Dűne: Impérium
Dűne: Impérium
Dűne: Impérium
Dűne: Impérium
Videó beküldése

Dűne: Impérium társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Dűne: Impérium egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2022-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kártya húzás, a...

A Dűne: Impérium egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2022-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés, a pakli építés és a vedd el mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Dűne: Impérium társasjáték ár: 17 990Ft. A híres Dűne film, valamint a kultikus irodalmi sorozat alapjaira épülő Impérium társasjáték egy izgalmas túlélő kalandba csábít egy ismeretlen birodalomban! Közelgő háború, irtózatosan sok konfliktus és egy igazi harc veszi kezdetét a játék során: elég bátor vagy, hogy csatlakozz?

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 15 990 Ft-tól
 • -15%-2 849 Ft

Kategória: Politika, Sci-Fi, Film / TV / Rádió alapú, Könyv alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Pakli építés, Vedd el, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Card Play Conflict Resolution, Force Commitment

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Dűne: Impérium társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Dűne: Impérium társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2022

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • moonrisedeejay

  2022-05-19 15:50:34

  Ez nem teljesen igaz állítás. Pont tegnapi nap játszottunk feleségemmel. kb a 7-8. fordulónál, legelső lépésként elérte a 10 pontot, nekem csak 8 volt. Volt egy terv kártyám amivel tudtam szereni 1 győzelmi pontot, 10-9 állásra hoztam fel. Az aktív ütközet kártya nem győzelmi pontot hozott, hanem kettőt léptetett egy frakción. Ezt próbáltam kihasználni, katonai fölénnyel meg is nyertem az utolsó csatát, így kettőt lépve azon a frakción, amit feleségem birtokolt, de ezáltal megelőzve őt. Így én kaptam egy pontot, ő veszített, 10-9-re nyertem végül, és így a végjáték kártyája sem teljesült. Persze jelen van a szerencse, de előre tervezéssel sikerült megfordítanom a játék állását. Kb 4-5 partit játszottunk eddig, talán egyszer volt az, hogy 3-4 pont különbséggel nyert, egyébként nagyon szoros mindig, és kb egy döntő kör van, és ott sem száll el pontban a másik. Az más kérdés, hogy van benne rengeteg lehetőség, igazából beragadni nem tudsz, de fel kell ismerni, alkalmazkodni az adott helyzethez. Mi nagyon szeretjük és élvezzük, mert végig izgalmas, és nem túl hosszú a játékidő sem. Számunkra ez a fajta szerencsefaktor nem rontja az élményt, szerencse pedig a való életben is bármikor megeshet bárkivel, ki mit gondol annak :)

 • durendal

  2022-05-13 23:03:26

  A szerencsefaktor kicsit erősre sikeredett, és ez főként a teljesen véltlenszerűen kapott intrika kártyák "bűne". Hogy egy 10-ig menő pontgyűjtésben a végén egy jó kártyahúzással akár +2 pontot (de tulajdonképpen akár +4-et is) be lehet dobni, az nem tűnik átgondoltnak.

  A játék egyébként rendben van, miután elengedtem, hogy stratégiával kell győzni, tudtam élvezni. Bár az igaz, hogy Dűnét csak nyomokban tartalmaz.

 • esze.gergo

  2022-05-06 20:09:02

  Én szólóban nem játszottam, de több személyes módban szerintem kifejezetten izgi a harc a befolyások megszerzéséért. Ugye ott a végső győzelmi pontot azt kapja meg, aki előbb ér oda, illetve utána, ha valaki feljebb megy el lehet venni. Egy 3-4 fős játékban ez azért az adok kapok nagy része, játékokat fordíthat meg.
  Bár abban igazad van, hogy akkor legalább szólóban lehetne érte valami extra jutalom, mert enélkül tényleg kicsit mechanikus lehet a felfelé lépkedés.

 • esze.gergo

  2022-05-06 20:01:21

  Jó régi a kérdés, nem tudom, hogy azóta meglett-e a válasz, de pl. a reflexshopnál van 40.000 forintért csomagban deluxosítva, nagy dobozostul, promókártyástul, én meg igyekszem nem elcsábulni.

 • moonrisedeejay

  2022-05-05 18:58:53

  Eddig csak Solo módban játszottam, ami egyébként teljesen jól működik, nem túl adminisztratív, és egyáltalán nem éreztem magam fölényben még kezdő szinten sem. A játék mechanikája is tetszik, jól vegyíti a munkás lehelyezést a pakli építéssel. Számomra nincs gond a tematikájával, szép a tábla, a kártyák bár valóban a legutóbbi filmet idézik, de legalább nem tényleges fényképekkel, hanem grafikai stílusban, így talán azokat is megfogja, akik a filmet nem látták. Mert igazából film nélkül is rendben van, ez csak egy plusz. Amit én viszont nem éreztem túl nagy előnynek, azok a befolyások megszerzése. Ok ad egy győzelmi pontot és egy egyszeri bónuszt is, viszont szerintem bele lehetett volna építeni, hogy az adott régió egyes helyeit "kedvezményesen" vagy feltétel nélkül tudja az illető használni (elvileg szövetséget kötöttek) Ezt lehet házilag még majd módosítjuk, meglátjuk. Egyelőre ez az egy nem is negatívum, inkább hiányosságnak érzem. Egyébként a játék szép, nekem a fa alkatrészekkel sincs gondom, az upgrade pack nagyon jó az tény, de másfészer annyi mint maga az alapjáték, és igazából a figurákon kívül nem ad plusz tartalmat hozzá.

 • BodBal

  2022-01-17 09:10:49

  Arról esetleg van infó, hogy a deluxe verzió is kapható lesz magyarul?

 • esze.gergo

  2022-01-13 15:03:37

  Én tegnap játszottam vele egyet és nekem kellően feszült és izgalmas volt. Ugyan én alapvetően euro párti vagyok, úgyhogy nekem kevésbé fontos, hogy csöpögjön a játékból a tematika, de szerintem a kiszorítosdi, a nyersanyagok szűkössége és a különböző házakban a befolyás elég jól hozta a Dűne (könyv) hangulatát. Azt is azért imádom, mert tele van politikai intrikával, helyezkedéssel, hátbaszúrással és kitekert politikai stratégiákkal. Szerintem ezt kellően visszaadta a játék. A szerencsének tényleg van befolyása a játékra és lehet, hogy hosszútávon ez jobban fog zavarni, és úgy éreztem, hogy bizonyos házak tényleg könnyebb utat biztosítanak a győzelemhez, de a végére egy utolsó lépéseken eldőlő egy pont különbséges dobogó alakult ki, úgyhogy összességében nekem nem túl rosszul balanszoltnak.
  A pakli építés szerintem jó döntési helyzeteket adott, jól lehet variálni, hogy mit használsz akcióra, mit nyersanyagra és szép kombók építhetők ki. Következő játékra biztos jobban fókuszálok a pakli soványítására, mert nagyon sokszor kihúzott volna a csávából. A worker placement is érdekes volt, kitalálni kinek mi a prioritása, mivel tudsz még katonákat harcba vinni és, hogy hosszútávon neked mik lesznek a "kötelező" lépéseid. Kellemes középszintű euró, azért túldimenzionálni nem kell. De szerintem pont emiatt lehet sok mindenkinek érdekes a rápakolt IP mellett.

  Viszont mi egy deluxe verzióval játszottunk, anélkül elég rondácska a játék és tényleg nem segít a tematikus elmélyülésben, és mégis, hogy lehetett a homokférgeket egy "plusz nyersanyag" akcióra redukálni?

 • veerzoltan80

  2021-12-26 12:08:29

  igen, már én is erősen ingadozom, holott pár héttel ezelőtt az Witcher Old World mellett a másik tuti megveszem játék volt2022-ben. most már koránt sem az.

 • harnas1207

  2021-12-26 11:56:25

  Pontosan! Lehet a véleményemmel sokak lelkébe beletiportam, de ennek nincs köze a játékhoz. A lényeg, hogy dilemma erősen a hamarosan érkező magyar verzió megvétele.

 • veerzoltan80

  2021-12-26 11:38:46

  én a könyveknek és az új filmnek is rajongója vagyok, az első mozi - a Sting-es - viszont nagyon nem jött be, pedig láttam párszor. erre mondják hogy ízlések és pofonok :)

 • harnas1207

  2021-12-26 11:28:59

  Csupán szubjektív vélemény, de igen a film nagyon gyenge volt. A játéknál már önmagában az is gondot fog okozni, hogy a filmes képeket használja, mert a társaságunknak nagyon nem jött be. De tudom ez egy megosztó alkotás, rengeteg rajongója van és nagy ellentábora is.

 • veerzoltan80

  2021-12-26 08:47:04

  Az idei mozira mondod hogy értékelhetetlen gagyi? Azért az kicsit erős. Remélem a játékok is erősödnek majd a témához, ahogy nézegettem a bgg-t lesz szarasig Dűne játék 2022ben csak legyenek jók is.

 • Zsomboo

  2021-12-26 06:34:04

  Az én életemből eddig teljesen kimaradt a Dűne, sem az eredeti filmeket nem láttam, és a számítógépes játékkal sem játszottam. A könyvet is csak az új film előtt kezdtem el olvasni, hogy mégis képbe kerüljek ezzel a világgal. Maga a könyv és az idén megjelent film nagyon tetszik, ezért úgy gondoltam, hogy ha megjelenik a társas, azt is beszerzem, de őszintén szólva kezdek nagyon elbizonytalanodni, hogy kell-e nekem ez. :/

 • harnas1207

  2021-12-25 23:57:07

  Te jó ég! BGG 23. hely, de csak 2,97-es nehézség. A Dűne, mint film szàmomra értékelhetetlen gagyi, de a belőle készült játékok nagyon jó kritikákat kaptak külfödlön. Erre a megjelenés előtt ennyi rossz kritika! Nah hogy döntsek így? 😀

 • Musuh

  2021-12-25 19:20:58

  Kétszer játszottunk vele.

  Rettentően száraz euro, hangulata 0, a pakli építés pedig a leggyengébb amit eddig tapasztaltam!

  Mindkét alkalommal az nyert aki a jobb intrika kártyákat húzta, rettentően balanszolatlan!

  Gyorsan szabadultam meg tőle, nagyon sok jobb láték van ennél!

 • veerzoltan80

  2021-12-25 08:48:20

  hát ez szomorú. nincs tervben most a beszerzése, de ez elgondolkodtatott eleve hogy belecsapjak e majd az üj évben. azt hiszem várok még pár reakciót. ha már tematikus egy játék és valami nagy franchise logojával akarják eladni akkor illene a hangulatot áthoznia a játékosok számára. ami ezt nem teszi meg az csak rókabőr és lehúzás.

 • hadhaz.sandor

  2021-12-25 06:05:20

  Hát ez nekem nem lett túl Dűnés. Egy száraz euró, ahol vagy 5 különböző sávon tologatjuk a figuránkat. A kártyák és az akcióhelyek Dűne karakterekkel/házakkal/helyszínekkel vannak kitömve, de egyáltalán nem éreztem hogy a mechanikának bármi köze lenne a Dűne világához.

  A pakliépítés nem a kedvenc mechanizmusom, a munkáslehelyezés viszont igen. A kettő kombinációja nekem azért nem adta, mert folyton a szerencse (kártyahúzás) korlátozott, hogy milyen akciókat hajthatok végre.

  Elmegy egynek, de a gyűjteményemben nincs helye.

 • veerzoltan80

  2021-12-02 16:53:55

  A Düne már régóta kult szinten van a nálam a scifik között. A szerelem a Düne 2000 PC-s cuccal indult, aztán persze jött a könyv, és bár nem volt könnyű feladat mai szemmel, de a régi filmet is megnéztem. Nagyon vártam az új mozit, nem is okozott csalódást, igazán remek munka lett. Ahogyan az várható volt a játékpiac is rácuppant a témára, az egyik fő cím ez volt amiben reménykedtem hogy Karácsonyra magyarul a fa alá tehetem. Sajnos aztán jelezte a Reflexshop hogy tolódik 2022-re, kárpótlásul a House Secrets-et is bejelentették jövő évi megjelenésnek. Hiába na, ütni kell a vasat amíg meleg. Csak nekünk kell jól felmérni milyen játékot veszünk meg, mert ha mindenre ráugrik a mezei rajongó amin Düne logo van akkor könnyen elp@csázza az egész éves keretét játékokra :)

A Dűne: Impérium társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Paul Dennen
 • Illusztrátor:  Nate Storm, Raul Ramos, Clay Brooks
 • Kiadók:  Asmodee, Arclight, REXhry, Lucky Duck Games, Dire Wolf Digital, Lavka Games, Reflexshop Kft, sternenschimmermeer, Asmodee Italia, Geekach Games, YingDi
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dűne: Impérium társasjátékhoz