Kép forrása: gamestar.hu

Tényleg ez minden idők legjobb Dűne játéka? [Gamestar]

A Dűne világát felületesen vagy egyáltalán nem ismerő játékosoknak is élvezetes lehet a Dűne: Impérium társasjáték, amit joggal tartanak sokan az év egyik legjobbjának.

Valószínűleg keveseknek kell bemutatni a Dűne franchise-t - Frank Herbert univerzumát ismerhetjük az eredeti könyvekből, számos videojátékból, filmekből, sorozatokból, társasjátékokból is; a jogtulajdonosok gondoskodtak arról, hogy ne teljen el tíz év homokférgek és fűszeraratás nélkül, és szerencsére a legtöbben, akik hozzányúltak az alapanyaghoz, kellő tisztelettel tették ezt. 

Anyagi bukása és negatív kritikai fogadtatása ellenére később kultklasszikussá vált az 1984-es David Lynch-film, minden idők legnagyobb hatású videojátékai között tartják számon az 1992-es Dune II-t, ami a valós idejű stratégiai játékok műfaját tette ismertté, Emmy-díjakat és jelöléseket kaptak a Sci-Fi Channel 2000-es és 2003-as minisorozatai, és 10 Oscar-díjra jelölték Denis Villeneuve 2021-es filmjét, amiből 6-ot meg is nyert. És akkor ott van még az eredetileg 1979-ben megjelent, majd 2019-ben újra kiadott aszimmetrikus társasjáték, ami ugyancsak sikerrel dolgozta fel Herbert könyvét és lett egy különleges, emlékezetes darabja a társasok történelmének. 

[Cikk folytatása]

Tényleg ez minden idők legjobb Dűne játéka?

A Dűne világát felületesen vagy egyáltalán nem ismerő játékosoknak is élvezetes lehet a Dűne: Impérium társasjáték, amit joggal tartanak sokan az év egyik legjobbjának. Valószínűleg keveseknek kell bemutatni a Dűne franchise-t - Frank Herbert univerzumát ismerhetjük az eredeti könyvekből, számos videojátékból, filmekből, sorozatokból, társasjátékokból is; a jogtulajdonosok gondoskodtak arról, hogy ne teljen el tíz év homokférgek és fűszeraratás nélkül, és szerencsére a legtöbben, akik hozzányúltak az alapanyaghoz, kellő tisztelettel tették ezt.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Szep

A Bloodborne társasjátékként is kegyetlen, de persze piszokul szórakoztató [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.09.28. 12:40:00

Köröket ver a Dark Souls társasjátékra, és még dobókocka sincs benne.

21Szep

Kevés játék van, amit annyira jó egyedül játszani, mint ezt [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.09.21. 12:38:00

Természet-témájú társassal mostanában kevesen nyúlnak mellé: a Cascadia és a Zöldellő mezők után itt egy újabb kiemelkedő játék, az Irány a Vadon! - Észak-Amerika.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dűne: Impérium