Azul: A királyné kertje
Azul: A királyné kertje
Azul: A királyné kertje
Azul: A királyné kertje
Videó beküldése

Azul: A királyné kertje társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Azul: A királyné kertje egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a minták, a turn order: claim action és a játék végi bónuszok mechanizmusokra....

Az Azul: A királyné kertje egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a minták, a turn order: claim action és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Készítsd el a tökéletes kertet Aragóniai Mária királyné számára.
I. Mánuel király Portugália legjobb kertészeit bízta meg azzal, hogy megépítsék a valaha volt legkülönlegesebb kertet a felesége, Aragóniai Mária királyné számára.

Az Azul: A királyné kertje játékban a játékosok azt a megbízatást kapják, hogy csodaszép növények, fák és díszítőelemek segítségével egy pompás kertet hozzanak létre a király bájos feleségének.

Az Azul sorozat védjegyévé vált innovatív mechanizmust használva a játékosoknak körültekintően kell kiválasztaniuk a kertjük díszítéséhez szükséges színes elemeket. Csak a legelképesztőbb kertépítő tündökölhet, és nyerheti el a királynő kegyét.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Kedvcsináló

Forrás: Szellemlovas
25 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 380 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Stratégia, Rejtvény / Kirakós, Reneszánsz
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Minták, Turn Order: Claim Action, Játék végi bónuszok

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Azul: A királyné kertje társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Azul: A királyné kertje társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Vaeri

  2023-11-27 19:57:45

  Ezt a játékot annyira megszerettem, nekem a bonyolultabbsága miatt tetszett meg, mert az első Azul már unalmas volt kicsit. Ez pont annyival volt izgalmasabb és bonyolultabb, hogy iszonyatosan megkedveljem. Főleg a természet és kert téma miatt ragadott meg elsőkörben, maga a játék nagyon szép, a grafika stílusos szerintem és a színek nagyon jól harmonizálnak.

 • fodihun1

  2023-11-27 09:34:10

  Ez a legnehezebb a 4 azul közül. Alapvetően ez a verzió is nagyon tetszik de nem adja vissza azt a könnyedebb érzést mint az előző három ( érthetően a nehézsége miatt).

 • Vivien27

  2023-06-02 13:38:22

  Az egyik kedvenceim közé tartozik az Azul játékok, de még is talán ez áll a szívemhez a legközelebb. Talán azért is, mert szeretem a kert témát nem csak kint hanem az asztalon is mint játékot.

 • pnehandi87

  2023-02-12 19:40:09

  Az Azul minden vàltozata nagy kedvenc. A királyné kertjével még nem sikerült jàtszanom, de mindenképpen szeretném kipróbálni!

  A jàték kidolgozàsàban kifejezetten tetszik a zöld alapszín. Nem hiàba ez a kedvenc színem. Màr csak a jàték kinézete miatt is meg kell vàsàrolnom. 😁 De valószínűleg a jàték izgalmàban sem fogok csalódni, leírás alapján jónak ígérkezik.

  Különösen kedvelem azokat a jàtékokokat amiket kisebb baràti tàrsasàgban tudunk játszani, de akàr két fővel, egy nehéz nap végén a férjemmel egy rövid kikapcsolódás erejéig le tudunk ülni jàtszani.

 • armin.d.ivan

  2022-10-29 14:12:01

  Több mint fél év várakozás után, ma végre kipróbáltuk. Bár már pár napja megérkezett, csak most lekrült le a polcról, mert tudtuk, hogy időt kell rá szánni.

  Nekem továbbra is az eredeti játék lesz a top a sorozatban, a második nagyon ritkán pörög, pedig vannak jó megoldások benne, a harmadik pedig kifejezett nem tetszett, azt már meg se vettük. Erre viszont megérte várni. Ahogy nézegettük korábban a videókat, nekünk a Calico jutott róla eszünkbe, az előre behatárolt pálya és az alakzatok miatt. Szerencsére azért elég sok dologban tér el, viszont letagadhatatlan a hasonlóság. Azul rajongóként nyilván ezt fogom előtérbe helyezni, ez nem kérdés.

  A szabályok már az elején egyértelműsítették, hogy itt bizony komplexebb dologról van szó, és 3 kiadás után erre szükség is volt. Teljesen elfér az eredeti játék mellett, totál más élményt tud nyújtani.
  Sok poént nem szeretnék lelőni, bátran ajánlom a chillessebb vasárnapokra, akár annak is, akinek nincs meg az alapjáték.
  Sajnos a minőség az kiadásról kiadásra romlik, érezhető a különbség, azoban a játékélményből nem von el a dolog.

 • Laxativus

  2022-10-24 09:28:28

  Az első Azul után eddig mindegyik résznél megállapítottam, hogy mindegyik a jobb játékok közé tartozik, de egy elég közülük egy társasjátékháztartásba, mert eléggé hasonlók. Ez az első, aminél úgy érzem, hogy megfér a polcon egy másik mellett, mert már eléggé más.

  Még mindig csempék, még mindig rakosgatás, de több agyalást igényel, mivel már nem csupán a színek számítanak, hanem a színek és minták kombinációi, és emiatt picit nehezebb is. Nem annyira lehet kiszúrni egymással, mint a sorozat más tagjaiban, de ezt ellensúlyozza, hogy nagyon könnyen ki tudsz szúrni magaddal :D

  A csempék továbbra is nagyon jók, de pont emiatt feltűnőbb, hogy pl. a joker (igen, van már joker is) csupán "sima műanyag." Azt sem értem, hogy miért nem lett már alapfelszereltség a dombornyomott/süllyesztett tábla, miért mindig kiegészítő lesz belőle. Már nagyon kívánkozik a játékba, főleg itt, ahol van egy alaptáblád, amire nem pakolsz, csupán karton tábladarabokat, amikre majdan aztán pakolod a csempéket. De a legtöbb ilyen tábladarabon már van egy kitöltött mező, ahol kifejezetten jobb lenne, ha az a mező kiemelkedne a kitöltésre váró üres mezők mellett, mert így sokszor könnyen átsiklik felette a szem.

  Ami többször megesett velem és nem tetszett, az az, hogy be kellett vállalnom egy-egy korai passzolást, átengedve ki tudja hány lépés lehetőségét az ellenfelemnek, mert bár tudtam volna lépni, felvenni csempét, felfordítani táblát, annak a gyümölcsét mind az ellenfelem aratta volna le.

  Végeredményben egy Azul minőségű Azul játék, ami megér egy próbát, ha már kedveteket leltétek egyszer a sorozatban.

 • ronaiheni

  2022-04-28 21:27:36

  Ma érkezett és rögtön kipróbáltuk. A játék remek ,a játékmenet logikus jól érthető. A szerrncsefaktor épp annyi , mint a többi azulban. A zsákból húzás randomitása kezelhető ha taktikusan kihasználjuk . Néha megéri a mínusz pontot bevállalni , hogy mi kezdhessünk. Ami számomra csalódás az a többi azulnál is ugyan az a központi tábla és az egyéni táblák vastagsága. Ez számomra ekkora árnál kifejezetten negatív . Annyira vékony , hogy pár év alatt védelem nélkül elhasználódik.

 • Kellernita

  2022-03-09 23:20:16

  Mi külföldön vagyunk, itt szereztük be és ma ki is próbáltuk. Az első 3 résztől ez üt el leginkább, mindegyiknél agyalósabb, és néha amolyan Calico-feelingem volt játék közben. Míg a Sintra és a Királyi pavilon esetében éreztem, hogy egy Azult játszok, addig itt nem az echte Azul-élményem volt. Mindent összevetve tetszik, de számomra kicsit kilóg a sorozatból. Már nem csak a színek, hanem a különböző minták is fontos szerepet játszanak, a játékteret is draft által tudjuk bővíteni, hogy lehelyezhessünk újabb "csempéket", amik jelen esetben a kert díszelemei (növények, madarak és pavilonok, amiket a kertbővítmények tartalmaznak csak). Hasonló a mechanizmus a gyűjtögetésnél, de ezen is csavart a játék egyet.

  Összesen 4 fordulóbóll áll a játék, minden fordulóban más színt és mintát lehet lepontozni, a játék végén pedig legalább 3 egyforma színű vagy mintájú egymás mellett elhelyezett "csempecsoportokat" lehet elszámolni. A Királyi pavilonhoz hasonlóan itt is költsége van a lehelyezésnek, de itt fix költség és pontérték párosul a mintákhoz, a színek költség szempontból nem relevánsak. Itt is jokerhez lehet jutni szobrok, padok, szökőkutak, pavilonok körbeépítésével, a megmaradt jokerek pedig plusz pontnak számítanak a végső pontozáskor.

  Szerintem egyébként egy tök jól sikerült játék, de a játékostábláknál elvártam volna, hogy ne egy vékony papírlap legyen, hanem mint az első Azulnál legalább karton. Főleg, hogy elkérik az árát is. Viszont az insert szuper, csillagos 5-ös. A jól megszokott minőségűek a csempék is.

  Nagyon vártam ezt a megjelenést és nem csalódtam benne, de az első benyomásom az, hogy nem tudta lekörözni a Királyi pavilont. Kicsit több játék után biztosan formálódik még a véleményem, ez tényleg az első benyomás csak.

  Nagyon kíváncsi leszek mások véleményére, meg hogy mik a tapasztalatok.

 • armin.d.ivan

  2022-02-23 09:04:51

  Köszönöm szépen!

 • maricusi

  2022-02-23 00:00:52

  A Gémklub honlapja szerint a játék megkezdte útját Magyarország felé és február-március jelenik meg.

 • armin.d.ivan

  2022-02-21 13:16:27

  Tudja valaki, pontosan mikor jelenik meg?

 • ronaiheni

  2021-11-14 13:58:15

  Jaj de várom ezt a játékot. Már két Azul darabon gyakoroltunk , most várjuk a kihívást ezzel is .

Az Azul: A királyné kertje társasjáték és kiegészítői (1)

 • Azul: Queen's Garden - Bonus cards társasjáték Kiegészítő

  Mini expansion with bonus cards for Azul: Queen's Garden that was available at Spiel 2021. The expansion consists of: 16 bonus cards 8 jokers 1 bag 1 rules sheet The 16 bonus cards offer you the opportunity to get additional points and additional jokers during the game. If you are the first player to fulfull the requirement of a bonus card, take the...

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  45 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Michael Kiesling
  • Illusztrátor:  Chris Quilliams
  • Kiadók:  Hobby Japan, Zvezda, Ghenos Games, Lacerta, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, Paladium Games, Next Move Games, Tower Tactic Games, MIPL
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, bolgár, szerb, thai

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English/German edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • German-only edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: német
   • Méretek: 25.8 cm x 25.8 cm x 7.2 cm
   • Súly: 1.5 kg
  • Bulgarian/Serbian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: bolgár
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: kínai
  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Dutch/French edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: holland
  • English edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
   • Súly: 1.2 kg
  • French edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
   • Súly: 1.2 kg
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: magyar
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: olasz
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: japán
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: Korean
  • Lacerta Polish edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: lengyel
  • Nordic edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: dán
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
   • Súly: 1.3 kg
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: orosz
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: spanyol
  • Thai/English edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: thai
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Rebel Polish edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: lengyel

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Azul: A királyné kertje társasjátékhoz