Everdell: Fagybérc
Everdell: Fagybérc
Everdell: Fagybérc
Everdell: Fagybérc
Videó beküldése

Everdell: Fagybérc

Kiegészítő, 2021
Értékelem!

Ez a játék az Everdell - Az örökfa árnyékában kiegészítője.

Az Everdell: Fagybérc egy közepesen összetett kiegészítő az Everdell - Az örökfa árnyékában társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 40 - 100 perc is lehet. Az alapjátékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb...

Az Everdell: Fagybérc egy közepesen összetett kiegészítő az Everdell - Az örökfa árnyékában társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 40 - 100 perc is lehet. Az alapjátékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és az események mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Everdell völgyének határain túl, mélyen a titokzatos és ismeretlen vidék szívében új kalandok várnak, hogy felfedezzék őket. A Spirecrest számos izgalmas és kihívást jelentő játékmechanikával és jellegzetességgel bővíti az Everdell alapjátékot, többek között a következőkkel:

 • Időjárás kártyák, amelyekkel új leküzdhető kihívásokkal bővül a játék.
 • Felfedező kártyák, melyek lehetővé teszik, hogy a játékosok az erdő eddig ismeretlen lakóival találkozzanak és új helyszíneket ismerjenek meg, mindezekkel lehetőséget nyerve egyedi stratégiák és képességek elsajátítására.
 • Nagyobb erdei állatok, érdekes és egyedi képességekkel, amelyeket akár hátasként is használhatnak a játékosok.
Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 14 390 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Városépítő, Kiegészítő, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Események

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Everdell: Spirecrest Collectors editionpepperd

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott

5 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Everdell: Fagybérc társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • veerzoltan80

  2021-12-06 06:32:28

  Mi hárman szoktuk játszani és majd most jön a lányom betanitasa rá, úgy azért a kártyák zöme kifut egy játék alatt. Köszi az ötletet megnézem majd.

 • robsteady

  2021-12-06 01:41:05

  Én is haragudhatnék rá, mint ahogy teszem sok vele azonos szinten futtatott játékkal. Az Everdellel azonban elnéző vagyok. Mert a játék maga jó. Az összekapcsolódó akciók, a szűkössége, a gyorsasága mind egyben van. Igen, tudom, hogy pörgetni kell a paklit, mert úgy villant a játék, de mi ketten játszuk, és úgy nehéz. Keservesen megépítek egy várat, de hiába várok a királyra, nem kerül játékba, mert a kártyák háromnegyedét forgatjuk ketten át. Négy főnél van meg szerintem az igazi dinamikája. Jó játék ettől még, nem vitatom. Nekem sok benne csak a szerencse a fentiek okán. Mégegyszer mondom, az Everdellel a párom miatt szívesen játszok, míg egy hasonló véletlenszerűséget produkáló játékkal le se ülök játszani, mert elfecsérelt időnek érzem.

  Azért, ha lesz lehetőségetek, próbáljatok ki egy olyan szűkös, alacsony vagy nulla szerencséjű német eurót, mint mondjuk a Crown of Emara. Azért ezt írom, mert olcsó, szép kivitelezésű, és jó játék. Szűkös a nyersanyagkezelése annak is, jó kis láncolatok vannak ott is, de van már mélysége annyira, hogy hosszan lekösse az embert. Hasonlatos az Everdellhez, csak épp nulla a szerencse szerepe ott, az tiszta észjáték. Egy súlyban van vele, talán egy kicsit nehezebb, de nem vészesen. A Fagybérc helyett sokkal inkább azt ajánlom.

 • veerzoltan80

  2021-12-05 22:41:04

  A szerencse faktor része az életnek. Persze sokat számít ki milyen plusz kártyát huzat pl ingyen, vagy a terkepdaraboknal sem mindegy a felepites, ebben egyet értek. Ami engem zavar pl hogy az időjárás nem lehet jó. Nincs olyan opció hogy könnyít a játékon. Az alap everdell sem egy egyszerű, leginkább válságmenedzsmentre épülő játék, a Fagybérccel együtt nekem ez az érzés tovább erősödött. De ettől még imádjuk 😉

 • robsteady

  2021-12-05 18:25:50

  Felemás érzéseim vannak a Fagybérc / Spirecrest kiegészítővel. Egyrészt jó, mert bár szűkíti az amúgy sem tág nyersanyagszerzési lehetőségeket; több megoldást kínál fel, hogy a nekem fontos területen erősíthessem a játékomat. Ez így jó is lenne, ha nem fokozná az alapjáték egyik számomra nagy hibáját: a szerencsefaktort. Ezen a ponton jön el számomra a negatívuma. Nem segít igazán a kiegészítő, ha nem jó számomra a lapjárás. Mi több, lelassítja a játékot, ami nekem így visszás lesz. Az alapjáték előnye számomra az, hogy pörgős: húsz perc alatt simán kifut. Épp ezért, ha nem jók a lapok, akkor a következő 20 perces játékban majd azok lesznek. A kiegészítő viszont a szűkössége okán a több kalkulációval legalább duplájára növelte a ráfordított időt, ami nekem már sok. Én gémer vagyok, bosszant és untat, ha meggebedek, se jutok sokkal előbbre, mert lötyög a játék és hosszú is hozzá.
  A fentiek után tehát ajánlom azoknak, akik:
  - fanatikusai az alapjátéknak, mert dob mechanikailag rajta, emeli az játékmélységet;
  - akiket nem zavar a szerencsefaktor;
  Viszont óvom tőle azokat, akik:
  - nem vállalják be azt, hogy amennyi plusz gondolkodást hoz a kiegészítő a játékban, az már szerintem meghaladja egy átlagos családi játék nehézségét. Ami nem lenne baj, sőt, üdvözítő, csak nálam itt a szellemi ráfordítást összevetve a szerencsével, hát, bukó a dolog.
  - akik sóherek, mint én. Aránytalanul drága ez a kiegészítő, nagyon elbukik nálam ár-érték arány teszten.

  Összegzés:
  - Gazdag Everdell rajongók vegyék és vigyék.
  - Gazdag, nem rajongók vegyenek egy jó motorépítő játékot ezen a pénzen inkább, mondjuk a Fields of Green-t.
  - Nem gazdag és nem rajongók pedig a Machi Koro -t nagyvárosi kiegészítővel együtt használtan. Nagyobb szerencsefaktorú, de jó motorépítő játék.

 • viharlampa

  2021-11-11 08:55:39

  Minden ilyen kiegészítő játék csak egy totális lehúzás sajnos! 😒
  De nem csak itt, más játékok esetén is. Annyiba kerülnek, mint egy teljes játék. Egyáltalán nem éri meg egyik sem.
  Aki megveszi, legyen, biztos vannak többen is, de pénzkidobás. Inkább költsük el egy más metodikát használó játékra, mintsem csak kozmetikázzuk vele egyik kedvencünket. (mindezt úgy írom, hogy a család egyik kedvence nálunk az Everdell)

 • veerzoltan80

  2021-08-08 23:31:58

  Félelmetesen ki van találva és gyanítom az elejétől kezdve. Az étkező asztal kicsi lenne ha minden kieg megjelenne magyarul... És remélem előbb utóbb meg fog 😂

 • porcine

  2021-08-08 21:43:00

  Szép kép! Meghozza az ember étvágyát!:)

 • porcine

  2021-08-08 21:40:50

  A Pearlbrook és a Bellfaire kiegészítők is tartalmaznak új területeket. (Pár kieg csak új állatokat hoz be.) 2022-ben jön még a Newleaf és a Mistwood is. Az egészet összerakva gyönyörű asztalképet mutathat.

 • Csiracsirke

  2021-08-08 21:01:09

  Minden kiegészítőhöz van egy plusz map rész amivel körbe lehet építeni az alap területet? Mert ezzel az egy kieggel is szemet gyönyőrködtető látvány.

 • veerzoltan80

  2021-08-08 19:58:17

  Ha eddig azt mondtuk az Everdellre hogy epic játék, aminek csodás az asztalképe, akkor ez most nyugodtan újragondolhatjuk.

  A Fagybérc ugyan nem olcsó ha csak pusztán kiegészítőként nézzük, de akkorát dob az amúgy is remek játékélményen hogy csak na.

  Tegnapi friss szerzemény, nagyon vártuk a kieget, és ma neki is estünk hárman (13-38-41). A setupolás kicsit hosszabb, hiszen számos új elem kerül az asztalra, lassan az egész étkező kell, ha Everdellezni ülünk le. A Fagybérc hegygerince 'meglepő' módon pont illeszkedik az alap játéktábla aljába. Kapunk új állattörzset, a rókákat, időjárás lapokat, gigantó nagy erdőlakókat különleges képességgel, vándornyulat, aki igyekszik feltérképezni a Fagybérc rejtekeit.

  Minden cukiságával együtt az Everdell-t eddig sem tartottam könnyű játéknak, sőt, de ez most még egy szintet lépett. Az időjárás csak rossz lehet, nincs olyan opció hogy verőfényes napsütés két bogyó plusszot kapsz. Komolyan csak a sz@pás van belőle. A vándorlás során figyelni kell milyen térképsort raksz össze mert a játék végén csak addig mehetsz a térképszeleteiden ameddig tudod támogatni megfelelő nyersanyaggal a túrát. A felfedezés lapkák jópofák és többségükben szépen tudnak segíteni is, ráadásul nem foglalnak helyet a városban, szinte nem lehet rosszat húzni, de a sorrend nem mindegy mikor melyik jön fel.

  És persze emelett figyelj oda ezerrel az alap everdellre, építs-szépíts gyarapodj, és persze spórolj a nagy utazásra az amúgy is kevés nyersanyagodból... hát köszi...

  Nagyon élveztem. De komolyan minden nehezítés mellett is nagyon élveztem a mai csörtét. Persze kedvesem rommá vert minket - ahogy szokott, de a játék új kihívásai még inkább sokszor elővevőssé teszik az amúgy sem a polcon porosodó dobozt.

  Mi néz ki jól ha ez nem...

 • veerzoltan80

  2021-08-05 16:57:32

  friss információ, hogy ma megjelent a magyar verzió a g@mklub gondozásában, szombaton megyünk és cápázzuk is befele :)

 • barath.boglar

  2021-03-22 08:40:37

  Wuhuu! Még ha csak egy, de akkor is ez nagy szó: A Gémklub elhozza nekünk magyarul:

  https://www.gemklub.hu/uj-megjelenes-everdell-fagyberc-997

Az Everdell - Az örökfa árnyékában társasjáték és kiegészítői (16)

 • Everdell: Pearlbrook társasjáték Kiegészítő

  Víz alá merülünk az Everdell első kiegészítőjében! Új táblarész, nyersanyag (gyöngy) és vízi élőlények bukkannak elő, melyek mind elősegítik, hogy ki tudjuk alakítani Everdell legszebb királyságát!Angol:Explore a new underwater society in Pearlbrook, the first expansion for Everdell! Pearlbrook introduces a new side board, the river board, where you'll send your frog ambassador...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Pearlbrook társasjáték Kiegészítő 15990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Rugwort Pack társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Everdell: Fagybérc társasjáték Kiegészítő

  Everdell völgyének határain túl, mélyen a titokzatos és ismeretlen vidék szívében új kalandok várnak, hogy felfedezzék őket. A Spirecrest számos izgalmas és kihívást jelentő játékmechanikával és jellegzetességgel bővíti az Everdell alapjátékot, többek között a következőkkel: Időjárás kártyák, amelyekkel új leküzdhető kihívásokkal bővül a játék. Felfedező...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Fagybérc társasjáték Kiegészítő 14390 Ft-tól! - 1 felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Bellfaire társasjáték Kiegészítő

  Everdell lakói az elmúlt 99 évet szorgos munkával töltötték, hogy felépítsék városaikat a völgyben, ezért a király, hogy emlékezetessé tegye Everdell alapításának 100. évfordulóját, egész éves ünnepélyt hirdet meg, a Bellfaire-t. A Bellfaire egy új kiegészítő az Everdellhez, ami számos új játékmóddal bővíti az alapjátékot, többek között: Kiegészítő...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Everdell: Bellfaire társasjáték Kiegészítő 13990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Collector's Edition Upgrade Pack társasjáték Kiegészítő

  This upgrade pack allows owners of the Standard Edition to essentially upgrade their copy of the game to a Collector's Edition. Components include: Extra! Extra! Cards (15 cards) Legendary Cards (10 cards) Rules for Collector's Edition cards Rat Workers (6 wooden meeples) Upgraded Victory Point Token Set (30 metal coins (20x1-point, 10x3-point)) Upgraded...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
 • Everdell: Pearlbrook – Freshwater Pack társasjáték Kiegészítő

  Upgrades the Standard Edition of Pearlbrook with the Collector's Edition content. This item includes: 6 axolotl meeples with Frog Ambassador, 6 platypus meeples with Frog Ambassador, 6 starling meeples with Frog Ambassador, 25 glass pearls, punchboard including open & closed signs and 3D Wonders, scorepad, 4 Adornment cards, 6 Special Event cards, 4 Forest...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Everdell: Legendy társasjáték Kiegészítő

  This expansion was released by polish publisher Rebel. It contains 10 Legendary Cards Cards that can be found in Collector's Edition and Glimmergold Pack. In Poland it is a regular expansion, which you can buy in store. Official polish description: Rozszerzenie Legendy to 10 zupełnie nowych kart, które dodajemy do podstawowej talii. Zawierają one unikalne...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Więcej! Więcej! társasjáték Kiegészítő

  This expansion was released by polish publisher Rebel. It contains 15 Extra! Extra! Cards that can be found in Collector's Edition and Glimmergold Pack. In Poland it is a regular expansion, which you can buy in store. Official polish description: Rozszerzenie Więcej! Więcej! to 15 zupełnie nowych kart, które, wtasowane do talii, pozwolą na jeszcze lepszą...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Spirecrest – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő

  Everdell Spirecrest Exp. kiegészítő, angol ár: 23 390Ft. Messze túl Everdell biztonságot nyújtó völgyén, a rejtélyes és veszélyes földeken, kaland vár arra hogy felfedezzék. A Spirecest megannyi új stratégiával és kihívással gazdagítja az eredeti játékot, vágj bele az új élményekbe!Angol:The Collector's Edition includes: + 9 Discovery Cards +3 Big Critter Meeples + 3 Critter Types (Lizard, Mole, Owl) +4 Plastic Saddles This edition is direct-only, which means it...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Everdell: Spirecrest – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő 15000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Everdell: Pearlbrook – Collector's Edition társasjáték Kiegészítő

  The collector's edition comes with game play content not included in the retail edition: 4 additional adornment cards, 6 event cards, and 4 forest cards. Some additional components as well: 18 additional meeples, 3 additional frog ambassadors, 6 open/closed 3D signs, and a scorepad. Explore a new underwater society in Pearlbrook, the first expansion for...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Collector's Edition társasjáték

  The Collector's Edition of Everdell includes everything in the standard edition, plus the 10 card Legends expansion, 15 Extra! Extra! cards, 30 metal tokens, and an upgraded 8-sided die. This is all contained in a UV spot-coated box and a Gallery slipcase. Within the charming valley of Everdell, beneath the boughs of towering trees, among meandering...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Everdell: Newleaf társasjáték Kiegészítő

  Everdell’s bustling city Newleaf has just opened its first train station, and many new critters and big ideas are rolling in. Newleaf introduces brand new critters, constructions, and exciting events to draw Visitor cards to your blossoming city! It also features the Train Station Board, resource-delivering Train Cars, travel-worthy Tickets, and...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Mistwood társasjáték Kiegészítő

  Lurking in the depths of Mistwood, the cunning and villainous Nightweave plots to take over Everdell with the aid of her spiderlings. Pit your wits against Nightweave and her sticky schemes in solo or two-player games, and recruit heroes of yore from the More Legends and Corrin Evertail expansion packs as well as transform your farms with our new Through...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Everdell: Spirecrest – Trailblazers Pack társasjáték Kiegészítő

  Upgrades the Standard Edition of Everdell: Spirecrest with the Collector's Edition content. This item includes: 9 Discovery Cards, 3 Big Critter meeples (peacock, boar, vulture), 4 plastic saddles, 6 Owl meeples with Frog Ambassador and Rabbit Traveler, 6 Mole meeples with Frog Ambassador and Rabbit Traveler, 6 Lizard meeples with Frog Ambassador and...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Expo Hall társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Everdell: Jor Goldwing társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 100 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  James Andrew Wilson
 • Illusztrátor:  Dann May, Andrew Bosley
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, White Goblin Games, Gém Klub Kft., Hobby World, Maldito Games, Starling Games (II)
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, német, magyar, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English standard edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 5.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 5.4 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 5.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Everdell: Fagybérc társasjátékhoz