Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

2018 nyári kedvencek - 1. rész

Igaz, a nyár már javában tart, de még rengeteg időnk van nyaralni, kerti partikat tartani vagy akár egy napra leruccanni a Balatonra. Nálunk ez mindig együtt jár azzal, hogy egy társasjáték be kell, hogy kerüljön a csomagok közé. Most különböző szempontok szerint összegyűjtöttünk Nektek pár ilyen játékot. Bizonyos típusok több helyre is beillhetnek, de az egyszerűség kedvéért minden megfelelő helyen meg fogjátok találni. Az első részben a ketten, illetve a sokan élvezetes játékokról láthatok egy kisebb összeállítást.

Játék ketten

Nálunk állandó jelleggel folyik az újabb és újabb olyan társasok keresése, ami már csak kettőnknek is élvezetes kikapcsolódás nyújt. Remélem, ezek között Ti is találtok olyat, amit kipróbáltok a nyáron.

Hive

Sokan a sakkhoz hasonlítják ezt a logikai/stratégiai játékot. A célunk az, hogy a másik játékos királynőjét bekerítsük a különböző ízeltlábúink segítségével. Természetesen mindegyik állatkánk különleges tulajdonságokkal rendelkezik, ami jóval inkább nehezíti a feladatunkat. Ha szeretitek a kőkemény taktikázás, akkor ne hagyjátok ki!

7 Csoda: Párbaj

A nagy szeretetnek örvendő 7 Csoda társasjáték kifejezetten két emberre tervezett variánsa. A játékmenet sok változtatáson ment keresztül, így egy rendkívül sokszínű és dinamikus verziót kapunk a pénzünkért. Ami miatt én igazán kiemelném, hogy bár az eredeti 7 Csoda elemeiből építkeztek a fejlesztők, nem érződik rajta, hogy egy híres franchise tucat darabja lenne. Ha szeretitek a stratégia játékot, akkor mindenképpen érdemes ezt is kipróbálni.

Capital Lux

A Capital Luxban nem kisebb feladatot kapunk, mint, hogy felvirágoztassuk a városunkat. Mindezt úgy, hogy az embereink (kereskedők, kémek, tudósok és papok) legjobbjait meg tartva nem csak az ellenfél városa fölött diadalmaskodjunk, hanem a főváros haragját se vonjuk magunkra azzal, hogy minden értékes kaszttagot csak magunknak tartogatunk. Ez a taktikai játék nem mást követel a győzelemért, mint a tökéletes egyensúly megtalálását.

Jaipur

A Jaipur című kártyajáték az indiai piacok és kereskedők világába kalauzol bennünket. Ahol célunk, hogy megszerezzük a maharadzsa bizalmas kereskedőjének címét. Mind ehhez pontosan át kell látnunk a piac alakulását, hogy a legtöbb pénzt megszerezve kiérdemeljük ezt a megtiszteltetést.

YINSH

Az ötödölő, a malom és a dáma érdekes fúziója YINSH. Igaz az absztrakt látásmód mindenképp előnyt jelent, de az elsőre bonyolultnak tűnő játékmenet hamar elsajátítható.

Patchwork

A logikai játékok egyik koronázatlan darabja az Uwe Rosenberg által tervezett Patchwork. A cél, hogy a különböző szövetdarabkákat minél tökéletesebb összeillesszük. Ha régen szerettétek a Tetriszt, akkor ez is tetszeni fog.

Játék a haverokkal

Ebben a szekcióban arra törekedtünk, hogy olyan játékok kapjanak helyet, amik nem csak szórakoztatóak, de a méretük miatt könnyen tudjátok szállítani is őket.

Exploding Kittens

Ezek a macsekok most csak bajt okoznak: ha nem sikerül hatástalanítani őket, akkor máris eljön a világvége. De ne aggódjatok, egy jó kis pocak vaki mindenre megoldást nyújthat! Persze csak akkor, ha nem fogysz ki ezekből az eszközökből. Gyors, vicces, egymást szívatós társasjátékok egyik ékköve.

Cards Against Humanity

A játékot kifejezetten felnőtt társaságoknak ajánljuk!

Mint, ahogy ezt a címe is írja, a kártyák kifejezetten az emberisség ellen szólnak. Egy baráti iszogatós est egyik kedvence lehet, ha rendelkeztek némi nyelvtudással és nem botránkoztok meg a polgár pukkasztó kártyákon. Ebben az esetben a nevetés garantált.

Exit

Ha Ti is azok közé tartoztok, akik szeretik a szabadulószobákat, akkor az Exit egyik társasjátékát mindenképpen próbáljátok ki. Magyar nyelven már 3 verziója is elérhető: A fáraó sírkamrája, A titkos labor és Az elhagyott kunyhó.

Sztorikocka

Bizton állítom, hogy ennél kisebb játék már nem lesz a listánkban. Viszont a méretei ellenére végtelen mennyiségű szórakozást tartalmaznak a kockák. A történeteknek csak a kreativitásotok szabhat határt. A Sztorikocka rengeteg kiegészítője elérhető nálunk is, ezért mindegyik változat ismertetésétől, most kivételesen eltekintünk.

Zombie Dice

A már igen sok kiegészítőt és verziót megélt kockajáték egyik legnagyobb előnye, hogy akárhányan játszhatjátok és relatíve igen gyorsan véget érhet egy kör. Talán csak azoknak nem ajánlanám, akiknek nem szerencsés a keze a kockában, bár a többieknek biztos sok vicces pillanatot adhat ez is.

Cash 'n Guns

A gengszter filmek egyik állandóan visszatérő eleme, hogy a pénzért vagy éppen a hatalomért ki kit képes elárulni. Ezzel a játékkal átélhettek egy balhé utáni osztozkodást, ahol az a cél, hogy mi vigyük haza a legtöbb pénzt. Azért persze az se árt, ha eközben a többiek nem lőnek le minket.

Szerelmes levél

A Szerelmes levél egy pofon egyszerű kártyajáték, melyben az a cél, hogy a hercegnő által írt levelet eljuttassuk a megfelelő személyhez. A többieket kijátszva úgy kell ügyeskednünk, hogy a pakli elfogytáig a legmagasabb rangú lap legyen a kezünkben, mert így nekünk lesz lehetőségünk átadni a szerelmeslevelet.

Rengeteg verzióban napvilágot látott már a játék, de nekem a személyes kedvenceim közé a Batman-es verzió került.

Sushi Go!

A Sushi go! kiváló draftolos kártyajáték, aminek megjelenése sem utolsó. Rendkívül egyszerű, gyors pontgyűjtésre épülő játék. Bár jelenleg a Sushi go party! verziója nehezen beszerezhető én inkább, ezt a verziót ajánlom, mert így akár nyolcan is tudtok vele játszani.

Babszüret

Bevallom, mikor először ajánlotta fel valaki, hogy játszunk a Babszürettel nem igazán fogott meg az ötlet, hogy babot termesszek. Aztán persze játszottunk pár kört és én is beszereztem. Nagyon pörgős, gondolkodós játék, ahol nagyon meg kell fontolni, hogy mit próbáljunk meg eladni és mit termeszteni.

Bang! A kockajáték

Akiknek azért nem tetszett a Bang! kártyajáték (mi imádjuk), mert túl sokáig tart mire az utolsók megküzdenek egymással és a többiek meg csak ülnek mellettük. Akkor nekik érdemes lesz kipróbálni a kockajáték verzióját. Az eredetinél egy egyszerűsített, könnyebben tanulható és sokkal gyorsabb játékmenetet kapunk, ami sok emberrel talán még nagyobb szórakozást nyújt.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Márc

Waterfall Park – „Én azt neked oda nem adom…”

Ismertető | 2024.03.27. 14:00:00

"-Add nekem 3 pénzért! -Áhh annyiért oda nem adom, adj érte 6-ot! -Én 3-at adok érte, meg két bárt, és nem kell Józsinak eladnod!" Ilyen és ehhez hasonló párbeszédekre számíthattok a Waterfall Park játék közben!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cash 'n Guns 2. kiadás
  • 7 Csoda: Párbaj
  • Robbanó cicák
  • Patchwork
  • Sushi Go!
  • Jaipur
  • Cards Against Humanity
  • Szerelmes Levél
  • Zombie Dice