Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert!
Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert!
Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert!
Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert!
Videó beküldése

Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert! társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert! egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól...

A Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert! egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a pontról pontra mozgás, a merj és nyerj, a pakli építés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Clank! egy pakliépítő játék, melyben egy barlangrendszerben kalandozunk minél mélyebbre rengeteg kincs reményében. Viszont nem elég a kincseket felmarkolni, ki is kell jutni velük élve. Ahogy azt a játék neve is sejteti, a zajokat érdemes elkerülni, hacsak nem akarunk sárkányeledellé válni.

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 8 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 20 990 Ft-tól
 • 9 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland
Mechanizmus: Kártya húzás, Pontról pontra mozgás, Merj és nyerj, Pakli építés, Játékos kiiktatás, Játék végi bónuszok, Változó setup, Movement Points

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert! társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • punklady

  2021-12-12 08:19:07

  A Temple of the Ape Lords és a Gold and Silk kiegészítők nyelvfüggetlenek és van hozzájuk magyar nyelvű játékszabály.

 • hierroo

  2021-08-26 12:41:10

  Kalandos kis játék! Nekem rögtön a Hobbit című kalandfilm (trilógia) jutott eszembe, ahol szintén egy sárkány őrzi a kincseket, és ott is egy tolvaj kelti fel. Az, hogy sötét maga a tábla, az logikus, de valahogy a többi grafikai rész mondjuk szép, de nem olyan különleges, csak olyan átlagos. Én el tudnék képzelni egy kicsit misztikusabb és ijesztőbb grafikát, és nem pedig olyan meseszerű dolgokat, de ez csak az én véleményem, mert persze a gyerekeknek lehet hogy az jobban tetszik. Ettől függetlenül azért jó játék ez, főként azoknak akik szeretik a kincskeresést!

 • maricusi

  2021-08-22 20:30:04

  Engem jobban érdekel, hogy mikor adják ki újra magyarul.

 • nuspl

  2021-05-06 09:42:54

  Sziasztok!

  Esetleg valakinek van infója, hogy mikor jelenik meg bármelyik kiegészítő magyarul? 🍀

 • nuspl

  2021-04-18 11:25:14

  játékélmény 10/10

  Hiszen minden játék más. Imádjuk!!

  Szerintem a top10 társasok közt van még ma is. Nagyon örülök, hogy rátaláltunk. Ne ijesszen meg senkit a doboza 😁 Először a gyerekeknek ijesztő volt és nem nagyon nyerte el a tetszésüket, Viszont az első játék óta beleszerettek!

  Sajnos csak maximum négyen lehet vele játszani, ez az egyetlen hibája" van 🙈

  A gyerekek is imádják, 8-9éves kortól már ügyesek egyedül benne.

  Extra plussz pont jár a készítőknek a kétoldalas játéktábláért, és a rengeteg különböző kártyáért! A sárkányos zsák pedig igazàn minőségi.

  Életünk egyik legjobb vétele volt.

  Nagyon várjuk bármelyik kiegészítő magyar megjelenését 🍀🤞

 • kemonszt

  2020-09-07 10:49:13

  A Klank! az egyik legklasszabb pakliépítésre épülő kazamata típusú társasajáték szerintem! :)

  A Klank! egy fixen táblás játék, ahol egy kazamatába lemerészkedve kincseket kell lopni, viszont arra is nagyon kell figyelni, hogy a lent szunnyadó sárkányt ne ébressze fel senki az álmából. Ha a sárkány zajt hall, vagy ellopják egy kincsét, akkor szörnyű haragra gerjed és a játékosok nagyon megbánhatják! :D

  A játék témája és kivitelezése is nagyon tetszik. Alapvetően én kedvelem a kazamata típusú játékokat, viszont van pár, ami nem igazán tudta elnyerni a tetszésemet (például az üdvözlet a mélyben és az üdvözlet újra a mélyben). Ez azonban viszonylag egyszerű játék és nagyszerű is!

  A játék komplexitása nem túl magas, így elég könnyen tanulható és nagyon könnyű belerázódni új játékosok számára is. A játéknak plusz izgalmat ad, hogy a tábla két oldalas, így bármikor lehet variálni a játékteret, amikor esetleg már unnánk.

  Nagyon tetszik a deck-building mechanizmus, ami rendkívül jól működik a játékban. Egyszerűen tökéletes egyensúly van a játékban. Nem kapnak a játékosok túl sok erőforrást, így azért eléggé meg kell dolgozni érte, viszont ha jók a befektetéseik, akkor az nagyon de nagyon kifizetődik a játék végére! A piactér valami zseniálisan sok lehetőséget kínál. Folyamatosan változnak a lapok, amik óriási hatással vannak a játékosokra, olykor pedig a sárkányra is! A piactér az, ami lehetőséget kínál a játékosoknak, hogy akár egészen merész stretégiákkal éljenek a fix lapok segítségével. Ami különösen tetszik, hogy nincsen győztes stratégia, mindenki egyaránt nyerhet aki okosan cselekszik!

  A játék egyedüli negatívuma, hogy drága egy kicsit, viszont a hasonló árban lévő játékokhoz képest (például Wingspan), sokkal jobban megéri néhány esetben. :D

  Mivel a tábla és a mezők elrendezése fix, így a kiegészítők nélkül lehet, hogy ráun az, aki nagyon sokat játszik vele egy idő után. De annak is nagyon ajánlatos kipróbálni a kiegészítőket, aki még esetleg nem unna rá, mert nagyon jók!

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 22:37:15

  A készítők gyakorlatilag egy az egyben átültették a Dominion motorját erre a pofás grafikájú kalandjátékra. Ez elsülhetett volna rosszul is, de szerencsére az elkoptatott pakliépítős mechanikát megcsavarták pár nagyon ötletes dologgal. A kártyák teljesen másképp funkcionálnak, amik különféle döntésekhez és dilemmákhoz vezetnek majd a játék során. A sárkány támadás ötlete és a táblán való gyűjtögetés elég eredeti, ezzel sok izgalmat sikerült csempészni a játékba. Az alkatrészek minőségiek, a kártyákon lévő rajzok jól sikerültek, az insertért pedig külön pirospont jár. Vaskosnak mondható ára és az eredetiség/játékélmény aránya sajnos nem a legjobb, de azért a kis plusz izgalomért egyeseknek lehet, hogy megéri. Azoknak viszont melegen ajánlott, akik még soha nem találkoztak pakliépítős mechanikával.

 • renii96renii96

  2020-04-02 14:28:01

  Igazi családos/páros játékról van szó , könnyen tanulható pakliépítős mechanikával. A sok különféle megvásárolható lap színesebbé teszi a játékot és jól meg kell fontolni egy-egy körben ,hogy mire költünk ,vagy mit lépünk. A játék egyszerre épít a szerencse faktorra( éppen milyen lapokat húzunk fel a pakliból) és a színtiszta logikára is ,hiszen sokszor már x körrel előre kell gondolkozni a lépéseken ha élve ki akarunk jutni ,vagy mi akarjuk a legötbb kincset bezsebelni.
  Viszonylag sok apró kis alkatrész is tartozik hozzá ,így érdemes nem csak egy emberre hagyni a tábla felállítását.
  Az valóban nagy előnye ,hogy a tábla mindkét oldalán van térkép ,amin játszhatunk ,így nem mindig ugyanazon felállítást lehet újra meg újra játszani.

 • arni176

  2019-08-15 13:01:49

  Hol is kezdjem... ?

  Megvettem kibontottam és leesett az állam!
  Iszonyat minőségi a tábla, ráadásul két oldalas, egy könnyű és egy nehéz változat. Nem tudom mivel van kezelve, vagy milyen anyag, de matt és selymes hatású.
  Kivettem a táblát és újabb SOKK!
  Iszonyat jó, hogy alapjáraton van benne rendező ami piros színű. Külön flakk a kártyáknak oldalasan, így csoportosítva is el lehet rakni őket. A bábuk fából készültek amiknek megint van külön kis helyük, valamint a sárkány tasaknak is van külön helye ráadásul bársony! A kártyák nagyon jó minőségűek.
  Rendezés : 10/10

  A grafika nagyon hangulatos és szép a játékhoz stimmel a design. 10/10

  A játékszabály érthető és maga a mechanika egyértelmű, de vannak mélységei főleg, ha gémer társasággal játszunk. Akkor tényleg vérre megy a játék és jól meg kell gondolni mikor mit cselekszünk. Viszont családommal is játszottam akik már idősek és még egy BANG! -et sem nagyon értettek, aztán olyan szinten elkezdtek taktikázni, hogy zsinorba 3x nyert papám. Majd a játék végén azt mondta egy igazi sárkányharcost nem nagyon lehet megverni! : DD

  A játéknak van egy nagyon jó flow-ja. Egy menetből rögtön 6 lett. Nem tudtuk abbahagyni.
  A vége felé kezd stresszel lenni amikor valakinek már csak egy élete van és te pedig kajtatsz a kis hátizsákoddal a második relikviáért. AZTÁN BUMM! Lent maradsz és megesz a sárkány!

  Játékélmény: 10/10

  Újrajátszhatóság: Bármennyiszer! : )
  A végtelen goblin plusz pont.

  A játék nagy sajátoságga amiről sokan nem tudnak:
  A játék alapjáraton 2-4 főig játszható. Viszont androidos telefonunkra le tudjuk tölteni a játék appját aminek az a neve, hogy Renegade Games Companion. Így egy személyben is játszható küldetésezhető.
  Ha megunjátok az alapjátékot a telefonos appban van egy különleges játékmód ahol mindenkinek küldetéseket kell csinálni és nem kevésszer együtt kell dolgoznotok!

  Sok játék van a polcon köztük munchkin, mars terraformálás, activity, bang! , 7 csoda stb, de valahogy mégis ez kerül le a legtöbbször.

  Ajánlom gémereknek, családoknak , gyerekeknek. Remélem a kiegészítői is fordításra kerülnek. : )
  Elmondható, hogy életem eddigi legjobb döntése volt! : )

 • kisszofi

  2019-04-02 16:28:40

  Nagyon jó ötlet, hogy a pakliépítést megkeveri egy táblával. Plusz pont a 2 oldalas tábláért.

 • c.gergo

  2019-03-28 08:38:23

  Nagyon jó kis tematizált pakliépítős játék! Nagyon szeretjük. Bár van egy furcsa része is. Annak ellenére, hogy pakliépítős nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet megszabadulni a szükségtelen kártyáktól!

A Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert! társasjáték és kiegészítői (27)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Paul Dennen
 • Illusztrátor:  Nate Storm, Rayph Beisner, Raul Ramos
 • Kiadók:  Devir, Raven Distribution, Arclight, Korea Boardgames co., Ltd., Conclave Editora, REXhry, Schwerkraft-Verlag, Lucrum Games, Renegade Game Studios, Dire Wolf Digital, Lavka Games, Reflexshop Kft
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 19.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
 • Polish edition, first printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 8.5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 30.8 cm x 30.8 cm x 8 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Polish third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Russian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 8 cm
  • Súly: 1.5 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Klank!: Lopakodj és arass zajos sikert! társasjátékhoz