Heaven & Ale - Mennyei ser
Heaven & Ale - Mennyei ser
Heaven & Ale - Mennyei ser
Heaven & Ale - Mennyei ser
Videó beküldése

Heaven & Ale - Mennyei ser társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Heaven & Ale - Mennyei ser egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában, illetve 2018-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára is Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól...

A Heaven & Ale - Mennyei ser egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában, illetve 2018-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára is Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a rondel, a turn order: claim action, a trn-06 pass turn order és az once-per-game abilities mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Rád van bízva az ódon kolostor és a kolostor serfőzdéjének vezetése. Eljött az idő, hogy lefőzd a legjobb sört Isten kék ege alatt!

A sörfőzés művészete a pontos időzítésben rejlik. A gazdag hozamot eredményező termeléshez a kolostorkertedbe kell juttatnod a termékeny nyersanyagokat, a betakarításhoz pedig szükséged lesz megfelelő számú szerzetesre. De ne feledkezz meg a sörfőzőmesteredről: készen áll, és alig várja, hogy finomítsa hordóid tartalmát.

A Heaven and Ale - Mennyei ser játékban kemény versenyben kell legyőznöd a többieket. Meg kell teremtened a megfelelő egyensúlyt a kolostorod kertjének fejlesztése és a nyersanyagok betakarítása között azért, hogy feltöltsd a hordókat. Csak akkor nyerheted meg a legjobb sörért folyó versenyt, ha képes vagy hideg fejjel irányítani.

Forrás: Szellemlovas
8 felhasználó és egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 9 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Rondel, Turn Order: Claim Action, TRN-06 Pass Turn Order, Once-Per-Game Abilities, Highest-Lowest Scoring, Track Movement, SET-03 Grid Coverage

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Heaven & Ale - Mennyei ser társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Heaven & Ale - Mennyei serMadarász Éva

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, sosem játszott, tokenek nincsenek kinyomkodva. Hibátlan, hiánytalan, új állapotú. Bp-n a 15., 14.ker.-ben személyesen vagy fox, packeta. Csere nem, köszi!

0 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei serlorand.balint, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan állapotú, egyszer játszott, magyar kiadás. Személyesen Zalaegerszegen tudom átadni, vagy fox, packeta, mpl a vevő költségére.

1 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei serbhlyldk, Miskolc, Sátoraljaújhely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc, Sátoraljaújhely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer kipróbált játék, újszerű állapotban eladó. Foxposttal vagy packetával tudom küldeni előre utalás után.

0 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei sergurics.gabor, Személyes átadás Dunaújváros és környékén. Csomagküldés a vevő terhére.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyes átadás Dunaújváros és környékén. Csomagküldés a vevő terhére.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ajándékba kaptam, de nem az én stílusom, úgyhogy bontatlan.

0 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei serkomirekko, Dunakeszi, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunakeszi, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

.

5 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei sermikulasjanoszsolt

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljes polckisöprés!!! 1-2 alkalommal volt kipróbálta, sérülés mentes, új állapotú!

1 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei sersitatom, Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel...)

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel...)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladás/ csere. újszerű, tökéletes állapotban. magyar nyelvű. társasjáték. Értékegyeztetéssel csere is érdekelhet, csere csak személyes átadással Csomag küldés lehetséges (FOXPOST)

1 érdeklődő


Heaven & Ale - Mennyei serGratiano, Újpalotán (XV), Újpesten (IV) és az Uzsoki kórháznál (XIV), ritkábban a belvárosban az Astoria, Blaha Lujza tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Keleti-Nyugati pályaudvar, Örs Vezér tere es Bosnyák téren

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Újpalotán (XV), Újpesten (IV) és az Uzsoki kórháznál (XIV), ritkábban a belvárosban az Astoria, Blaha Lujza tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Keleti-Nyugati pályaudvar, Örs Vezér tere es Bosnyák téren! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladás oka: Sikerült megkapnom ajándékba mégegyszer, igy az egyiket eladom.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Heaven & Ale - Mennyei ser társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2018

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2021-09-24 22:19:43

  Mennyei serrel a legnagyobb bajom, hogy nem azt kaptam amit a doboza ígér, a sörös témát még véletlenül sem hozza. Egy teljesen absztrakt játék, amire ráhúztak valami témát. A mechanizmusai se jöttek be, vannak játékok ahol sokkal jobban megoldották a körbe járkálós erőforrás szerzést. Egy absztrakt játékhoz meglepően bonyolult a szabályrendszere: ezt szorozd ezzel, nézd meg melyik a legkisebb, stb. Egy átlagos matekpéldában is több lélek van, mint ebben.

  Ami meg még szubjektívebb ezeknél: szerintem vállalhatatlanul randa. A doboza még okés, de a belseje mintha egy Stefan Feld féle barna-zöld tucatjáték lenne. Igen, a Burgundy rondáságára kifejezetten emlékeztet.

  Az érződik rajta, hogy több időt kért volna hogy megismerjem a mélységeit, de olyan szinten taszít az első 2 játék után, hogy nem akarok több időt belefektetni.

 • hierroo

  2021-08-22 08:42:37

  Nem tudtam kihagyni, hogy utánanézzek ennek a játéknak, ha már aktuálisan témába került a 'Pontra fel"-ben. Eurós játék, és stratégiai, szóval aki ezt keresi de ezt nem ismeri, akkor érdemes megézni a videókat is róla. Elsőnek a színes doboza volt feltűnő, olyan mint egy színes üvegablak. Ehhez illeszkednek a játéktáblák is kinézetük szerint. Kissé színesek az alkaatrészek is, de mégsem mondható hogy giccses lenne. A témája is ötletes, igaz hogy nem vagyok egy sörivó, sőt, de ettől függetlenül nagyon szivesen játszanám ezt a játékot. És hogy elég agyalós is az fekszik nekem, és azoknak akik hosszútávon szeretnek tervezni. Mert ha nem jól tervezünk, akkor romba dőlhet a sörbiznisz! Akik azt gondolják, hogy mégsem nekik való ez a játék, mert 2-4 főre van kihegyezve, és hát szólóban szeretnek, vagy tudnak játszani, azoknak csak jelzem, hogy a BGG találtam hozzá automa lehetőséget is és a hozzá tartoző kártyák is kinyomtathatóak a szabálykönyvvel együtt (ugaz nem magyarul).

  https://boardgamegeek.com/filepage/169836/mautoma-solo-mode

  A BGG-n olyan aranyos kis figurákat találtam erről a játék képeiről, úgyhogy ezt is mellékelem itt.

  Sajnos ezek a kis emberkék a játékban nincsenek, de amúgy emelné az értékét az biztos! :)

  Én mindenesetre beraktam a listámba ezt a játékot.

 • c.gergo

  2020-11-18 07:55:59

  Nagyon vártam már, hogy kipróbálhassam, de nekem nagyon nagy csalódás volt. A nagy hype miatt egy kicsit (igazából sokkal) jobbat vártam volna. Egy nagyon középszerű euronak tartom. Már az ár kategóriájában is vannak sokkal jobbak. Persze nekem, ez egy szubjektív műfaj. Brass, tzolkin, terra mystica stb stb mind jobb játék, SZERINTEM :)

 • barath.boglar

  2020-11-09 09:31:33

  Nem is olyan rég, nincs egy hete, hogy a polcunkra került. Elővettük, megcsodáltuk, kinyomkodtuk az összes elemet, felmértük mi minden van benne.
  Egy másik nap elővettük, elrendeztük az alkatrészeket, és megállíptottuk, hogy ma sem lesz időnk vele játszani.
  Két napig olvastam a szabályokat, és konstatátltam, hogy szeretnék vele játszani, de nincs időnk.
  Majd ránkszakadt egy kellemes vasárnap este, amikor épp ráértünk.
  Az élmény valahol a leírhatatlannál járt nálam.
  Régebben már láttam a Mit játszunk? blog ajánlásában/ játszásában, és nekem első látásra szerelem volt. Szeretem a sört, hogyne akartam volna kipróbálni. Évekig tartogattam magam és a pénztárcámat, majd eljött az alkalom, és elmondhatom, hogy megérte megvárni, megvenni, és játszani vele.
  Filós. Mert az. RENGETEG lehetősége van az embernek. Persze, az első játék, ahogy szokott, szabályforgatással ment el, de megérte. Rengeteget segítettünk egymáson - hába kompetitiív, amíg az ember szeme rá nem állt, addig sokszor tanácstalan- és jól tudott esni a páromnak, hogy rávilágítottam az elején a lehetőségeire, majd később ő ezeket megfogadva pikk-pakk lemosott a pályáról. húsz plusz pont volt a pontkülönbségünk, de jó élmény volt. Hová tegyem? Mennyiből gazdálkodhatok? Mit csináljak? Felvehetem? Hová léphetek? Mennyit fizetek? És a végén alig hittem el, mennyi mindent értünk el, mert az elején gyakorlatilag lehetetlennek tűnt.
  Szűken mér a játék, de ha az ember résen van, akkor nagyon jól ki lehet játszani a lehetőségeinket.
  Haladó játék, nem éppen gyerekeknek ajánlanám, családostól nem hiszem hogy jó móka. Olyanokkal akik szeretik járatni a fogaskerekeiket, azokkal érdemes lenne próbát tenni.
  Jó játékot hozzá!

 • krisztian.hegedus87

  2020-11-07 11:13:59

  Nemrég vettük meg ezt a játékot, mert szerettünk volna egy összetettebbet és videók alapján + auchan akció miatt "muszáj" volt szert tenni rá. :)

  A játék szép, jó minőségű viszonylag sok alkatrészből áll. Ezek fabábuk és papírpénzek/hordók/táblák stb. Mindenhez adnak lezárható tasakot. Illetve a kártyákhoz gumiszörnyet, ami elég szűk szóval érdemes lecserélni, hogy ne sérüljenek a lapok.

  2 játékos esetén gyorsan lemegy a játék, nem szokott lenni egy óra, bár ez lehet azért van mert még viszonylag új nekünk is.

  A téma játékközben nem igazán jön át, ezért elég száraz tud lenni a játék, de kárpótol érte az összetettsége.

  A szabályzat nem bonyolult, pontozásról érdemes videót nézni, mert elég egyedi.

  Nekem ez az a fajta típusú játék, aminek a szabályzata nem bonyolult (1-2 játék alkalmával meg lehet tanulni) viszont a játék már annál inkább. Nehéz gazdálkodni a pénzzel benne, mert azt nem sokat ad és nagyon előre kell gondolkozni, számolni, mert könnyen és gyorsan el lehet rontani a játékot már az elején. Elég agyzsibbasztó tud lenni, jó értelemben :) Szerencsefaktor nagyon alacsony benne, ez nálunk mindig előny.

  Véleményem szerint érdemes kipróbálni, nem valószínű hogy eladjuk a későbbiek során, mert kellemes perceket tud szerezni.

 • gevanda

  2020-10-06 11:52:10

  7ezer forintra van leárazva az Auchan hipermárketekben október 10-ig, az akciós újságjukban megtalálod, hogy ezek melyik konkrét üzletek, a készletet folyamatosan töltik. Nekünk nem volt a kívánságlistánkon, de ennyiért kihagyhatatlannak tűnt.

  A színek gyönyörűek, vidámak, a grafika tetszik, a doboz a kinézete miatt kiemelt helyet kapott a polcunkon.

  Az alkatrészei főleg kinyomkodós kartonok. A néhány kártyalap meglepően vastag, nagyon jó minőségű, még sose találkoztam ilyen vastag lapokkal. A játékostáblák sajnos nem kartonból vannak. A termelésjelölők szép színesek, viszont elég picik. Ha hordócska forma helyett a szimbolizált nyersanyag lenne megformázva, imádnám.

  Ahogy előttem írták, az a legegyedibb a mechanizmusban, hogy semmi se szabja meg, hányat és hova lépsz, te döntöd el, csak az van meghatározva, hogy előre kell menned, és hogy a végállomásod akcióját legalább egyszer meg kell csinálnod.
  Imádom, hogy nincs benne szerencsefaktor, és szabadon alakíthatom a statégiám / taktikám.

  Szűk, nem adó természetű játék. A sok lehetőség ellenére határolva érzem a döntéseim mennyiségét a szűkös pénzkészletem miatt. Ebben hasnonlít az Agricola és a Marco Polo társasjátékokra. Meg kell küzdeni a pontokért, nem egy Pontsaláta, a játékszabály szerint is jónak számít a 40 körüli pontszám.

  A témát mi nem érztük játék közben egyáltalán, pedig párom direkt ivott is egy pohárral... :D . Igazából teljesen mindegy lenne, hogy milyen nyersanyagokat vagy emberkéket gyűjtesz, és helyezel el a tábládon, és minek a termelését próbálod forszírozni. A képek a lapkákon (víz, árpa, élesztő és komló ) hiába szépek, ezek alapján se sörösebb a hatás.
  A játéktábla közepén levő söröshordók adnak némi hintet a témára.
  Számomunkra ez nem volt zavaró, mert élveztük a játékmenetet, bár párom nagy sörös, ő örült volna neki, ha pl meg is kell főzni a sört.

  A játékszabály pontozás részében nekünk nem egyérrtelmű, hogy a termelésjelölők léptetése pontosan meddig zajlik, példa jó lett volna mellé segítségnek.

 • vinczedani22

  2020-09-28 10:46:53

  Mostanában több videót is néztem a játékról, pl Tom Vassel (Dice tower) review-t. Szerinte nagyon száraz a játék, a téma teljesen eltűnik benne. Ez mennyire igaz? Nagyon szimpatikus nekem a sörfőzés, nem nagyon ismerek más játékot ami ezt dolgozná fel.
  Alapvetően szeretem a gondolkodós, alacsony szerencse faktorral megáldott játékokat, ezért szemezek ezzel is és gondolkodok, hogy mennyire éri meg az árát.
  A piatnik webshopjában viszont nem találom a játékot. Nem tudom mennyi egy játék átlagos élettartama, de fura, hogy egy 2017ben magyarul kiadott játék máris eltűnt a kiadó webshopjából. Nem szeretnék teljesen lecsúszni a játékról, láttam az Auchanban, hogy kapható, bár a 13000 picit soknak tűnik érte, hátha lenne valami jó akció amiben be tudom szerezni. Addig is remélem sok felhasználó ír róla véleményt, hogy megyőzzön, hogy méltó helye van a wishlistemen :D
  Köszi előre is :)

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:08:08

  Az első parti alkalmával nem igazán tudtunk mit kezdeni az annyit lépsz, amennyit akarsz lehetőséggel. A szabályfüzet elolvasása után sem igazán állt össze a kép, hogy akkor mi és hogyan történik igazán. Nem is élveztük annyira..

  A második alkalom után aztán derengeni kezdett, hogy a döntéseinknek milyen következményei lesznek és elkezdett érdekelni a játék.

  Harmadszorra már izgatottan játszottuk a köröket, figyeltük egymás lépéseit, választásait, próbáltunk tervezni, taktikázni, reagálni és rájöttünk, hogy még csak a felszint kapargatjuk!

  És megérkeztünk! :) Ezt a játékot meg kell ismerni, időt kell szánni rá, energiát kell fektetni bele és ha megadjuk neki, amit kér, akkor garantáltan jó érzéssel állunk fel a táblától a játék kimenetelétől függetlenül. A játék grafikája szép, tematikus az alkatrészek igényesek. Bár a szabálykönyv jó, azért érdemes videókat megnézni róla, jobban átlátható lesz a játék. A Mit játsszunk?-nak remek gameplay videója van fent youtubeon! :)

  Minden szépsége ellenére csak annak ajánlom, aki hajlandó időt szánni rá és energiát fektetni bele, mert ez a játék nehezen adja magát.

 • nituline

  2019-08-03 15:20:20

  Mit játsszunk? csatornán találkoztam először ezzel a játékkal, és azóta is nagy rajongója vagyok. Megtetszett a mechanizmusa, hogy nem kell kockával dobni, hogy nincs irányított lépkedés, hanem lényegében én döltöm el, hogy hogyan gazdálkozom a pénzemmel és mennyire gyorsan lépkedek előre a pályán, ezzel akár esélyt adva az ellenfelemnek arra, hogy begyűjtsön mindent.
  Az elsőre bonyolultnak tűnő pontozás is szuper! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

A Heaven & Ale - Mennyei ser társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Michael Kiesling, Andreas Schmidt
 • Illusztrátor:  Christian Fiore
 • Kiadók:  Piatnik, Pegasus Spiele, eggertspiele, Arclight, Ediciones MasQueOca
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, japán, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Portugese/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Heaven & Ale - Mennyei ser társasjátékhoz