Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Videó beküldése

Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)

Társasjáték, 2016
Értékelem!

Az Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a pakli tervezés, a terület foglalás és a...

Az Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a pakli tervezés, a terület foglalás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás

Az Agricola társasjátékban minden az időzítésen múlik. Családunk megélhetésének biztosításához bővítenünk kell házunkat, de ehhez előbb megfelelő mennyiségű nyersanyagra lesz szükségünk. Élelmet kell termelnünk a családnak, de ehhez előbb fel kell szántani a földeket, majd el kell vetni a magokat. Állatokat is tarthatunk, de ehhez előbb karámot kell építenünk...

Minden lépést jól át kell gondolni, mert a közös játéktáblán egy akció mezőre egyszerre csak egy embert lehet küldeni!
Kinek sikerül a legjobb stratégiát kialakítania? Ki tudja legjobban kihasználni a fejlesztés kártyáit?

A játékot a legtöbb pontot elérő játékos nyeri, de ha nem te leszel az, kezdőktől egy 30 pont körüli eredmény már akkor is igazán szép!

1-4 játékos számára.

A játék tartalma:
 • Játéktáblák

  • 4 farm a játékosoknak
  • 1 fő játéktábla (akciók)
  • 1 fejlesztések
  • 2 kiegészítő tábla
 • 120 kártya (nagy- és kis fejlesztések, mesterségek, akciójelölők)
 • fa bábuk

  • 4 szett a játékosoknak
  • állatok (18 birka, 15 disznó, 13 tehén)
  • zöldségek (24 gabona, 16 tök)
  • nyersanyagok (30 fa, 24 agyag, 14 nád, 16 kő)
 • lapkák (23 szántóföld, 16 szoba)
 • tokenek (36+8 étel, 10 kéregető, 3 javaslat jelölő)
 • 10 zacskó a tároláshoz
 • szabályfüzet
 • pontozó tábla
Forrás: Reflexshop
3 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 490 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szövetségek, Pakli tervezés, Terület foglalás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Turn Order: Claim Action, Advantage Token, ECO-06 Automatic Resource Growth, Increase Value of Unchosen Resources, Draftolás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • kelemen.ati

  2021-02-26 11:10:26

  Nekem megvan és jó pár játékot játszottam már vele szólóban. Abban igazat adok, hogy mivel nincs ellenfél, még automa sem, nincs igazi interakció. Ami miatt én jó pár partit lehúztam szólóban az, az, hogy azáltal ismertem meg a játékot. Rengeteg kártya, képesség ezáltal "kombó" van hozzá, rejlik benne, amit társaságban játék közben nem tudsz "megtanulni", mert azért ott van rajtad egy kis "nyomás". Itt a saját magad felállított ponthatárokat tudod megdönteni, minden játéknál más és más kombinációkat kipróbálva. Ha így közelíted meg, akkor lehet nem lesz haszontalan. :)

 • hierroo

  2021-01-13 15:21:37

  Ennek a játéknak van szóló része is, de egy videóban láttam, hogy kicsit semmilyen az ellenfél nélküli játszás. Le lehet játszani, de csak kapsz pontokat és ennyi. Se nem nyertél, se nem vesztettél. Amúgy tetszene ez a játék, jók a munkáslehelyezős játékok, de egyedül tényleg elég haszontalannak tűnik. Nincs senki akitől aggódni kellene, hogy megelőz és nyer.

 • adddam555

  2021-01-13 12:45:39

  Szuper társasjáték. Rengeteg fele lehet gondolkodni, de figyelni kell arra, hogy mindenből legalább egy keveset gyűjts, vagy fejlessz a minusz pontok elkerülése végett. Főleg a saját birtokod tervezésével vagy elfoglalva (annyira bele lehet mélyülni, hogy az analízis-paralízis érvényesülhet a pontszámítgatásnál). Így a konfliktus vagy egymásra hatás kevésbé van jelen a játékban. Baromi jók a kártyák, a bábuk. A sok alkatrész szortírozása kissé lassít a játékmeneten. Nagyon ajánlom, szinte bárkinek, de a kezdő játékosoknak első körökben azért nehéz.

 • Dorothi

  2020-10-16 13:58:26

  Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel a játékkal kapcsolatban. Alapvetően nagyon szeretem a munkáslehelyezős játékmechanikát és ez elég alap darabnak számít ebben a műfajban, ezért most nyáron beszereztem egy remek akció keretében. Nos, a fából készült figurák nagyon tetszenek, élmény pakolgatni őket, meg bejön ez a világ, hogy egy farmot menedzselek, de magát a játékot nagyon nehézkesnek tartom, meg kell küzdeni, minden egyes pontért, nem adja könnyen magát. Az az érzésem volt, hogy még rengeteg akciót csinálnék szívem szerint, de le is járt a játékidő, szóval nekem nem elég jól balanszolt ez a társas. 2 fővel teszteltük, a játékidő kb. 1,5 óra volt.

 • gevanda.93

  2020-10-02 13:45:13

  Idegenketdem a játéktól a témája miatt. A szántás-vetés része elég messze áll tőlem, és nekem az a benyomásom volt, hogy ez a rész adja ki a játék legnagyobb részét. Valóban fontos szerepe van ennek is a játékban, de nem csak erről szól az egy-másfél óra: nyersanyaggyűjtés, építkezés, ételgyűjtés, ételfeldolgozás, állatgyűjtés, tanulás, családalapítás, ...

  A fa bábukért odavagyok, főleg az állatokért. Minőséginek érzem az alkatrészeket, valódi, megmunkált fa, nem olcsó hatású műanyag.

  A kisfejlesztések és mesterségek kártyákból rengeteg van, ez nagyon jól biztosítja az újrahasználhatóságot.
  Hogy nem tudom, pontosan mikor fog jönni az adott korszakon belül egy-egy akciólehetőséget biztosító kártya, szintén fokozza az újrajátszhatóságot, és rontja az előre kiszámíthatóságot. Az egyik legjobban tervezhető játék még így is, amivel valaha játszottam.

  Ötletesnek tartom, hogy a nagy táblához kirakósként illeszthető a játékosszámnak megfelelő pontozási rendszerről szóló darabka.
  Az is tetszik, hogy több játékos esetén nem csak plussz kártyák kerülnek játékba, de viszonylag nagyobb plussz darabok (színpad).

  A grafikája nem az én világom, de a fa alkatrészek kárpótolnak érte.

  Az insert valóban jól jönne, de sok játéknál adják a nejlon zacskókat megoldásnak, én elfogadom, szerintem nem zavaró.

  Szűk játék, nem adó természetű. A játéktáblán hiába szerepel egy csomó akciólehetőség, a lehetőségeim mégis korlátoltak. Általában szükség van nyersanyagra egy hasznos akció végrehajtására, ezt azonban először össze kell gyűjteni. Az aratási időszakban elég sokat fogyasztanak a munkásaim, ehhez ételt is kell gyűjteni/sütni. Közben a birtokomon minnél több mezőt próbálok felhasználni pontokért. Jól jönne, ha több munkásomat tudnám lehelyezni, de a családalapítás se olcsó, és aztán még etetni is kell az emberem.
  A játék elején azt érzem, sehogy se állok, aztán az utolsó pár körben húzom meg.

  A munkás-lehelyezős mechanizmus, a sok, de korlátolt lehetőség és a fa bábuk miatt a Marco Polora emlékeztet.

 • orsolyaps

  2020-10-01 11:38:29

  Nos!...Ha egy szóval kéne jellemezni, akkor rögtön a Csodálatos szó jut az eszembe. Gyönyörű játékostáblák és színek. Cuki meeple-ök. Hatalmas élmény pakolgatni mindent a megfelelő helyre. A mechanikája egyszerűen logikus és lényegretörő. Építs egy farmot és manageld.Ennyi. Tényleg nem hazudik. És ennek a folyamata lenyűgözött. Hogy egy kis negatívumot is írjak (bár ezen sokat gondolkodtam,hiszen kb nincs). Figuraválasztásnál kerestem a zöldet. Jaaa. Nincs! De miért? Hiszen farm...természet....erdő...magával értetődő,hogy ebben a játékban aztán tényleg kell legyen zöld bábú, de nincs. Aztán leesett. Nem is látszana a zöld táblán belőle semmi. XD Teljesen beleolvadna. Szóval nincs negatív ;) Sosem fogom megbánni, hogy megvettem. Nem vagyok nagy játékmester. A társasjátékozás rejtelmeibe csak nemrégiben kezdtem beleásni magam, de alig várom hogy az újabb és újabb társasok elvarázsoljanak, pont úgy mint az agricola.

 • Alleira

  2020-10-01 11:14:00

  Remek munkáslehelyezős játék.

  A szabálykönyv szerintem nagyon kesze-kusza, nincs letisztult logikája annak, hogy mi került a függelékbe, mi a fő szabálykönyvbe. a grafikája nekem nem tetszik, de a fa-elemek szépek (szebbek mint az előző kiadásban). Sajnos semmi insert nincs a dobozban, minden ömlesztve van. Cserébe kapunk egy rakás műanyag tasakot (nem a kedvenc megoldásom a sok-sok műanyag halmozása, ami még a szelektívbe se mehet bele ha kiszakad). A negatívumokról ennyi.

  Egyébként meg kell adni neki azt a bizonyos második esélyt, mert megéri. Ne vegye senki kedvét a szabálykönyv, nézzetek videókat is. Két fővel kifejezetten jó, eddig csak ilyen játékosszámmal volt lehetőségünk kipróbálni. A sok-sok kártya rengeteg lehetőséget ad, elég nagynak tűnik az újrajátszhatósága. Egy csomó kártyát még nem is használtunk, még az állandó nagy fejlesztés kártyákból is akadnak kipróbálásra várók. A játékhossznál a 30 perc/játékos elég reálisnak tűnik.

 • harnas1207

  2020-05-28 12:15:00

  Első játék közben azon gondolkoztam, hogy rögtön eladom. Gyenge, gyors és kezdetleges stratégiai játéknak véltem. Kellett hozzá egy kis idő, mire leesett, hogy ez az inverze a szokásos gameknek. Nem egyre bővülni és fejlődni kell, hanem kb tüzet oltani. Kevés az idő, kevés a lépés. Sakkozni kell miből legyen pont, miből lesz a legkevesebb veszteségünk. 5 játék után már érezhető mire kell rámenni, mivel nem lehet nagyot bukni, de a kártyák variációja és a többjátékos lehetőségek fel tudják dobni az újrajátszhatóságot. Külön öröm, hogy a szerencse faktor szinte 0. Úgy érzem nem ez a legerősebb játék a műfajban, de ennek ellenére egyedi és kihagyhatatlan. Igazán kár, hogy magyarul a millió kiegészítójéből egy se jelent meg.

 • Balla Máté

  2020-05-02 13:28:30

  Társasjátékos életem elején találkoztam a játékkal, azonnal megtetszett. A kedvező ára és összetettsége mellett nagyon megragadott, hogy nagyon szépen vannak kidolgozva a játék elemek. Az illusztrációk és fa elemek teljesen hozzák a középkori hangulatot, maximálisan bele tudom élni magam a játékba. Zseniális a játék részéről, hogy az első perctől azt érzem, hogy mindjárt vége a játéknak és sehogysem áll a gazdaságom, folyamatosa a mérlegelés, az első perctől stratégiai döntéseket kell hozni. Jó érzés, hogy a pontozásnál egy kész farmot bírálunk el, ha nem győzök, akkor sem érzem vesztesnek magam, mert van egy farmom, állataim, hazám...

  Azonban 12-15 játék után úgy éreztem, hogy kiismertem a játékot és ha ugyan azt a stratégiát követem a játék végén elért pontszámot lehet sejteni. Ezért tovább léptem összetettebb játékok fele, de ettől függetlenül megőrzőm a játékot a sok szép emlék miatt.

  Összegezve azt gondolom, hogy kiváló családi játék, és tökéletes kapu drog az euró játékok világába.

 • keplegeny

  2020-04-03 11:50:46

  A családban vannak vegák és vegánok, azért nem hajlandóak játszani vele, mert meg lehet enni az állatokat. Hiába győzködjük őket, hogy nem fontos, az elvek miatt. Amúgy parasztgyerekként élvezzük ezt a játékot, amikor termesztesz, fejlesztesz, tenyésztesz:)

 • vitezlejszlo

  2020-03-30 07:10:50

  Nagyon vártam , hogy megérkezzen és a múlt hétem meg is jött. A második játékben már elég magabiztosan játszottunk vele , könnyen belejöttük ,de elég sokat társasozun így nem vagyunk teljesen kezdők. Viszont 4 ből 4 szer a 10 éves lányom ha csak 1-2 pontalis de megvert. Pedig nagyon jól kiépítettem a stratégiát szépen épültem és valahol elcsúsztam . Bátran játszanak vele a gyerekek is nem csak 12 év felett.

 • vargaviki0912

  2020-01-04 11:14:34

  Kedvenc társasjátékaim közé tartozik. Először valóban bonyolultnak tűnik, de az első játék után átláthatóvá válik, és minél többet játszik vele valaki annál több variációt, lehetőséget fedez fel benne. Az apró figurás, munkás elhelyezésen, stratégián, és tervezésen alapuló játékok mindig is a kedvenceim voltak. Aki élvezi az ilyen játékokat ebben nem fog csalódni.

 • kelemen.ati

  2019-05-05 09:07:32

  A munkáslehelyezős játékok iránti szeretetem miatt ez is a gyűjteményem része és nem bántam meg. Nagyon hangulatosan adja vissza magát a játék, aminek a végére egy szép kis birtok alakul ki előtted, népes családdal. Az előző kiadáshoz képest a kártyák számát drasztikusan csökkentették - csak a jobbak, használhatóbbak maradtak - ennek köszönhetően erre kell nagy hangsúlyt lehet fektetni, mert valóban nagy segítséget adnak. Ezek a kártyák adják meg végül is a játék nagyfokú újrajátszhatóságát és a sikeres taktikát a "tanulható" kártyáinkra kell alapozni. Ez egy olyan játék, ami bármekorra létszámmal élvezetet nyújt, akár még egyedül is. A pályák a létszámtól függően bővíthetők így ki van balanszolva a játék rendesen. Az illusztráció is a kor hangulatát idézi. Úgy gondolom, ez egy "klasszikus" társassjáték, amely minden háztartásban, családban jó ha megvan. Én egyértelműen ajánlom.

 • ARduel

  2019-04-03 11:26:32

  Zseniális játék! Kevesebb kártya van benne, mint az első kiadásban, viszont sokkal szebb! Szubjektív véleményem: szeritnem az első szebb. Szerintem bármelyiket is próbáljátok ki, pozitív élmény lesz!

 • benyod

  2019-04-03 11:16:47

  Kedvenc munkás lehelyezőm. Szuper megtervezni a kis farmunk életét és látni a fejlődést. A szabály első ránézésre bonyolultnak tűnik, de nem kell megrémülni, ha kiismerjük az akciómezőket mi mit csinál, akkor könnyen eligazodunk rajta. A mesterség és épület kártyák megoldják az újrajátszhatóság kérdését és segítik a játékost a lapok által neki kedvező stratégiában. 1-4 játékosig van jelölve, egyedül nem próbáltam, de nincs túl sok konfrontáció a játékosok között így minden játékosszámmal remekül működik.

 • Felberzoli

  2019-04-03 08:27:10

  Köszi

 • kchpank1.kv

  2019-03-01 07:43:40

  Nem javaslom kezdő társasjátékosoknak, eléggé összetett és sokrétű gondolkodást igényel. De ha már túl vagy 2-3 játékon akkor szerintem rendkívül szórakoztató. Ár-érték arányban is elég jónak tartom, sok-sok alkatrészt tartalmaz, amivel tényleg tele a doboza. Ahány játék annyi lehetőség, minenképp érdemes kipróbálni, remek szórakozás!

Az Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjáték és kiegészítői (17)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 120 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Uwe Rosenberg
 • Illusztrátor:  Klemens Franz
 • Kiadók:  Mayfair Games, Lookout Games, 999 Games, Hobby Japan, Devir, Lautapelit.fi, Lacerta, Korea Boardgames co., Ltd., Funforge, Swan Panasia Co., Ltd., Compaya.hu - Gamer Café Kft., uplay.it edizioni, Hobby World, Asmodee Italia
 • Elérhető nyelvek:  kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.6 cm x 7.9 cm
  • Súly: 2 kg
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 23.8 cm x 29.6 cm x 7.9 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 23.2 cm x 32.5 cm x 7.4 cm
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Súly: 1.9 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.7 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 7.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Lookout English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Asmodee Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjátékhoz