Egy szép új világ
Egy szép új világ
Egy szép új világ
Egy szép új világ
Videó beküldése

Egy szép új világ

Társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Egy szép új világ egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

Az Egy szép új világ egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás
10 évvel az Utolsó Nagy Háború után a világkormányok kezdenek talpra állni. Legfőbb Vezér, itt az ideje birodalmadat a többi fölé emelni, hogy megalapíts Egy szép új világot!

Biogenetikus művégtagok, időutazás, a Föld középpontja, genetikailag feljavított polgárság, kupolavárosok, Holdbázis, csészealj század, Jaggernaut hadi gépóriás... csak néhány példa abból a több száz szuperprojektből, amikkel Legfőbb Vezérként tervezned kell. 10 éve már, hogy véget ér az Utolsó Nagy Háború, az emberek pedig 5 világkormány lobogói alatt egyesültek. Te egyike vagy ezen világkormányok Legfőbb Vezéreinek, a célod pedig a többiek birodalma fölé emelni a sajátod a projekteken keresztül. Sikerrel jársz, vagy csúfos kudarcot vallasz?

Hogyan játszd?

A játékosok az 5 világkormány egyikének Legfőbb Vezérét alakítják, és mindenkinek az lesz a célja, hogy a saját birodalmát nagyobbá, erősebbé és hatalmasabbá fejlessze, mint az ellenfelei.

Összesen 5 kártyatípusból lehet gyűjtögetni, valamint építkezni (épület, jármű, kutatás, projekt, felfedezés); és mindenki arra törekszik, hogy ezeket a játék végére a lehető legjobb kombinációkban párosítsák össze. Minden megszerzett kártyáról a játékos eldöntheti, hogy berakja a felépíteni kívánt kártyái közé, ekkor az 5 erőforrástípust (nyersanyag, energia, tudomány, arany, felfedezés) kezdi el gyűjtögetni a kártyán, VAGY eldobja az adott lapot, hogy annak újrahasznosítási bónuszát érvényesítse, és ezzel a termelési fázison kívül jusson erőforráshoz.

Amikor mindenki eldöntötte, hogy melyik lapját hogyan használja fel, megkezdődik a termelés fázis: sorra haladva az 5 erőforráson, mindenki a már megépített kártyái és birodalma alap termelését figyelembe véve szimultán elveszi a kockákat, először az első erőforrással kezdve. Ez a sorrend azért lesz fontos, mert minden erőforrás-típushoz tartozik egyfajta embertípus (legyen az befektető vagy tábornok) akik azon túl, hogy önmagukban is győzelmi pontokat érnek, még bizonyos kártyák felhasználhatják őket erőforrásként, vagy pedig a játék végén beszámításra kerülnek az értük járó győzelmi pontok. Ezeket az embereket pedig mindig az kapja, aki az adott erőforrásból a legtöbbet termelte ki.

Fontos még megemlíteni az új világ egyik legfontosabb erőforrását: a Kristániumot! Ez a "joker erőforrás", amely bármelyik erőforrást tudja helyettesíteni.

A doboz tartalma:

1 öt részből összeállítható játéktábla, 155 kártya (65x100mm), 170 erőforráskocka, 80 karakterjelölő, 1 fordulójelölő, 1 pontozótömb, 1 játékszabály.

Forrás: Reflexshop
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Sci-Fi, Közgazdaság
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Kártya húzás, Játék végi bónuszok, Draftolás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Egy szép új világnpetiii, Budapest

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest!

Budapesti személyes átvétel, elsősorban Nyugati, Blaha, Örs.

5 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Egy szép új világ társasjáték videók (14)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • PlayHoo_95

  2021-03-11 00:12:11

  Mikor a Reflexshop hozta magyarul hiába olvastam utána és néztem videókat róla nem igazán győzött meg arról, hogy kell nekem. Aztán valahogy még is csak feltévedtem a webshopba és megrendeltem, amit igazából egy kicsit sem bántam meg.

  Sokan mondják, hogy a játék a 7 Csoda és a Mars Terraformálásának a 'szerelemgyereke', amivel én is egyet értek. A marssal az összehasonlítás nem csak tematikai alapon van, más átfedések is vannak. (pl nem tagolt a pakli, hanem rögtön képzbe is kaphatsz olyan lapokat miket nem biztos, hogy megtudsz majd építeni, viszont későbbre elrakhatod őket)

  A játék könnyebb mint a 7 Csoda de mégis gondolkodósabb. Ezt azzal éri el legfőképp, hogy nagyon sok erőforrással kell gazdálkodunk a játék során, plusz a termelés nem egyszerre történik. A szabály úgy van, hogy amikor nyersanyagokat kapunk egyből le kell azokat tennünk egy építés alatt álló lapra vagy a birodalom lapkára, ahol ha összegyűlik bármilyen öt nyersanyag, egyből be kell váltanunk egy joker erőforrásra. Ugyanakkor, ha egy épületen gyűlik össze a megfelelő mennyiségű nyersanyag, akkor elkészül és azonnal 'munkába' is áll. Ez azt jelenti, hogy mivel az öt nyersanyagot egymás után termeljük le, könnyen lehet, hogy mire az ötödik nyersanyaghoz érünk már rögtön új és új lapokkal bővül a birodalmunk. Ezen felül a draftolás után kidobott lapjaink is adnak nyersanyagot még a konkrét termelés előtt, amikkel ha be tudunk fejezni egy épületet már az is rögtön munkába áll majd.

  Igazából egyszerűnek tűnhet a játékmenet és az is, nagyon gyorsan tanítható viszont vannak mélységei, jó előre meg kell fontolnunk lépéseket, döntéseket amik kihatnak majd a végeredményre.
  Összességében nagyon jó játék, első sorban azoknak ajánlom akiknek nincs meg az alap 7 csoda.
  Egy negatív oldala van, hogy könnyen absztraktosodik. Illetve ami engem személy szerint nagyon zavar, hogy megint csak adott egy óriási doboz amiben egy pakli kártyán és kis kockákon kívül jóformán nincs semmi..:)

 • veerzoltan80

  2021-03-02 20:20:43

  Érdeklődve vártam az első találkozást. Aztán a másodikat. Aztán a harmadikat. Öt nap alatt... Ez azért sokat elmond.
  ..
  Az Egy szép új világ 1-5 játékos számára nyújt szórakozást 45 perces játékidővel és 14 éves kortól ajánlják a készítők. Lássuk nálunk hogyan "szerepel".
  ..
  A társas első lépéseként választunk egy birodalmat, amit építgetni szeretnénk, a kiválasztott "országot" egy központi kártya testesíti meg. Ezt követően három lépésből felépülő fordulók következnek, összesen négy darab.
  ..
  Első lépésként draftolásos módszerrel - nekünk ez a Sushi Go Party!-ból volt ismerős - szétosztunk 7-7 lapot a játékosok között. A lapokkal két dolgot kezdhetünk a termelési fázis alatt - ez a második lépés a fordulóban -, vagy megpróbáljuk őket megépíteni a birtokunkba kerülő nyersanyagokból, vagy újrahasznosítjuk - nálunk bezúzásnak neveztük el a lépést - őket, a dobópakliba kerülnek és adnak egy, a kártyán megjelölt nyersanyagot.
  ..
  A harmadik és egyben záró lépése a fordulónak, hogy termelünk nyersanyagokat. Sorba kell mennünk az öt féle nyersanyagtípuson, és a birodalomkártyánkon lévő, valamint a már megépített épületeinkből származó ikonok szerint termeljük a nyersanyagainkat, és felhasználjuk őket további építkezésre.
  ..
  Mivel kártyajátékról beszélünk és draftolásról, ezért nyilván a játékban lényeges szerepe van a szerencse faktornak.
  És kb ennyi a varázslat. Nem hangzik túl bonyolultan ugye? Pedig nagyon nem egyszerű. Rendesen igényel előre gondolkodást, fejben való kalkulálási készséget - ha ezt bezúzom, akkor kapok egy ilyet, amit oda teszek és ha jön a termelés akkor kapok még ilyet és azt is oda teszem amivel megépítem és a fázis későbbi termelése során kapok egy amolyat, amit ide teszek. :)
  ..
  Összességében a játékról olyan képem alakult ki mint a pókerről annak idején. Mindenki gyorsan el tudja sajátítani a játékmechanizmust, de igazán jól játszani, nos ahhoz idő kell. A 14 éves korhatár megszabás összességében indokoltnak tűnik.

  Hosszabb bemutató az Egy szép új világ-ról

 • veerzoltan80

  2021-03-01 20:03:43

  Egy játékon vagyok túl, se magasztalni se temetni nem szeretném. A draftolós rendszerű játékok bejönnek, ennek megfelelően ennek az alapkonceptje is tetszik. Nem hátrány hogy egy játékosra is van szabályrendszer kialakítva.

  gyors játék az elején, de a harmadik-negyedik körnél már megy a fejben matek rendesen. a kártyázól, kiskockázós, számolós jellege miatt óhatatlanul a Marts Terraformálása jut róla eszembe, és csak azért nem a 7csoda, mert az nekem kimaradt eddig az életemből :)

 • marteen007

  2020-11-12 09:51:51

  Egy kellemes draft-olós , győzelmi pont gyűjtögetős kártyajáték. Jellegét tekintve hasonlít a Century fűszerúthoz, kártyákat cserélünk színes kockákra (erőforrásokra) majd az ezek segítségével építünk kártyákat amiket birodalmunkhoz adva gyűjtünk győzelmi pontokat.

  Szerintem összetettebb, mint a Fűszerút, de ennek ellenére a szabályokat könnyen lehet tanulni bár a szabálykönyvben több elírás is van. Nagyon érdekes, hogy minden akciót szimultán hajtanak végre a játékosok, így ha nincs a csapatban olyan, aki sokat szeret variálni akkor, nincs állási idő. A szimultán folyó akciók ellenére folyamatosan figyelni kell a többiekre, hogy mit gyűjtenek, építenek. A grafika is nagyon szép és igényesek az alkatrészek, ha szereted sci-fi hangulatot. Szerintem kicsit túlárazott, összehasonlítva más hasonló árú játékkal alig van valami a hatalmas dobozban. A fűszerúthoz például ezért a pénzért kapunk fémpénzeket, müa alapanyag tartókat és klassz müa inzertet. Itt nem kapunk semmi extrát és az inzert csak egy színes karton elválasztó és ráadásul még húzózáras tasakot sem adnak. Ennek ellenére nekem tetszik mert jól felépítet a rendszere és solo módban is élvezetes vele a játék.

Az Egy szép új világ társasjáték és kiegészítői (6)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Frédéric Guérard
 • Illusztrátor:  Anthony Wolff
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Blackrock Games, Galápagos Jogos, Fantasmagoria, Origames, Foxgames (Poland), La Boite de Jeu, Tranjis Games, Lucky Duck Games, Reflexshop Kft, MEBO Games, Engames, Kobold Spieleverlag, Studio Supernova, MTS Games
 • Elérhető nyelvek:  dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, spanyol, svéd, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • Galápagos Jogos Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • MEBO Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Súly: 1.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Egy szép új világ társasjátékhoz