Sztorikocka
Sztorikocka
Sztorikocka
Sztorikocka
Videó beküldése

Sztorikocka

Társasjáték, 2012
Értékelem!

A Sztorikocka egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a minta felismerés és a kockadobás mechanizmusokra. A Sztorikocka csúcsra töltött...

A Sztorikocka egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a minta felismerés és a kockadobás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A Sztorikocka csúcsra töltött történetgenerátor! Kényelmesen elfér a zsebedben, mégis szinte kifogyhatatlan mennyiségű játékot és szórakozást biztosít, amelynek csak a képzelőerőd szab határt.

A Sztorikocka az egyik legkreatívabb társasjáték, amelyben kilenc egyedi dobókocka segítségével kell egy történetet elmesélnünk. A játék szabályai egyszerűek: a játékosok dobnak a kockákkal, és az azokon látható ikonokat egy közös történetbe fűzik, minden fantáziájukat latba vetve.

A játéknak ugyan nekiállhatunk egyedül is, de a mesék akkor fogják igazán megdolgoztatni a fantáziánkat, ha sokan játsszuk, egymás sztoriját szőjük tovább minden alkalommal.

Azt mondják, mindenkiben ott rejlik a történet, mely elmondásra érdemes. Fedezd fel te is a mesélőt önmagadban, és ajándékozd meg magad és barátaid a mesélés örömével!

Dobj a 9 kockával, nézd meg a dobott ábrákat és mondj egy történetet úgy, hogy mindegyik ábrát beleszövöd a történetbe valamilyen sorrendben. Ennyi az egész. Egyszerű, gyors és nagyon szórakoztató!

Lehet úgy is játszani, hogy egymás történeteit folytatjuk, de különálló sztorik is szórakoztatóak tudnak lenni, ha a játékosok jó fantáziával vannak megáldva. A játék egyaránt jó dumagép csemetékkel, vagy egy remek felnőtt társaságban, főleg néhány sör elfogyasztása után. :)

A sztori kocka kiválóan használható nyelvtanuláshoz is, hiszen idegen nyelven máris nagyobb kihívást jelent történetet mesélni.

Az alapjátékon (narancssárga) kívül két nagy (9 kockás) és 3 kicsi (3 kockás) kiegészítő jelent meg a játékhoz. Alapvetően 9 kockával kell dobni a játékban, így a kiegészítők használata kockacseréket igényel. Ez nem baj, mert sokkal változatosabb történetek születhetnek egy olyan meglepő kocka kombinációból, amiben egy velociraptor van együtt egy toronyházzal, egy kobolddal, és mondjuk egy kincsesládával, meg egy óriáspolippal. :)
Akinek nagyon megy a sztorizgatás, az persze növelheti is a kockák számát a kiegészítővel, azok cseréje helyett.

Sztorikockákkal a végtelenbe - és tovább!

Talán nincs is olyan ember, aki még ne hallott volna a sztorikockák ötletéről - ha esetleg nem is játszott vele: Kilenc kocka, amiken a kockák dobása után a szerencse által kiválasztott kilenc kép segítségével kell történetet alkotni. Neki lehetne állni kiszámolni, az 54 rajzból kilencet hányféleképpen lehet kidobni és sorrendbe rakni (ki emlékszik még a permutációra?) - de nem szükséges matekoznunk, mert már többféle alap- és kiegészítő készlet is megjelent.

Ahogy azt a horvátországi nyaralásról szóló történetemben már leírtam, a "szabály" nagyon egyszerű, a játék mégis hihetetlen szórakoztató. Ha valaki mégsem elégszik meg vele, hogy kulccsal, báránnyal, villanykörtével és holddal kell a fantáziáját megtermékenyíteni, megtoldhatja (vagy lecserélheti) mondjuk egy olyan kilenc kockás készlettel ("cselekvések" névre hallgat), ami kizárólag tevékenységekkel, mozgásokkal van tele. Ez is elég változatos, mert ásástól zenehallgatásig sok minden van benne. Személyes kedvencem a pénzszámolás (bele lehet keverni Dagobert McCsipet) és a zuhanás (Tam, tam, ta-dam, tam, tam, ta-dam! Hajrá Tom Cruise!).

A "kalandok" készlet (újabb kilenc kocka) sokkal vegyesebb képet mutat: serleg (Szent Grál), sisak (vikingek - vagy időutazás?), cirkuszi sátor és záptojás…

A Batmanes készlet már önmagáért beszél: nem csak a jól ismert szereplők (Joker, Kétarc, Harley Quinn), de egy izgalmas Batman epizód kötelező elemei (fogságba esés, menekülés, robbanás) és tárgyak (rejtekajtó, vegyszer) is visszaköszönnek.

A szép persze az egészben az, hogy akár ezeket az alapkészleteket is kombinálhatjuk, de ha valaki sokallná a 18, vagy akár 27 kockát (akik ismerik az én memóriámat, tudják, hogy a saját mesém közben elveszteném a fonalat…), vannak háromkockás kiegészítő készletek, a témának megfelelő fantázianevekkel. Ha ezeket tesszük a már meglévő kilenchez, még követhető számú eleme lesz a mesénknek, ugyanakkor bármilyen irányba elhajlítható, korcsoportnak vagy érdeklődési körnek megfelelően.

Ha például óvodás kisfiúnkkal ülünk le játszani, a "prehistoria" dinoszauruszai és ősemberei verhetetlenek lesznek. De ha esetleg egy kislányt és egy kisfiút egyszerre szeretnénk lekötni vele, az "animalia" állat- vagy az "enchanted" készlet mesefigurái lesznek a biztos nyerők.

Nagyobb gyerekekkel már komolyabb irányba is fordulhatunk: a "medic" készletben van röntgenkép és sztetoszkóp (és egyéb, Dr. House kezében rendszeresen megforduló eszközök), míg a "fright"-ból már jóféle borzongatós kísértettörténeteket lehet kerekíteni. És itt igazából már elmosódnak a gyerek- és felnőttjáték közötti határok. Hiszen egyrészt már az iskolás gyerekek is találkozhatnak a trójai falóval, a hidrával és a háromágú szigonyos Neptunus-szal (bocs, a görögök voltak előbb: Poszeidónnal), de ha visszaemlékszünk, hányan kattantak rá közülünk a görög mitológiákra épült filmekre az elmúlt másfél évtizedben, szerintem sok felnőtt szürkeállomány is viszketni kezd a "mythic" képei láttán.

Vagy ha belegondolok, hány barátom szurkol rendszeresen a tévéképernyő előtt focimeccset nézve, vagy hány munkahelyen ment a tévé az olimpia alatt, akkor a "scores" három kockáján található sportágak (éljen a magyar evezős szakosztály!), sporteszközök (focikapu és stopper) is sokunkat megmozgathat.

És ha a közelmúlt felkapott krimijeire gondolok, vagy a sorozatgyilkos Dexter kultuszára, akkor a "clues"-ban található vérfolt és ujjlenyomat sem hagy sokakat hidegen… De ha ezt valaki túl komolynak érezné, van benne hulla-körberajzolás és sziréna is, abból meg ki lehet hozni Csupasz pisztolyos bolondságokat is!

Végül, de nem utolsó sorban (személyes kedvenc): a sci-fi rajongók (meg a Beastie Boys rajongók, hehe) is kapnak egy lehetőséget az "intergalactic"-kal… a végtelenbe, és tovább!

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 2 960 Ft-tól
 • -15%-525 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/sztorikocka-2005" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Sztorikocka társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kockajáték
Mechanizmus: Kooperatív, Történetmesélés, Minta felismerés, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Sztorikocka társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • gabibacsi.kulcsar

  2019-03-17 21:00:30

  Első percben szerelem volt. Minden kiegészítője megvan, ill nagyon várjuk az utsó 3 kieget, ami kint már kapható, ide valamiért csúszik a behozatal. Remek időtöltés, a gyerekek fantáziája sorozatos meglepetéseket okoz, nagyon jó játék a kütyük nyomkodása helyett. Mi remek meséket szövünk, akár felváltva kockánként, akár a több mint70 kockát összekeverve minddel:)

A(z) Sztorikocka társasjáték kiegészítői (31)

 • Sztorikocka – Clues társasjáték

  A Clues a népszerű sztorikocka kiegészítője, mely önmagában is játszható. A játék 3 kockát tartalmaz új képekkel. Egy kreatív, kommunikációs készséget fejlesztő játék. Dobj a...

 • Sztorikocka – Enchanted társasjáték

  Az Enchanted a sztorikocka népszerű játék kiegészítője, mely akár önmagában is játszható. 3 kockát tartalmaz új témával. Csak dobj a kockával és alkoss történetet a kidobott...

 • Sztorikocka - Prehistoria társasjáték

  A Sztorikocka Prehistoria a népszerű Sztorikocka játék kiegészítője, mely akár önmagában is játszható. A játék 3 kockát tartalmaz, minden oldalán egy képpel. Alkoss történetet a...

 • Sztorikocka - Intergalactic társasjáték

  A Intergalactic játék a Sztorikocka kiegészítő változata, mely önmagában is játszható. 3 dobókockát tartalmaz. Dobj a kockával és alkoss történetet a képek segítségével. Egy...

 • Sztorikocka - Medic társasjáték

  Egy újabb Sztorikocka kiegészítő, mellyel a betegségek, kórházak témakörökben bővíthetjük mesélői képességeinket a három új kockának köszönhetően. Sebtapaszok, csonttörések...

 • Sztorikocka - Score társasjáték

  A Sztorikocka készítői most a sportok szerelmeseinek szeretnének kedvezni egy kiegészítővel, amiben focikapuk, rögbi labdák, úszószemüvegek és egyéb a sportokhoz kapcsolódó...

 • Sztorikocka - Animalia társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? Az Animalia a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. Az Animalia kockáin állatokat találsz, amelyeket...

 • Sztorikocka - Fright társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? A Fright a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. A Fright kockáin félelmetes jeleneteket találsz, amelyeket...

 • Sztorikocka - Mythic társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? A Mythic a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. A Mythic kockáin a görög mitológiával kapcsolatos képeket...

 • Sztorikocka - Medieval társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? A Medieval a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. A Medieval kockáin középkori jellegzetességeket találsz...

 • Sztorikocka - Powers társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? A Powers a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. A Powers kockáin szupererőket találsz, amelyeket beleépíthetsz...

 • Sztorikocka - Rescue társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? A Rescue a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. A Rescue kockáin életmentéssel kapcsolatos tárgyakat találsz...

 • Sztorikocka - Explore társasjáték

  Te jó mesemondó vagy? Az Explore a díjnyertes kockás történetmesélő családi társasjáték, a Sztorikocka kiegészítője. Az Explore kockáin kalandokat találsz, amelyeket...

 • Sztorikocka Cselekvésekkel társasjáték

  Az újabb 9 kocka 54 oldalának mindegyikén egy-egy cselekvés látható. Ötvözd a többi Story Cube-bal, és legyél te a meseszövés királya! Sztorikocka a legkeményebb rajongóknak!...

 • Rory's Story Cubes: Mystery társasjáték

  Imagine telling stories that are dynamic, interactive, fun and randomly generated. Imagine never being stuck for an idea ever again. Rory’s Story Cubes: Mystery is the fifth...

 • Sztorikocka: Fantasia társasjáték

  A Sztorikocka Fantázia a nagysikerű történetmesélős partijáték legújabb "nagy", vagyis kilenc kockás kiegészítője. A benne rejlő kockák azért néhányotoknak ismerősek lehetnek...

 • Sztorikock: Batman társasjáték

  A Sötét lovag visszatér! A Batman-es Sztorikocka Jokertől kezdve a szirénázó rendőrautón keresztül a Batmobilig mindent tartalmaz, ami Batman nevéhez köthető. Ha elég merész...

 • Rory's Story Cubes: Doctor Who társasjáték

  A Dr. Who Sztorikockával te alakíthatod a sorozat történetét.

 • Sztorikocka - Bolondos dallamok társasjáték

  Vajon milyen új kalandokba keveredik Tapsi Hapsi vagy Dodo kacsa? A Prérifarkasnak sikerül elkapni végre a kengyelfutó gyalogkakukkot? Csak rajtad múlik mi lesz a folytatás...

 • Sztorikocka: Scooby Doo társasjáték

  Ha már kívülről tudod az összes rejtélyt amelyet Scooby és barátai megoldottak, itt a lehetőség újakat kitalálni a kockák segítségével.

 • Sztorikocka: Rampage társasjáték

  A Rampage (Tombolás) kockák a Sztorikocka társasjáték egyik rendkívül szórakoztató kiegészítője, mely önmagában is játszható. A Sztorikocka kiválóan fejleszti a képzelőerőt...

 • Sztorikocka: Strange társasjáték

  3 kocka, összesen 18 új akció adódikk a játékhoz.

 • Untold: Adventures Await társasjáték

  Untold: Adventures Await is the customizable storytelling game powered by Rory's Story Cubes. Players become the heroes of a thrilling tale that unfolds in under 60 minutes....

 • Sztorikocka Kalandokkal társasjáték

  Versengésmentes partijáték kicsiknek és nagyoknak! Az egyre bővülő Sztorikocka játékcsalád kalandos kiadásában van minden, ami csak kellhet egy izgalmas történethez! Kincsesláda...

 • Rory's Story Cubes: Mix Vol. 1 társasjáték

  Roll dice and use the pictures to tell wild and crazy stories! This set of Rory's Story Cubes that contains three previously issued sets: Prehistoria, Clues, and Enchanted. They...

 • Rory's Story Cubes: Primal társasjáték

  From the publisher: Imagine telling stories that are dynamic, interactive, fun and randomly generated. Imagine never being stuck for an idea ever again. Rory’s Story Cubes:...

 • Rory's Story Cubes: Moomin társasjáték

  An expansion to the creativity game Rory's Story Cubes. This set includes 9 new dice with 54 action images or "picto-verbs." This expansion can be played on its own or in...

 • Rory's Story Cubes: Adventure Time társasjáték

  Get ready to tell all new stories in the Land of Ooo with Rory's Story Cubes: Adventure Time, which features all the well-known characters.

 • Rory's Story Cubes: Arcade társasjáték

  An expansion to the creativity game Rory's Story Cubes. This set includes 3 new dice with 18 thematic actions. This expansion can be played on it's own or in combination with the...

 • Rory's Story Cubes: Atomic társasjáték

  An expansion to the creativity game Rory's Story Cubes. This set includes 3 new dice with 18 thematic actions. This expansion can be played on it's own or in combination with the...

 • Rory's Story Cubes: Disaster társasjáték

  An expansion to the creativity game Rory's Story Cubes. This set includes 3 new dice with 18 thematic actions. This expansion can be played on it's own or in combination with the...

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  1 - 12
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Rory O'Connor
 • Illusztrátor:  Rory O'Connor
 • Kiadók:  Gamewright, Gigamic, Kadon Enterprises, HUCH! & friends, Brain Games, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., The Creativity Hub
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, észt, francia, német, magyar, olasz, lett, litván, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Gamewright English edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 2.8 cm x 8.1 cm x 10.7 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Creativity Hub edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.7 cm x 6.7 cm x 2.7 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Gamewright English Edition with Dr. Toy Winner Seal
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 7.4 cm x 10.6 cm x 2.7 cm
 • Creativity Hub edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 7 cm x 7 cm x 2 cm
 • Gamewright Blister Pack edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
 • Gamewright hangbox edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 14.2 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Gigamic French first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
 • MINDOK Czech edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 3 cm
 • Brain Games Baltic edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 7.5 cm x 7.9 cm x 2.8 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Creativity Hub MAX Edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16.5 cm x 16.5 cm x 6.4 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Creativity Hub second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 7 cm x 7 cm x 2 cm
 • Gém Klub Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 7 cm x 7 cm x 2 cm
 • Rory's Story Cubes
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8 cm x 7 cm x 3 cm
 • Huch multilingual edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 7.9 cm x 7.5 cm x 2.8 cm
 • Gamewright "Max" edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
 • Creativity Hub third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 7.5 cm x 8 cm x 3 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Rebel Polish/English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16.5 cm x 16.5 cm x 6.4 cm
  • Súly: 0.5 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sztorikocka társasjátékhoz