Puerto Rico
Puerto Rico
Puerto Rico
Puerto Rico
Videó beküldése

Puerto Rico társasjáték

társasjáték, 2002
Értékelem!

A Puerto Rico egy közepesen összetett társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játékot 2002-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó fázisok, a trn-04 progressive...

A Puerto Rico egy közepesen összetett társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játékot 2002-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó fázisok, a trn-04 progressive turn order, az akció draftolás, a follow és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Puerto Rico az egyik legnépszerűbb összetett gazdasági stratégiai játék, a BoardGameGeek-en nagyon sokáig előkelő dobogós helyet foglalt el. A Delux változatban a két megjelent kiegészítő is megtalálható, a New Buildings és a The Nobles.

Egy ültetvényen kell gazdálkodnod, növényeket termeszteni, árukat előállítanod, majd azokat a lehető legnagyobb haszonnal eladni a kihajózó kereskedőknek.

Mindegy mit teszel, én is azt teszem!
A játék egyik fő alappillére a szerepválasztós rendszer. Köröd során a 7 szerepből egyet ki kell válassz. Ehhez a szerephez tartozó akciót Te is és a többi játékos is végre fogja hajtani, ha tudja. Aki a szerepet választja, mindig kap valami bónuszt is. Például, aki az építészt választja, építhet egy épületet, ahogy a többiek is, de 1 dublonnal olcsóbban.
A szerepválasztást jól meg kell fontolnod, nehogy ellenfeleid nagyobb előnyhöz juttasd, mint amit neked épp kínál az adott szerep/akció.

Gazdálkodás felsőfokon
A játék során különböző terményeket fogsz termeszteni (cukornád, dohány, kávé, kukorica, indigó). A megtermelt növényt (kivétel a kukorica) fel is kell dolgoznod, melyhez rendelkezned kell az adott feldolgozó üzemmel pl. Ha van cukornád ültetvényed, akkor az iparos (Craftsman) szerepet választva megtermelheted a cukornádat Ehhez telepesekre is szükséged lesz..
A feldogozóüzemeken található üres karikák mutatják, hogy az adott épület legfeljebb mennyi árut tud előállítani – persze, csak akkor, ha a karikákon van telepes. Természetesen az is szükséges, hogy legyen elegendő működő ültetvényed, amelyek ellátják a szükséges mennyiségű nyersanyaggal a feldolgozóüzemeket.

Kapitány Úr! Készen állunk a berakodásra!
A játék mélysége nem merül ki a termelésben és a feldolgozásban, ugyanis a célod a győzelmi pontok gyűjtése lesz, melyet az áruk hajóra pakolásával vagy eladásával szerezhetsz a legkönnyebben. Érdemes figyelni, hogy a többiek mit gyűjtenek, termelnek, mit készülnek eladni, mert az nagyban befolyásolja majd a Te lehetőségeidet is, mind pénzben, mind a győzelmi pontokat illetően.

Vélemény
A Puerto Rico méltán a világ egyik legnépszerűbb játéka. A játék könnyen tanítható, a szabálya bár részletes, mégis átlátható.
Bárkinek szívesen ajánljuk, aki a Catan-hoz hasonló játékot keres. Ugyan kategóriájuk egyezik, de a Puerto Rico összetettebb és csupán minimális szerencse szükséges hozzá. Újrajátszhatósága kiváló, sok játék után is nehéz a mesterévé válni.

A magyar játékszabályt letöltheted a Kecskeméti Társasjáték Klub oldaláról. Itt szintén találsz egy szabályt a kétjátékos változathoz.

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság, Városépítő
Mechanizmus: Váltakozó fázisok, TRN-04 Progressive Turn Order, Akció draftolás, Follow, Játék végi bónuszok, Increase Value of Unchosen Resources, Hidden Victory Points

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Puerto Rico társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Puerto Ricoborda, Kolosy - Lágymányosi öböl környéke, illetve belváros

Csak személyesen itt: Kolosy - Lágymányosi öböl környéke, illetve belváros!

Német nyelvű, amikor vettem még lelkes voltam, hogy lefordítom.

0 érdeklődő


Puerto RicoBdia

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladò egy szèp àllapotù nèmet kiadàsù Puerto Rico. Csomagfeladàst foxxal vàllalok.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Puerto Rico társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2023-04-14 01:08:11

  Kb 6 éve nem került le a polcról, már el is felejtettem hogy milyen. Aztán most újra sikerült elővenni és nagyon kellemes csalódás volt. A külsején kívül ez a játék bizony még mindig megállja a helyét. A szerepválasztós akciórendszer miatt igazából nincs is saját köre az embernek, minden körben mindenki csinál valamit, a holtidő szinte 0, csak úgy repül az idő. 5 fővel kicsit több mint másfél óra volt, szerintem ez teljesen korrekt játékidő.

  Az épületek inkább a hosszú távú stratégiát erősítik, a szerepválasztás viszont nagyon is interaktív és taktikai. Imádom ezt a kettősséget. Ahogy mások is írták, a nyertes taktikához nem azt kell nézni hogy neked mi a jó, hanem hogy neked mikor lesz jobb mint a többieknek. Ezt nem minden játékoscsapat dinamikája viseli el, solitair rajongóknak nem való. Ugyanakkor nekem felüdülés néha több interakciót látni annál hogy melyik kártyát vesszük el a másik orra elől.

  Témája miatt tudom hogy a cancel culture áldozata lett a játék, ugyanakkor nekem tetszik hogy tematikus (munkásokat az ültetvényekre és épületekbe) és nem csak egy mechanikacunami. Szerencsefaktor szinte nulla, holtidő nincs, a szabályok egyszerűek, de jól játszani annál nehezebb. A sok új játék elhalványította a fényét, de igazából a kategóriájában a mai napig verhetetlen. A külcsínen az Jubileumi kiadás sokat javított.

 • mr.zehy

  2022-12-21 14:52:03

  Jó játék még ennyi év után is, bár az ilyen szintű kiegyensúlyozottság már majdhogynem zavaró. Az első 3 fős játékban, mindhármunknak 53 pontja lett.

  A szerepválasztás jó ötlet, ez nagyot üthetett anno, főleg, hogy azóta is sikeresen használják ezt a mechanikát.

 • hamu80

  2022-05-28 18:27:12

  Sok mindent leírtak a korábbi kommentekben, de a lényeget kihagyták. Igen, ebben a játékban termelési ciklus különböző akcióit játszod ki. Ültetsz, építesz, embereket hozol be ezekre az infrakstruktúrákra, terményt termelsz és berakod a hajóra. Ami a pláne, hogy a legtöbb akciót a többiek is végrehajthatják. Óriási az interakció, és Harnasnak igaza van, itt sokszor az a lényeg, hogy a másiknak rossz legyen. Messzemenőkig nem értek viszont azzal egyet, hogy a játék egysíkú lenne. Hagy mondjam el, hogy mi mindenre lehet használni csak a Kapitány akciót, amivel elvileg hajóra rakhatod a terményeket:

  1. Győzelmi pontért behajózod a terményedet
  2. Egy szem kávéval, dohánnyal stb. befoglalod a többiek elől a legnagyobb hajót.
  3. Azért használod, mert a többiekre így rárohad a nyakukon maradt áru,, (zseniális szabály!), ha nincsen raktáruk.
  4. Kiszámolod, hogy, ha Kapitánykodsz, akkor pont úgy jön ki a másikra a sor, hogy kénytelen a drága terményét behajózni, és nem tudja eladni (másik zseniális szabály: a Kapitány mindenkire kötelező, aki be tud hajózni).
  5. A kapitányon van pénz és neked az pont kell.
  6. Kiadsz egy üres Kapitányt még mielőtt a másik sokat tud szakítani.

  És ez csak egy szerep! Emellett az épületeknek hihetetlen érdekes funkciójuk van, szabályokat tudnak feltörni, megváltoztatni, új szabályokat tudnak a játékhoz hozzáadni civilizáció építő társasokat megszégyenítő módon. Talán most már érthető, hogy ez a játék miért kirobbanthatatlan a top100-ból annak ellenére, hogy ezernyi kereskedős-kolonizálós témájú társas lát napvilágot.

 • BHI

  2021-05-21 10:10:39

  Nagyon szeretem ezt a társast. Minél többen játsszák, annál változatosabb. Már 8 évesen is ügyesen játszottak vele a gyerekeim. Könnyed, átlátható stratégiai játék.

 • harnas1207

  2020-10-30 20:35:26

  Esztétikai gond alatt azt értem, hogy kicsi, apró lapkák vannak és egy nagy körbeült asztalnál nehezen láthatóak. Amúgy hangulatos a grafika, bár nekem új kiadásom volt. Rendben hogy van leírás fél mondatban, de van épület ami 5-6 mondatos leírással bír. Ehhez játékossegédletekre lenne szükség. Egyébként köszönöm a bátorítást, de nem erről van szó. Kb 10 játék után dobtuk a társast, nyerni nem nehéz benne, ez is az egyik hibája, hiszen nagyon kiismerhető játékról beszélünk. De ez csak egy magán vélemény. Nálunk egybehangzó vélemény volt, hogy nem egy rossz játék, de még a maga idejében sem feltétlen kötött volna le minket.

 • Robby

  2020-10-30 15:31:06

  Sok mindenben igazad van, de azért egy-két dologban nem értek egyet. Valóban aprók a lapok, de szerintem szépek (ez egy 2002-es játék) és ha megfordítod, akkor bővebb leírás van rajtuk, ami azért pár játék után több mint elegendő. Én azt szoktam, hogy ezekről (épületek, ültetvények) készítek egy kivonatot, kinyomtatom és odaadom a játékosoknak, így nem kell folyamatosan a játékszabályt lapozni és a játékosok holt időben rá tudnak pillantani, hogy melyik épület érné meg nekik igazán. Igen, szinte biztosan lehet tudni, hogy ki mit fog választani, de egyrészt mindenkire kerül majd sor a választásban, másrészt mindenki végrehajthatja a másik által választott karakter akcióját, csak az extrát nem kapja meg. Igen már másik játéknál leírtam, hogy amelyik játékban 0 a szerencsefaktor, ott egy kezdő vagy nem HC gamer játékosnak esélye sincs a győzelemre (egy tapasztalt játékossal szemben), ha nem látja át a stratégiát, vagy rossz irányba indul el, amit már nemtud helyrehozni. Itt azért van némi szerencse (nem sok, csak az ültetvényeknél), de ha nagyon elmész rossz irányba, akkor már tényleg szinte lehetetlen a korrekció. De itt az adja a játék ízét, hogy hirtelen tudj reagálni arra, amit az ellenfél lépett és tudj taktikát váltani. Próbálj helyesen épületet választani, nem fog jutni mindenkinek minden épületből, használd ki ezt. Igen, minden játékos számnál más élményt ad a játék. Ketten talán nem annyira változatos, háromnál kicsit király csinálós, 4-5 főnél meg versengősebb. Több parti után mikor már ráérzel az ízére, akkor jönnek ki a szépségei és próbálj hasonló szinten levő ellenfelekkel játszani. Nálam a szabály magyarázat ennél a játéknál volt szinte a legegyszerűbb. Annyi csak, hogy választunk egy szerepet és végrehajtjuk az akcióját (ami ott van a játéktáblán is). Az épületeket, ültetvényeket meg átbeszéljük röviden illetve kap mindenki egy kivonatot. Ezután már a stratégiát mindeki maga választja. Kell pár parti a bemelegítésre.

 • harnas1207

  2020-10-30 13:54:36

  A Puerto Rico egy igazi "Klasszikus euro" játék, kinézetre és játékélményre tökéletesen illeszkedik abba a sorba, melyet a Catan nyitott meg és talán az Agricola zárt le. Valóban egyedi játékmechanizmusa van és külön kiemelném az összetett termelési folyamatot, ami igazi Caesar III élményt nyújt. (Ültess nyövényeket, építs hozzájuk feldolgozóüzemet és mindkettőbe küldj telepeseket dolgozni.) Azonban hiába szerepválasztásos egyediség, maga a játék nem lett túl mély. A szerepek fontossága nagyon egyértelmű, így minden körben előre lehet tudni ki melyiket fogja választani és mi az, ami kimarad a végén. Nagyon egysíkú, egy-egy hiba kijavítására vagy fordításra esély sincs. Ez tipikusan az a játék ahol nem azzal kell törődni neked mi a legjobb, hanem hogy a másiknak mi lenne a legrosszabb. Ebből a szempontból kicsit Marco Polos, más szempontból talán a Caylusra emlékeztet, de összességében egyik szintjét sem éri el. A legnagyobb hibája a játékelemek kinézete. Esztétikailag se nagy élmény, de a lapkák kis mérete egyenesen botrányos. Rengeteg épület van benne, amik képessége hiába van rövidítve a lapkákon, az igazából mit sem ér. De ellenben a körben ülő játékosok nagy része még elolvasni se fogja tudni. A játékszabály böngészése állandó lépés lesz és külön bosszantó, hogy ez a játék legfontosabb részénél jön elő. Mert bár nem úgy tűnik, de igazából az épületek fogják eldönteni a győztes kilétét. Épületből sok van, de egyáltalán nincsenek egyensúlyba, azaz egy jó/rossz vásárlás után, akár már el is engedhetjük a partyt.

  Számomra nagy csalódás volt a Puerto Rico annak ellenére is, hogy felüdülés volt megismerni ezt a játékmechanizmust. Szerencsfaktor valóban szinte nincs is benne, de úgy érzem a szerepválasztós ötlet mögé nem tudtak egy igazi jó játékot összerakni. A keigészítők a fent leírtakon semmit nem segítenek, sőt a Nemesek még ront is.

  Fontos! Sokan kétszemélyes játékként ajánlják a Puerto Ricot, de véleményem szerint úgy a legrosszabb.

 • renii96renii96

  2020-04-14 09:40:37

  Összefoglalva: kiváló játék, nagyon megéri.Kicsit bővebben: társasjáték gyűjtő vagyok, és ez az a játék, ami utat nyitott a szenvedélyemnek.

  Kiváló témájú összetett gazdasági társasjáték, ahol az 'összetett' szót úgy értem, hogy a játék elég sok, egymással összefüggő aspektusból áll (épületek építése, ültetvények telepítése, telepesek elhelyezése, kereskedés, export ..). Itt előjön a hátránya, hogy bizony a szabályok ismertetése elég sokáig tart ha az új játékosoknak is egyenlő feltételeket szeretnénk megteremteni (én minden alkalommal elküldtem a szabálykönyvet az újoncoknak, de túlnyomórészt a 2. oldalig jutottak el, rám bízták magukat).

  Szabálymagyarázat után a klasszikus csak pislogás arckifejezést lehet az embereken felfedezni, viszont ahogy halad előre a játék, egyre jobban elkezdi élvezni a játékot az ember és egyre jobban beleéli magát. A játékban szerencsére nincs holtidő, egy-egy játékosra hamar rákerül ismét a sor hogy cselekedjen, mások akciói alatt pedig az ember feszülten figyel, hogy "csak nehogy azt az akciót válassza" / "csak nehogy azt az épületet húzza fel", így pörgősnek tartom.

  Játékunkkal be tudjuk folyásolni a többiek játékát, ebből kifolyólag elég sok "ne velem, hanem vele babrálj ki" jellegű győzködés szokott nálunk kialakulni, így megfelelőnek tartom a játék közbeni interakciók mennyiségét. A játék szép szerintem, minden játékosnak jut egy szépen kidolgozott tábla, az épületlapkák is szépek.

  Ami a küllemben nem tetszik, azok a karton pénzérmék, ami kicsit elvesz a vásárlási döntések súlyából (én magam rendeltem fém doubloon replikákat ebayről, szóval ez orvosolható ). A játék stratégiai szintjéről szerintem sokat elmond, hogy a neten több stratégiai útmutató is kering, én találtam egy 13 oldal hosszúságút is.

  A játékban nincs dobókocka, a játék menetét a játékosok döntései határozzák meg, így elmondható hogy nincs két ugyanolyan játék, a szerencsefaktor minimális, talán csak az ültetvénylapkák felhúzása függ a szerencsétől.

  Több stratégiát is fel lehet építeni amivel hozható egy-egy játék, de előfordult már velem többször is, hogy egy korábbi nyerő stratégiám az utolsó előtti helyre volt elég. Abban az esetben ha nagyon tapasztalt játékosokkal játszunk jól jön a kiegészítő, amely módosítja a rendelkezésre álló épület szettet, így az ember rá van kényszerítve hogy az előre kiagyalt stratégiáján változtasson (netán kukába dobja).

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 23:27:11

  A doboz kialakítása nagyon praktikus, jól pakolható.
  A játékszabály nehezen érthető, de maga a játék mechanizmusa könnyen elsajátítható.
  Nekem a két kiegészítővel van meg. Folyamatosan taktikázni kell és figyelni a többi játékosra, mert nem mindegy ki melyik karakterrel van. Ugyanis a termelés, az építkezés, a kereskedés, a rakományok berakása a hajóba, az új dolgozók érkezése nem mindegy milyen sorrendben következik. Ha nem teremelünk nem tudunk kereskedni, hajóba berakodni, így nem lesz pénz, és győzelmi pont. A karakterek az adott tevékenységükhöz kedvezményt kapnak másokkal szemben. Viszont minden kör végén a karakterek újra kiválasztásra kerülnek.
  A játék eléggé összetett, nagyon kell figyelni a saját és társaink dolgaira. A termények, épületek, emberek után is kapunk győzelmi pontot.
  A játék lényege, hogy terményeket kell előállítani és azokat a hajóval elszállítani, amihez földek, épületek, emberek és persze pénz kell. Ezek ügyes kombinálásával folyamatosan változik a játék.
  Nagyon jó az újrajátszhatóság és nagyon élvezetes. A játékidő 2 órás, de nem feltünő.
  A játék nagyon élvezetes, ajanlom mindenkinek! :)

 • nagysandor.mc

  2019-07-18 17:45:14

  Vannak játékok, amik olyanok mint egy hulló csillag, felragyognak egy darabig, majd az ember elfelejti és többet nem veszi elő. Ez a nem igaz a Puerto Ricora. Ez a játék az ami szerinte semmit nem veszített a fényéből az évek alatt. Bármikor örömmel vesszük elő és ülünk le vele játszani. Ez is egy igazi klasszikus taktikai munkás lehelyezős társasjáték. A játék összetettsége miatt inkább gémer kategóriába tenném, oda kell figyelni saját dolgainkra, hogy munkásaink jó időben legyenek jó helye, de ugyan akkor az ellenfél lépéseit is figyelnünk kell, nehogy keresztbe tegyen nekünk. A játék során termékeket kell előállítani amit hajóra tenni amiért pénzt és/vagy pontot kapunk, és ezt a körforgást megfelelően fenntartani. A játékidő kb 2-3 óra, ami szerintem ebben a kategóriában még nem vészes. Több kiegészítő is megjelent a Puerto Ricohoz, de sajnos azokhoz még nem volt szerencsém.

A Puerto Rico társasjáték és kiegészítői (13)

 • Puerto Rico: Expansion I – New Buildings társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Puerto Rico: Expansion I – New Buildings társasjáték Kiegészítő 3500 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Treasure Chest társasjáték Kiegészítő

  The 10 year anniversary of alea is celebrated with an expansions box: the Schatzkiste. A medium sized box, containing 10 expansions for 6 alea games. New buildings for Puerto Rico New buildings for San Juan Event Cards for San Juan Nine new cards for Notre Dame A small set of new events for In the Year of the Dragon Building the Chinese wall for In the...

  • Játékidő: 75 perc
  • Min. játékidő: 75 perc
  • Max. játékidő: 75 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 9+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Haiti (fan expansion for Puerto Rico) társasjáték Kiegészítő

  (from the web page) Haiti is small print and play expansion for the board game Puerto Rico. It has: Two new roles: The Revolutionary and the Zombie Master. Three New Buildings: The Mausoleum, The Guard Shack, and The Crossroads. A new type of "plantation" tile: The Swamp. You will need markers for zombies. Figures from the game of the same name are...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Puerto Rico: Limited Anniversary Edition társasjáték

  This deluxe game of Puerto Rico began as Puerto Rico: Anniversary Edition, a tenth anniversary edition of Andreas Seyfarth's Puerto Rico that celebrates Puerto Rico's debut at Spiel 2001 with a production-ready copy that met mass acclaim. Game play is the same as the original Puerto Rico game: The players are plantation owners in the days when ships had...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Puerto Rico: Limited Anniversary Edition társasjáték 15990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Puerto Rico: Expansion II – The Nobles társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Puerto Rico + Expansion I társasjáték

  This edition of Puerto Rico contains 14 additional buildings, previously released as Puerto Rico: Expansion I – New Buildings. In Puerto Rico players assume the roles of colonial governors on the island of Puerto Rico. The aim of the game is to amass victory points by shipping goods to Europe or by constructing buildings. Each player uses a separate small...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • San Juan (second edition) társasjáték

  A San Juan egy könnyű stratégiai kártyajáték. Feladatod a városban termelő, kereskedelmi épületeket építeni, műemlékeket emelni, termelni és kereskedni. A körök során különböző szerepek közül választhatsz, majd a szerephez kötődő akciót hajthatod végre. Egy fordulón belül nemcsak a saját szerepedhez tartozó akciót, hanem a többiek szerepéhez tartozókat is...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  San Juan (second edition) társasjáték 4690 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Puerto Rico: Expansions 1&2 – The New Buildings & The Nobles társasjáték Kiegészítő

  A Puerto Rico kiegészítője két új kiegészítőt tartalmaz egy pakkban: - The New Buildings erdőket ad a játékhoz és új épületeket hoz: vízvezeték, erdész ház, fekete piac, kőház, vendégház, templom, kereskedelmi állomás, kikötő, világítótorony, könyvtár stb. Ezek az épületek keverhetőek az alap játékban megtalálható épületekkel. - The Nobles tokeneket...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Puerto Rico: Expansions 1&2 – The New Buildings & The Nobles társasjáték Kiegészítő 5135 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Deutscher Spielepreis Classic Goodie Box társasjáték Kiegészítő

  Deutscher Spielepreis Classic Goodie Box contains five expansions for previous DSP winners. The promos are for: IceCool - (Kinderspiel 2017) https://boardgamegeek.com/boardgameexpansion/292884/icecool-walrus-expansion Imhotep - (2016 - number 8) https://boardgamegeek.com/boardgameexpansion/292887/imhotep-sun-ship-tiles Just One - (2019 - number 9)...

  • Puerto Rico: Festival en Puerto Rico társasjáték Kiegészítő

   A Festival is on the works in Puerto Rico, and you need to organize many things! There are 3 tasks and you get bonus (points, money or settlers) if you are the first one doing any of them. Promo expansion celebrating Karen & Andreas Seyfarth as special guests at the XIV Festival Internacional de Juegos Córdoba 2019. Puerto Rico prepara un Festival y...

   • Játékidő: 150 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 150 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 3
  • Puerto Rico: Buccaneer társasjáték Kiegészítő

   Place the role placard “Buccaneer” with the other starting role placards. Follow all other rules for the number of players in the game. When a player chooses the buccaneer role, they choose one of the four options to perform on that turn. This action applies only to that player and does not affect the other players. Piracy: Remove all goods from any...

   • Játékidő: 150 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 150 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Puerto Rico társasjáték

   In Puerto Rico, players assume the roles of colonial governors on the island of Puerto Rico. The aim of the game is to amass victory points by shipping goods to Europe or by constructing buildings. Each player uses a separate small board with spaces for city buildings, plantations, and resources. Shared between the players are three ships, a trading house...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 70 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
   • Komplexitás: 3/5

   Puerto Rico társasjáték 14190 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Puerto Rico 1897 társasjáték

   Manage a local farm, construct buildings, and trade goods in Puerto Rico. Puerto Rico 1897 takes place the year after Puerto Rico achieved political autonomy and separated itself from the colonial Spanish government. In the game, you take on the role of an independent Puerto Rican farmer in this new era and compete against others to hire workers to grow...

   • Játékidő: 120 perc
   • Min. játékidő: 70 perc
   • Max. játékidő: 120 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
   • Komplexitás: 3/5

   Puerto Rico 1897 társasjáték 13490 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
  • Játékosok:  3 - 5
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Andreas Seyfarth
  • Illusztrátor:  Franz Vohwinkel
  • Kiadók:  Rio Grande Games, alea, Ravensburger Spieleverlag GmbH, Tilsit, Devir, Lautapelit.fi, Stratelibri, Albi, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Swan Panasia Co., Ltd., VAKKO
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, francia, német, görög, olasz, Korean, spanyol, svéd, szlovák

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Albi Czech/Slovak edition
   • Kiadás éve: 2002
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • English first edition 2002
   • Kiadás éve: 2002
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 21.7 cm x 30.6 cm x 6.6 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • German first edition 2002
   • Kiadás éve: 2002
   • Nyelv: német
   • Méretek: 22 cm x 31 cm x 6.8 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • Dutch edition 2003
   • Kiadás éve: 2003
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
   • Súly: 0.5 kg
  • English second edition 2003
   • Kiadás éve: 2003
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • French first edition 2004
   • Kiadás éve: 2004
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 22 cm x 31 cm x 6.8 cm
  • German second edition
   • Kiadás éve: 2004
   • Nyelv: német
   • Méretek: 22 cm x 31 cm x 6.8 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • Finnish/Swedish edition 2006
   • Kiadás éve: 2006
   • Nyelv: finn
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2008
   • Nyelv: Korean
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Spanish edition 2008
   • Kiadás éve: 2008
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 22 cm x 31 cm x 6.8 cm
  • French second edition 2009
   • Kiadás éve: 2009
   • Nyelv: francia
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2009
   • Nyelv: olasz
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2010
   • Nyelv: kínai
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Finnish/Swedish second edition 2011
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: finn
  • Greek edition
   • Kiadás éve: 2011
   • Nyelv: görög
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Spanish second edition 2012
   • Kiadás éve: 2012
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Spanish third edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • MINDOK Czech edition
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 27.2 cm x 31.5 cm x 5.6 cm

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Puerto Rico társasjátékhoz