Kép forrása: pcguru.hu

Homebrewers – Sörfőzők [Társalgó]

A legjobb belga sörfőzdéket már bejártuk egy játékban, most pedig rajtunk a sör, hogy végre el is készítsük a közkedvelt nedűt.

A korábban bemutatott The Belgian Beers Race-ben bejárhattuk Belgium leghíresebb sörfőzdéit, amit a tematika és megvalósítás miatt egyaránt nagyon élveztünk, most pedig a nagyszerű kínálattal rendelkező Gamewiznek köszönhetően egy másik, a témához illő társast is bemutathatunk, mely azonos tőről fakad, mégis más irányból mutatja be a sörfőzés mesterségét. Ezúttal ugyanis nem a kész termékekkel ismerkedünk, alaposan megízlelve a számos eltérő fajtájú és ízű különlegességet, hanem végre magunk alkothatjuk meg azokat, méghozzá rengeteg különleges összetevővel, ezzel is alaposan megvariálva a szokásos recepteket. Irány a boszorkánykonyha, nézzük is, mi vár ránk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Homebrewers a Gamewiztől - Sörfőzők

A legjobb belga sörfőzdéket már bejártuk egy játékban, most pedig rajtunk a sör, hogy végre el is készítsük a közkedvelt nedűt. A korábban bemutatott The Belgian Beers Race -ben bejárhattuk Belgium leghíresebb sörfőzdéit, amit a tematika és megvalósítás miatt egyaránt nagyon élveztünk, most pedig a nagyszerű kínálattal rendelkező Gamewiznek köszönhetően egy másik, a témához illő társast is bemutathatunk, mely azonos tőről fakad, mégis más irányból mutatja be a sörfőzés mesterségét.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Júl

Anarchista palacsinta🥞 – „Kirobbanó-Dobble-Élmény”

Ismertető | 2024.07.13. 14:00:00

A Robbanó cicák és a Dobble alkotóinak közös játéka

25Máj

Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek - Az első kooperatív Unmatched👽🐜

Ismertető | 2024.05.25. 14:00:00

Megérkezett az Unmatched család legújabb, első kooperatív tagja, ahol csak együtt állíthatjuk meg a XX. század gonoszait!


Kommentek

  • sitatom

    2022-08-08 08:05:27

    Szia Lili- Loti!


    Az én szegénységi bizonyítványom, de nem tudom mihez hasonlítani a Heaven ale - mennyei ser. Mentségemre szolgáljon, hogy a keménymag társasjátékos baráti körömben 8-10 főből sincs senki aki bármihez tudta volna hasonlítani. 🤓

    A hétvégén mutattam meg 3 játékos társamnak, nekik sem volt ötletük, mihez hasonlít.
    Mindenki azt mondja, hogy a játék pontozása számukra új, tök egyedi még csak hasonlót sem láttak eddig.
    De eddig mindenki azt mondta, hogy nagyon ötletes jó pofa játék.
    Sajnos túl sokat még én sem játszottam vele, de nekem is nagyon tetszik.

    Továbbra is ez a kedvenc „sörös” játékom.

  • Klililoti

    2022-06-14 05:53:58

    Ahogy végig olvastam a korábbi cikket The Belgian Beers Race a biciklis résznél valahogy A mi kis falunkból Stoki jutott eszembe ahogy az egyik korai részben "Pajkaszeg Race" keretein belül próbál felülni a szolgálati kerékpárjára 😁.

    A Mennyei Ser-t. Melyik másik társashoz lehetne hasonlítani?

    2-3 éve majdnem beszereztük, de aztán még sem. Teljesen felemás infokat kapni róla...

  • sitatom

    2022-06-13 14:52:56

    A személyes Belgian Beer Race az elképesztően jól hangzik.

    Nekem csak "Brüsszel főtér Race" volt meg sok évvel ezelőtt, szerencsémre nem volt bicaj a környékemen.😃

    Mennyei sert pedig tényleg nagyon ajánlom kipróbálni. Jó kis társas az...És nem is olyan nagyon rusnya, sok sörrel még a boritó is elmegy.🍺🍻

  • esze.gergo

    2022-06-13 14:05:42

    Én a Belgian Beer Race-re majd személyesen készülök, igazából ha csak a spontán érlelésű sörökre specializálódott helyeken megyek végig akkor se leszek bicikli képes.

    Viszont a Mennyei Ser ajánlását köszönöm. Szeretem az olyan játékokat, amire borító alapján mindenki azt mondja, hogy rusnya euró. Úgyhogy ennek utánanézek mennyire passzol a gyűjteménybe.

  • sitatom

    2022-06-13 13:42:23

    Szerintem nem vagyok vele egyedül, hogy a sörös téma az nagyon tetszik. Ha lehetett volna már az oviban is HOEGAARDEN lett volna a jelem. Egyrészt ugye szeretem a sört másrészt teljesen szuper témának tűnik.

    Sajnos még nem találtam, nem játszottam igazán jó sör készítős, sörös társasjátékkal.

    • A cikket elolvasva a Homebrewers sem akkora áttörés, de azért kíváncsi lennék rá. Én annyira nem szeretem a kockadobásos társasokat, de itt a leírás alapján rengeteg mindent lehet csinálni még a dobás után a kockákkal. Az Október fest meg a végállomás ez külön nagy ötlet.
    • A cikkben van hivatkozás egy korábbi játék bemutatására, nekem az jobban felkelltette a kíváncsiságom The Belgian Beers Race. Ez ugye nem a sörkészítésről szól, hanem belgiumi sörözőket kell bejárni és gyűjteni a pontokat. Ez a közlekedésesdi, biciklivel, tömegközlekedéssel és stoppal nagyon öteletes. Az meg hogy bicajozni csak egy meghatározott alkohol mennyiségig lehet szintén nagy ötlet. Személyes élményeim miatt erre a játékra extrán kíváncsi vagyok. Na nem a részegen biciklizésre gondoltam a személyes élményeimnél😀

    Nekem eddig a legjobban a sörös témájú játékok közül a Heaven Ale - Mennyie ser társas jött be. Én még olyan pontozásal mint ami ott van nem találkoztam. Az nagyon tetszett benne.

    Őt sem tartom számon a legjobb 20 társasomban (az ötvenes listámon viszont szerepelne) , azért ez egy jó játék. Sajnos még keveset játszottam vele, de egy öteltes jól összerakott társasjáték.

    Végig gondolva nem is játszottam más olyan társassal ahol a sörnek központi szerepe van.

  • MaRo

    2022-06-04 14:05:21

    Félreértés ne essék nem állítom, hogy a brass nem egy jó játék és nem is lenne jogos ilyen kijelentés mert:

    1. Még nem járszottam

    2. Az ismereteim is felületesek

    Csak érdekelt a véleményed. :)

    A bgg meg valószínűleg többé kevésbé reális listát közöl de az is tény, hogy nem minden játékos bgg-zik aki meg igen és mondjuk a brasst próbálta az a többit nem.

    Egyébkênt most néztem rá és a brass már első a stratégiai vonalon.

    Igazság szerint a népszerűség is 2 élű mert a homályrévet mondjuk 2x annyian értékelték és ami azért továbbra is impozáns eredmény, hogy lényegesen nagyobb szavazóbázis mellett is ilyen eredménye van.

    Igazán releváns lista talán akkor lehetne ha ugyanazon játékosok rangsorolnának bár még úgy is felmerül és torzíthat az izlés kérdése.

    A pc játék még ha társas is nem igen fog tudni versenyezni az asztali változattal szerintem sem, legalábbis én a marsot próbáltam online is, az adminisztrálás ugyan előny de az online változat egyáltalán nem adott jó érzést, néhány parti után elő se kerül mert fárasztó a várakozás.

    Mindenesetre az on tourt is kipróbálom ettől függetlenül ha már ingyenes, hogy lássam milyen. Bár ha a mars online előbb jött volna mint az asztali vagy ez az oldal akkor talán azt mondanám, hogy nem tetszik.

  • MaRo

    2022-06-04 13:42:23

    Azt hiszem a sörös részt félreértettétek. Az igaz, hogy bármi mellé ill mellett lehet inni bármit és bár a sörtől nem feltétlen megy az ember a falnak azért egy komplex játékban lehet jobb a tisztább fej, hogy jobban átlásd a lehetőségeket.

    Nemcsak, hogy nem hallottam a vitákról de még a BJPC-ről sem mostanáig.😅

    Az biztos, hogy nincs agyon onyolítva a játék, könnyed kikapcsolódásnak azonban szerintem ideális. :)

    Habár lehet megérdemelne egy komolyabb kategóriát, van pár ismerősöm akik komolyabban foglalkoztak a sörökkel az átlaghoz képest így lehet nekik jobban feküdne egy komplexebb realisztikus sörös játék. Bár úgy vélem, hogy akik kevésbé jártasak a sörök világában annak is érdekes lehet és a gondolkodáson túl egy kis ismeret is ragadna ránk. :)

  • esze.gergo

    2022-06-04 12:42:01

    Gondolkodom rajta még egy sört. Engem nem zavar, ha angolul van a játék, a cikket végigolvasva inkább a komplexitáson nem fogunk passzolni. Szeretem a testesebb játékokat, amikel igazán el lehet bíbelődni, mint ahogy sörből is a hasonlók felé húz a szívem. Mondjuk abban igazad lehet, hogy a témához jobban illik a könnyedebb játékmenet, bár akkor még lehet nem hallottál vérre menő vitákat, hogy egy bizonyos sör mennyire fér bele az adott BJCP kategóriába, amibe készítették.

    Vagy ahogy te is mondtad marad csak szimplán a sörözés bármelyik játék mellé. :)

  • sitatom

    2022-06-04 11:16:14

    Szia MaRo!

    Először is a félreértések elkerülése miatt szerintem a Brass Birmingham egy fantasztikusan jó játék.

    Sajnos én szinte csak magyar nyelvű játékokkal játszom. És nem is vagyok akkora nagy szakértője a témának. Eddig szűken maximum négyszáz társasjátékkal játszottam táblán már mint fizikailag megfogtam a kezembe a játékot. (szerintem számítógépen játszani teljesen más egy társassal, mint valóban a tábla mellett ülni társasággal és úgy élvezni a játékot).

    Én ebből az általam játszott négyszáz játékból tudnék legalább tízet mondani ami jobban tetszett mint a Brass Birmingham. ( ezért írtam, hogy én túlzottnak érzem a BGG elfoglalt 3. helyét ennek a játéknak- de ugye ez tényleg teljesen egyén függő, kinek mi...

    Hogy szerintem mik érdemesebbek/ érdekesebbek hasonló "egész estés nagy társasjátékokból" mint Brass:

    Nem feltétlenül sorrendben,

    1. Agricola hobbi ( sajnos a Caverna nincs meg magyarul pedig arról annyi jót halottam, már korábban írtam valahol, ha lehetne 1 játékot kérni, hogy mi legyen magyarosítva akkor az a Caverna the cave farmers CAVERNA lenne)
    2. A nyugati kiralysag lovagjai
    3. Birodalmi telepesek
    4. Pandemic legacy 1 evad) - de a 2. évad és a 0. évad is (Én/mi szeretem/szeretjük a kooperatív játékokat, szeretem azt amikor együtt győzzük le a játékot.- Az alfázással együtt
    5. A Mars terraformalasa
    6. Puerto Rico - nagypapa korú társas, de még mindig nagyon ott van 😀

    Most villám gyorsan ennyi jutott eszembe azok közül amikkel játszottam.

    Amire nagyon kyváncsi vagyok és szerintem a Brassnál érdekesebb/ kellemesbb/ jobb lesz a számomra:

    • két Homályrév,
    • Viticulture - Ha minden jól megy végre a hétvégén ki tudom próbálni.
    • A nagy western utazás
    • Víz alatti városok

    De fenntartom, ahogy az elején is írtam a BRASS BIRMINGHAM egy szuper jó játék. 🧐

  • sitatom

    2022-06-04 10:08:03

    brass-birmingham Nekem szerencsére meg van már egy ideje :) kb. Fél éve úgyhogy tényleg csak egy ideje és legnagyobb sajnálatomra a barátitársaságnak nem nyerte el a tetszését. Nekem bejön nagyon ez a játék.

    Sajna nagyon nehezen tudom rávenni társaságot arra hogy játszunk vele...

    Van benne néhány (számomra/számunkra) kacifántos szabály például a hálózat nem hálózat, saját hálózat.... és a játékidő is elégé hosszú( ami persze nem baj) .

    Összeségében messzemenőkig javaslom, hogy szerezd be ha szereted az összetettebb játékokat és lesz kivel játszanod akkor egy percig se vacillálj tényleg jó játék.

    És hogy a sör témában még erősebben meg legyen, tényleg kivállóan lehet mellette sörözni is, MaRonak teljes mértékben igaza van.

  • MaRo

    2022-06-04 09:48:03

    Ezt a játékot én is sajnálom, hogy nem jelent meg magyarul. Az asztalkép alapján úgy gondolnám, hogy a játék mellé bőven van valóságalapja is és ami jó is meg ismeretterjesztő is az nálam többnyire a jó lenne ezzel játszani kategória. Valahogy a Homebrewers nekem ezt az érzést adja.

    Mert ad mozgásteret és döntést arra, hogy miképp juss előrébb emellett mégsem érzem túl bonyolultnak sem inkább szórakoztató hatást kelt mint mélystratégiát ami jól is van mert szerintem ez illik a leginkább a témához.

    Ahogy porcine írta a gameshelfnél van, én is megnéztem és ami érdekes, hogy a nyomtatott magyar szabály mellé védőzhető magyar kártyát is adnak.

    Igaz ettől még nem lesz magyar a játék de egy lépéssel már mégis közelebb van hozzá mint a full angol.

  • MaRo

    2022-06-04 09:40:16

    Amikor a játékosok értékelnek az már csak ilyen, lehet hogy ami általad jobbnak vélt az kevésbé ismert vagy valamiért mégsem adja a flowt.

    Mindenesetre én is a bgg miatt figyeltem fel rá és nagyjából átpörgettem egy videót is hozzá de valahogy annak ellenére, hogy tetszett valamiért nem jött le, hogy máris kell. Bár lehet csak többet kellene kutakodnom.

    Mindenesetre arra kíváncsi lennék -és bocs az offért - hogy te mit vagy miket tartasz érdemesebbnek a brassnél?

  • MaRo

    2022-06-04 09:30:59

    Hát ez a poszt engem is megvezetett, viszont én nem a játék tematikájára gondoltam alapvetően hanem sörözésre játék mellett.

    Mondjuk az még így is gyanús volt, hogy egy összetettebb játék mellé minek a sör 🤣

  • esze.gergo

    2022-06-03 14:55:13

    Haha, köszi a tisztázást, Brass-el nem lehet átverni, mert azért nézem már egy ideje. Alapvetően szeretem ezeket a mély stratégiai játékokat, úgyhogy sör ide vagy oda előbb-utóbb ez nálam asztalra kerülne.

  • Treffhetes

    2022-06-03 13:31:25

    Térfiből írtam alapvetően, és tény, hogy érintőlegesen van benne sör, viszont mindig kell, és sosincs elég. Azért is a "rohadna meg". 🤪
    Viszont kétségtelenül príma játék.

  • sitatom

    2022-06-03 13:08:33

    Gergő ne dőlj be a Brass Birmingham-mel kapcsolatosan a sörös propagandának :), ha sörös játékot keresel akkor ne a BRASS legyen.
    A Brass Birmingham nagyon nem sörös játék van benne sör de nem az a lényeg benne.

    Ez egy kiváló társas, mondjuk azt ezért nem értem, hogy hogy lehet dobogós a boardgamegeek.ranglistán. Jó játék tényleg, de nem ennyire. Stratégiai játékok között pedig a második.

    Ha teheted minden féleképen próbáld ki. Mondjuk nem két perces játék, pláne elsőre nem.

    Én nagyon szeretem, de tuti nem jutna eszembe a sörös játékok közé sorolni :D

  • sitatom

    2022-06-03 07:49:06

    Tényleg nagyon meredek a Brass Birmingham-re "ráfogni", hogy sörös társasjáték :), viszont nagy mosolyt csaltál vele a képemre. Köszi

  • esze.gergo

    2022-06-02 16:10:08

    Azt már úgyis nézem egy ideje, így kerül mellé még egy plusz pont.

  • Treffhetes

    2022-06-02 16:05:30

    A Brass: Birmingham nagyon sörös játék, főleg nagyobb létszámmal, hogy ott rohadna meg... 😀 Oké, tudom, nem pont így gondoltad 🧐

  • godzsakattila

    2022-06-02 15:33:10

    Sajnos bár nem mondhatnám, hogy hiány van sörös játékokból, de magyar nyelven, vagy itthon elérhetőekből igen csak kevés van. Nekem a Sörmesterek van meg, amiben eddig csak pár játék van és még nem tudtam eldönteni mennyire tetszik.

  • porcine

    2022-05-31 20:13:08

    A Homebrewers a Gameshelf-nél most is kapható.

  • esze.gergo

    2022-05-31 13:13:48

    Olyan jó lenne egy jó sörös játék, kár, hogy a két említett játék közül egyik se igazán elérhető itthon...

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Homebrewers