Egy szép új világ
Egy szép új világ
Egy szép új világ
Egy szép új világ
Videó beküldése

Egy szép új világ társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Egy szép új világ egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

Az Egy szép új világ egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a solitaire mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

10 évvel az Utolsó Nagy Háború után a világkormányok kezdenek talpra állni. Legfőbb Vezér, itt az ideje birodalmadat a többi fölé emelni, hogy megalapíts Egy szép új világot!

Biogenetikus művégtagok, időutazás, a Föld középpontja, genetikailag feljavított polgárság, kupolavárosok, Holdbázis, csészealj század, Jaggernaut hadi gépóriás... csak néhány példa abból a több száz szuperprojektből, amikkel Legfőbb Vezérként tervezned kell. 10 éve már, hogy véget ér az Utolsó Nagy Háború, az emberek pedig 5 világkormány lobogói alatt egyesültek. Te egyike vagy ezen világkormányok Legfőbb Vezéreinek, a célod pedig a többiek birodalma fölé emelni a sajátod a projekteken keresztül. Sikerrel jársz, vagy csúfos kudarcot vallasz?

Hogyan játszd?

A játékosok az 5 világkormány egyikének Legfőbb Vezérét alakítják, és mindenkinek az lesz a célja, hogy a saját birodalmát nagyobbá, erősebbé és hatalmasabbá fejlessze, mint az ellenfelei.

Összesen 5 kártyatípusból lehet gyűjtögetni, valamint építkezni (épület, jármű, kutatás, projekt, felfedezés); és mindenki arra törekszik, hogy ezeket a játék végére a lehető legjobb kombinációkban párosítsák össze. Minden megszerzett kártyáról a játékos eldöntheti, hogy berakja a felépíteni kívánt kártyái közé, ekkor az 5 erőforrástípust (nyersanyag, energia, tudomány, arany, felfedezés) kezdi el gyűjtögetni a kártyán, VAGY eldobja az adott lapot, hogy annak újrahasznosítási bónuszát érvényesítse, és ezzel a termelési fázison kívül jusson erőforráshoz.

Amikor mindenki eldöntötte, hogy melyik lapját hogyan használja fel, megkezdődik a termelés fázis: sorra haladva az 5 erőforráson, mindenki a már megépített kártyái és birodalma alap termelését figyelembe véve szimultán elveszi a kockákat, először az első erőforrással kezdve. Ez a sorrend azért lesz fontos, mert minden erőforrás-típushoz tartozik egyfajta embertípus (legyen az befektető vagy tábornok) akik azon túl, hogy önmagukban is győzelmi pontokat érnek, még bizonyos kártyák felhasználhatják őket erőforrásként, vagy pedig a játék végén beszámításra kerülnek az értük járó győzelmi pontok. Ezeket az embereket pedig mindig az kapja, aki az adott erőforrásból a legtöbbet termelte ki.

Fontos még megemlíteni az új világ egyik legfontosabb erőforrását: a Kristániumot! Ez a "joker erőforrás", amely bármelyik erőforrást tudja helyettesíteni.

A doboz tartalma:

1 öt részből összeállítható játéktábla, 155 kártya (65x100mm), 170 erőforráskocka, 80 karakterjelölő, 1 fordulójelölő, 1 pontozótömb, 1 játékszabály.

Merülj bele te is ebbe a szép új világba, és legyél te az a vezető, akinek a legnagyobb hatalommal rendelkező birodalmat sikerül megépítenie!

MI

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 30% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 8 500 Ft-tól
 • 32 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Sci-Fi, Közgazdaság
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Solitaire, Játék végi bónuszok, Draftolás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Egy szép új világ társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Egy szép új világ + promoveverika, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kiváló állapotú, Birodalom promokártyákat tartalmazza.

0 érdeklődő


Egy szép új világflender.roland.hun, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó "Egy szép új világ" társasjáték sértetlen és hiánytalan állapotban. A kártyák prémium kártyavédővel voltak használva, ami benne van az árban. "Egy szép új világ: Birodalomkártyák" promó kártyákat is tartalmazza. Személyes átvétel Szegeden vagy csomagküldés a vevő terhére.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Egy szép új világ társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • kelemen.ati

  2023-11-10 20:14:30

  OK! :)

 • demese5

  2023-11-10 16:12:04

  Sziasztok!

  A következő mondatokat értelmeztem/tük úgy, hogy kötelező valamit kezdeni a kártyákkal, nem lehetnek csak úgy pőrén a kijelölt területeken:

  "Dobd el a kártyát és gyűjtsd be az újrahasznosítási bónuszát! Vedd el a megfelelő erőforrásokat a játéktábláról, és helyezd azokat közvetlenül egy építés alatt álló kártyára vagy a saját birodalomkártyádra.

  Ez a fázis akkor fejeződik be, amikor mindnyájatoknak üres a kiválasztott kártyák területe, azaz az összes itt lévő kártyátokról döntöttetek (alap lefektetése vagy újrahasznosítás)."

  Ám igazatok van, tényleg nincs konkrétan leírva a fent említett kötelezvény. (...amivel hónapok óta szivatjuk magunkat és egymást). 😆

  Szóval most csendben, lehajtott fejjel elballagok egy szövegértési korrepetálásra. 😏

  Köszönöm mindkettőtöknek!

 • Tozsi

  2023-11-09 22:16:28

  Szia!
  Nem tudok most sajnos szabálykönyvet ellenőrizni, de én semmi olyasmire nem emlékszem, amit idéztél. 🙄 Csak akkor maradhat lap az építkezési területen, ha van rajta alapanyag? Ez így le van írva valahol? Bemásolnád a kontextust amiben ez szerepel? Remélem, hogy csak félreértettél valamit, vagy különben én néztem be teljesen a játékot! 😅💁‍♂️

 • kelemen.ati

  2023-11-09 22:12:26

  Szia!

  Lehet meg lesz a bibi...szerintem nem jól értelmezed a szabályt. Nincs olyan szabály, hogy az építési területen lévő kártyára kötelező nyersanyagot tenni. Se a kötelezőre, se a szabadon választottra nem kötelező. Az a lényeg, hogy a végére felépüljenek a kötelező kártyák.

 • demese5

  2023-11-09 21:27:05

  Sziasztok!

  Egy újabb kérdésem lenne:

  Egyszemélyes játékban mi történik ha az első minipakliból (5 lap) sőt, esetenként még a másodikból sem sikerül minden kötelező lapra alapanyagot tenni?

  Nem találok erre vonatkozó írást, de az a gyanúm -miután a szabály azt írja, hogy az építkezési területen csak akkor maradhat lap ha van rajta alapanyag- új leosztást kell csinálni...

  Köszönöm annak, aki válaszol.

 • demese5

  2023-11-08 21:21:32

  Mekkora okosság!! 😆

  Köszönöm szépen, ezt is ki fogom próbálni. (Most rögtön, mert az előbb fejeztem be a 03-as küldetést) ...45 ponttal 😆

 • kelemen.ati

  2023-11-08 21:08:45

  Most nekem se jött össze, a második küldetésben mindössze 44 pontot csináltam, egyetlen pontozós lap sem jött. Egyébként még egy ötlet; én annak idején úgy csináltam, hogy egy küldtést egymás után háromszor játszottam le és közben nem kevertem meg/ szedtem újra össze a paklit. Így ha nagyon rossz lapok jöttek az egyik partiban, akkor legközelebb már jó lapoknak kellett jönnie. Így a három partiból a legjobb eredményt számítottam be magamnak... :)

 • demese5

  2023-11-08 17:53:44

  Jelentem, 34 pontot tudtam összekaparni...harmincnégyet, botrány! 😭

 • demese5

  2023-11-08 16:48:07

  Megfogadom a tanácsod és most egy ideig nem játszom a R&M kiegészítővel.

  Viszont én szeretem látni tárgyi valójában a játékot (fogdosni a kockákat, lapokat, stb ) 😁 ...az sem baj ha sokat kell pakolgatni.

 • kelemen.ati

  2023-11-08 16:43:04

  Persze, az is meg van...sőt végig nyomtam a "Háború vagy Béke" kiegészítőt is, de azt nem tartottam meg. És a 2 fős változatú "Egy szép új királyság" játékban is benne van kb 40 szólópartim... Igen a BGA-n csak az alap van meg, de hogy ráérezz a szóló játékra gyakorlásnak jó. A kiegben úgyis jobb lapok vannak. :)

 • demese5

  2023-11-08 16:35:13

  Ja, most látom, hogy az a sima Szép Új Világ-hoz tartozó küldetés.

  (Nem baj, attól kipróbálom, mert marha kíváncsi vagyok, de van neked Romlottság és megdicsőülés kiegészítőd?)

 • demese5

  2023-11-08 16:32:29

  Kipróbálom, köszönöm a tippet! 😊

 • kelemen.ati

  2023-11-08 16:28:17

  A szóló és a többszemélyes játék teljesen más taktikát követel. A szólóra rá lkell érezni. Gyorsan játszottam a BGA-n egyet, az első küldetést a "Föld Közepe" címűt. Viszonylag jól jöttek a lapok, 106 pontot értem el.

  https://boardgamearena.com/6/itsawonderfulworld?table=437165962

  Próbáld meg, hogy az 5 lapból mindig csak kettőt építesz meg, a többit felhasználod nyersanyagként. Főként kék kártyát és szorzós lapokat építs. :)

 • demese5

  2023-11-08 16:10:32

  Nagyon köszönöm a választ... bár nem dobott fel, hiszen ezek szerint mégiscsak én vagyok a nyomi. 😆

  A 100 játék még messze, szóval van remény a felzárkózásra, habár így 30 játék után a statisztikám kiábrándító, egyrészt a korábban írtak miatt, másrészt azért, mert -bármely küldetést tekintve- 68 pontnál nem tudtam még többet összehozni.

  Egyre valószínűbb, hogy valami elemi hibát vétek egyszemélyesben, hiszen amikor négyen/ketten játszunk, többségében én nyerek.

  Mégegyszer köszönöm, hogy válaszoltál, rendes vagy!

 • kelemen.ati

  2023-11-08 15:57:24

  Szia! Nekem sikerült kimaxolni az összes küldetést, igaz nem elsőre, nem másodikra. Menni fog az, valószínű nem volt szerencséd a lapokkal. Jó pár játék után (cc. 100 szóló) most is van, hogy teljesítem ugyan a küldetést, de az érem nem jön össze. Aztán ha a lapok úgy jönnek ki, akkor simán összejön az aranyérem is. Sajnos szólóban nagyon nagy a szerencsefaktor, a paklid egyharmadát ha használod. Viszont jó időtöltés és mivel meg van már a BGA-n is, sokszor ott játszom a szólót, még kipakolnom sem kell... :)

 • demese5

  2023-11-08 15:02:35

  Sziasztok!

  Szeretném kérdezni azoktól, akik az egyszemélyes verzió küldetéseit csinálják/csinálták, hogy a Romlottság és megdicsőülés kiegészítő K03 (Űrverseny) küldetést sikerült már valakinek megoldani vagy csak én vagyok ilyen béna, hogy még a hat kötelező lapot sem tudom megépíteni? (Azok nélkül a játék ugyebár befejezetlen.)

  Már ötször nekifutottam, de még a remény is távoli...

  És ha már itt tartunk, a többi küldetésnél szintúgy nem sikerült még a Bronzérem sem, noha azoknál legalább képes voltam befejezni a játékot. (Magyarán a kötelező lapokat megépítettem.)

  Köszönet annak, aki válaszol!

 • RedWolf

  2023-07-10 18:56:58

  Egyedi és különleges játék. Kártyái kreatívak lettek és gyorsan lejátszható. Könnyen megtanulható.

 • nedudki74

  2022-10-06 16:45:17

  Alapvetően a háttértörténet zagyvasága, kidolgozatlansága zavar. Ha lenne egy viszonylag egyszerű, de értelmes sztori, mint pl. a Fűszerútnál vagy Splendornál nagyon jól ellenék vele. Arra sem figyelnék, de nem lenne vele problémám. A játék persze így is nagyon tetszik.

 • godzsakattila

  2022-10-06 11:39:22

  A téma nekem sem jön át, de még igy is sokkal jobban örülök neki, mintha csempéző munkások lennénk, akkor lehet nem kerülne ennyiszer elő, hiaba 90% a mechanika. Egyébként a küldetéses kiegészítő jobban tematizálja a játékot.

 • nedudki74

  2022-10-06 10:11:37

  Egy időben folyamatosan ezzel játszottunk. Nagyon jó van kitalálva, gyors, pörgős, mégis több lépést előre lehet és kell tervezni.

  Szerintem Splendorra is hasonlít, nem csak a 7 csodához vagy a Fűszerúthoz. Adott színű kockát termel minden megcsinált és minden eldobott kártya, így az utolsó kör végére szépen fel lehet építeni a termelés csúcsra járatását. Eldobsz valamit azért, hogy könnyebben megépíts valamit, ami termel majd valamit, ami segítségével a végén kiraksz egy nagy értékű lapot. Nagyon jó érzés, amikor az utolsó kockával csinálod meg az utolsó lapot, nem marad nálad megcsinálatlan kártya vagy sok felhasználatlan kocka. Sokszor jobb is mint több pontot szerezni a másiknál.

  A témája egyáltalán nem jön át, ez talán jobb is mert totális zagyvaság. A kártyákon is minden hülyeség, ufók, Nagy sándor sírja, tankok stb. Ez nem is baj, a mechanizmusa simán elviszi, már az első játéknál is csak szürke, kék stb kockákról beszélünk, nem is nézzük mi van a kártyán. Egy egyszerűbb Azul szerű háttértörténet(hiány) sokkal jobban passzolna hozzá.

 • nemes.gabor.xox

  2022-10-05 16:28:24

  Alapvetően egy vízjeles, közel 60 megás pdf-et kaptam. Ezt csak úgy átküldeni nem tudom, mert a levelező program nem enged ekkora állományt küldeni... Ha küldesz egy email címet felteszem google drive-ra és átküldöm a linkjét, hátha sikerül valahová feltöltenetek.

 • batik.balazs

  2022-10-05 10:40:45

  kok_o -nak igaza van, kérlek, tedd közkinccsé a BGG-re is, vagy írj rám, küldd át nekem és feltöltöm én. Köszönöm!

 • kok_o

  2022-10-04 18:54:40

  Nem tudom kinek kell írni, de ha már sikerült megszerezeni, javasolnám, hogy kerüljön fel ide is. Hátha másnak is szüksége lesz rá. Esetleg BGG-re is fel lehetne tölteni.

 • nemes.gabor.xox

  2022-10-04 16:00:52

  Köszönöm szépen, időközben sikerült megszereznem pdf formátumban a Reflexshoptól. Így minden akadály elhárult és hamarosan kipróbáljuk a játékot :)

 • MaRo

  2022-10-02 21:08:55

  Szerintem ha közzé teszel egy e-mailt lesz aki elküldje neked, ha mégsem, akkor a kedvedért akár én is kibontom az én példányom és lefotózom a szabálykönyvet.

  Egyébként első nekifutásra én sem találtam ami fura tekintettel arra, hogy ez is egy népszerűbb alkotás.

 • nemes.gabor.xox

  2022-10-02 14:31:50

  Sziasztok! Ennek a játéknak elérhető valahol a letölthető magyar nyelvű szabálykönyve? Eddig nem találtam meg sehol... Köszönöm!

 • batik.balazs

  2022-09-22 23:21:00

  Köszi a linket, azt nem figyeltem, de most hozzácsaptam az üzenethez.

 • godzsakattila

  2022-09-22 19:32:58

  Szia. Azóta több két és három fős játék van benne, bár főleg kétfősök, ami picit más a lapok mennyisége miatt, mint a 3-4-5 fős partik (ugye 10-10-ből draftoljátok le a 7 lapotok nem pedig eleve hétből). De ezekkel a játékosszámokkal is nagyon tetszik, jelenlegi kedvencem.

  A Háború vagy béke lapjára írtam, mert azt is próbáltam.

  Én az Arcana Risinget nem próbáltam még, így nem tudom össze hasonlytani, de amit mondasz az alapján igazat adok a termelésben arra hasonlít.

 • batik.balazs

  2022-09-22 17:20:05

  Sikerült azóta többen is játszani?

  Néhány napja tanulmányoztam az egyszemélyes játékmódot, mert egy rokon kérdezte, hogy milyen olcsóbb játékra ruházzon be, ami számolós, pontgyűjtős (és nekem is megvan). Mondtam neki, hogy én még sosem játszottam egyedül TÁRSASjátékot, de emlékeztem, hogy ennek a remek játéknak van egyszemélyes módja. De mivel nagyon szeretem ezt a játékot, azonnal ajánlottam neki.

  A leírt tapasztalatodat, egy-az-egyben átküldöm neki, illetve megemlítem neki a Háború vagy Béke kiegészítőt, ami - ha jól olvasom - egy kampányon is végigvezet, akár egyedül, akár többen játszva, de szerencsére nem legacy, nem kell összetépni semmit, így újra és újra pörgethető. Esetleg erről a kiegészítőről van tapasztalatod?

  A 7 csoda párhuzam nagyon találó, és mivel előbb játszottam az Egy szép új világgal, mint azzal, számomra csalódás volt. Amit ennek a játéknak a világa ad, a másikban még a kanyarban sincs.

  Splendort nyomokban érzem benne. Mivel az építési fázis elején sok lapot láthatsz át magad előtt, nem kell attól tartanod, milyen korongokat visz el a másik a következő lapvásárlás előtt... Legközelebbi játéknál biztosan eszembe fog jutni az összehasonlításod!

  Jobban hasonlít az Arcana Rising-ra (Mágusok kora): itt balról jobbra termelek, ott balról jobbra varázsolok, ami kihat a következő termlésre/varázslatra.

 • godzsakattila

  2022-08-22 11:04:13

  Az idei nyár egyetlen vásárlása volt, mert erővel fékeztem magam, de milyen jól is tettem, hogy erre esett a választásom. A célom olyan játék választása volt, ami egyszeméllyel is jól működik. Jelenleg csak erről tudok beszámolni még. Előhozta belőlem a tipikus "csak mégegyet" érzést. Volt egy napom család és munka nélkül, így bele raktam 10 menetet, majd másnap még ötöt. Ez talán beszédes önmagában is. A játék egyik "lelke" a draft így egyáltalán nem jön ki benne így a jellemzésem szigorúan az egyszemélyes módra tud szorítkozni. Ellenfél nincs, matekolás, esély és lehetőség felmérés alapján próbálsz minél több pontot gyűjteni. Tipikus "probléma megoldás".

  Az ára a beltartalomért kicsit drága a teljes ára (én patika állapotú kipróbáltat vettem) és ha a központi "táblát" nem nézzük, ami elhagyagolható lenne, ugyanis csak egy kockatartó, mégis azért mutatós, akkor fele akkora dobozba is elférne, kockák, kártyák és tokenek ami van benne. De engem mindenért kárpótol a játék.

  A 7 csoda párhuzam erős és találó, még egyszemélyesbe is érződik, pedig draft itt nincs. A Marsot emlegetik még többen, hát a színes kockákon kívül nekem nem hasonlít rá, bár pont az egyszemélyes mód mechanikailag (maximalizád a pontjaid) igen, de amúgy semmi másban. Amit hiányolok, hogy a Splendorhoz senki nem hasonlította, nah nekem még az ugrott be róla, ezt meg amazt a kártyát azért szerzem meg, hogy később megtudjam az igazán kellőt is szerezni (ugye mi mit termel). A 7 csodával ellentétben 1, 2 és több fővel is működik ez talán előnye lehet. Megtanulni játszani könnyű, de jól játszani már nem.

  Egyszemélyesbe nekem gyorsjáték 20-30 perc egy menet, persze AP-zve ez tovább is húzható lenne, elkapkodva viszont ennyi se. Mélyebb egy fillernél vagy "kisjátéknál". De ha nem liheged túl nem is túl agyégető. Szóval tipikusan "kell valami erősebb de valami keményhez nincs erőm/időm" játék.

  ui.: Egyszemélyesben vannak még küldetések is, melyek nem túl nagy valamik, de mégis feldobják a sima játékok menetét.

 • viharlampa

  2022-03-02 11:49:39

  Könnyen tanulható játék, de nagyon sok számolgatást, tervezést igényel. Gondoltuk, hipp-hopp draftolunk, aztán erőforrást gyűjtünk és építünk is... papíron.

  A játékidő nagyban függ attól, mennyire gyorsan tudod végigszámolni a lehetőségeidet fejben.
  Az első körben ez még nem vészes, mivel nincs lerakott, épülőfélben lévő kártyád. De a többi fordulóban már erősen AP jellegű a dolog, minél több félkész kártyád van, annal tovább tart kiválasztani, hogy mi is kellene. Az utolsó kör meg pláne, hogy mit tudsz befejezni, mivel hogy fogsz járni a legjobban.
  Ellenben amikor megépül egy (vagy több) épületed is egy körön belül, az nagyon jó érzés! 😃 Mintha tényleg elértél volna valami mérföldkövet, hogy most aztán még nagyobb elánnal tudjál haladni előre. Ami igaz is.

  Mi ritkán tudtunk 1 órán belül végezni a fent említett számolgatás miatt, kvázi minden egyes kártya draft agyalás, hogy aztán a megszerzett 7 lapodat szintén erősen gondolkozva hogyan osszad be. Eldobod, vagy megépíted. Hogy az a 30 perc hogyan jön ki, tippem sincs.
  Azzal a céllal (is) vettük, hogy ez majd egy rövidebb játék lesz hétköznapokra, de sebaj, a játék maga tetszik, csak a játékidő nálunk nem annyi, amennyit írnak hozzá.

  Mondják többen, hogy bár a kártyák szépek, de mivel megépítve egymásra tesszük őket, elvész a szépség. Ez részben igaz, de amíg csak építés közben vagyunk, ott van előttünk 6-8 színes-szagos kártya, jó rájuk nézni. 😃

  A korhatár 14+-t erősnek érzem, 11 éves gyerekkel játsszuk és esett már csorba a szülői becsületen. 😃 Az a 10+ is megteszi.

  Szóló módot is próbáltam, az még tovább tart időben, mert több kártya áll rendelkezésre, amivel számolgatni kell. Kihívást jelenthet, hogy mikor mennyi pontot sikerül összeszedni, sikerül-e megdönteni a legutolsó rekordot, avagy sem. 😃

  Az anyaghasználat tetszetős, nagyon bejönnek a színes műanyag kockák. Mégsem karton zsetonok, vagy színezett fa kockák.

 • motkany91

  2022-02-07 15:58:49

  Első nekifutásra a sok nyeranyag elrettentő lehet, de ennek ellenére egy könnyen tanulható, igazán szórakoztató játék. Nálunk azonnal nagy kedvenc lett ez a kártya draftolós, épület építős és nyersanyag gyüjtős rész.
  Egy két körre szükség van, hogy kiismerje a játékos a kártyákat, utána pedig már nyilván a lapok fügvényében ahogy a kezünkbe kerülnek, hogy milyen logika mentén fogjuk építeni a kis "világunkat" ami termeli a késöbbiekben a nyeranyagokat , vagy a végjátékban beszáll a pontversenybe.

  Aki szereti az előre gondolkodós, számolgatós játékokat, azoknak mindenképp ajánlom.

 • hylsuy

  2022-01-13 08:01:37

  Kicsit olyan, mint a Fűszerút és a 7csoda talalkozása lenne a játék. Nem túl bonyolult, túlárazott, de élvezetes. Mindenképp ajánlott kiegészítővel játszani.

 • ronaiheni

  2021-10-23 18:02:52

  Nagyon skeptikus voltam . Sok vélemyét olvastam és néztem videókat . Nem győzött meg . Így amikor Játszóházasoktol megkaptuk nem volt vitás kipróbáltuk. Elsőre érdekes volt , de második harmadik játékmenetre már abszolút átjött a játék mechanikája , valamint a hogyan érdemes kiválogatni a kezdőpaklit. Sokkal jobban bejött , mint a 7 csoda . Nekem a sok kártyán kívűl nem sokban jött elő a Mars . Nem győzött még meg elsősorban az ára miatt , de ha alkalmam lesz még játszani vele nem fogok nemet mondani. A kártyák sokkal jobbak grafikailag , mint a Mars jobban átjön a futurisztikus jövő hangulat.

 • nyomivirag

  2021-08-15 22:32:36

  Igen, mondhatni csak draft az egész, de számos népszerű játék erre épít, mint 7 Csoda, Sushi Go vagy Draftosaurus. Én pont emiatt (is) szereztem be, mert ilyen mechnikájú játékom nem volt, és szerettem volna egy draftolos játékot a gyűjteményben.

  Bár az rész egyszerűnek tűnik, hogy válassz egy kártyát és add tovább, jól meg kell tervezni, melyik kártyát mikor építed a termelésedbe, melyikből lesz nyersanyag vagy melyikkel érdemes hosszútávra tervezni, amikor a játék végén sok pontot hoz. Rövidnek hangzik a 4 forduló, de az utolsó két körre nagyon fel tud pörögni. Szerintem két fővel is jól működik, és ahogy sokan mondják hasonlít a működése miatt a 7 Csodára és tablóépítés miatt a Mars Terraformálására. A kártyák dízájnja nekem nagyon tetszik, főként a irónia, ami lejön róluk.

 • veerzoltan80

  2021-08-15 21:46:52

  Nagy kedvencünk nekünk is, ma is előkerült egy hármas játékra, de én egyedül is játszom vele ha úgy van, az automa rendszerével.

  Nagyon kíváncsi leszek az érkező két kiegészítőre, remélem még tovább dobják fel a játékot.

 • vacogi

  2021-08-15 19:31:14

  Nekem az egyik kedvenc játékom lett. Nagyon ritkán szoktam nyerni, ebben szinte mindig. Nyilván ez sokat dob rajta a szememben. ☺️ Nekem pont tetszik, hogy pörgős, hogy nem látom a végét, csak rakom és rakom. Nem nagyon szoktam stratégiát sem tervezni, a spontaneitásban hiszek, ezek miatt az én játékom.

 • c.gergo

  2021-08-03 18:23:58

  Hát nekünk nem jött be. Gyakorlatilag az egész játék egy véget nem érő draft. Gyakorlatilag a játékidő 90%-ában draftoltunk. Többet is játszottunk vele, mert nem akartuk elhinni, hogy "csak" ennyi a játék. Értem én, hogy a mélysége ebben rejlik, de nagyon nem nekünk. Én személy szerint csalódtam benne. Ha a draft annyi részét teszi ki a játéknak mint amennyi a blood rageben van az teljesen rendben van, de ez itt gyakorlarilag csak abból áll. A többi része a játéknak teljesen elhanyagolható.

 • porcine

  2021-06-23 06:51:48

  Nem szabadna fórumokat olvasgatnom, mert kiéneklitek a számból a sajtot!:))) Adva a véleményetekre és mivel régóta szemezek vele, ezért ki fogom próbálni. Egyébként teljesen egyetértek, gyönyörű a doboza és az asztalképe is, ráadásul a mechanikájáról is jókat hallottam. Szóval köszönöm az ajánlást, listás lett!

 • vigh.doraa

  2021-06-22 12:37:12

  Két hete mi is kipróbáltuk, és teljesen témogatom a véleményem, hogy midenkinek adnie kell neki egy esélyt. Túl sok extrát talán nem tartalmaz a játékmenet, de nagyon szépen van tálalva. (Megjegyzem nekem at egyik kedvenc dobozom az Egy szép új világé.)

 • hullajo

  2021-06-22 10:55:21

  Pozitív csalódás! Ez jutott eszembe először erről a játékról. Több alkalommal nézegettük, levettük a polcról az üzletben, majd visszatettük. Senkit ne zavarjon meg a dobozkép adjatok neki egy esélyt! Mi egy-két kivétellel 4-en játsszuk és sokszor előkerül. kb. 30-45 perc alatt lemegy egy parti hiszen szimultán cselekszünk benne, de a legtöbb esetben azonnal kezdünk egy újat. Várjuk hozzá a kiegészítőket de az alap is sok élménnyel gazdagított eddig minket. Próbáljátok ki! Jó játékot!

 • PlayHoo_95

  2021-03-11 00:12:11

  Mikor a Reflexshop hozta magyarul hiába olvastam utána és néztem videókat róla nem igazán győzött meg arról, hogy kell nekem. Aztán valahogy még is csak feltévedtem a webshopba és megrendeltem, amit igazából egy kicsit sem bántam meg.

  Sokan mondják, hogy a játék a 7 Csoda és a Mars Terraformálásának a 'szerelemgyereke', amivel én is egyet értek. A marssal az összehasonlítás nem csak tematikai alapon van, más átfedések is vannak. (pl nem tagolt a pakli, hanem rögtön képzbe is kaphatsz olyan lapokat miket nem biztos, hogy megtudsz majd építeni, viszont későbbre elrakhatod őket)

  A játék könnyebb mint a 7 Csoda de mégis gondolkodósabb. Ezt azzal éri el legfőképp, hogy nagyon sok erőforrással kell gazdálkodunk a játék során, plusz a termelés nem egyszerre történik. A szabály úgy van, hogy amikor nyersanyagokat kapunk egyből le kell azokat tennünk egy építés alatt álló lapra vagy a birodalom lapkára, ahol ha összegyűlik bármilyen öt nyersanyag, egyből be kell váltanunk egy joker erőforrásra. Ugyanakkor, ha egy épületen gyűlik össze a megfelelő mennyiségű nyersanyag, akkor elkészül és azonnal 'munkába' is áll. Ez azt jelenti, hogy mivel az öt nyersanyagot egymás után termeljük le, könnyen lehet, hogy mire az ötödik nyersanyaghoz érünk már rögtön új és új lapokkal bővül a birodalmunk. Ezen felül a draftolás után kidobott lapjaink is adnak nyersanyagot még a konkrét termelés előtt, amikkel ha be tudunk fejezni egy épületet már az is rögtön munkába áll majd.

  Igazából egyszerűnek tűnhet a játékmenet és az is, nagyon gyorsan tanítható viszont vannak mélységei, jó előre meg kell fontolnunk lépéseket, döntéseket amik kihatnak majd a végeredményre.
  Összességében nagyon jó játék, első sorban azoknak ajánlom akiknek nincs meg az alap 7 csoda.
  Egy negatív oldala van, hogy könnyen absztraktosodik. Illetve ami engem személy szerint nagyon zavar, hogy megint csak adott egy óriási doboz amiben egy pakli kártyán és kis kockákon kívül jóformán nincs semmi..:)

 • veerzoltan80

  2021-03-02 20:20:43

  Érdeklődve vártam az első találkozást. Aztán a másodikat. Aztán a harmadikat. Öt nap alatt... Ez azért sokat elmond.
  ..
  Az Egy szép új világ 1-5 játékos számára nyújt szórakozást 45 perces játékidővel és 14 éves kortól ajánlják a készítők. Lássuk nálunk hogyan "szerepel".
  ..
  A társas első lépéseként választunk egy birodalmat, amit építgetni szeretnénk, a kiválasztott "országot" egy központi kártya testesíti meg. Ezt követően három lépésből felépülő fordulók következnek, összesen négy darab.
  ..
  Első lépésként draftolásos módszerrel - nekünk ez a Sushi Go Party!-ból volt ismerős - szétosztunk 7-7 lapot a játékosok között. A lapokkal két dolgot kezdhetünk a termelési fázis alatt - ez a második lépés a fordulóban -, vagy megpróbáljuk őket megépíteni a birtokunkba kerülő nyersanyagokból, vagy újrahasznosítjuk - nálunk bezúzásnak neveztük el a lépést - őket, a dobópakliba kerülnek és adnak egy, a kártyán megjelölt nyersanyagot.
  ..
  A harmadik és egyben záró lépése a fordulónak, hogy termelünk nyersanyagokat. Sorba kell mennünk az öt féle nyersanyagtípuson, és a birodalomkártyánkon lévő, valamint a már megépített épületeinkből származó ikonok szerint termeljük a nyersanyagainkat, és felhasználjuk őket további építkezésre.
  ..
  Mivel kártyajátékról beszélünk és draftolásról, ezért nyilván a játékban lényeges szerepe van a szerencse faktornak.
  És kb ennyi a varázslat. Nem hangzik túl bonyolultan ugye? Pedig nagyon nem egyszerű. Rendesen igényel előre gondolkodást, fejben való kalkulálási készséget - ha ezt bezúzom, akkor kapok egy ilyet, amit oda teszek és ha jön a termelés akkor kapok még ilyet és azt is oda teszem amivel megépítem és a fázis későbbi termelése során kapok egy amolyat, amit ide teszek. :)
  ..
  Összességében a játékról olyan képem alakult ki mint a pókerről annak idején. Mindenki gyorsan el tudja sajátítani a játékmechanizmust, de igazán jól játszani, nos ahhoz idő kell. A 14 éves korhatár megszabás összességében indokoltnak tűnik.

  Hosszabb bemutató az Egy szép új világ-ról

 • veerzoltan80

  2021-03-01 20:03:43

  Egy játékon vagyok túl, se magasztalni se temetni nem szeretném. A draftolós rendszerű játékok bejönnek, ennek megfelelően ennek az alapkonceptje is tetszik. Nem hátrány hogy egy játékosra is van szabályrendszer kialakítva.

  gyors játék az elején, de a harmadik-negyedik körnél már megy a fejben matek rendesen. a kártyázól, kiskockázós, számolós jellege miatt óhatatlanul a Marts Terraformálása jut róla eszembe, és csak azért nem a 7csoda, mert az nekem kimaradt eddig az életemből :)

 • marteen007

  2020-11-12 09:51:51

  Egy kellemes draft-olós , győzelmi pont gyűjtögetős kártyajáték. Jellegét tekintve hasonlít a Century fűszerúthoz, kártyákat cserélünk színes kockákra (erőforrásokra) majd az ezek segítségével építünk kártyákat amiket birodalmunkhoz adva gyűjtünk győzelmi pontokat.

  Szerintem összetettebb, mint a Fűszerút, de ennek ellenére a szabályokat könnyen lehet tanulni bár a szabálykönyvben több elírás is van. Nagyon érdekes, hogy minden akciót szimultán hajtanak végre a játékosok, így ha nincs a csapatban olyan, aki sokat szeret variálni akkor, nincs állási idő. A szimultán folyó akciók ellenére folyamatosan figyelni kell a többiekre, hogy mit gyűjtenek, építenek. A grafika is nagyon szép és igényesek az alkatrészek, ha szereted sci-fi hangulatot. Szerintem kicsit túlárazott, összehasonlítva más hasonló árú játékkal alig van valami a hatalmas dobozban. A fűszerúthoz például ezért a pénzért kapunk fémpénzeket, müa alapanyag tartókat és klassz müa inzertet. Itt nem kapunk semmi extrát és az inzert csak egy színes karton elválasztó és ráadásul még húzózáras tasakot sem adnak. Ennek ellenére nekem tetszik mert jól felépítet a rendszere és solo módban is élvezetes vele a játék.

Az Egy szép új világ társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Frédéric Guérard
 • Illusztrátor:  Anthony Wolff
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Blackrock Games, Galápagos Jogos, Fantasmagoria, Origames, Foxgames (Poland), La Boite de Jeu, Tranjis Games, One Moment Games, Kilogames, Lucky Duck Games, Reflexshop Kft, MEBO Games, Evrikus, Engames, TLAMA games, Kobold Spieleverlag, Studio Supernova, MTS Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, ukrán, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • Galápagos Jogos Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • MEBO Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Egy szép új világ társasjátékhoz