Eldorádó Legendája
Eldorádó Legendája
Eldorádó Legendája
Eldorádó Legendája
Videó beküldése

Eldorádó Legendája társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Eldorádó Legendája egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

Az Eldorádó Legendája egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a hatszög-rács, a pakli tervezés, a kártya húzás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Irány a dél-amerikai dzsungel sűrűje, és találjátok meg a legendás aranyvárost.
Ma sikeresen átkeltünk a folyón, de az embereim egyre nyugtalanabbak. Hiába csábító az arany- és kincshegyek ígérete, ha minden nap életünket kockáztatjuk, hogy elérjük a mesés vagyont! Eldorádó létezik, léteznie kell, hiszen mióta elindultunk, már több kutatócsoporttal is találkoztunk - igaz, mind más irányba tartottak. Remélem, mi érjük el elsőként a város kapuját!

Te képes lennél expedíciót vezetni?
Embereiddel grandiózus küldetésre indultatok: célotok elérni Eldorádóba! Az őserdőn átvágva újabb merész kalandorokat fogadhatsz csapatodba, gazdag támogatókat szerezhetsz küldetésedhez, segítségükkel pedig olyan felszereléseket vehetsz, ami versenytársaidnál gyorsabb előrehaladást biztosít majd számodra. Válogasd meg kártyáid, ne félj többször is újratervezni az irányt, hiszen ha elég vakmerő vagy, tiéd lehet a mesés vagyon!

Az elveszett aranyvárosba több út is vezet - megtalálod azt, ami elsőként juttat célba?

Bele mersz vágni életed kalandjába?
Ez a könnyen tanulható, ám mégis szórakoztató és kihívást jelentő családi játék tökéletes bevezető lehet a modern társasjátékok világába, vagy kellemes kikapcsolódás lehet a veteránok számára. A játék mechanikája egyáltalán nem bonyolult, akár 8 éves kortól is könnyen elsajátítható, és ideális kezdő lépés lehet a pakliépítős, hand management (kézben tartott lapok beosztása, elhasználásuk jó ütemezése) mechanikájú játékok irányába.

A játék során minden játékos 1 vagy 2 kalandort irányít, attól függően, hogy hány játékos vesz részt a kalandban. A játékosok célja elsőként eljuttatni a saját kalandorukat Eldorádó legendás aranyvárosába, így egy klasszikus versenyjátékot játszanak, mégis két olyan fontos mechanikával (a pakliépítéssel és a hand managementtel) ismerkednek meg, amik rengeteg modern társasjátékban fognak visszaköszönni.

A játék elején minden játékos kap egy pontosan ugyanolyan paklit, ennek a kártyáival kell gazdálkodniuk, hogy megtalálják velük a legjobb stratégiát, amivel egyszerre tudnak haladni a játéktéren a kalandoraikkal, és a paklijukat is fejleszteni. A játék során minden játékosnak 2 akcióra van lehetősége a körében. Az első, hogy elhasználják a kezükben lévő lapokat, és lépnek velük, ekkor a megadott színű kártyával a megadott színű terepen haladhatnak a kalandor-jelölőjükkel, a lap értékével megegyező mezőt (hand management), a második akció pedig a lapok eldobása, bármilyen kombinációban, hogy az értékükért cserébe új kártyákat vásároljon a paklijába, amiket a későbbi körök során fognak tudni felhasználni (pakliépítés), akár előnyösebb lépésekre, akár értékesebb vásárlásokra.

Alkosd meg a saját térképed!
A játék hatalmas előnye még a moduláris táblák felvonultatása. Így ahelyett, hogy egy fix játéktábla lenne, amit a játékosok már az első játék után kiismernek, és így oda a változatosság, helyette kétoldalas, egymáshoz illeszthető, bárhogyan elforgatható táblamodulokat kapnak a játékosok. A játékszabályban 7 pálya térképe látható (egy bevezető, utána 2-2-2 kezdő, közepes és nehéz szint), de a leírás végén a tervező maga biztatja a játékosokat, hogy nyugodtan alkossanak saját pályákat, saját kihívásokat, valamint tippekkel segít és lát el ezek kivitelezéséhez. Ezzel garantálva, hogy a játék rendkívül változatos és megújuló lehessen.

Ha úgy érzitek, hogy megvan bennetek, amire egy vérbeli kalandornak szüksége van, ha képesek vagytok jól megtervezi az expedíciótokat, okosan felhasználni a rendelkezésetekre álló tárgy- és szövetséges kártyákat, ha nem riaszt el benneteket sem a terep viszontagsága, sem a csapdák; akkor ragadjátok magatokhoz a régészprofesszorok kalapját és tárjátok fel az őserdő mélyét Eldorádó legendájának nyomában!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 27 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Verseny
Mechanizmus: Moduláris tábla, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pakli építés, Rács mozgás, Verseny, Változó setup, Delayed Purchase, Multi-Use Cards

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Eldorádó Legendája társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Eldorádó Legendájajanyikh, Békéscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Békéscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Posta/foxpost is megoldható, előre utalás esetén.

5 érdeklődő


Eldorádó Legendájaveerzoltan80

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

GLS vagy Tata. Tatabánya Átvétel.

2 érdeklődő


Eldorádó LegendájaLaci92, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Fóliázott, hibátlan, bontatlan állapotban eladó (ajándékba vett, de nem szeretnének játszani vele).

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Eldorádó Legendája társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • gazsif

  2023-07-29 11:31:02

  Sikerült néhány alkalommal 2 és 4 fővel is kipróbálni, egyelőre még barlanglapkák nélkül.
  Tetszik az útvonal rendkívül magas változtathatósága az alábbiak miatt:
  - bizonyos lapok alkalmazása/kihagyása (sok van belőlük ezért nyugodtan elhagyható néhány, amivel a játékidő is befolyásolható)
  - egymáshoz viszonyított helyzetük
  - kétoldalas mivoltuk
  - egy lapnak mind a 6 oldala használható kapcsolódásként
  - különböző torlaszok (ezek kis kompenzációt jelentenek a hátrányban lévő játékosoknak)
  - barlanglapkák véletlenszerűsége
  A teljes szabadságnak csak annyi a hiánya, hogy a startmezőket nem egy külön kis lapkára helyzeték, hogy bármelyik térképlapka használható legyen kezdőként. A fix pozíció miatt a kezdő térkép kapcsolódási ponttól távol eső mezőire soha senki nem fog lépni. Egyelőre nem látom szükségét a szabályban javasolt útvonalak használatának, véletlenszerűen lehelyezett lapokkal is jól működik.

  Nem tetszenek és jelenlegi formájukban haszontalannak/feleslegesnek tartom az expedíciótáblának és piactérnek nevezett lapokat. Az első játék után már nem is használjuk őket. Arról nem is beszélve, hogy a dobozban sincs megfelelő hely kialakítva számukra, ami sok más játékhoz hasonlóan feleslegesen nagy.

  A 4 fős játékban hiányzott a 2 fősben megszokott 2 karakter. Gondolkozom, hogy házi szabályként érdemes lenne-e mind a két kalandort elindítani 3-4 fős esetben is.

  Összességében tetszik, de egy kis Cartagena utánérzésem van (igaz annál összetettebb), így számomra hiányzik belőle az újdonság varázsa. Ettől függetlenül biztosan sokszor elő fog kerülni, amire szükség is lesz, mert a taktikázásnak még csak a felszínét karcoljuk.

  Ami a szabályból számomra nem derül ki:
  - Miért kell először mozogni és utána vásárolni?
  - A torlaszok teljesíthetők úgy is, hogy még nem haladunk át rajtuk? Tehát ha a torlasz feltételét tudom teljesíteni, de az utána lévő mezőét már nem, akkor felszedhetem azt úgy hogy a torlasz előtti lapkán maradok, vagy mindenképp mögötte lévő mezőn kell befejeznem a lépést?

 • fodihun1

  2023-05-09 16:36:59

  Kellemes kis családi játék. Nem mondom , hogy a kívánság listám éléte került, de nagyon kellemes volt vele játszani. Nem volt agyzsibbasztó, inkább pont annyira volt nehéz, hogy egy fáradt nap elővegyem csak úgy szórakozásból.

 • abafalvi1

  2023-03-10 16:46:03

  Úgy döntöttem egy éve, hogy elkezdek társasozni, és ez volt az első játék, amit megvettünk, mert mások tapasztalatai alapján jó ár-értékű játék, és igazuk volt. Párommal egyik kedvencünk azóta is, ha egy tipikus társasjáték élményt akarunk szerezni, ami hasonló, mint amit gyermekkorunkban éreztünk, akkor ezt választjuk. Érezzük azt is, hogy van döntésünk a játékban, mégis élvezhető, ha az ember nem akar rjta gondolkodni. Ha hibát kéne mondanom, ami inkább szubjektív, de szinte mindig egyszerre érkezünk be, szinte sose volt olyan, hogy valakinek legalább 2 kör kéne, hogy beérjen. Én szeretek startégiát építeni, de így nem érzem azt, hogy valóban a döntéseim befolyásolnák a végereményt, de persze így tökéletes versenyélményt nyújt.

 • QUNarmy

  2023-02-08 15:11:19

  Mi is általában ketten játszunk, demúltkor kipróbáltuk hárman.

  Az a jó ebbena játékban, hogy teljesen más élmény kettő-három-négy ember esetén (szerintem).
  Minél többen vagytok annál nagyobb az esélye, hogy valamelyik piaclap nem jut neked. És ez egy érdekes csavar tud lenni a játékban. Haladsz előre, vagy vásárolsz és paklit bővítesz. (Talán házi szabállyal lehet ezt megspékelni, hogy két fő esetén is kiveszünk egy-vagy akár kettő piaclapot is mindegyik közül és akkor szintén elő tud fordulni, hogy nem jut midnegyik lapból hozzánk.)
  A torlaszlapka is egy nagyon jó dolog. Iszonyat jó a mechanikája a játékban. Azt hinné az ember nem fontos. Nem áldoz energiát rá. Majd a másik játékos megveszi, de volt, hogy már pont emiatt buktam be játékot.

  Mindenesetre nekünk is nagyon tetszik ez a játék. Szerintem nem elsz olyan, hogy azt mondjuk rá, hogy "áhh hagyjuk nem jó játék/ vagy meguntam már". Minden játék más-és más.

 • teoka

  2023-02-08 14:56:36

  Kezdő társasjátékozók vagyunk, hirtelen szippantott be minket ez a világ.
  Ez a játék az elsők között volt, amit megvettünk, és az egyik nagy kedvencünk lett.

  Ketten szoktuk játszani, egy alkalommal játszottunk hárman - és a harmadik főt is nagyon beszippantotta a játék! :D
  Nagyon tetszik, hogy mi magunk irányítjuk a saját játékunkat - azzal, hogy hova lépünk, vagy nem lépünk; vásárolunk e új segítőt; eldobunk-e lapot vagy épp gyűjtjük a lehető legtöbbet, hogy akkor tudjuk eldobni amikor a játék kívánja tőlünk.
  Nagyon sok lehetőség van benne, egyszer se volt még ugyanolyan az élmény. :)
  A verseny ellenére ez egy nyugodt játék -persze akadályozhatod a társaidat, de annyira nem lehet kiszúrni a másikkal szerintem.

 • QUNarmy

  2023-01-06 08:34:43

  Huhh. Nekem nagyon bejött. (Véleményemet két játék alapján írom)

  A hotel és a gazdálkodj okosan óta ez az első bábuval lépkedős, versengő típusú játékom. Nekem nagyon tetszik. Könnyen tanulható, Szép a grafika és jól átlátni a dolgokat.

  -Pakli építés is nagyon tetszik. A szerencse faktort minimalizálni lehet vele. Igaz sok múlik azon mit húzol fel a paklidból, de azt te magad építed fel. A saját döntéseid eredménye.

  -A pálya pedig változatos. Igaz még csak két játékon vagyok túl, de teljesen más kihívások voltak a két mérkőzés során.

  +1 : A második játék során nagyon lemaradtam. Az volt a tervem, hogy a paklit építem és az erőforrásaimnak csak egy szűk részét fordítom lépésre. Így az ellenfelem mindkét bábúja beelőzött 5+10 mezővel. De a gyenge lapok kidobásával, és erősek felvételével elsőként jutottam el Eldorádóba.

  Ezt a játékot csak ajánlani tudom. Kezdőknek kifejezetten jó.

 • Balu01

  2022-12-26 15:44:31

  Szerintem könnyen tanulható, szórakozztató családi játék. Egy játék viszonylag gyorsan lemegy, legalábbis én így éreztem. Kártyavédő kelleni fog.

 • Kooczka

  2022-12-19 17:17:19

  Nagyon köszönöm! Írtam!

 • VR46

  2022-12-19 14:16:13

  Ha gondolod küldj egy emailt privátba és átküldöm neked!

 • Kooczka

  2022-12-19 13:22:58

  Fú, köszönöm a tippet! 😊 Még nem használom rutinosan a BGG-t, de mindenképpen megnézem és megpróbálom megtalálni, mert a plusz pályáknak nagyon örülnénk! :)

 • VR46

  2022-12-19 08:02:17

  Ha tényleg sokszor kerül elő, szerintem érdemes a bgg-n letölteni új pályákat. Lesz olyan amit elég lesz 1x is végig vinni. Cirka 70 új pályával fogsz találkozni.

 • Kooczka

  2022-12-18 23:29:58

  Mi nem rég óta ismerkedünk a modern társasok világával, a JátszóHáz Projekt jóvoltából több játékot is kipróbálhattunk már - és ez lett az egyik nagy kedvenc.

  Sokat is játszunk vele, viszont egy ideje már nagyon kevésnek érezzük a játékidőt, úgyhogy kitaláltuk, hogy kétszer megyünk végig a pályán, és csak a második út végén érhetjük el Eldorádót.

  Az eredetileg kiválasztott pálya végét egy véletlenszerűen húzott határelemmel lezárjuk, amit a többi határelemmel ellentétben nem lehet megszerezni. Aki erre rálép, automatikusan visszakerül az út elejére, és folytatódik a kalandja. Az alap úton használt pályaelemeket megfordítjuk, így nem ugyanazon az útvonalon/terepen kell ismét végigmenni. A második pályavariáció végére tesszük csak fel Eldorádót.

  Ez a változtatás két okból is bejött nekünk: egyrészt mert tovább élvezhetjük a játékot, másrészt mert sokkal jobban tudjuk használni a pakli-optimalizáló kártyák - vagy mezők - hatását. Az alap játékban alig volt arra szükség, hogy kidobáljam a lapjaimat, és mindig csak bizonyos kártyákkal játszottunk, a piactéri lehetőségek egy jó része kihasználatlan maradt; így viszont játékba kerülnek más lapok is, sőt, a lapeldobós mezőkre is nagyobb eséllyel lépünk.

 • nedudki74

  2022-10-15 08:41:27

  Nagyon jó, könnyed, pakliépítős családi játék. Rajttól célig tartó, versenyzős játék, de nem kockát dobunk, hanem kártyagyűjtéssel, kártyakijátszással haladunk előre. Gyönyörű a táblája, a doboza és a kártyák is szépek. A témája nagyon ötletes, kalandregényben érezhetjük magunkat. Pörgős, gyors döntéseket igényel. A szerencsfaktor elég nagy benne, de viszonylag jól ellensúlyozható. (Ha jó kártyákat veszünk, sem biztos, hogy kihúzzuk őket, de ilyenkor vásárolhatunk, befektethetünk lépkedés helyett.) Nagyon jó az ár/érték arány. A minőségéhez, külsejéhez képest szerintem olcsónak mondható.

 • syndi-cate

  2022-09-30 17:20:17

  Megnéztem, 2 játékos gyári szabályban van így írva, hogy mindkét bábut be kell vinni. Elnézést.

 • VR46

  2022-09-30 16:25:54

  Félre ne érts, én nem kioktatásból írtam az üzenetet, ha esetleg úgy vette ki magát, akkor én kérek elnézést. De valószínű a játékszabályban olvastad, és ezért is játszottátok ti is így😀

 • syndi-cate

  2022-09-30 16:00:09

  Valahol olvastam ezt hogy ketten játszva mindkettővel be kell érni, vagy BGG fórumon, vagy meglehet eleve a szabálykönyvben, nem emlékszem már, csak arra hogy így játszottuk többször is, s gondoltam megosztom veletek. Ha a szabálykönyvben ez eleve le van írva (amit majd megnézek otthon, most melóban vagyok) akkor elnézésedet/elnézéseteket kérem.

 • VR46

  2022-09-30 15:47:54

  Kétfős játéknál szerintem mindenki így játszik, hiszen akkor nem sok értelme lenne a második kalandornak a játékban és ugye a játékszabály is azt írja le, hogy mindkét kalandoroddal be kell érni.

 • syndi-cate

  2022-09-30 12:52:56

  Extra infó a két játékos témához: mi ketten az alap felállásos két -két bábuval játsszuk, viszont nem az a győztes aki előbb elér a célba, ElDorado-ba, hanem az aki a második bábuját is hamarabb beviszi. Szóval a második bábu bejutása dönti el melyikünk a nyertes, mert így megvan végig a versengés érzés és nem csak az hogy egyik bábut hajtjuk előre a másik meg kullog utána.

 • Ritu86

  2022-09-30 12:28:13

  Nagyon ajánlom 2 főre is! Szuper játék, főleg ha szeretitek ezt a fajta mechanizmust (lapokkal lépünk a táblán). Van keltis, lemming, lost cities (the board game) a gyűjteményünkben, ezeket is imádjuk és most, hogy ezt beszereztük nem bírjuk abbahagyni. :) Nagyon izgalmas ketten is, bátran próbáljátok ki, ár-érték arányban is remek, az alapjáték árához képest a kiegészítőét viszont sokallom, de hát nyilván megvettük azt is :D

 • Zsomboo

  2021-12-26 17:16:02

  Lehet, hogy ez csak a mi hulyeségünk, de szinte már küldetéstudatnak érezzük, hogy a jó játékokat másokkal is megismertessük, és az Eldorádó egy olyan játék, amit akárkinek mutattunk meg eddig, mindenkinek nagyon tetszett.

  Az egyszer használatos kártyákat mi úgy használjuk, hogy mindaddig amíg vásárlásra használod fel, vagy olyan területre való lépéshez ahová egy random lapot kell eldobni, a dobó pakliba kerül, és csak akkor kerül játékon kívülre, ha a tényleges tudását használod.

  Nézelődj a Reflexshopnál, hátha vannak még promo lapok. Én kaptam az alap játékhoz is, az is remekül színesíti a játékmenetet.

 • veerzoltan80

  2021-12-26 11:03:06

  Kariaji4
  Ez volt a negyedik társas idén a fa alatt. Meggyőzőek voltak róla a vélemények, és az hogy nyeri a díjakat, na persze Knizia neve önmagában is garancia a jó szórakozásra.

  Kezdjük a szokásossal, insert nagyon szerény, zacsizz ember. Értem én hogy külön iparág van a játékinsertek köré szervezve, de ez az irány a dupla lehúzás nekem nagyon nem szimpi 3/10

  A játék maga szép, az ikonjai könnyen ismerhetőek fel és könnyen tanulhatóak, az öt éves nem fért oda a játékhoz lévén csak 4 játékos lehet, de a 8 éves lányom is jól szórakozott vele.

  Különös a mechanika, nem találkoztam még ilyennel, hogy egyszerre építsd a paklid, de közben azért haladj is mert különben úgy lemaradsz mint a rosseb. Bele is sétáltam a csapdába, veszegettem a lapokat az elején, forgattam a pénzt a piacon hogy nőjön a pakli, de olyan hátrányba kerültem a harmadik térképlapra érve hogy már csak békésen végignéztem ahogy fiam megnyeri a játékot egy lépéssel az anyukája előtt. nagyon szórakoztató igazi kis indiana jones-os feeling jött vissza a játék során, simán akár tematikusabban egy új Indy film mellé is kiadhatták volna - na persze ahhoz kéne már az új IJ film is. Az egyszer használatos kártyáknál kicsit elkalandoztunk, de végül én úgy értelmeztem a leírtakat, hogy a piacon lehet forgatni azokat is, és eldobni csak akkor kell ha felhasználjuk. Javítsatok ki ha tévedek kérlek.

  Remekül szórakozott az egész család a játék közben, és ahogy nézegettem a neten elképesztő mennyiségű térképet és variációt csináltak a fanok a cucchoz, kb végtelen az újrajátszhatósága, és ez nagyon pozitív. A kiegészítőre is pályázom az első tapasztalatok alapján, olvasgatva az oda leírtakat teker egyet a játékot, és az mindig jó.

  Összességében ha a négy kariaji társast nézem - Peremvidék, Álómkert, Cascadia, Eldorado - végül nálam a 3. helyre fért oda, a Peremvidék elsősége elvitathatatlan egy SW mániás családban, és a Cascadia a maga szépségével is előtte van, de így is a sokszor elővesszük polcra fog kerülni. 🧐 8/10

 • Zsomboo

  2021-12-12 22:43:10

  Jövő héten érkezik a kiegészítő, érdemes figyelni a Reflexshop honlapját, ha valaki még karácsony előtt szeretne rá lecsapni. 😉

 • Zsomboo

  2021-12-04 10:14:59

  The Quest for El Dorado | 40 custom maps for The Quest for El Dorado | File | BoardGameGeek

  Az első letölthető: "Quest for Eldorado New Layouts".

  Mi ebből szoktunk szemezgetni. Van benne jó néhány izgalmas pálya.

  Egyébként ha sikerül időben szállítani a játékokat (ami a mostani világpiaci helyzetet figyelembe véve elég kétséges), akkor még decemberben érkezik a Reflexshophoz a kiegészítő. Mi nagyon várjuk, az eddigi információk alapján sokat fog dobni a játékmeneten.

 • pomade0

  2021-10-31 14:42:43

  Szia!

  Pakliépítős játék, tehát leginkább attól függ a nyertes hogy ki mennyire jól/gyorsan fejleszti azt és a laphúzásos effektek nagyon jelentősek benne.

  Ha ebben a fejlesztésben lemarad, akkor érthetően a táblán való mozgásban is, akár úgy, hogy a végén már behozhatatlan a hátránya. Ettől függetlenül viszonylag ritkán érzi az ember, hogy ennek már lőttek, hisz sokféle terület van és a másik messze nem biztos hogy tud rajtuk normálisan haladni. Bárhogy is, mivel egy nagyon könnyed, egyszerű, színes, relatíve gyors és baráti hangulatú játék, ezért nem lesz hiányérzete a vesztesnek sem, hisz ő is folyamatosan fejleszti a saját készletét, illetve tanulja a menedzselést, egyensúlyt a mozgás és a vásárlás között. Ha az elején döcögősen is megy valakinek, 1-2 játék után elég hamar átláthatja hogyan tud hamarabb fejlődni és milyen lapokra érdemes rámenni.

  Emellett sokféle variáció van a táblákkal, lehet könnyebb és nehezebb pályákat összerakni. Van még egy blokád "funkció" pont a gyorsak/tapasztaltak és a leszakadás ellen, a pályák közötti mozgást lezárja plusz erőforrásokat kérve.

  Utolsósorban pedig ha már gyerekkel játszotok, bármiről is legyen szó, figyeltek arra hogy ne döngöljétek földbe, hisz az a cél hogy ő is jól érezze magát. Tehát visszább tudtok venni ti is, komolyabban/vérmesebben játszhatokkal olyanokkal, akikkel egy szinten vagytok. De ismétlem, egyáltalán nem ilyen a hangulata, hanem olyan mint amit a gyönyörű borítója ad.

 • viharlampa

  2021-09-21 10:40:56

  Sziasztok!
  Szeretném megkérdezni, hogy versenyjáték lévén mennyire jellemző, hogy valaki 1-2 körrel a vége előtt tuti befutó lesz és nyerni fog? Annyival előrébb tart, mint a többi, hogy okafogyott az utolsó néhány kör esetleg.
  Gyerekkel játszanánk és nem mindegy mennyire megy el a kedve látva a vége felé az állást, ha esélye sincs behozni.
  Vagy esetleg az utolsó körben még mindenkinél van annyi muníció, hogy be tud érni és nem ez dönt?
  Mi a tapasztalat? Egy célba érő nyertes van, vagy inkább több?

  Köszönöm.

 • kety8

  2021-09-04 11:53:39

  Sziasztok!

  Kétfőre mennyire ajánljátok? Gondolkodom valami ilyesmi játékban,és már nézegetem ezt,és az Arnakot,de annál többen írták,hogy ketten nem adja úgy az élményt át.

  Köszi előre is a tanácsot!

 • godzsakattila

  2021-06-08 15:11:51

  2021-ben elvitte a Magyar Társasjátékdíjat!

 • BHI

  2021-05-21 21:56:44

  Ez az a játék, amit szívesen játszik bármikor a 8 éves és a 17 éves is. Mindig több a jelentkező, mint ahányan játszani lehet. A 10 éves is tud benne nyerni, aminek NAGYON örül. Nálunk 4-en is lezavarunk egy menetet kb. fél óra alatt. Kicsit stratégiai játék. A kisebbek is ráéreznek a lényegre.

 • PlayHoo_95

  2021-03-03 10:19:11

  Ez a játék egyszerűen kellett. Már a doboz is elképesztően gyönyörű az élénk grafikájával. Pár videót megnézve maga a játékmenet is szimpatikus lett így került fel végül a polcra.

  Ez egy versenyjáték, tulajdonképpen egy modern ki nevet a végen, amiben az nyer, aki előbb eléri a célt a bábujával. Igen, tényleg ennyire egyszerű, ugyanakkor a haladást nem dobókockával, hanem pakliépítős mechanizmussal oldották meg és ez csavar rajta egyet. Különböző színű és szimbólumú hexákból álló táblán tudsz haladni Eldorádó felé, már ha ki tudsz játszani olyan lapot amely megegyezik ezekkel a színekkel és szimbólumokkal. Igen, van egy kártyapiacról bővíthető saját paklid, de csak négy lehet ebből a kezedben és ha ebben a négyben nincs zöld lap, te meg ott állsz a rét közepén az elég nagy szívás tud lenni. Aztán leesik, hogy a szimbólumok mennyiségének és a kártyáid "erejének" is egyezni kéne a haladás érdekében.. Van itt pár dolog, ami ügyesen belekavar a kincsvadászatodba, de ettől lesz igazán jó és izgalmas a játékmenet. Ráncolod a homlokod, hogy most kerülj, vagy megvárod a következő kört, hátha lesz értelmes lap is a kezedben. Ha véletlen nem tudnál a lapokkal semmit lépni, pénzként is funkcionálnak, abból pedig igen hasznos segítőkkel rakhatod tele a paklid, csak aztán győzz megszabadulni a gyengébb lapoktól, hogy az újonnan vett hat lépést adó bozótvágó még az előtt előkerüljön, hogy a vetélytársaid a célba érve, vigyorogva ugorjanak be Eldorádóba.

  Belépő típusu családi társasjáték, egyszerű szabályokkal, gyors, szórakoztató játékmenettel, moduláris táblákkal, rengeteg útvonallal, ügyes pakliépítéssel, feszült végjátékkal és a játékosszámmal is nagyon jól bánik. Bátran ajánlom mindenkinek!

 • Csilla2003

  2021-02-28 23:09:49

  Esetleg tudod linkelni az ajánlott pályavariációkat? Előre is köszi!

 • pcgamer10

  2021-01-07 12:01:33

  Sziasztok!

  Nem is tudom hol kezdjem. Nagyon megtetszett már maga a doboza is a játéknak. Nálam sokat számít a borító, bár sokszor nem illik a külső alapján megítélni, lehet nem éppen jól eltalált borító mögött meglepően jó dolog is akár.

  Gyorsan tanulmányoztuk a szabályokat, Roxforti csata után egészen könnyedén elsajátítottuk a szabályokat, szinte annyi különbséggel, hogy ez mégis csak egy versenyzős társas, ki jut előbb eldorádóba.

  A pályáknak vannak nehézségi szintjei: könnyű, közepes, és nehéz, valamint még a barlang kártyák amik segítenek egy egy játékost. Nagyon szépen kidolgozottak a kártyák, a tulajdonságok fantasztikusak.

  Örülök, hogy a társasjátékaim közül, ez egy olyan amit valóban 30-60 perc alatt lelehet nyomni. Nincs túl sok időnk akkor biztosan előkerül.

  Elégedett vagyok vele, szerintem sokkal többet élményt, minőséget ad mint amennyibe kerül. Igényes és élvezhető játék, csodás asztalképpel.

 • Marcike

  2020-10-16 14:24:25

  Aranyos játék, bátran ajánlom minden családi asztalra. Versengő játék, pakliépítéssel és paklirombolással. Nagyon hangulatos, és az egyedileg összerakható pályák miatt pedig nagyban újrajátszható. Nálunk elég gyakran előkerül, mert könnyed, de mégsem unalmas nem túl rövid, de azért nem is bonyolult. Könnyű megtanítani másoknak és akár olyanok is szívesen játszanak vele, akik nem társasjáték rajongók. Egyértelműen nem ez a legnagyobb kedvencem, de azért bármikor szívesen játszom vele. Második kiadás nekem sokkal jobban tetszik, mint az eredeti régebbi.

 • ancsa0

  2020-10-08 21:32:27

  Pakliépítős (és leépítős) mechanizmus egy kiváló példája. A játék során igazi kis kalandornak érezhetjük magunkat, célunk játékosszámtól függően 1 vagy 2 kalandorunkat eljuttatni Eldorado városába, hogy megszerezzük a titkos kincseket. Ha ketten játszunk 2-2 hőst kell bejuttatni, ha hárman vagy négyen akkor csak 1-1-t. Mindezt "árkon-bokron" keresztül, egészen pontosan 3 különböző tereptípuson keresztül, melyek valamelyikén könnyebb, valamelyikén nehezebb átjutni. Ahhoz, hogy egy tereptípusra ráléphessünk kártyákat kell eldobni, de ahhoz, hogy minél több mezőn áthaladhassunk a körünkben, szeretnénk, ha minél jobb lapjaink lennének, tehát a paklit új, jobb képességű lapokkal fogjuk kiegészíteni. Azonban a játékban egy idő után már nem lesz szükségünk bizonyos gyenge lapokra, itt jön be a pakli leépítése, mellyel szintén okosan kell bánni.

  A játék újrajátszhatósága elég nagy, a különböző kétoldalas térképdarabkák végtelen kombinációjából állítható össze az "akadálypálya". A szabály is megad néhány változatot, de BGG-n is elérhető egy csomó új térképváltozat. Mi egyelőre a szabály által adott pályákat sem untuk még meg, pedig már van benne jópár játékunk. Szerintem ketten jobban élvezhető, mivel ilyenkor mindkét figurára egyformán kell figyelni és ez plusz kihívást jelent.

  Szerencsésen sikerült a promo kártyákat is beszereznem, de senki se csüggedjen, akinek nincs meg, azok nélkül is tökéletesen élvezhető a játék, csak kicsit szélesebb tárházból válogathatunk új kártya vásárlásakor. (De elárulom, van olyan, hogy az egész játék alatt pont nem is választunk semmit az promo lapok közül.)

  Mi felnőttként is nagyon élvezzük, de szerintem gyerekeknek is nagyon könnyen tanulható és izgalmas. Kevés játék van, aminek a témájába bele tudom élni magam, de ez a kalandozós téma mindig nagyon magával ragad.

 • Remembrance

  2020-06-17 20:16:42

  Kellemes családi társasjáték. Versenyhangulatot teremt, gondolkodtat. Egyszerű szabályok, szép kivitelezés. Pakliépítős mechanizmus. Ha egy hangulatos, könnyed társasra vágysz, akkor ő a te játékod.

 • benczikakos

  2019-04-02 19:00:52

  Nagyszerű játék, sokszor előkerül nálunk.

Az Eldorádó Legendája társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Reiner Knizia
 • Illusztrátor:  Franz Vohwinkel, Vincent Dutrait
 • Kiadók:  Ravensburger Spieleverlag GmbH, 999 Games, Lautapelit.fi, Arclight, Kaissa Chess & Games, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Nasza Księgarnia, Lavka Games, Reflexshop Kft, Surfin' Meeple China, Games7Days, MEEPLE, Well Designed Game, Yaofish Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, szlovák, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Italian/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 6.7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Danish/English/Finnish/Norwegian/Swedish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 6.7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Súly: 1.8 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Italian/Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Meeple English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Eldorádó Legendája társasjátékhoz