Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)
Videó beküldése

Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat)

Társasjáték, 2016
Értékelem!

Az Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a pakli tervezés, a kártya húzás és a terület foglalás...

Az Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a pakli tervezés, a kártya húzás és a terület foglalás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Íme itt az új Agricola, a remek stratégiai játék, ami egy új és MAGYAR kiadásban jelent meg, amiben többek között a következő változások vannak. A játékot 1-4 fő játszhatja, a társas minden komponense fából van, és már nem csak kis korongok képében jelennek meg, hanem a fának fa alakja, az agyagnak kis agyagtégla alakja van és így tovább. A legfontosabb újítása azonban nem ezek, hanem az, hogy a doboz a régi alapjáték és a kiegészítői összes lapjainak egy kombinációját tartalmazza. Összesen 120 lapot.

A játék ára nagyon barátságos mind nekünk, mind pedig a pénztárcánknak. Az 5 fős kiegészítő pedig a hírek szerint már készül.

Szóval ragadjunk ásót, ekét vagy a bika szarvát és lendítsük föl a gazdaságunkat!

A fontos változtatások az új, javított kiadás és a régi kiadás között még egyszer!
 • A javított kiadás 4 fős játék, 5 fős kiegészítő valamikor az ősszel várható.
 • A javított kiadás nem tartalmazza a családi verziót.
 • A javított kiadás összesen 120 kártyát tartalmaz, ami a régi kiadás és a kiegészítők lapjainak különleges egyvelege.
 • A javított kiadásban a kártyák szövegei újragondozáson estek át. Ez azt jelenti, hogy át lettek fogalmazva, a kétes értelmezések elkerülése érdekében.
 • A javított kiadásban minden fa alkatrész úgy néz ki, mint amit megszemélyesít. Tehát a zöldségek zöldségformájúak, az állatok az állatok alakját mintázzák... stb.

Szabályok, tartozékok:

Forrás: Szellemlovas
 • 8 499 Ft-tól
 • 18 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/agricola-tarsasjatek-uj-kiadas-hobbi-valtozat-2016" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szövetségek, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület foglalás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Turn Order: Claim Action, Advantage Token, ECO-06 Automatic Resource Growth, Increase Value of Unchosen Resources

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • harnas1207

  2020-05-28 12:15:00

  Első játék közben azon gondolkoztam, hogy rögtön eladom. Gyenge, gyors és kezdetleges stratégiai játéknak véltem. Kellett hozzá egy kis idő, mire leesett, hogy ez az inverze a szokásos gameknek. Nem egyre bővülni és fejlődni kell, hanem kb tüzet oltani. Kevés az idő, kevés a lépés. Sakkozni kell miből legyen pont, miből lesz a legkevesebb veszteségünk. 5 játék után már érezhető mire kell rámenni, mivel nem lehet nagyot bukni, de a kártyák variációja és a többjátékos lehetőségek fel tudják dobni az újrajátszhatóságot. Külön öröm, hogy a szerencse faktor szinte 0. Úgy érzem nem ez a legerősebb játék a műfajban, de ennek ellenére egyedi és kihagyhatatlan. Igazán kár, hogy magyarul a millió kiegészítójéből egy se jelent meg.

 • Balla Máté

  2020-05-02 13:28:30

  Társasjátékos életem elején találkoztam a játékkal, azonnal megtetszett. A kedvező ára és összetettsége mellett nagyon megragadott, hogy nagyon szépen vannak kidolgozva a játék elemek. Az illusztrációk és fa elemek teljesen hozzák a középkori hangulatot, maximálisan bele tudom élni magam a játékba. Zseniális a játék részéről, hogy az első perctől azt érzem, hogy mindjárt vége a játéknak és sehogysem áll a gazdaságom, folyamatosa a mérlegelés, az első perctől stratégiai döntéseket kell hozni. Jó érzés, hogy a pontozásnál egy kész farmot bírálunk el, ha nem győzök, akkor sem érzem vesztesnek magam, mert van egy farmom, állataim, hazám...

  Azonban 12-15 játék után úgy éreztem, hogy kiismertem a játékot és ha ugyan azt a stratégiát követem a játék végén elért pontszámot lehet sejteni. Ezért tovább léptem összetettebb játékok fele, de ettől függetlenül megőrzőm a játékot a sok szép emlék miatt.

  Összegezve azt gondolom, hogy kiváló családi játék, és tökéletes kapu drog az euró játékok világába.

 • keplegeny

  2020-04-03 11:50:46

  A családban vannak vegák és vegánok, azért nem hajlandóak játszani vele, mert meg lehet enni az állatokat. Hiába győzködjük őket, hogy nem fontos, az elvek miatt. Amúgy parasztgyerekként élvezzük ezt a játékot, amikor termesztesz, fejlesztesz, tenyésztesz:)

 • vitezlejszlo

  2020-03-30 07:10:50

  Nagyon vártam , hogy megérkezzen és a múlt hétem meg is jött. A második játékben már elég magabiztosan játszottunk vele , könnyen belejöttük ,de elég sokat társasozun így nem vagyunk teljesen kezdők. Viszont 4 ből 4 szer a 10 éves lányom ha csak 1-2 pontalis de megvert. Pedig nagyon jól kiépítettem a stratégiát szépen épültem és valahol elcsúsztam . Bátran játszanak vele a gyerekek is nem csak 12 év felett.

 • vargaviki0912

  2020-01-04 11:14:34

  Kedvenc társasjátékaim közé tartozik. Először valóban bonyolultnak tűnik, de az első játék után átláthatóvá válik, és minél többet játszik vele valaki annál több variációt, lehetőséget fedez fel benne. Az apró figurás, munkás elhelyezésen, stratégián, és tervezésen alapuló játékok mindig is a kedvenceim voltak. Aki élvezi az ilyen játékokat ebben nem fog csalódni.

 • kelemen.ati

  2019-05-05 09:07:32

  A munkáslehelyezős játékok iránti szeretetem miatt ez is a gyűjteményem része és nem bántam meg. Nagyon hangulatosan adja vissza magát a játék, aminek a végére egy szép kis birtok alakul ki előtted, népes családdal. Az előző kiadáshoz képest a kártyák számát drasztikusan csökkentették - csak a jobbak, használhatóbbak maradtak - ennek köszönhetően erre kell nagy hangsúlyt lehet fektetni, mert valóban nagy segítséget adnak. Ezek a kártyák adják meg végül is a játék nagyfokú újrajátszhatóságát és a sikeres taktikát a "tanulható" kártyáinkra kell alapozni. Ez egy olyan játék, ami bármekorra létszámmal élvezetet nyújt, akár még egyedül is. A pályák a létszámtól függően bővíthetők így ki van balanszolva a játék rendesen. Az illusztráció is a kor hangulatát idézi. Úgy gondolom, ez egy "klasszikus" társassjáték, amely minden háztartásban, családban jó ha megvan. Én egyértelműen ajánlom.

 • ARduel

  2019-04-03 11:26:32

  Zseniális játék! Kevesebb kártya van benne, mint az első kiadásban, viszont sokkal szebb! Szubjektív véleményem: szeritnem az első szebb. Szerintem bármelyiket is próbáljátok ki, pozitív élmény lesz!

 • benyod

  2019-04-03 11:16:47

  Kedvenc munkás lehelyezőm. Szuper megtervezni a kis farmunk életét és látni a fejlődést. A szabály első ránézésre bonyolultnak tűnik, de nem kell megrémülni, ha kiismerjük az akciómezőket mi mit csinál, akkor könnyen eligazodunk rajta. A mesterség és épület kártyák megoldják az újrajátszhatóság kérdését és segítik a játékost a lapok által neki kedvező stratégiában. 1-4 játékosig van jelölve, egyedül nem próbáltam, de nincs túl sok konfrontáció a játékosok között így minden játékosszámmal remekül működik.

 • Felberzoli

  2019-04-03 08:27:10

  Köszi

 • kchpank1.kv

  2019-03-01 07:43:40

  Nem javaslom kezdő társasjátékosoknak, eléggé összetett és sokrétű gondolkodást igényel. De ha már túl vagy 2-3 játékon akkor szerintem rendkívül szórakoztató. Ár-érték arányban is elég jónak tartom, sok-sok alkatrészt tartalmaz, amivel tényleg tele a doboza. Ahány játék annyi lehetőség, minenképp érdemes kipróbálni, remek szórakozás!

Az Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjáték és kiegészítői (16)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 120 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Uwe Rosenberg
 • Illusztrátor:  Klemens Franz
 • Kiadók:  Mayfair Games, Lookout Games, 999 Games, Devir, Lautapelit.fi, Lacerta, Korea Boardgames co., Ltd., Funforge, Swan Panasia Co., Ltd., Compaya.hu - Gamer Café Kft., uplay.it edizioni, Hobby World, Asmodee Italia
 • Elérhető nyelvek:  kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svég

Alternatív nevei


Kiadások

 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.6 cm x 7.9 cm
  • Súly: 2 kg
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 23.8 cm x 29.6 cm x 7.9 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Súly: 1.9 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.7 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 7.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: svég
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Lookout English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Asmodee Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Agricola társasjáték (új kiadás, hobbi változat) társasjátékhoz