már csak az jut ami marad. Lehetett volna pár fantáziadúsabb és több karakter is. A fordító után a grafikusnak sem adnék piros pontot. Kedvencem még ez a "négyszögletes jelölő" ami egy téglalap, vagy karaktertábla, vagy bármi más meg a "szörnylaptok". A kártyákról is hiányzik a grafika, persze így is teljesen használható, de azért hasonló játékoknál sokat dobott a játékon, ha már ezeket kell pörgetnünk (pl. Mage Knight). Miután bezacsiztam a szörnyeket, nem találtam a helyüket a dobozban. Jó, hogy megcsináltatta a játék velünk. Legalább zacsit kaptunk eleget. Tudnék mág pár lehangoló dolgot írni, de szerintem ennyi elég. Azért remélem, ha eljutok a játékig, akkor az valamennyire kárpótolni fog ezekért a bosszantó dolgokért, mert amúgy nem tűnt rossz játéknak.

 • Robby

  2022-04-22 00:03:14

  Ez is már a polcon figyel. Kipróbálása még várat magára, mert ezt nem lehet csak úgy elkezdeni és pikk-pakk lenyomni egy partit. A 2-es és 5-ös táblából elég nehezen lehetett kinyomhodni a tokeneket, a többivel nem volt baj. A játék így elsőre teljesen olyan mint a Homályrév csak kompaktabb méretben és lapozós térképpel. Nem tűnik rossz játéknak (azért is vettem meg), de azért az a hype ami körülveszi egy kicsit túlzás szerintem.

 • ryuk669

  2022-04-21 17:21:38

  Én belevetettem magam már a homályrév szabálykönyvébe, és nem mondom, hogy nehezen érthető, de mindenképp kívánja a megfelelő játékostársakat. Már ha nem egyedül ülünk neki, és bár én magányos farkasként is megállom a helyem, más nem biztos hogy annyira szivesen bogarássza és fedezi föl ennek a hosszú kalandnak minden rejtélyes zugát. Nekem szerencsére jópár ismerős rendelkezik a nagytesóval, így én is, mint sokan, arra gondoltam, hogy elsőre csak Az oroszlánfalkát szerezném be, főleg mivel még nincs akkora komoly, összeszokott, társajátékozós baráti köröm, hogy beruházzak a nagy játékba. Szerintem annak ellenére hogy ez egy kompakt kiadása a Homályrévnek, még nem ajánlanám olyanoknak, akik nem szeretnének jópár órát beleölni a társasba. Nem egy Mars terraformálás: Árész expedíció, ahol próbálták a nagytesó hibáit javítva szépíteni a külcsit és rövidíteni a játékidőt. Bár a Homályrévnél valamelyest rövidebb, de a design maradt. XD Bár én nagyon szeretem az ilyen 90-es évek fantasy stílust, lehet egyedül vagyok ezzel. :'D És mivel új karakterek találhatóak benne, így kiegészítő gyanánt is megállja a helyét, hiszen a Homályrévbe is használhatóak. Rőviden: aki egy olcsóbb de! homályrév szintű játékmenetre vágyik, annak ajánlom, aki egy sokkal könyebb verzióra, annak nem igazán.

 • lrekasi

  2022-04-12 11:49:31

  Csatlakozok a kinyomós problémával küzdőkhöz, nagyon oda kellett figyelni, volt, amit javítani is kellett. Ennek ellenére a játék - eddigi 3 befejezett küldetés után - nagyon tetszik a srácaimnak, és én is nagyon meg vagyok vele elégedve.

  Nem vagyok RPG fan, sőt, de szeretem a történeteket, ha van egyéni képesség a játékban, jó designt is előnyben részesítem. Ezt mind hozza a játék.

  Pros (számomra): a játék fokozatosan von be a szabályokba, apránként fedezheted fel a mélységet. A történet átgondolt, a nyelvezet és a fordítás jó minőségű, így nem zavar a sok olvasás :) Tetszik a spirálozott könyv használata, mint térkép, bár kicsit faramuci megoldás, hogy 2 füzetet is kell alkalmasint használni. Sok játékóra mehet bele, mégis egy normál dobozméret mellett. A minik is tetszetősek, érdekes karakterek. Átgondolt, érthető szabályok. Harcrendszere kártyákkal operál és nem kockával, így számolható, bár van szerepe a szerencsének is. Könnyen menthető a játékállás. Kártyák tartósak, jó minőségűek, egyelőre nem igényli szerintem a kártyavédőt - én szinte mindent szoktam :).

  Cons (ismét csak számomra): nem kedvelem a horrort, nekem némileg véres a story, de 12-13 éves srácam eddig átlendültek ezen. Eddig csak szörnydarabolásról szól. A dobozba picit nehéz visszapakolni - szerintem a karakterek mehettek volna plasztik ágyba a külön dobozka helyett, és így felszabadult volna némi hely. A kinyomó problémás.

  Annak ellenére, hogy a fantasy világ lénykavalkádja nem a kedvenc műfajom - élvezem a játékot, és srácaimnak is rögtön kedvence lett. Összességében nagyon élvezhető, átgondolt játék. A nagytesót biztos nem vettem volna meg, mert ha nem jön be, akkor az túl drága tanulópénz lett volna. Ez, a maga 20k összegével a vállalható kockázat volt számomra. Meglátom, ha haladunk a történettel, akkor is marad-e a véleményem, de remélem igen 😃 És akkor a nagytesó is opcióvá válhat.

 • dmaczak

  2022-04-09 09:23:10

  Az ember már azt sem tudja, hogy milyen jatékot vegyen, erre meg jönnek a jobbnál jobb kiegészítők. Hamarosan ez is megrendelésre kerül... amint valaki kijátsza, és eladásra bocsátja... :)

 • davee.s570b

  2022-03-12 18:44:42

  Én ma vettem át a magyar verziót, nekem nem volt problémám a kipattintós dolgokkal, pedig én is hallottam rosszakat róla.

 • ktms

  2022-03-12 09:01:54

  Mi tegnap este bontottuk ki. Egy board-al volt kicsit nehezebb, de ahhoz sem kellett szike. A doboz is rendben.

 • Mixike

  2022-03-11 09:27:49

  Csak óvatosan, két ismerősömtől is azt hallottam, hogy ilyen rossz minőségben még nem kaptak kézhesz társasjátékot. A kinyomkodóív szike nélkül felejtős, a doboz szakad. A gémklub oldalán a játékra ha rámentek, ott is van egy kritika ezzel kapcsolatban.

 • ubazsi

  2022-03-11 08:17:28

  Már kapható szerencsére. :D

 • ubazsi

  2022-03-11 08:17:15

  Érdemes, mindenképp.

 • Clio

  2022-03-10 17:31:01

  Régóta szeretnénk kipróbálni a Homályrévet, vagy a hozzá hasonló játékokat. Eddig az ára miatt nem mertük megkockáztatni, mert féltünk attól, hogy elmegy a kedvünk tőle. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a kistesót megvennünk, akár próbakènt, hogy mennyire jön be ez a világ? Elsőre leírások, videók alapján nagyon vonzó, de biztos más ha játszik is vele az ember mintha csak nézem v olvasom :D .

 • davee.s570b

  2022-02-24 15:33:49

  Eltolták március végére ha minden igaz

 • umfuhrerrichard

  2022-02-07 12:43:11

  Szerintem ez nem a kezdő kategória. 14+ a kor, de BGG szerint is 3.58 nehézségi szint sem kezdőknek való játékot sejtet. Igen több helyen is írtak arról, hogy ez egyszerűbb lesz valamivel, mint a Homályrév alapjáték, de még mindig nem kezdő kategória. Próbáld ki megvétel elött valahol, vagy ha nem jön be még eladhatod :)

 • istvan.demecs

  2022-02-07 12:25:18

  Kezdőknek ajánljátok? Gémklub oldalán az van kezdőknek is.

 • ATW

  2022-01-12 20:16:00

  A Gémklub oldalán a január 11-i frissítés alapján már szállítás alatt van, februári érkezéssel!
  https://www.gemklub.hu/uj-tarsasjatek-2022

 • varior

  2021-12-09 06:33:09

  Köszönöm

 • maricusi

  2021-12-08 20:34:34

  A Gémklubnál 2022. év első negyedév van írva, illetve annyi még, hogy gyártásra vár.

 • varior

  2021-12-08 18:49:55

  Sziasztok! Lehet már valami közelebbit tudni a magyar nyelvű kiadás megjelenéséről? Legutolsó infom még az volt hogy utolsó negyedévbe fog megjelenni....de nem több infót nem találtam erről...

  Előre is köszönöm a válaszotokat.

 • Joejuungle

  2021-09-19 20:30:03

  Sziasztok! Ha jól láttam akkor a Gémklub magyar fordításban is meg fogja majd jelentetni, érdemes kivárni vagy vágjak bele angolul?

  Előre is köszi a választ.

 • davee.s570b

  2021-04-02 15:21:42

  Nekem angol nyelven meg van a játék, nem játszottam még a nagytestvérével a Gloomhavennel, de úgy gondolom a kistesó, a Jaws of the Lion (Oroszlánfalka) egy jó kompromisszum azok számára, akiknek akár anyagilag, akár előkészületben túl soknak tűnik a nagyobb változat.

  2en és 4en is próbáltuk, single player lehetőség is van, Covid alatt nem volt túl sok lehetőség társasággal a kampányban haladni, de azért így is jó pár óra játék van benne. 2en jóval pörgősebb, a játékban nagyon jól van skálázva a küldetések, minél több játékos van annál több ellenség is lesz, emiatt annál több ideig is tart egy küldetés.

  Szerintem jól el van találva a 4 különböző stílusú karakter, 1 tank, 1 támadóbb felfogású, 1 inkább távolsági, és 1 support karakter közül választhatunk. Zseniálisnak tartom, hogy a játék szabályok elmagyarázását 5 tutorial küldetés segíti, így fokozatosan lehet a társasággal megismertetni az összes effectet, játék mechanikát. Megint csak jó ötlet, hogy a küldetés térképét füzetekből lehet összerakni, szerintem kreatív, és nem érzem hogy a minőség rovására ment volna.

  A karakterek cselekedetei is szerintem jól el vannak találva, azzal hogy fokozatosan fogynak a kezünkbe lévő lapok, nem lehet a végtelenségig elhúzni egy küldetést, meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a támadás és az óvatosság között.

  Hátrányt nem igazán találtam eddig, ami engem zavarna. Időigényes, nem egy estés, inkább 1 napos program, főleg ha sokat gondolkozó játékosok gyűlnek össze, de én ezt nem bánom, szeretek elmerülni 1 világban.

  Akinek gond az angol, érdemes lehet megvárni a magyar nyelvű változatot. Szerintem ár/értékben kevés ennél jobb játék van azok számára, akik egy kooperatív, dungeon felfedezős játék után néznek.

 • nuhapap

  2020-10-09 23:43:51

  Játszható egyedül is (2 karaktert irányítva), csak akkor más az élmény. A játékhoz kapsz több karakterlapot, ha jól emlékszem 5-t, szóval ha szeretnéd akkor különböző buildeket lehet csinálni. Illetve ha cerkával írsz akkor még radírozhatsz is. Matricázás van, de meglehet nélküle is lenni, csak akkor egy papíron vezesd az állást, illetve opciókat. (Én személy szerint utálok játékot rongálni). És végül elég egy példány belőle, igazi kapudrog ha szeretnél a Gloomhavennel megismerkedni.

 • sir.horig

  2020-09-25 22:52:42

  Megoldható. A Gloomhaven Helper alkalmazás már tartalmazza ezt a játékot is. A kampányt eddig lineárisnak tűnik és sorban jönnek a küldetések tehát elég megjegyezni hogy melyik játékban hol jársz.

 • vinczedani22

  2020-09-23 23:33:26

  Egy olyan kérdésem lenne azokhoz, akiknek megvan ez a jtáék, hogy a játékot rongáló dolgok (matricázás, tollal írkálás stb) mennyire vannak jelen a játékban? Van lehetőségem például egyedül is végigjátszani, meg egy csapattal esetleg valakivel kettesben 1 játék példányt? Vagy esetleg meg kell vásárolni töbször, hogyha többször szeretnék végigmenni a történeten?

  Előre is köszönöm a válaszokat

A Homályrév: Az oroszlánfalka társasjáték és kiegészítői (3)

 • Gloomhaven: Jaws of the Lion – Roguish Individuals társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Homályrév társasjáték

  Minden idők legnagyobb fantasy kalandja, sok száz órányi csata, hatalmas világ, számtalan szörny és kincs vár rátok Homályrévben! A Homályrév összetett, történetvezérelt, „legacy” társasjáték. A játékban hősök egy csapatát irányíthatjuk kalandról kalandra, befolyásolva a világ történelmét, kergetve saját céljainkat, folyamatosan erősödve, egyre okosabban...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Homályrév társasjáték 40000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 25 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Frosthaven társasjáték

  Frosthaven is the story of a small outpost far to the north of the capital city of White Oak, an outpost barely surviving the harsh weather as well as invasions from forces both known and unknown. There, a group of mercenaries at the end of their rope will help bring back this settlement from the edge of destruction. Not only will they have to deal with...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 120 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Isaac Childres
 • Illusztrátor:  David Demaret, Alexandr Elichev, Francesca Baerald
 • Kiadók:  Asmodee, Arclight, Albi, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Hobby World, Feuerland Spiele, Cephalofair Games, Siam Board Games, Asmodee Italia, Albi Polska, Asmodee China, Meanbook Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.9 cm x 29.2 cm x 10.2 cm
  • Súly: 2.6 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 23 cm x 29 cm x 10.5 cm
  • Súly: 3.2 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 23 cm x 29 cm x 11 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 23 cm x 29 cm x 10 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.9 cm x 29.2 cm x 10.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.9 cm x 29.2 cm x 12 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 22.9 cm x 29.2 cm x 10.2 cm
  • Súly: 2.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 22.9 cm x 29.2 cm x 10.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Homályrév: Az oroszlánfalka társasjátékhoz