Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Játszó/Házhoz - Házhoz jön a kölcsönző

Manapság egyre inkább az a tendencia, hogy mindent otthonról, kényelmesen akarunk elintézni. Egy másik irány szerint pedig törekedjünk arra, hogy minél kevesebb dolgot birtokoljunk. A Játszóház Projekt ezt a kettőt kombinálta. Na de miről is van szó?

Az említett szolgáltatás Játszó/Házhoz néven fut. Erről tömören annyit érdemes tudni, hogy hasonlóan működik, mint a napi ebédrendelés - csak itt minden fogás egy-egy társasjáték formájában érkezik, és tovább élvezheted, mint az aznapi kosztot.

Játszó/Házhoz

A Játszóház Projekt 2013-ban indult el, és missziójuk a modern társasjátékok népszerűsítése. Ennek eszközei lehetnek például rendezvények, céges csapatépítők, iskolai foglalkozások. Ami azonban most fókuszban lesz, az a 2020 tavaszán elindított Játszó/Házhoz szolgáltatás. Ez afféle reakció a kialakult helyzetre, hogy jobbnál jobb társasjátékokkal üthessük el a sok bezártságban töltött időt, amikért még csak ki sem kell lépnünk az otthon kényelméből, hiszen futár hozza és viszi a csomagjainkat.

Jelenleg háromféle opció közül válaszhatunk: 14, 28 vagy 56 naponta kapunk újabb pakkot (ez általában három vagy négy játékot jelent). Ennyi időnként jön az újabb doboznyi játék, és ilyenkor nekünk csak vissza kell adni az előző adagot - lehetőleg abban a dobozban, amiben kaptuk. Nézzük meg, hogy hogy néz ki ez az egész a gyakorlatban.

A csomagokat alaposan meg kell vizsgálni.

Játsszál/Háznál

Miután megnyomtuk a Rendelés gombot, ki kell töltenünk egy kérdőívet, hogy a megfelelő játékokat tudják számunkra összeválogatni. Ilyenkor szó esik a játékosszámról, a komplexitásról, a nyelvről és még rengeteg egyéb dologról. Két dolog kifejezetten üdvözlendő a kérdőívben:

  • Kiválaszthatjuk fontossági sorrendben azokat a játékokat, amiket nagyon szívesen kipróbálnánk. Természetesen nincs rá garancia, hogy kapunk is azokból - mi minden alkalommal kaptunk egyet a listánkról.
  • Megadhatjuk, hogy melyik társasjátékokat nem szeretnénk semmiképp sem látni a csomagjainkban. Ha ezt a listát módosítani szeretnénk a későbbiekben - akár kollekcióbővítés, feledékenység vagy bármi egyéb miatt -, akkor például emailen keresztül megtehetjük.

Ezután - na meg természetesen a fizetés után - tűkön ülve várhatjuk, hogy miket is fogunk nyüstölni a következő hetekben.

Példaként leírom, nekünk hogy néztek ki a csomagösszetételek - ez talán jól mutatja, hogy nagyjából mire lehet számítani:

Szerintem nagyon ügyesen választottak számunkra játékokat. Nem azt mondom, hogy mindegyikbe beleszerettünk, de arra nagyon jó volt, hogy kipróbáljuk őket, és tartós tesztelés alapján formálhassunk véleményt róluk. Több játék is van a listán, amit azóta be is szereztünk.

A csomagok átvétele egy kicsi fejtörést okozhat, ugyanis nem könnyű előre tervezni a futárral - legalábbis a szállítás napján belül. A Játszóház Projekt mindent megtesz a dolog kapcsán, amit csak tud: napokkal előre jeleznek, hogy mikorra várható a következő csomag, de a szállítmányozó cég részéről általában csak a "két perc múlva ott vagyok" jellegű hívások jöttek. Ez igen kellemetlen tud lenni, amikor meg szeretnénk tervezni a napunkat, ugyanis soha semmiféle idősáv nem volt megadva támpontként. Ha valakinek az egyszerűbb, akkor most már van lehetőség Foxposton keresztül kérni a csomagot - abban az esetben nem érhetnek ilyen kellemetlen meglepetések.

A szolgáltatás részei a saját készítésű szabálymagyarázó videók, melyeket a játékok dobozainak belső részében található QR kódon keresztül érünk el. A magyarázatok kellően részletesek és jól felépítettek, ugyanakkor nem helyettesítik a szabályok átolvasását - valószínűleg nem is ez volt a céljuk. Arra viszont tökéletesek, hogy ha valamit sokadik olvasásra sem értünk teljesen, akkor választ adhatnak sok kérdésünkre.

Ha a lehetőségek tárháza még mindig nem hozott izgalomba minket, akkor itt van még egy: ha valamelyik kölcsönzött játék annyira megtetszett, hogy meg is szeretnénk vásárolni, akkor lehetőségünk van erre közvetlenül a Játszóház Projekttől. Ha jelezzük feléjük az igényt, akkor a következő csomagunkkal már kézhez is kaphatjuk a saját példányunkat - méghozzá előfizetőként kapásból 15% kedvezménnyel.

Játék/Háztól

Ez mind szép és jó, amit eddig megtudtunk erről az egészről, de felmerülhet a kérdés: mégis mi értelme van havi több ezer forintot fizetni társasjátékokért, amiket nem is tarthatunk meg? Lássunk néhány szituációt, amikor érdemes lehet elgondolkodni a szolgáltatás igénybevételén.

Nincs helyünk a társasjátékok tárolására

Ez talán a legritkább eset mind közül. Lehet, hogy volna helyünk, de nem szeretnénk túl sok darabot tárolgatni, viszont szeretünk sokféle játékkal játszani. Így csak a dobozt kell tárolni, amiben érkeznek a társasok, ami sokkal kisebb helyigénnyel rendelkezik, mint egy 50-100 darabból álló kollekció. Nem lehet többé kifogás a lakókapszulánk.

Nem akarunk bajlódni az eladással

Természetesen úgy is ki tudunk próbálni számunkra ismeretlen példányokat, hogy megvesszük őket akár boltból, akár másodkézből. Ilyenkor fennáll az eladás problémája: le kell fotózni, meg kell hirdetni, egyeztetni kell a potenciális vásárlókkal, eladás után le kell szedni a hirdetést, be kell csomagolni, postázni kell. Ha ez nem elég, kérdés, hogy utánvéttel vagy előreutalással adjuk-e fel, tényleg rendben lesz a fizetés és az átadás. Személyes átvétel esetén le kell beszélni időpontot és helyszínt, megy rá az időnk. Szóval nem feltétlenül egyszerű procedúra, és nem mindenkinek van ehhez kedve. Sőt, ha boltból vesszük a játékot, akkor nagy eséllyel még bukni is fogunk rajta - ilyenkor már tulajdonképpen nem is nagyon van pénzbeli különbség a kölcsönzéshez képest.

Hosszabb ideig, több alkalommal szeretnénk játszani egy-egy játékkal

Ha ki akarunk próbálni új társasokat, akkor mehetünk egy e-sport bárba vagy egy társas klubba is. Ezeknél azonban érdemes figyelembe venni azt, hogy többnyire egy-két menetet, vagy jobb esetben pár órát van lehetőségünk játszani egy-egy játékkal. Ennyi idő alatt még csak bele sem lehet rázódni, nemhogy kiismerni a működését és taktikákat kitalálni magunknak.

A pár órás problémára megoldást nyújthat néhány bolt által kínált kölcsönzési lehetőség, melyek segítségével többnyire 7-10 napra hazavihetjük a kinézett darabokat körülbelül a bolti áruk tíz százalékáért. Ennek persze van olyan előfeltétele, hogy Budapest szerepeljen a lakcímkártyánkon - na jó, jelenlegi ismereteim szerint egy-két másik nagyvárosban is jó esélyekkel indulunk, de a lakosság legnagyobb része nem érintett ilyen módon (többek között én sem). Emellett ezen opciók esetén árban is rosszabbul jövünk ki - cserébe persze mi választhatjuk ki, hogy pontosan milyen játékot szeretnénk kikölcsönözni.

Szeretnénk új játékokat kipróbálni, de nem tudjuk, pontosan melyikeket

Lehetséges, hogy nem olyan régen csöppentünk bele a társasjátékozás világába, és tanácstalanok vagyunk, hogy milyen játékok felé kéne vennünk az irányt. Vagy esetleg már régóta ez a hobbink, és rengeteg darabhoz volt már szerencsénk, de szeretnénk megismerni számunkra ismeretlen műfajokat, irányokat.

Ilyen esetekben is tökéletes ez a szolgáltatás, ugyanis a kérdőívben adott válaszaink alapján állítják össze a csomagjainkat olyan emberek, akik már évek óta főállásban ezzel foglalkoznak. Nálunk bevált a dolog, ugyanis voltak olyan címek, amikkel már szemeztünk egy ideje, de még nem volt alkalmunk kipróbálni azokat, illetve voltak olyanok is, melyeknek legfeljebb a nevével találkoztunk eddig. Kellemes meglepetések értek minket, és nagyon elégedettek voltunk a csomagösszetételekkel.

Játszó/Zárszó

Természetesen nem gondolom, hogy mindenki számára valós opció a társasjátékok ilyen jellegű kölcsönzése, azonban meglepően sok szituációban reális megoldást jelenthet, érdemes elgondolkodni rajta. Ha utánaszámolunk, akkor is ésszerű választás marad. Érdemes figyelembe venni a szolgáltatás kényelmi oldalait is (például havonta lesz karácsony), és úgy összevetni egyéb alternatívákkal. Akár még egy 80-100 darabból álló kollekcióval is megérheti igénybe venni.

Ha további részletekre vagytok kíváncsiak, akkor a Játszóház projekt oldalán találtok több információt.

Ti milyen formában próbáltatok már társaskölcsönzést? Mik a tapasztalataitok? Mi a véleményetek erről a szolgáltatásról?

írta -- gyd

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Dec

Így születnek a magyar szabályok - Interjú Heim Hunorral

Érdekes | 2022.12.29. 18:00:00

Interjú Heim Hunorral, a Lángművesek születéséről, illetve a magyar társasjáték lokalizáció helyzetéről.

04Nov

Adj örömet! Karitatív örömkampány - Mert játszani öröm!

Érdekes | 2021.11.04. 04:21:00

Add le jó állapotban lévő megunt társasjátékodat november 30-ig, ők pedig eljuttatják oda, ahol szükség van a játék örömére. Adományozóként ráadásul értékes nyereményekkel gazdagodhatsz!


Kommentek

  • godzsakattila

    2022-07-15 09:08:23

    Teljesen tudok azonosulni a férjeddel én is szemezek velük, de én még a Centuryt se próbáltam eddig, pedig azzal is szemezek és olcsóbb/könnyedebb. Szóval így unblock beszállnék ebbe a dobozba 🤣

  • Clio

    2022-07-15 06:27:23

    Tegnap átvettem az óriás dobozomat az automatából. Ami igényem volt a játékokhoz: 2 fővel is jól játszható legyen, legyen benne 2-3 órás nehezebb illetve könnyedebb játék. Amit kaptam: Century fűszerút, Barenpark, Anachrony és a Sycthe. Hatalmas volt az öröm, főleg a férjem részéről, mert ő az utóbbi két játékkal már nagyon régóta szemez, de nem merte megvenni sose, mert ahoz drága, hogy egyszer kipróbáljuk és kiderüljön, hogy mégse jön be annyira. Nagyon jó összeválogatás, van benne minden, ami igényünk volt! Most pedig van még a nyárból 1,5 hónap, ami alatt bőven lesz időnk kirpóbálni az összeset :D Vasárnap neki is látunk, addig pedig kezdődik a szabálykönyv + videók tanulmányozása!

  • Clio

    2022-07-09 08:31:29

    Ugyan, örülök, hogy másnak is tud újat mondani/mutatni egy-egy régebbi írás :D.

  • godzsakattila

    2022-07-07 21:08:41

    Ezt a cikket én se ismertem egyébként, nem sokkal ez után regisztráltam szerintem. De a témáról egy fórum topic is van ahol be vannak dobálva a kölcsönzős cég nevek, talán tapasztalatok is.

  • MaRo

    2022-07-07 18:59:57

    Azt hiszem először is neked kell megköszönnöm, hogy miután rátaláltál erre a régi cikkre nem tartottad meg magadnak hanem újra felhívtad rá a figyelmet ezáltal eljutott hozzám is. Másodszor pedig hatalmas köszönet gyd-neknis amiért vette a fáradtságot, hogy megossza velünk ezt ilyen maradandó formában!

    Bevallom őszintén nem keresgéltem kölcsönzős helyeket már csak azért is nem kert úgy gondoltam ez a nagyváros kiváltsága főleg Budapestté és azon túl is személyes megjelenést kíván ami már elég költségessé tenné a dolgot főleg ha az intervallum se hosszú.

    Ez a kezdeményezés és országos lefedettség viszont szuper. Alaposan átböngésztem az oldalukat és a bérlésenbtúl is egészen fantasztikus mind a tevékenységük mind a hozzáállásuk amit kiemelkedően korrektnek érzek. Lehet ez az attitűd a társasokkal foglalkozásnak velejárója mert a jelentősebben erre specializálódott körökben csak ezt olvasni.

    Átböngésztem a kínálatukat is ami nem rossz, több darabot is szívesen kipróbálnék ezekből viszont ahhoz képest, hogy milyen régóta üzemelnek mondhatni meglepően kevésnek éreztem - vagy csak én böngésztem félre - de mindentől függetlenül èn úgy érzem, hogy nem egy túlárazott szolgáltatás. 8000 ftért ami értelmezésem szerint tartalmazza az oda vissza szállítást máris ott vagyunk, hogy egy sima havi előfizetés is drágábbnak mondható pl netflix. Ezen felül abban a 8 hétben annyi óra szórakozást nyújthat, hogy az egy 2 fős rágcsás vagy 4 fős sima mozijegy árát sokszorta kenterbe veri.

    Ha a párom túl lesz a vizsgáján komolyan fontolóra veszem én is a szolgáltatást sajnos addig viszont lutri, hogy mennyit sikerül önfeledten játszani szóval egyelőre irány a könyvjelző!

  • gyd

    2022-07-07 13:51:05

    Nálunk is így került a polcra a Splendor (amit azóta lecseréltünk a Marveles verzióra). :)

  • Clio

    2022-07-07 13:07:03

    Köszönjük szépen! Már be is rendeltem az első boxot, jövőhèten èrkezik. Én is ebben bízom, hogy olyan játék is kerül majd a dobozba, amit nem ismerek, és megtetszik majd a családnak, ha kipróbáljuk.

  • batik.balazs

    2022-07-07 11:36:12

    Én is csak ajánlani tudom: az egyik barátom is kölcsönzött náluk társasjátékot, a kérdőívre ráírta, hogy szívesen kipróbálná Anachronyt, így az is bekerült a dobozába. (Nagyon jót játszottunk vele.)

    A többi "random" társasjáték egyike volt a Splendor, amit soha nem tervezett megvenni, de így, hogy a csomag része volt, kipróbálták. Nem is egyszer, hanem sokszor. Ennek pedig az lett a vége, hogy a pénteki Surgár Gémklub születésnapon megvásárolta.

    Jó játékot és találjatok kincseket ti is!

  • Clio

    2022-07-07 08:14:40

    Most bukkantam rá erre a cikkre, és a Játszó/házhoz lehetőségre. Köszönöm a részletes magyarázót a kölcsönzés mikéntjéhez. Rengeteg olyan játék van, amit nem merek megvenni, nehogy lukra fussak vele, de mégis megnézném milyen. Társasjáték bárokba időm sincs elmenni, meg ott max 1-2 játékot lehet kipróbálni. Ezt a kölcsönzési módot jó lehetőségnek gondolom, mert a listára tényleg feldobhatok mindent ami érdekel, és tudnak ezen felül is olyat beletenni, ami hasonló a preferenciáimhoz, de lehet én nem ismerem, vagy nem hallottam róla. Itt a nyár, én belevágok egy ilyen kalandba :D. És köszönöm a jó tanácsot, ami a nem szeretném listával kapcsolatban írtál, jól átgonolom, mit teszek fel oda!

  • Merse

    2021-01-03 21:03:39

    Mi azt hiszem összesen vagy 12-t kaptunk, és kivétel nélkül mindegyik tetszett, többet meg is vettünk később. Csak ajánlani tudom, persze olyan időszakban a legjobb, amikor sok időd van játszani, akkor biztosan nagyon megéri.

  • laczkodavid

    2020-11-21 18:33:20

    Igen-igen, erre gondoltam, csak hülyén fogalmaztam meg :)

  • gyd

    2020-11-21 18:25:25

    Ha jól átgondolod a "mit nem kérek" listát, akkor nem kéne olyan játék legyen, amit ismersz és nem szeretsz, hiszen azt nagy valószínűséggel felveszed a listára - ami pedig a listán van, azt semmiképpen nem kapod meg. Ezt a listát pl. emailen keresztül tudod frissíteni is időközben, ha netán beszereztél vagy kipróbáltál valamit. Szóval ez a része elég jól ki van találva.

    Olyan esetet tudok elképzelni, hogy nem ismered, és nem fogod szeretni, miután megkaptad és kipróbáltad. De valljuk be, ez ugyanúgy megeshet veled, ha vásárolsz egy játékot - néha még akkor is, ha nagyon-nagyon utánanéztél. :) Nekünk is volt olyan, ami végül nem jött be, de legalább volt lehetőségünk kipróbálni (több alkalommal is az időtartam miatt).

  • laczkodavid

    2020-11-21 15:21:57

    Teljesen igazad van abban, hogy ha hoznak nekem egy társast, ami megtetszik, akkor azt ne vegyék már el :D, egyébként én is 100%-ban támogatom a kezdeményezést, illetve nekem kifejezetten tetszik ebben a módszerben az, hogy nem te választod ki, hogy mit kapsz. Nyilván mindig lesz egy-két olyan játék, ami úgy fog érkezni, hogy már ismerjük, és nem szeretjük, de így lehet hogy sok olyan játékra rávesz minket ez a rendszer, amikkel egyébként nem biztos, hogy játszottunk volna.
    Én teljes mértékben az ilyen jellegű kezdeményezések támogatója vagyok! :)

  • orsolyaps

    2020-11-19 21:29:24

    Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon jó kezdemènyezès. Így olyan játèkokat is ki lehet próbálni amiket már használtan sem lehet megkapni, nemhogy újonnan. Vagy olyat amiről nem is biztos hogy hallott az illető

    Gyerekes tulajdonság,de èn imádok csomagot bontani ès ez ráadásul folyamatosan csak jön ès jön. 🥳 ès anapláne zsákbamacska jellegű . Igázán gyereknek èrezheti magát az ember.

    Azèrt van hátulütője,de lehet ez csak számomra. Birtokló típus vagyok. 😅Amikor elviszik, az olyan lesz nekem,mint amikor a gyerektől elveszik a cumiját. 😄

    De ha úgy fogom fel,hogy kipróbálhatom vásárlás előtt,akkor már nem is olyan rossz a helyzet. 😁😁😁

  • Cygnus

    2020-11-16 10:39:31

    Nagyon tetszik ez a szolgáltatás, kifejezetten jó azoknak, akik közelében nincs egyéb kölcsönzési lehetőség. Budapesten nagyon sok üzlet/klub/e-sport bár stb. van, de kisebb városokban már alig-alig akad olyan hely, ahol lehetne játékokat próbálgatni.

    Külön elismerésre méltó, hogy minden játékhoz készítettek szabálymagyarázó videót, ami azért elég nagy segítség egy nagyobb euro szabályainak az értelmezésében. Én inkább szabálykönyvet bújok, ezért nálam max. illusztrációként jöhet szóba, de akik inkább videóból tanulnak szívesen, azoknak tökéletes. Nyilván nem térnek ki minden szabályvariánsra, de ez nem is elvárható.

    A "minden hónapban karácsony" feeling nagyon ütős, imádok játékokat bontani, így a meglepi csomag is nagyon izgalmas :) Előnyös is lehet, ha nem tudjuk, pontosan mit kapunk, mert így olyan darabokat is kipróbálhatunk, amiről esetleg még nem is hallottunk. Tudom magamról, hogy a külső megjelenés+tematika eléggé le tud korlátozni, de ha kapok egy doboz játékot, amit hozzáértők összeválogattak a preferenciáim alapján, akkor esélyes, hogy az is be fog válni, amit ajánlanak.

    Sajnos itthon még a havi 3 társas is túllőne a kapacitásunkon, most van elég a polcon, amit ki szeretnénk próbálni, de a későbbiekben mindenképp elgondolkodtató a lehetőség :)

  • tomi.fehervari

    2020-11-12 08:39:40

    A két hét szerintem is nagyon szűk 3-4 játékra, nem igazán lehet kiismerni ennyi idő alatt mindet - lehet első kör után nem tetszik és félretennénk és csak a többivel foglalkoznánk, így viszont többször is neki lehet futni, ha olyan hangulatba kerülünk. Mi most is, mikor 1 hétre kölcsönzünk egyet, minden mást hanyagolunk, hogy kiélvezhessük azt az egyet, amit hamarosan vissza kell vinni, másra nem marad idő. 1-2 hónap viszont szerintem bőven elegendő lehet a kiismerésre több cím esetén is + kényelmesebben van idő (akár több) találkozót megszervezni családdal/barátokkal, hogy együtt élvezhessük az adott játékot.

    A munkahelyi átvétel sajnos nem igazán megoldható nálunk. Telefonos vagyok, nem tudok bármikor kirohanni, párom meg már az ebédet sem meri melóhelyre rendelni az ottani intézkedések miatt. Szóval valószínűleg marad a foxpost, ha megegyezünk róla otthon. :)

  • gyd

    2020-11-11 22:24:29

    Természetesen nem garantált, hogy minden játékot élvezni fogunk, sőt... Nálunk sem aratott osztatlan sikert minden játék mindannyiunk számára, de szerintem ilyet józan gondolkodású ember nem is vállalna. :) Viszont legalább tartós tesztelni tudtunk néhány olyat is, ami érdekelt minket, anélkül, hogy meg kellett volna venni. Olyan is van, hogy konkrétan magunknak nézünk ki egy játékot, alaposan utánanézünk, nagyon tetszik, és végül mikor kipróbáljuk, csalódást okoz. Cserébe jött több olyan játék is, amit nagyon élveztünk, és előtte abszolút nem volt a látókörünkben.

    Valóban van előfizetés nélküli lehetőség, jó, hogy felhívtad rá a figyelmet. Sok infó nincs a cikkben, ami az oldalon megtalálható, ezért a teljes kép miatt érdemes mindenképp ott végignézni a részleteket, a GYIK-et stb. Az előfizetéses résszel kapcsolatban még olyan biztosíték is van, hogy akár pénzvisszafizetést is vállalnak, ha nagyon nem jön be a szolgáltatás (persze illik ezzel nem visszaélni). És még egy dolog: nyilván kinek mennyi ideje van, de két hét alatt három játékot kiélvezni... hát elég feszített tempót igényel.

    A zenelejátszós/filmes/sorozatos előfizetés szerintem nagyon jó hasonlat a szolgáltatásra, nekem igazából eddig eszembe sem jutottak ezek. Igazából egy az egyben ráhúzható az egészre, csak itt a zenét társasjátékkal helyettesítjük. :)

    Az átvételi lehetőségek kapcsán pedig szerintem akár a munkahelyi cím megadása is működőképes lehet - persze ha valaki állandó helyszínen van, és könnyedén át tudja venni. Ilyenkor nyilván tervezni kell a haza- és visszaszállítással is, mert mindig oda fog jönni a futár.

    Remélem, minden fontos dologra tudtam reagálni. :)

  • tomi.fehervari

    2020-11-11 14:20:23

    Nagyon jó kezdeményezés! Szerintem még viszonylag olcsó is, ha azt nézem, hogy helybe hozzák és a mostani helyen, ahol elkezdtük nem rég a kipróbálást, 1-1 hétre hozunk ki 1000 körüli összegért játékot/db. Ahogy észrevettem, ott sajnos nem figyelnek erre a 72 órás sávra, ezért kissé kockázatos jelenleg a kölcsönzés, de itt az olvasottak alapján még ez is biztonságos. Sőt, sajnos olyan is volt, hogy hiányos volt a játék és nem kaptam kedvezményt a kölcsönzésre. :( Kissé hátrány, hogy lutrit kapunk, de a kérdőívvel ki lehet köszörülni a csorbát, valamint plusz izgalmat is ad (játék a társasjáték kölcsönzésben :)). Átnéztem a rendeléshez szükséges kérdőívet, szerintem nagyon egyszerűen kitölthető. Lehet igénybe fogjuk venni, megbeszélem otthon. :) Egyedül az átvételi lehetőségtől félek, bár a közelben van foxpost, valszeg azzal lenne a legegyszerűbb számunkra.

    Hatalmas köszi a cikkírónak, hogy felhívta a figyelmet erre a szupi lehetőségre! :)

  • Eyesis

    2020-11-11 12:10:50

    Azért ne feledd, hogy egy kondibérlettel csak egy ember járhat edzeni, egy Játszóház bérlettel meg akár 4-en, 6-an is lehet játszani.

    Sajnos aki szeret társasjátékokkal játszani, többnyire szereti birtokolni is kedvenc játékait, és mivel rengeteg jó játék van sokszor csak posorodnak szegények a polcokon. Kicsit olyasmi ez a koncepció, mint egy zenelejátszós előfizetés, vagy épp sorozatos/filmes. Ha eladod az összes játékod, és csak bérelni kezdesz, lehet sokkal több játékkal tudtok így játszani, és nem is foglalnak helyet otthon.

    Amúgy egészen meglepő, hogy ilyen kedvezményes áron tudják ezt biztosítani. Egy-egy játék alkatrészeinek leszámolásána nem keves idő.

    Nyilván minél többen kölcsönznek ki egy játékot, annál jobban kopik, és a szabályokban is tudnak segíteni. Szerintem klassz kezdeményezés, de ugyanolyan nehéz meglépni, mint annak idején a sok szép CD-t leváltani online szolgáltatásra.

    Azzal lehet még esetleg bővíteni a szolgáltatások sorát, hogy a saját játékom adhassam kölcsön, vagy éppen örökbe a Játszóháznak cserébe, ha azzal a játékkal szeretnék játszani, akkor azt nagyon kedvezményesen előfizetés nélkül is megtehessem, ha ez nem több, mint évente néhány alkalom. Elnézve a gyűjteményemen, több tíz olyan játékom van, amivel az utóbbi 2 évben egyáltalán nem játszottunk, pedig imádjuk.

  • reni.sule

    2020-11-11 09:13:34

    Huuu az ötlet nagyon jó, hát az árak már picit húzóssak, mint egy drága kondi bérlet. XD Belegondolva, hogy egy kicsit drágább játék áráért játszhatunk több mint egy tucat játékkal jól hangzik, de nem garantált, hogy minden játékot élvezni fogjuk. Nagy segítség a profik adta válogatás, olyan darabokbis így a kezünkbe kerülhetnek amikről sose hallotunk,. pedig egy igazi gyöngyszem. Viszont a az egyéni izlés elég szubjektív dolog, és ha egy fix témakörre mechanikára töltjük ki a kérdőívet, akkor olyan játékok is fognak a dobozban visszaköszöni, ami egyerre jó és rossz is szerintem. Jó mivel tényleg azt kapjuk amit kérünk, és rossz, mert nem bővül a látókörünk, bár nem tudom mennyire csempésznek bele a kért dolgokon túli extrákat a szállításba. A megvásárlási funkció nagyon tetszik így megspórolja nekünk a keresgélést, hol lelehető fel a játék ez egy ritkább darabnál nagyon előnyös. A hosszú határídő nálam plusz pont mert gyakran a terveket áthúzza az élet és ez nálam gyakran a játékidő rovására megy, így nekem egy rövid időre játékot bérelni nem előnyös. Ami a cikből kimaradt, de nekem a legszipatikusabb funkciója az oldalnak az, hogy előfizetés nélkül csak két hétre is lehet bérelni három darab játékot egy előnyösen kis összegért. Mivel nekem főleg az előfizetés részével volt a gondom, számomra ez sokkal opcionálisabb. Mindenképp előnyös lehetőség azok számára, akik hajlandóak egy kicsit nagyobb összeget rászánni, egy igen épvezetes hobbyra anélkül, hogy több tucat játékot halmoznának fel otthon. :D

Népszerű

Friss

Címkék