Kép forrása: https://tarsasozz.blog/static/f14568d98f36f0ded3e7a1e722033a39/bf080/Egy-szep-uj-vilag-strategiai-tarsasjatek-6.jpg

Egy szép új világ - a jövő 7 csodája? [tarsasozz.blog]

Az Egy szép új világ 2019-es megjelenésű társasjáték, mely idén került a hazai játékboltok polcaira. Ez a társasjáték egy 7 csodához hasonló, erőforrás-menedzsmentes, kártya draftolós társasjáték, amelyet sci-fi tematikával spékelt meg a francia tervező, Frédéric Guérard. A játékban a lehető legfejlettebb civilizációt igyekszünk megépíteni a sci-fi világából ismerős technológiai vívmányok segítségével: van itt időutazás, virtuális valóság, napágyú, robotállatok stb. Ebben a bejegyzésben körül szeretném járni a kérdést – vajon párjára akadhat-e a népszerű 7 csoda ebben a játékban?

Áttekintés

Az Egy szép új világ című társasjátékban egy civilizáció vezetőjeként projekteket valósítunk meg 4 fordulón keresztül. Minden fordulóban a játékosok 7-7 kártyát kapnak, melyből a jól ismert körbeadogatós-kiválogatós módszerrel (draftolással) végül minden játékos 7 kártyát fog kiválasztani – ez a kártyakiválasztás fázis.

Ezután a tervezési fázisban eldöntjük a 7 kiválasztott kártyánkról egyesével (a többi játékossal szimultán módon), hogy meg akarjuk-e építeni őket, vagy inkább eldobjuk erőforrásokért cserébe. Ezután következik a termelés fázis, melynek egyes lépéseit a játéktáblán követhetjük – ebben a fázisban a különböző erőforrásokat (különböző színű kockák) egymás után, kötött sorrendben vesszük el, és azonnal döntünk a sorsukról, mégpedig, hogy melyik kártya megépítésére használjuk őket. A kártyák bal szélén színes négyzetekre gyűjtjük az különböző színű erőforráskockákat, és amint megépül egy kártya, a városunkba helyezzük – ettől kezdve további erőforrás-termelést, vagy játékvégi pontszámot biztosít számunkra. A játékot négy fordulón keresztül játsszuk, és a játék végén a legtöbb pontot elérő játékos nyer.

[Cikk folytatása]

Egy szép új világ - a jövő 7 csodája?

Az Egy szép új világ 2019-es megjelenésű társasjáték, mely idén került a hazai játékboltok polcaira. Ez a társasjáték egy 7 csodához hasonló, erőforrás-menedzsmentes, kártya draftolós társasjáték, amelyet sci-fi tematikával spékelt meg a francia tervező, Frédéric Guérard. A játékban a lehető legfejlettebb civilizációt igyekszünk megépíteni a sci-fi világából ismerős technológiai vívmányok segítségével: van itt időutazás, virtuális valóság, napágyú, robotállatok stb.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.

19Ápr

Iszonyatosan durva siker lett az új társas, ami Cthulhut és az Orient Expresszt vegyíti [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.19. 21:02:00

A játékosok nagy számban szeretnének felugrani az Orient Expressz borzalmakkal telt kocsijaira.


Kommentek

  • hierroo

    2021-01-10 12:22:03

    Az "Egy szép új világ" társasjáték neve alapján izgalmasnak tűnik.

    Ezzel a játékkal konkrétan eddig nem találkoztam, de a "draftolós" játékok úgy érzem bejönnek nekem. Így aztán kipróbálnám ezt a játékot is. Vajon egy játékos esetén az ilyen társaasjáték lehet izgalmas?

    Mit gondolnak azok, akik ezt a játékot két vagy több fővel, és egyedül is kipróbálták?

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Egy szép új világ