Dűne: Impérium
Dűne: Impérium
Dűne: Impérium
Dűne: Impérium
Videó beküldése

Dűne: Impérium társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Dűne: Impérium egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2022-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kártya húzás, a...

A Dűne: Impérium egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2022-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés, a pakli építés és a vedd el mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Most a készlet erejéig promó kártyával!

Befolyás, intrika és harc a Dűne univerzumában.
A Dune: Imperium egy többszörösen ihletett játék, ami legfőbb motívumait és karaktereit a Dűne világából meríti, mind a Legendary Pictures által készített új feldolgozásból, mind Frank Herbert, Brian Herbert és Kevin J. Anderson kultikus irodalmi sorozatából.

A Landsraad egyik nagy házának vezetőjeként emeled fel zászlód, és gyűjtöd magad köré erőid és kémeid. Háború közeleg, és a konfliktus középpontjában nem más, mint Arrakis - azaz Dűne, a sivatagbolygó áll.

A Dune: Imperium egy hagyományos munkáslehelyezős játék egy kis pakliépítős mechanizmussal fűszerezve.

Minden játékos egyedi vezetőkártyával indul, és az ellenfeleivel azonos paklival. A kártyák megszerzése és a paklid építése során a választásaid meghatározzák, hogy mik lesznek az erősségeid és a gyengeségeid. A kártyák lehetővé teszik, hogy ügynököket küldhess ki a játéktábla bizonyos területeire, így a paklid felépítése és fejlődése befolyásolja a stratégiát, amit a játék során alkalmazni tudsz. Lehet, hogy katonai szempontból erősebbé válsz, és több csapatot leszel képes bevetni, mint ellenfeleid, vagy olyan kártyákat is megszerezhetsz, amelyek előnyt nyújtanak számodra a játékban képviselt négy politikai frakcióval (a Császár, a Távközlési Céh, a Bene Gesserit és a Fremenek) kapcsolatban.

Sok pakliépítő játékkal ellentétben itt nem játszod ki az összes kezedben levő lapot a körödben. Ehelyett minden kör elején húzol bizonyos számú lapot, és más játékosokkal felváltva lesznek az ügynök fordulóid (egy kártyát kijátszva felteheted az egyik ügynököd a játéktáblára). Amikor rád kerül a sor, és nincs már több ügynök, akit elhelyezhetsz a táblán, fel kell fedned a többi kártyádat, amelyek a "Persuasion" (meggyőzés) és "Swords" (kardok) kategóriába tartozhatnak. A "Persuasion" lapok több kártya megszerzésére szolgálnak, a "Swords" lapok pedig segítenek, hogy csapataiddal megszerezhesd az aktuális kör jutalmait, amiket az érvényben levő Konfliktus kártya határoz meg.

Győzd le a riválisaid harcban, lavírozz ravaszul a politikai frakciók között és szerezz értékes The Spice Must Flow kártyákat, hogy győzelemre vezesd a házadat!

Olvasd el róla cikkünket is!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 24 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 13 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Politika, Sci-Fi, Film / TV / Rádió alapú, Könyv alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Pakli építés, Vedd el, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Card Play Conflict Resolution, Force Commitment, Delayed Purchase, Increase Value of Unchosen Resources, Multi-Use Cards, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Dűne: Impérium társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Dűne: Impériumpmatteo995, Budapest és környéke

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest és környéke!

Párszor használt csak, szinte bontatlan.

33 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Dűne: Impérium társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2022

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • kardostibor44

  2023-08-18 08:55:07

  2020-ban egyszerre robbant be két, a munkáslehelyezést a pakliépítéssel keverő játék: Az Arnak elveszett romjai és a Dűne: Impérium. Mindettő remek játék, de a Dűne számomra különlegesebb.

  Előnyei:
  Remek íve van a játéknak. Eleinte kevés dolog történik a fordulókban, de ahogy erősödik a paklink, ahogy szerezzük az intrika kártyákat, egyre inkább haladunk a feszült végjáték felé. Hatalmas a verseny minden pontért, de számtalan út vezethet a győzelemhez. Lehet úgy játékot nyerni, hogy az ember csatákból 1-2 pontot szerez csak. A csata lebonyolítása is nagyon izgalmas az intrika kártyáknak köszönhetően, mindig ott a fenyegetés, hogy vajon ki mennyivel tudja növelni a haderejét.
  Nagyon kell figyelnünk a többiek terveire, hogy vajon melyik helyekért kell sietnünk, melyik várhat még egy kört, melyik csatában szerezhetünk javakat akár kis erőbefektetéssel is.
  Jó a szóló mód, és könnyen kezelhető a két játékosnál használt "gépi" ellenfél is.

  Lehet előny, de hátrány is:
  Én nagyon örülök, hogy van lehetőség megvenni egy olcsóbb alapjátékot és eldönteni, hogy kellenek-e a minik, de van aki bénának tartja a fakockákat.
  Többen felhozzák az intrikakártyák randomitását hátránynak, szerintem a Dűne világába nagyon illik ez a fűszer. A félelem, hogy nála van a +7-es harci kártya vajon? Van játék végi pontozója? Ezeket figyelembe véve hozni döntéseket számomra nagyon izgalmas. Valamint dr. Yueh árulása is egy elég váratlan és túl erős lépés volt, nem igaz? :)

  Hátrány:
  A tábla sokaknak nem tetszik, én még ezt is szeretem a letisztultságával és egyértelmű ikonjaival.

  Összefoglalva:
  Számomra ez a játék telilatálat. Egyszerre euró is, izgalmas is, számomra kedves világban játszódik. Bárkinek ajánlom, aki szereti az összetett játékokat, különleges darab. A két kiegészítővel pedig számomra hibátlan alkotás.

  Ha tetszik a mechanika, de békésebb erőforrás gyűjtögetésre vágysz: Arnak elveszett romjai
  Ha tematikusabb Dűne élményt keresel: Dune (2019-es kiadás)

  BGG értékelés: 10/9

 • qgtanton

  2023-06-20 21:07:10

  Számomra nagyon jól hozta a tematikus tartalmat az erőforrások szűkösségén keresztül (vízhiány) . A könyvek nagyobb részét olvastam, a PC játékok nagyobb részével játszottam, ami megjelent a Dűne scifi hátterével. Kíváncsi voltam, hogy mennyire köszön vissza a Dűne kegyetlen világa a játékból. A megszemélyesített hős kiválasztásával már történik egy elköteleződés, mert minden vezér egyedi képessége egy jobban/könnyebben elérhető fejlesztési lehetőséget tesz elérhetővé. Nincs általános, mindenben jól teljesítő karakter, a specializált szakbarbár mindent visz, ahogy általában mindenhol. A játék alapja a munkáslehelyezés, kezdetben 2 munkással indulunk, de beszerezhető a 3. munkás a játék közben. Egyes mezőknek költsége van, de erősebb jutalmat is biztosítanak. Célunk a győzelmi pont gyűjtés: amit szerezhetünk a befolyássávokon elért eredményekből, a csaták megnyeréséből, egyes lapok pakliba építéséből, fejlesztések megvásárlásából (végjátékpontok) és a taktikakártyák közül néhány a végjátékra ad pontot, bizonyos feltételek teljesítése esetén.

  A csempészéssávon történő haladás szintén komoly erőforrásokat biztosít. A Thleilax kiegészítő újabb fejlesztési lehetőségeket tesz a játék mellé. Ez egy bonyolult euro játék, ajánlom mindenkinek, aki szereti a számolgatós izgalmakat, nem fél a közvetlen konfliktushelyzetektől. A lapokból komoly kombókat lehet létrehozni, viszont a pakliépítés nem olyan intenzív, a teljes alappaklit nem lehet ugyanis kiégetni, nekem egyszer ez volt a célom, de csak 6 lapot tudtam kivenni a 10 alaplapból, ráadásul a játék pontszerzésében le is maradtam. Hét játékom van már benne, de nem tudom megunni.

 • fodihun1

  2023-05-16 21:32:12

  Jelenleg az egyik aktuális kedvencem a közép nehéz munkáslehelyezős játékok között. Tetszik hogy a kevert játékmechanizmusok megfelelő összedolgozásával lehet megszerezni pontokat.

 • E.Ferenc

  2023-03-17 19:37:31

  3 fős Delux (minis) kiadás utáni tapasztalatok:

  A játék jó volt mert:

  -Sok kártya van benne ami miatt jó lehet az újrajátszhatósága.

  -Egyszerű a szabályrendszere.

  A játék rossz volt mert:

  -Mintha egy beta, keveset tesztelt játékkal ültem volna le játszani. Ment a Düne vonat és kellett egy gyors játék ami ezt meglovagolja.

  -Nem jó ez az euro vonal az intrikákkal és a sok szerencsével. Dönteni kellett volna. Vagy inkább euro, vagy inkább politikai, negotiation game intrikus elemekkel. Utóbbi jobban állt volna a Dűne világhoz.

  -A házak között nincs érezhető különbség. Ez abszurd. Bár értehető. Jóval több idő lett volna tesztelni és balanszolni az asszimetrikus házakat.

  -A homokféregben nagy potenciál lett volna, javította volna az élményt is, de ki sem használták. Lehetett volna szerepe a fűszertermelésben, védelemben vagy akár harcban.

  -Jó lett volna egy hűség/lojalitás sáv a Császárhoz. Kimaradt.

  -A munkáslehelyezése egy nagy saláta.

  -A lehelyezési helyek lehetnének következetesebbek.

  - A dizájn gyenge, összevágott, ( a karakterlapok szépek)

  -A delux kiadással sem hozta a Dűne világot.

  -A játék egy kockatolgatás düne grafikával

  -A csatákon nagy a hangsúly (sok pont és előny nyerhető velük), mégis a csata semmilyen. A csata itt olyan mint SushiGo-ban Maki tekercseket gyűjteni :D

  -A kártya ikonok miatt nagy a szerencsefaktor. Kevés lehetőség van hatékonyan szedálni a kézben lévő kártyákat.

  A játék sokat akart markolni de keveset fogott, viszont a hype jó helyzetbe hozta.

  Ez a játék az én gyűjteményeből is ki fog maradni.

 • kamo.andras

  2023-02-27 16:44:56

  Érdekes számomra látni, hogy mennyire megosztó lett ez a játék. Én abszolút elvárások nélkül ültem neki játszani,csak a legutóbbi mozifilmet láttam.

  Számomra a hangulatot rendesen átadta, a pakliépítés és a workerplacement pont jól vannak ötvözve.

  Valóban hátrány lehet többieknél, hogy az intrika kártyák nagyon random módon tudnak nagyon erősek is lenni. De ez számomra épp csak annyit tesz hozzá, hogy jobban figyelnem kell arra, hogy ha valaki ezeket el kezdi gyűjtögetni, akkor én is szerezzek ilyen kártyákat. (amúgy is megéri)

  A tábla szép és könnyen átlátható. A szabályok egyszerűek. Elég taktikusságot ad, nagyszerű élmény játszani vele.

  Negatívum még, hogy ha komolyabban számolunk a játékkal, akkor kötelező az IX felemelkedése kiegészítő, mivel az jobban balanszolja a nyersanyagokat, bár így még több dologra kell figyelni.

  Számomra mindezekkel együtt élvezetes játék lett. Mivel mindenkinek más az egyéni preferenciája (pl valaki negatívumnak írta a fa kockákat, mint egységeket - számomra meg ez pozitívum és nem akarok rengeteg műanyagot pakolgatni), azért én is leírom, hogy a legjobban a Mesterek elnevezés szúrta (szúrja) a szememet. (angol eredetiben Makers) Ez annyira zavar, hogy lehet, hogy le fogom ragasztani valamivel és ráírom hogy Makers, vagy bármi értelmesebbet... DE ebből is látszik talán, hogy nem vagyunk egyformák : ha valakit érdekel ez a nagyszerű játék, akkor ne mások véleménye alapján vegye meg, hanem kölcsönözze ki, vagy nézzen róla videókat és TTS-en próbálja ki kétszer - háromszor. Gyors folyású, izgalmas kompetitiv játék.

 • bigacs

  2023-02-11 03:48:16

  Imádtam a könyvet (ettől függetlenül nem volt semmilyen elvárásom a játékkkal szemben), de a játék számomra nem tudta visszaadni azt hangulatot és még ez zavar a legkevésbé. Nem adom fel, adok még majd sokadik esélyt neki a kiegészítővel együtt, amivel érkezett... Talán az volt a baj, hogy mindig csak 2-en játszottunk...Sajnos azon kevés játékok egyike jelenleg (a Root mellett), amelynek a végén valamelyikőnk megsértődve áll fel az asztaltól, pedig ez nem jellemző ránk. Jól működik a játékmechanikája, a kiegészítővel együtt az alapjáték problémáinak döntő többsége kiküszöbölhető, mégsem tudunk lelkesedni érte. Az Arnak és a Végtelen tél után ez bizony csalódás volt. Az mondjuk érdekes, hogy amikor újra leülünk játszani a Dűnével, mindkettőnkben benne van az izgatottság, a várakozás, de a játék végére ez elmúlik és inkább a bosszankodás marad meg, hogy miért nem jött a kezünkbe egy lila kör, sárga háromszög, stb. jelzésű kártya. Ez csak egy vélemény, a bgg fórumán a 3 társas összehasonlításánál sokaknál a Dűne volt az aranyérmes...

 • ubazsi

  2023-02-09 19:23:11

  Szerintem ez nem jó megoldás, inkább vegyétek meg az IX kieget és máris teljesen átalakul a játék.

 • viharlampa

  2023-02-09 17:03:25

  Olvasom többeteknél, hogy az intrika kártya véletlenszerű húzása boríthatja a játék végét.
  Van-e valaki, aki házi szabállyal mondjuk 2-3 kártyát húz fel és abból választ egyet?
  Vagy kitesz pl. 3 darabot, mint piac és onnan lehet választani? Így ismert az intrika kártya képessége, azért is mehet verseny akár. Más játékban is van ilyen, hogy választasz egyet többől.

  Csak ötletelek, de hogy ne legyen annyira mázli kérdése adott esetben. Vagy ez nem jó ötlet.

 • ronaiheni

  2022-12-02 06:33:54

  Nekem volt szerencsém egyedül , ketten és négyesben is játszani. Szerintem 4 fővel egész más az élmény , nem csak a helyszínek blokkolása de annyira kűzdesz minden pontért , hogy néha , mint egy falat kenyér úgy kell egy egy új kártya . De két fővel nem pörög annyira a kínálat , mint négy embernél és ez bizony lényegesen megdobja az élményt. Nálunk volt hogy a csata sima libának látszott amig ki nem villantott valaki egy intrika kártyát ezzel felborítva a sorrendet , majd a másik is és újra borult a sorrend , ez bizony automával vagy két főnél nem jön ennyire ki . Én imádtam a játékot de sos játszanám ketten sajnos pont azt az izgalmat mellőzi amitől szuper ez a játék.

 • Syl

  2022-11-17 11:11:37

  Érdekes, nekem meg pont visszaadja a könyv, illetve inkább a történet hangulatát a játék. A kiegészítőt is megvettem, még nem próbáltam, de kíváncsi vagyok, mit ad hozzá.
  David Lynch világát (és a bizarr agyát) imádom, de az a film nem az igazi, ő sem szereti.

 • orzol

  2022-11-16 14:15:56

  Én is szeretem a Lynch-féle változatot, de a mostanit is. Sőt, számomra ez a társasjáték is tök jól visszaadja az első három Dűne-könyv hangulatát.

 • syndi-cate

  2022-11-16 13:44:32

  Habár sokan kritizálják számomra a ’84es Dűne film adja vissza igazán a könyvben olvasottakat. A fremenek tényleg a megváltójukat látják és követik Paul-t, a Bene Gesserit tényleg „boszorkányosan” ármánykodik, Shaddam tényleg egy beképzelt f*sz, a Harkonnenek tényleg betegesen gonoszok. Habár az ezredfordulós 2x3 részes minisorozat bővebben és részletesen meg tudta mutatni történetet, de ennek sem a TVfilm minősége sem a szereposztása (egy kivétellel) nem adta vissza a könyv hangulatot (Barbora Kodetová a kivétel, számomra mai napig ő a legjobb Chani). Habár itt legalább több idő volt (a 2x3 rész miatt) részletesebben kifejteni akár Paul terveit (pl. Arrakis növényesitése, ergó a férgek és a fűszer korlátozása/megszüntetése) akár pici betekintést is adni a további történésekbe (Leto II félig féregként való istencsászárrá válásába).

  Az új filmben sok minden tetszett (hangok, látvány), de sok minden nem (pl a navigátorok teljes hiánya, MuadDib sivatagi egér jelentősége, stb) de persze várom a második részt, de számomra még mindig a Lynch rendezés a legjobb könyvadaptáció.

 • kvarclovag

  2022-11-16 13:14:21

  De jó, hogy végre valaki más is szereti rajtam kívül a Lynch-féle Dűne filmet!

 • syndi-cate

  2022-11-16 12:25:02

  Egyik szemem sír, a másik nevet.

  Kezdem a nevető szemmel. A játék nagyon jól vegyíti a pakliépítés mechanizmust (ami eleve nagy kedvencünk, akár a Clank, The Hunger vagy Dominion-ra gondolok) a munkáslehelyezős mechanizmussal. De tényleg, le a kapalom, jól működik a kettő együtt. Minden egyes megszerzett nyersanyagnak értéke van, nem halmozod tonnaszámra a fűszert vagy a pénzt, elég hamar visszapörgeted seregek toborzásába vagy extra kártyák húzásába, így ez a része is tetszik, lendületet ad a játéknak, még az utolsó körökben sem ül le, nem laposodik el a játékmenet.

  A kártyavásárlás, és ezáltal a pakliépítés kifejezetten jól működik, mert már az első pár megvásárolt kártyával be tudsz lőni egy kábé stratégiát, hogy melyik irányban akarsz erős lenni, milyen győzelmi pont gyűjtési lehetőségekre koncentrálsz és emiatt milyen területekre küldöd legtöbbször a munkásaidat. Így az újrajátszhatóság (nálunk legalábbis öt játék után is) igen nagy.

  Ketten játszottunk, így a 3. játékos Hagal ház kezelése egyszerű és nem bosszantó. Igazából legtöbbször csak akadályozta az munkáslehelyezéseinket, így megkutyulva a terveket, de pont emiatt adott némi fűszerezést a játékélményhez is.

  A másik, a sírós szemem oka az, hogy alig éreztük közben a Dűne feelinget. Bár lehet, ha a horror áras minikkel teli extra kieget is hozzá raktuk volna és nem fakockák harcolnak hanem minis katonai egységek, változik az élmény. De hogy a felségemet idézzem „ha most Hupikék törpikékkel gyűjtenénk áfonyát, nagyjából ugyanez lenne az élmény”. Az első pár körben még nézegettük a piaci kártyákon a szereplőket, de egy idő után már csak az számított hogy melyik lap milyen képességet vagy bónuszt ad, s nem figyeltük hogy Stilgar vagy Thufir Hawat van-e a képen.

  Összességében Tescos féláron mindenképpen megérte, sokszor elővesszük még, de az ártatlan gyermeki lelkemet megrontó a ’80as években VHSen látott Lynch-féle szívdugókihúzós Harkonnen bárós film atmoszféráját nem ez a Dűne társas fogja visszaadni.

 • Kisde

  2022-11-06 22:48:26

  Hát, ha a mechanikai hasonlóság nem annyira fontos, akkor tudom ajánlani a Scythe-ot. Megtévesztő a téma meg a külső, de igazi euro az is, viszont igen erősen kijön az interakció és a versengés is benne. Egyetlen hátránya, hogy igazán 3-4+ főnél mutatja meg igazi szépségét.

  Ha pedig hasonló mechanika kellene, akkor Végtelen Tél nálam az egyik új kedvenc. Bár ebben az interakció kevesebb, mint a Dünében, de hasonlóképpen a munkáslehelyezés és a pakliépítés a fő szál. Emellett van kis területfoglalás, verseny és lapkalerakás is benne, amik sokfajta pontszerzési lehetőséget nyújtanak.

 • gyurakovics.bernadett

  2022-11-06 20:01:58

  Kiélezett küzdelem, amihez szerintem mindhárom aspektus hozzájárul. Ezek szerint egyedülálló a játékmenet? Nem tudnék választani, maximum rangsort állítani, viszont a frakcióépítést is megemlíteném mindezek mellett!

 • Kisde

  2022-11-06 19:39:08

  Melyik része tetszett pontosan a társasnak? A munkáslehelyezés vagy a pakliépítés? Esetleg maga az interakció és konfliktus része? Attól függően, hogy melyik aspektusa jött be igazán más és más társasokat lehet ajánlani.

 • gyurakovics.bernadett

  2022-11-06 16:40:45

  Imádom, szívesen várok bármilyen ajánlatot, ami hasonlóan izgalmas stratégiai játék!

 • ryoulaughing

  2022-08-02 21:40:52

  Ez egy zseniális játék, ha engem kérdeztek a legjobb munkáslehelyezős. Az alább kommentekkel ellentétben teljesen balanced a játék, nyilván vannak ilyen intrikák meg olyan intrikák... egyrészt neked is lehet mindig bármennyi intrika a kezedben, illetve 3 felett el is lehet kobozni őket a másiktól... Rengeteg dolgora lehet menni, kiveszed gyorsan a 3. bábut, megrohamozhatod a szövetséges sávokat és pici szövetséges kátyákat veszel ki ( próbálsz mindenhol dominálni ), vagy megrohamozod és beülsz a tanácsba majd a nagy kártyákkal dominálsz le mindenkit, a kártyafluktuáló lapok is zseniálisak, hiszen ha ki tudod dobni a kezed csak "jó" jobb" lapokat fogsz húzni folyamatosan, vagy csatározhatsz is a megszámolhatatlan győzelmi pontért, esetleg rámehetsz a vevő értékre és minél több "fűszernek áramolnia kell" kártyát vehetsz ki. Zseniális.

 • moonrisedeejay

  2022-05-19 15:50:34

  Ez nem teljesen igaz állítás. Pont tegnapi nap játszottunk feleségemmel. kb a 7-8. fordulónál, legelső lépésként elérte a 10 pontot, nekem csak 8 volt. Volt egy terv kártyám amivel tudtam szereni 1 győzelmi pontot, 10-9 állásra hoztam fel. Az aktív ütközet kártya nem győzelmi pontot hozott, hanem kettőt léptetett egy frakción. Ezt próbáltam kihasználni, katonai fölénnyel meg is nyertem az utolsó csatát, így kettőt lépve azon a frakción, amit feleségem birtokolt, de ezáltal megelőzve őt. Így én kaptam egy pontot, ő veszített, 10-9-re nyertem végül, és így a végjáték kártyája sem teljesült. Persze jelen van a szerencse, de előre tervezéssel sikerült megfordítanom a játék állását. Kb 4-5 partit játszottunk eddig, talán egyszer volt az, hogy 3-4 pont különbséggel nyert, egyébként nagyon szoros mindig, és kb egy döntő kör van, és ott sem száll el pontban a másik. Az más kérdés, hogy van benne rengeteg lehetőség, igazából beragadni nem tudsz, de fel kell ismerni, alkalmazkodni az adott helyzethez. Mi nagyon szeretjük és élvezzük, mert végig izgalmas, és nem túl hosszú a játékidő sem. Számunkra ez a fajta szerencsefaktor nem rontja az élményt, szerencse pedig a való életben is bármikor megeshet bárkivel, ki mit gondol annak :)

 • durendal

  2022-05-13 23:03:26

  A szerencsefaktor kicsit erősre sikeredett, és ez főként a teljesen véltlenszerűen kapott intrika kártyák "bűne". Hogy egy 10-ig menő pontgyűjtésben a végén egy jó kártyahúzással akár +2 pontot (de tulajdonképpen akár +4-et is) be lehet dobni, az nem tűnik átgondoltnak.

  A játék egyébként rendben van, miután elengedtem, hogy stratégiával kell győzni, tudtam élvezni. Bár az igaz, hogy Dűnét csak nyomokban tartalmaz.

 • esze.gergo

  2022-05-06 20:09:02

  Én szólóban nem játszottam, de több személyes módban szerintem kifejezetten izgi a harc a befolyások megszerzéséért. Ugye ott a végső győzelmi pontot azt kapja meg, aki előbb ér oda, illetve utána, ha valaki feljebb megy el lehet venni. Egy 3-4 fős játékban ez azért az adok kapok nagy része, játékokat fordíthat meg.
  Bár abban igazad van, hogy akkor legalább szólóban lehetne érte valami extra jutalom, mert enélkül tényleg kicsit mechanikus lehet a felfelé lépkedés.

 • esze.gergo

  2022-05-06 20:01:21

  Jó régi a kérdés, nem tudom, hogy azóta meglett-e a válasz, de pl. a reflexshopnál van 40.000 forintért csomagban deluxosítva, nagy dobozostul, promókártyástul, én meg igyekszem nem elcsábulni.

 • moonrisedeejay

  2022-05-05 18:58:53

  Eddig csak Solo módban játszottam, ami egyébként teljesen jól működik, nem túl adminisztratív, és egyáltalán nem éreztem magam fölényben még kezdő szinten sem. A játék mechanikája is tetszik, jól vegyíti a munkás lehelyezést a pakli építéssel. Számomra nincs gond a tematikájával, szép a tábla, a kártyák bár valóban a legutóbbi filmet idézik, de legalább nem tényleges fényképekkel, hanem grafikai stílusban, így talán azokat is megfogja, akik a filmet nem látták. Mert igazából film nélkül is rendben van, ez csak egy plusz. Amit én viszont nem éreztem túl nagy előnynek, azok a befolyások megszerzése. Ok ad egy győzelmi pontot és egy egyszeri bónuszt is, viszont szerintem bele lehetett volna építeni, hogy az adott régió egyes helyeit "kedvezményesen" vagy feltétel nélkül tudja az illető használni (elvileg szövetséget kötöttek) Ezt lehet házilag még majd módosítjuk, meglátjuk. Egyelőre ez az egy nem is negatívum, inkább hiányosságnak érzem. Egyébként a játék szép, nekem a fa alkatrészekkel sincs gondom, az upgrade pack nagyon jó az tény, de másfészer annyi mint maga az alapjáték, és igazából a figurákon kívül nem ad plusz tartalmat hozzá.

 • BodBal

  2022-01-17 09:10:49

  Arról esetleg van infó, hogy a deluxe verzió is kapható lesz magyarul?

 • esze.gergo

  2022-01-13 15:03:37

  Én tegnap játszottam vele egyet és nekem kellően feszült és izgalmas volt. Ugyan én alapvetően euro párti vagyok, úgyhogy nekem kevésbé fontos, hogy csöpögjön a játékból a tematika, de szerintem a kiszorítosdi, a nyersanyagok szűkössége és a különböző házakban a befolyás elég jól hozta a Dűne (könyv) hangulatát. Azt is azért imádom, mert tele van politikai intrikával, helyezkedéssel, hátbaszúrással és kitekert politikai stratégiákkal. Szerintem ezt kellően visszaadta a játék. A szerencsének tényleg van befolyása a játékra és lehet, hogy hosszútávon ez jobban fog zavarni, és úgy éreztem, hogy bizonyos házak tényleg könnyebb utat biztosítanak a győzelemhez, de a végére egy utolsó lépéseken eldőlő egy pont különbséges dobogó alakult ki, úgyhogy összességében nekem nem túl rosszul balanszoltnak.
  A pakli építés szerintem jó döntési helyzeteket adott, jól lehet variálni, hogy mit használsz akcióra, mit nyersanyagra és szép kombók építhetők ki. Következő játékra biztos jobban fókuszálok a pakli soványítására, mert nagyon sokszor kihúzott volna a csávából. A worker placement is érdekes volt, kitalálni kinek mi a prioritása, mivel tudsz még katonákat harcba vinni és, hogy hosszútávon neked mik lesznek a "kötelező" lépéseid. Kellemes középszintű euró, azért túldimenzionálni nem kell. De szerintem pont emiatt lehet sok mindenkinek érdekes a rápakolt IP mellett.

  Viszont mi egy deluxe verzióval játszottunk, anélkül elég rondácska a játék és tényleg nem segít a tematikus elmélyülésben, és mégis, hogy lehetett a homokférgeket egy "plusz nyersanyag" akcióra redukálni?

 • veerzoltan80

  2021-12-26 12:08:29

  igen, már én is erősen ingadozom, holott pár héttel ezelőtt az Witcher Old World mellett a másik tuti megveszem játék volt2022-ben. most már koránt sem az.

 • harnas1207

  2021-12-26 11:56:25

  Pontosan! Lehet a véleményemmel sokak lelkébe beletiportam, de ennek nincs köze a játékhoz. A lényeg, hogy dilemma erősen a hamarosan érkező magyar verzió megvétele.

 • veerzoltan80

  2021-12-26 11:38:46

  én a könyveknek és az új filmnek is rajongója vagyok, az első mozi - a Sting-es - viszont nagyon nem jött be, pedig láttam párszor. erre mondják hogy ízlések és pofonok :)

 • harnas1207

  2021-12-26 11:28:59

  Csupán szubjektív vélemény, de igen a film nagyon gyenge volt. A játéknál már önmagában az is gondot fog okozni, hogy a filmes képeket használja, mert a társaságunknak nagyon nem jött be. De tudom ez egy megosztó alkotás, rengeteg rajongója van és nagy ellentábora is.

 • veerzoltan80

  2021-12-26 08:47:04

  Az idei mozira mondod hogy értékelhetetlen gagyi? Azért az kicsit erős. Remélem a játékok is erősödnek majd a témához, ahogy nézegettem a bgg-t lesz szarasig Dűne játék 2022ben csak legyenek jók is.

 • Zsomboo

  2021-12-26 06:34:04

  Az én életemből eddig teljesen kimaradt a Dűne, sem az eredeti filmeket nem láttam, és a számítógépes játékkal sem játszottam. A könyvet is csak az új film előtt kezdtem el olvasni, hogy mégis képbe kerüljek ezzel a világgal. Maga a könyv és az idén megjelent film nagyon tetszik, ezért úgy gondoltam, hogy ha megjelenik a társas, azt is beszerzem, de őszintén szólva kezdek nagyon elbizonytalanodni, hogy kell-e nekem ez. :/

 • harnas1207

  2021-12-25 23:57:07

  Te jó ég! BGG 23. hely, de csak 2,97-es nehézség. A Dűne, mint film szàmomra értékelhetetlen gagyi, de a belőle készült játékok nagyon jó kritikákat kaptak külfödlön. Erre a megjelenés előtt ennyi rossz kritika! Nah hogy döntsek így? 😀

 • Musuh

  2021-12-25 19:20:58

  Kétszer játszottunk vele.

  Rettentően száraz euro, hangulata 0, a pakli építés pedig a leggyengébb amit eddig tapasztaltam!

  Mindkét alkalommal az nyert aki a jobb intrika kártyákat húzta, rettentően balanszolatlan!

  Gyorsan szabadultam meg tőle, nagyon sok jobb láték van ennél!

 • veerzoltan80

  2021-12-25 08:48:20

  hát ez szomorú. nincs tervben most a beszerzése, de ez elgondolkodtatott eleve hogy belecsapjak e majd az üj évben. azt hiszem várok még pár reakciót. ha már tematikus egy játék és valami nagy franchise logojával akarják eladni akkor illene a hangulatot áthoznia a játékosok számára. ami ezt nem teszi meg az csak rókabőr és lehúzás.

 • hadhaz.sandor

  2021-12-25 06:05:20

  Hát ez nekem nem lett túl Dűnés. Egy száraz euró, ahol vagy 5 különböző sávon tologatjuk a figuránkat. A kártyák és az akcióhelyek Dűne karakterekkel/házakkal/helyszínekkel vannak kitömve, de egyáltalán nem éreztem hogy a mechanikának bármi köze lenne a Dűne világához.

  A pakliépítés nem a kedvenc mechanizmusom, a munkáslehelyezés viszont igen. A kettő kombinációja nekem azért nem adta, mert folyton a szerencse (kártyahúzás) korlátozott, hogy milyen akciókat hajthatok végre.

  Elmegy egynek, de a gyűjteményemben nincs helye.

 • veerzoltan80

  2021-12-02 16:53:55

  A Düne már régóta kult szinten van a nálam a scifik között. A szerelem a Düne 2000 PC-s cuccal indult, aztán persze jött a könyv, és bár nem volt könnyű feladat mai szemmel, de a régi filmet is megnéztem. Nagyon vártam az új mozit, nem is okozott csalódást, igazán remek munka lett. Ahogyan az várható volt a játékpiac is rácuppant a témára, az egyik fő cím ez volt amiben reménykedtem hogy Karácsonyra magyarul a fa alá tehetem. Sajnos aztán jelezte a Reflexshop hogy tolódik 2022-re, kárpótlásul a House Secrets-et is bejelentették jövő évi megjelenésnek. Hiába na, ütni kell a vasat amíg meleg. Csak nekünk kell jól felmérni milyen játékot veszünk meg, mert ha mindenre ráugrik a mezei rajongó amin Düne logo van akkor könnyen elp@csázza az egész éves keretét játékokra :)

A Dűne: Impérium társasjáték és kiegészítői (9)

 • Dune: Imperium – Jessica of Arrakis Promo Card társasjáték Kiegészítő

  The "Jessica of Arrakis" promo card offered by DireWolf to pre-order customers of Dune Imperium (2020) Card Text: If you have another Bene Gesserit card in play: Ability: play on your turn to generate 1 Influence and 2 Combat. If you have another Bene Gesserit faction card already in play, draw two additional cards. This card is shuffled into the main draw...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Dűne: Impérium - Az Ix felemelkedése társasjáték Kiegészítő

  Most a készlet erejéig promó kártyával! Az Ix felemelkedése a Dűne: Impériumot egészíti ki, ezzel még mélyebbre merülve a Dűne univerzumában , és bemutatja a galaktikus színtér két kulcsszereplőjét. Ezek egyikének csak korlátozott szerep jutott az alapjátékban, a másik azonban először jelenik meg a Dűne világában. Készen állsz? Lépj be a küzdelembe a...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Dűne: Impérium - Az Ix felemelkedése társasjáték Kiegészítő 9500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 24 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Dune Imperium: Boundless Ambition Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Dune: Imperium – Duncan, Loyal Blade társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
 • Dűne: Impérium – Halhatatlanság társasjáték Kiegészítő

  Miközben a Nagy Házak a saját háborúikat vívják, a Bene Tleilax a genetikai újításokkal való kereskedés révén a saját céljait és útját követi. Felbéreled-e a páratlan képességű Arctáncoltatókat kémeknek? Újra növesztenéd-e a sérült szöveteket és szerveket? Vagy mernél-e gholaként életre keltett embereket alkalmazni? Új tábla, új mechanikák A Dune:...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Dűne: Impérium – Halhatatlanság társasjáték Kiegészítő 11391 Ft-tól! - 8 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Dire Wolf Game Room társasjáték Kiegészítő

  The free Dire Wolf Game Room brings together award-winning apps and board games in a central hub that helps you find games, connect with friends, and expand your collection. Inside the Game Room, you'll find: Game Lobby – Find a game on the fly in the cross-title game lobby! Friends List – Take your friends with you wherever you go. Who's up for a game?...

  • Dune: Imperium – Piter, Genius Advisor Promo Card társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 24+ éves
  • Dune: Imperium – Thumper Promo Card társasjáték Kiegészítő

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 3/5
  • Dune: Imperium – Uprising társasjáték

   Elérkezett a homokférgek ideje! A Dune: Imperium - Uprising egy önálló folytatás, amely kibővíti a Dune: Imperium pakliépítős és munkáslehelyezős lehetőségeit. Folytasd a katonai erő és a politikai intrika közötti egyensúlyozást, és vess be új eszközöket a győzelemért. A kémek a kezed alá dolgoznak. A létfontosságú szerződések az erőforrásaidat...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 60 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 6
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 13+ éves
   • Komplexitás: 3/5

   Dune: Imperium – Uprising társasjáték 18990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Paul Dennen
  • Illusztrátor:  Nate Storm, Raul Ramos, Clay Brooks, Brett Nienburg
  • Kiadók:  Arclight, Galápagos Jogos, REXhry, Lucky Duck Games, Dire Wolf Digital, Lavka Games, Reflexshop Kft, sternenschimmermeer, Geekach Games, YingDi
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
   • Súly: 1.6 kg
  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: cseh
  • French edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: francia
  • German first edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: német
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
   • Súly: 1.6 kg
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: olasz
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: Korean
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: lengyel
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: orosz
  • Simplified Chinese edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: kínai
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
   • Súly: 1.6 kg
  • Ukrainian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: ukrán
  • German edition 2022 with KdJ nominee logo
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: német
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.3 cm
  • German second edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: japán
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dűne: Impérium társasjátékhoz