Kuruzslók Quedlinburgban
Kuruzslók Quedlinburgban
Kuruzslók Quedlinburgban
Kuruzslók Quedlinburgban
Videó beküldése

Kuruzslók Quedlinburgban

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Kuruzslók Quedlinburgban egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2018-ban (BGG), illetve 2018-ban több, összesen 2 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves...

A Kuruzslók Quedlinburgban egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (Magyar Társasjátékdíj) és jelölték is 2018-ban (BGG), illetve 2018-ban több, összesen 2 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás, a merj és nyerj, a pakli építés, a catch the leader és a változó setup mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Évente egyszer Quedlinburg városa 9 napos vásárt tart. Az ország legjobb csodadoktorai és kuruzslói gyűlnek össze egy helyen, hogy bemutassák gyógyító tudományukat és gyógyitalaikat.
Büdös, izzadó lábak, honvágy, csuklás és szerelmi betegség - mindenre van gyógymódjuk. Minden sarlatán saját gyógyitalt főz.

A gyógyitalok elkészítéséhez a játékosok összetevőket húznak a saját zsákjukból, amíg úgy nem gondolják, hogy a tökéletes gyógyital elkészült. De csak óvatoson: picivel több ezekből a speciális összetevőkből, és az egész edény felrobbanhat!
Szóval meg kell találni a megfelelő időt a megálláshoz, mielőtt túl késő lenne, és talán egy kisebb adagot kell elsőre készíteni, hogy a nyereségből értékesebb összetevőket kereshessenek később. Így a játékos zsákja fokozatosan töltődik fel egyre értékesebb, hasznosabb összetevőkkel, és így a következő bájital még értékesebb lehet.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 27% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 260 Ft-tól
 • 41 ajánlat

Kategória: Középkori
Mechanizmus: Kockadobás, Merj és nyerj, Pakli építés, Catch the Leader, Változó setup

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Quacks of Quedlinburgryek, Budapest XI ker vagy belváros

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI ker vagy belváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem jött be a társaságnak

2 érdeklődő


Kuruzslók QuedlinburgbanClass, Pécs, Zalaegerszeg, Szombathely, Körmend, Szigervár, Kaposvár

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs, Zalaegerszeg, Szombathely, Körmend, Szigervár, Kaposvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Alapjáték + 2 kiegészitő, bontatlan, német kiadásban.

4 érdeklődő


Kuruzslók Quedlinburgbananikopal

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Az egyik zöld korongról hiányzik a csepp festés, de darab számra minden stimmel. Cserébe szóba jöhet: Unmatche - Árny és Köd, Concordia (magyar), Nyugati királyság sorozat vagy Century Golem sorozat bármelyik részére. Átvételi lehetőségek az alábbiak szerint, ha útba ejthető, akkor szívesen házhoz is viszem a jelölt napon: Átvételi lehetőségek az alábbiak szerint, ha útba ejthető, akkor szívesen házhoz is viszem a jelölt napon: - személyesen Fóton - szept 24-én, pénteken Fót-Oktogon vonalon a délutáni órákba megbeszélés szerint - Foxpost a vevő terhére előre utalás után

0 érdeklődő


Kuruzslók Quedlinburgbangaborpeterkurucz, Budapest XVIII

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XVIII! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, csere is érdekel bármire!

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Kuruzslók Quedlinburgban társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • misikat

  2021-09-13 15:32:33

  2-3 éve vettem meg karácsonyi ajándéknak a társasjátékot. Előtte nem hallottam róla, a Spiel des Jahres embléma miatt döntöttem mellette. Sokáig eszünkbe sem jutott kipróbálni.

  Idén nyáron akadt meg a polcunkon fekvő Kuruzslókon a szemem és elkezdtem nyúzni a családot, hogy próbáljuk már ki. Hetekig szinte szitokszó volt a társas neve, mindenki ellenkezett (főleg a sok kis alkatrész és a viszonylag hosszú játékleírás miatt). Én időközben már megnéztem a netes ismertető videókat és láttam benne a potenciális favoritot.

  Végül úgy vettem rá a családot, hogy "Csak egyszer próbáljuk ki, ha nem tetszik, többet nem forszírozom".

  A történet vége hepiend: a kipróbálás meghozta a család kedvét, a játék az egyik kedvencünkké vált, heti rendszerességgel elő is vesszük.

 • mvik19

  2021-09-13 08:04:23

  Ez a játék egy csoda! Imádom! Gyönyörű kivitelezés, rengeteg komponens, egyszerű játékmenet. Kellemesen versengős, de nem vérre menően. Az első alkalommal már 3 partit játszottunk, bár több is lett volna, ha lett volna időnk rá. Elég nagy szerencse faktorral játszik, de engem ez különösebben nem zavar. Ugyanúgy lehet egyik körben az egyik félnek, a másikban a másiknak szerencséje. Épp ez a jó ezekben a játékokban, hogy nem tud valaki annyira nagyon jó lenni benne, hogy a másiknak az fusztráló legyen, épp azért mert sok múlik a szerencsén. Persze az is lényeges, hogy a rendelkezésre álló pénzből a játékos mit vásárol. Érdemes minél több alapanyagot gyűjteni a zsákba, hogy kevésbé legyen valószínű, hogy a fehér összetevők előkerüljenek. Nagyon jók a különféle alapanyagok képességei. Rengeteg féleképpen lehet ezeket kombinálni. A kiegészítőket nem próbáltuk még, de csak idő kérdése. Ritkán találkozni ilyen szép és gondosan kidolgozott világú játékkal. Ár-érték arányban szerintem nagyon jó a dolog, mert az ember sok komponenst kap a pénzéért. Az meg a pláne, hogy szerintem akkor drága egy játék, ha sose kerül elő. Ez pedig elő fog. A hangulata egyből megragad, és nem is enged, míg jópár partit bele nem tett az ember. Csillagos ötös!

 • kalocsai.luca01

  2021-06-08 23:27:27

  Elsősorban az euro típusú játékokat szeretem, ahol kicsi a szerencsefaktor és sok múlik a taktikán. Ám ez a játék kicsit sem ilyen, így féltem is a megvásárlásától. Azonban nagyon megérte pénzt is időt fektetni belé, már a kiegészítőjének a megvásárlásán is elgondolkodtam. Ez a vásárlás lehetséges, hogy a közeljövőben esedékes lesz.

  Tetszik benne, hogy nagy újrajátszhatóságot biztosít és valahogy olyan okosan oldja meg a szerencsefaktort, hogy nem zavar játék közben. A patkányfarkakkal megfelelően balanszolt játékről beszélünk és az a kis üvegcse is nagy ötlet. Jól működik ketten, hárman és négyen is. Ami talán a játék egyetlen hibája volt az összetevők sérülékenysége, de ezt is ki tudták küszöbölni a külön megvehető tokenvédőkkel. Továbbá értékelem benne azt, hogy az alapból nem társasozó családtagjaimat is elkápráztatja, így remélem lassan már ők is megszeretik ezt a hobbit. Tényleg csak ajánlani tudom főleg családoknak, kisebb baráti köröknek. Bevezető játéknak is megfelelő választás lehet.

 • janiecker

  2021-05-10 12:05:42

  Ez egy tökéletes versengő játék olyan társaságban, ahol vannak olyanok, akik nem szeretik, ha szivatját őket. Itt mindenki saját maga dönti el mennyit húz, vásárol, konfrontáció max akkor van, ha egy adott összetevő elfogyna. A patkányfarkaknak köszönhetően pedig a játék közbeni felzárkózás lehetősége is biztosított a ,,rosszabb kezű" vagy "kisebb kockázatot vállaló" játékosoknak. A zsákok is nagyon szépek, viszont kevésbé praktikusak, mert a sarkukban felhalmozódhatnak az összetevők.

 • godzsakattila

  2021-04-21 11:51:45

  Megnyugtattak az itteni kommetnek. Én is családi társasnak vettem, de miután elolvastam a játékszabályt és vakartam a fejem, kicsit féltem, hogy bonyolult lesz a gyerekeknek, de az itt olvasottak alapján belelehet vágni :) Majd az első tapasztalataim lehet, hogy megírom én is. Egyenlőre még nincs kibontva, mert "egyesével" adagolju ka játékokat időközönként a "rejtekhelyről" :)

 • hierroo

  2021-04-14 16:30:38

  Én mindenképpen kipróbálnám. Igazából nem tudom, hogy milyen pofát vágnék akkor, amikor felrobbanna az üstöm, de hát ez is vicces lehet! Van egy kis Harry Potter hangulata abból a szempontból, hogy ott is kutyultak mindenféle pókot meg bogarat, és ott sem sikerült mindenkinek elkészíteni megfelelő módon a varázsfőzetet. Szóval ötletes ez a "Kuruzslók Quedlinburgban" társasjáték.

 • noemi1

  2021-04-14 15:32:30

  Engem ez a játék mindig jó kedvre derít, nem tudom megunni. Igen, van benne szerencse, de pont elég. Lehet kockáztatni, és még ha veszítek benne, az sem zavar, mert végig nagy élményt nyújt. Csak ajánlani tudom!

 • porcine

  2021-03-25 23:05:12

  Hatalmas szerepet játszik benne a szerencse, de ez így jó. Néha kell. Jó tervezni, taktikázni, aztán bízni a kezünkben. Szerintem szép, olyan aranyos, kedves. Felpörgeti az embert.

 • bako.david.93

  2021-01-08 11:04:57

  Egyszerű játék, mégis van lehetőséged taktikázni. Simán lehet játszani kisebb gyerekekkel, vagy épp egy haveri társaságban. Mi eléggé elmentünk a komplex játékok felé, viszont kellenek lazább játékok is, és ezt teljesíti számunkra.

  A grafika nekem bejön, ahogy ez a zsákból huzogatós mechanika is. Külön kiemelném, hogy a játék nagyon nagy mértékben újrajátszható, az összetevők könyveinek 4 oldala/nehézségi foka van, szóval ezeket bármikor kombinálva teljesen más játékmenetet kapunk.

 • Merse

  2021-01-08 08:50:17

  Az a nagyon jó benne, hogy a különböző összetevők könyvéből nagyon-nagyon sokféle játékot ki lehet keverni, és ezek tényleg teljesen más játékot eredményeznek, nem csak kicsit más, hanem teljesen megváltozik tőle a játékmenet. Bizonyos könyvek esetén például örültünk, ha összejött 50 pont, más kombinációban simán összejött 100 pont is, néha alig van pár pont különbség, máskor meg valaki akár kétszer annyit is tud szerezni, mert szinte dupla vagy semmi összetevő kombókat hoz össze. A játékostáblák is kétoldalasak, a haladó verzióval még több kombinációra van lehetőség, és persze ott van a Javasasszonyok kiegészítő is.

 • wombat_87

  2021-01-06 15:29:58

  Jézuska hozta a játékot, ami azonnal nagy kedvenc lett. A tokenek nálam már elkezdtek kopni, ezért rendeltem egy csomag műanyag érmetartó korongot, ami majd védi őket (400 db, hogy elég legyen a kiegészítőhöz is, ha meglesz... mert meglesz :D). A játék nagyon szép, az összetevők különböző bónuszai miatt pedig elképesztően változatos (és akkor az üst másik oldalát még nem is próbáltuk). Szerencse és taktika ügyesen működik együtt benne. Nagyszerű, rendkívül szórakoztató játék, csak ajánlani tudom! :)

 • jevimester

  2021-01-04 23:40:27

  Leírhatatlanul fantasztikus élményt nyújtott nekünk karácsonykor. A hangulata az egész kis családunkat magával ragadta, és alig akarta elengedni. Ilyen egy igazi családi játék. Gyönyörűen kidolgozott elemek, könnyen érthető és magyarázható szabály, jó tematika. Nagyon beleéltük magunkat a varázsfőzetek készitésébe, sok nevetés kíséretében. Mindenkinek bátran merem ajánlani!

 • szocsadam

  2021-01-04 18:27:05

  A 2019-es TJÜ-n találkoztam vele először. Nagy szerencsefaktorral dolgozó, push your luck játék. A huzózsákból sosem tudhatod mi kerül elő. Az összetevők sokszínűsége, a kártyák, valamint a szerencsefaktor garantálja az újrajátszhatóságot. Gyönyörű játék, nekem. Mindaddig amíg el nem kezdenek kopni a tokenek. Ezt megelőzendő, 3D nyomtatott tokenvédőket azonnal raktam rá, igy tökéletes lett, sokkal jobb a súlya, könnyebben húzható a zsákból, és szépen csörög a zsákban. Sokan kör alakú érmevédővel védik a tokeneket.

  Összességében egy szerethető, sokszor előkerülő játék lett a gyűjteményben.

 • reni.sule

  2020-10-26 16:19:00

  Még mielőtt játszottam volna ezzel a játékkal, szerelmes lettem belé. A középkori témájú, főleg a mágiával alkimiával foglalkozó darabok az egyik nagy szerelmem. Már a dobozt meglátva, tudtam mindenképpen kelleni fog nekem.

  Szerncsére a baráti tárasaágban, egyküknek megvan ez a remek darab, így volt lehetőségem játszani vele, mielőtt rögtön a boltba rohannék érte. Nem is okozott csalódást, a szép grafikájú dobozban egy hozzá harmonizáló belsőt kapunk. Nem csak a táblák, aminek az örvénylő mintáján rögtön megakadt a szemem, a pontozótábla, aminek a piactér hangulata nem csak szép hanem hasznos is, jól átvezet a pontozás folyamtán. Ezen felül megakadt még valamin a szemem a boboz belsejébe csempészet grafikák a játék elemeiből, így kipakolva sem hat olyan üresnek az.

  Igazi könnyed party jellegű játék, kiváló átvezető két nehezebb játék között, nem igényel nagy fejtörést. Gyerekekel is lehet játszani, amennyiben torelája a szerencse faktor. Mert azt tagadni nem lehet elég sok van benne, de ez nem azt jelenti, hogy nem alkalmazhatunk straégiákat a játékban. Sok múlik az összetevők választásán, a könyvek adta bónuszokon, hogy tudjuk- miből mennyi van a zsákunka, és mi a valószínűsége, hogy épp egy fehér elemet húzunk, ezzel magunkra robbantva a főzettünket.

  Épp ez adja a magas újrajátszatóságát játéknak, emelett pedig a a két féle játékos tábla, a körönkét kapott változó bónuszok és persze az elmaradhatattlan véletlen a húzás. Akinek pedig ez se lenne elég, már kapható itthon is a javasasszonyok kiegészítő, amit már alig várok hogy kipróbáljak. :)

  Előny a játéknak, hogy 5 perc alatt ki lehet pakolni az asztalra és 10 perc magyarázat után indulhat is a játék, számomra fontos, hogy a játék felállítása ne kerüljön annyi időbe mint maga a játék. A körök pontozása és a játék végi pontozás is épp ilyen gyors.

  Hátránya amit már előttem is írtak, hogy kopnak az alkatrészk, ez orvosolható, de elég kiábrándító. Ez egy megosztó játék vagy valaki nagyon szereti vagy utálja. :D

 • laczkodavid

  2020-10-19 15:17:46

  Annyi jót hallottam róla, én is be akarom egyszer szerezni majd 😊 remélem nálunk is olyan jó szolgálatot tesz mint nálatok 😊

 • kelemen.ati

  2020-10-19 10:53:33

  A polcon virít nálunk is a játék. A család kedvence, tipikus családi játék. A játékidő cirka 1 óra 3-4 főnél, ha valóban egyszerre húzunk a zsákból. A kis tokenek nálunk is kopnak, pár játék után már látható volt. Ami a szerencsefaktort illeti, nos valóban van benne, de elgondolkodtató, hogy öt játékból négyzser ugyanaz nyert a baráti társaságban. Árérték arányát tekintve jónak mondható.

 • Marcike

  2020-10-17 12:26:38

  Elsőre nem hozoot lázba ez a játék, mert nem igazán tetszett a dizájnja és az okkult téma. Kénytelen voltam leküzdeni az ellenérzéseimet, mivel feleségem megvette. :-) Azóta sokat játszottunk vele és megismerve a játékot kijelenthetem, hogy a középszerű grafiakai megvalósítás főleg a dobozon van jelen, a játékelemek jóval igényesebben lettek megrajzolva. Mindenképpen javaslom műanyag érmevédők használatát a játékhoz, mert a kis tokenek kopnak, mintha muszáj volna. Nagyon jópofa játék, jó a mechanika és elég magas az újrajátszhatósági faktora is.

 • kemonszt

  2020-09-11 17:33:34

  Mi is ugyan így vagyunk. Nagyon szeretjük az euro típusú játékokat, ahol a logika, stratégia és kiszámítható tervezés kerül előtérbe.

  Én különösen szeretem a munkáslehelyezős játékokat, amikben a munkás menedzseléssel juthatunk erőforrásokhoz.

  Vannak olyan társasjátékok, ahol elég jól tudják ezt a két dolgot balanszolni, mint például néhány deck building játék (a Klank! nagyon jó példa erre). Az említett Klank! például azért nagyon jó, mert ugyan egy kis szerencse van benne, ami véletlenszerűséget ad a játéknak. De nem az egész játék egy nagy véletlenszerű katyvasz, hanem igazán jól számíthatóak a valószínűségek és így nagyon klasszul lehet tervezgetni benne.

  Gyakorlatilag a Terra Mystica is olyan tipikusan euro játék, ahol nagyon sokáig lehet tervezni és a szerencsének igazán kevés dolga van a játékkal. Én azért szeretem a Terra Mysticát hozni példának a nagyon euro típusú játékokra, mert ebben a játékban szinte sakk szerűen lehet tervezni lépéseket és stratégiát alkotni, akár nagyon sok lépéssel későbbre is.

  A kuruzslók Quedlinburgban sok ismerősöm által ajánlott játék volt, azonban szerintem is nagyon magas a szerencse szerepe. Nem igazán kedveltem, viszont a társaságunkban van néhány ember aki szereti ezt a játékot. Minden esetre én igyekszek kimaradni belőle, mert számomra nem igazán szórakoztató játék.

  Én nem ajánlom a játékot őszintén, nekem egyáltalán nem tetszett és szerintem nem egy olyan játék, ami gyakran megfordulna nálunk azasztalon, inkább csak porfogóként tudnám elképzelni.

 • l.mark

  2020-09-07 18:36:00

  Nagyon hangulatos kis játék, sok szerencse faktorral. Ha tudtok azon nevetni, hogy néha nem jön be valami, és folytatjátok a játékot így is, akkor nagyon tudom ajánlani! Szerintem több nevetés jött abból, hogy valaki berobbant, mint egy pár másik olyan játékból, ami kifejezetten nevetésre van.

  Újrajátszhatósága szerintem örök, hiszen több variációja van a könyveknek, amik alapvetően megmondják, hogy mi mit fog csinálni az adott játékban, és a kiegészítő ezt is bővíti.

 • harnas1207

  2020-04-28 13:13:16

  Nálunk a szerencsfaktor egy gyűlölt szó. Keressük kutatjuk azokat a társasjátékokat, ahol minden a logikáról és a versenyről szól. (Persze minden játékban jelen van a szerencse, de nem mindegy, hogy 5 vagy 95 %-ban) Ennek ellenére direkt vettük meg ezt a játékot is azóta is játszunk vele. Azoknak ajánlom, akik olyan társaságokkal is játszanak, ahol nem szeretnek gondolkodni. Igazi családi játék, de szerintem a kisgyerekek nem igazán értik meg a hozzávalók választásának lényegét. Felüdülés lehet egy 5-6 órás vérre menő stratégia menet után. Hátránya: az őrületes szerencsefaktor miatt hamar meg lehet gyűlölni, illetve elronthatja a társaság kedvét.

 • renii96renii96

  2020-04-05 14:52:38

  A játékot több tucatszor vettük már elő, és a rengeteg opció miatt mindíg tud újat mutatni.

  Még úgy is, hogy a recepteskönyvekből nem próbáltuk ki mindet. Tanulásnak a kezdő üstöt javasolnám, de pár kör után mikor már világosak a szabályok, a "kémcsöves" üst nagyon fel tudja dobni a játékot.

  Mi általában ketten játszunk párommal, de így sem unalmas. A játéktáblán látható segítségek a körök gyors összesítéséhez nagy segítséget nyújtottak a játék tanulásakor, könnyen tanulható abszolút, még olyanoknak is akik most próbálnak kitörni a monopoly/activity vonalról.

  A grafika magával ragadó, a sok színes alkatrész miatt eddig mindenkinek elnyerte a tetszését akivel játszottuk (20-50 évesig).

  A játék közbeni esélykiegyenlítés jól működik, az apró trükkök (pl. néha hagyni berobbani az üstöt) elsajátítása után a végéig izgalmas tud maradni.

  Annak aki nem szereti a nagy szerencsefaktorral dolgozó játékokat, annak annyira nem ajánlanám, bár jó stratégiával és kevés felesleges kockáztatással egészen jól tartható az előre eltervezett stratégia (összetevő kombók, lépések). Illetve azoknak sem akik olyan játékot keresnek ahol folyamatosan az interakció a játékosok közt.

  Egy hátrányát tudnám csak felhozni, hogy az összetevők fogdosása, kutyulgatása során már 5-10 játék után kopásnyomok fedezhetőek fel, annak ellenére hogy nagyon vigyáztunk rá. (ezt hamarosan házilag kiküszöböljük, csak kellemetlen)

  Remélem a két megjelent kiegészítő is elérhető lesz hamarosan Magyarországon is, nálunk tuti beszerezős.

 • Noleebabe

  2020-01-03 00:07:59

  Szórakoztató játék, könnyen megtanulható játékmenettel. Egyik kedvencem.

  Erősen jelen van a játékban a szerencse, de sokszor ki lehet sakkozni, hogy érdemes-e kihúznunk összetevőt a zsákunkból vagy sem (nem árt megjegyezni, miből mennyit vettünk, ill. a megvásároltakból melyek nem lettek még kihúzva).

  A tematika jópofa, szabálya egyszerű, így egészen fiataloknak is ajánlom.

 • Redzsy

  2020-01-02 22:39:35

  Ahogy az előttem szólok is elmondták, ebben a játékban nagy szerepe van a szerencsének. Még csak maximális játékosszámban próbáltuk ki és mind jól szorakoztunk. Ráadásul jó pont, hogy könnyen tanulható a játékszabálya és nagy az újra játszhatósága, mivel nincs két egyforma játék.

 • osztheimertamas1

  2019-09-02 13:54:51

  Ahogy azt már előttem is írták, a szerencse faktor nagyban befolyásolja a játékot viszont itt is ahogy a pókerban is ha követed a taktikádat az előbb utóbb kifizetődik és a szerencse faktor szerepe elenyésző lesz. Nekünk sok kellemes percet szerzett már.

 • Hyuse

  2019-05-10 19:18:14

  Részemről 1x játszott játék marad, az én stílusomnak nem jött be, azonban kisgyerekes családoknak tudom ajánlani. Akiket lehet hogy a szerencsén alapuló játékmenet jobban le tud kötni.

  Amit viszont észrevettem, hogy a játék elemei a folyamatos zsákból kivétellel nagyon könnyen koszolódnak, akár pár játék alatt is meglátszik már a folyamatos fogdosásnak a nyoma. Ennek érdekében a tartós megőrzés érdekében lehet hogy érdemes laminálni, vagy hasonló eljárással tartósítani a tokeneket.

 • ARduel

  2019-04-03 22:28:06

  Nagyon király és könnyed játék. Persze oda kell figyelni, hogy mit csinál az ember, de alapvetően nem egy nehéz játékról van szó. A játék zsákból húzós mechanikája nagyon bájos, élvezetes és izgalmas. A játék inkáinkstratégiaiimintitaktikai. Az alkatréalkatszépek, de a tábla mindent visz!

 • intrisz

  2019-04-03 11:44:24

  Nagyon megszerettük. Igaz, hogy jelentős a szerencse faktor, azonban a játék mindig kompenzál. Igazán családi játék. Nagyon sok játékvariációt biztosít (könyvek átforgatása vagy fazék megforgatása) Azonban igaz, hogy aki nem szereti a szerencse elemeket tartalmazó játékokat nem lesz a kedvence. Azért én ajánlom ;).

 • sz-tomy

  2019-04-02 11:02:40

  Mindenkinek ajánlom ezt a játékot. Hihetetlen jó a zsák építő mechanizmusa. A szerencsefaktor egyensúlyozva van a játékban, eddig csak szoros végeredményt értünk el benne. 2 fővel is remekül műkődik.

 • benczikakos

  2019-04-02 10:44:49

  Engem nem zavar a szerencsefaktor, az teszi igazán izgalmassá a játékot. Nagyon nagy az újrajátszhatósága, 2 nagyon jó, de más játékosszámmal is remekül működik. Megérdemelten nyerte az Év játéka címet!

 • kisburg

  2019-02-21 11:13:15

  Remek szórakozás, a szerencse faktor mellett szinte minden főzet hozzávalónak más képessége van és mivel mi vásároljuk össze őket, simán ki lehet találni a jó taktikákat! Persze minden szinten a receptek más játékot kívánnak, ráadásul a jóskártyák is megbolondítják a köröket. Újrajátszhatóság terén igazán jól szerepel!

 • nituline

  2019-02-15 07:22:52

  Aki szereti a szerencse faktorú játékokat, annak tudom ajánlani!

  Tökéletes választás egy fárasztó nap után, amikor nincs kedves heavy eurokkal játszani, hanem inkább csak valami könnyed kikapcsolódásra vágysz. A játék gyorsan lepörgethető, nem kell a főzetkészítés közben a másikra figyelned, csupán annyira, hogy fel ne robbanjon az üstöd. ;) A zsákod tartalmát magad tudod összeállítani, így valamennyire befolyásolni tudod a szerencséd. :)

  Az újra játszhatósága a hozzávalók és a játéktábla miatt elég nagy. A grafika szerintem csillagos 5-ös.

 • pannibalazs1

  2019-02-02 19:08:23

  A játékról:

  Semennyire sem élvezhető, semmi pozitívumot nem tudok felhozni a jatekkal kapcsolatban . Hosszú, unalmas és a játék menete nem élvezhető , a játszma végére az egésztől elmegy a kedve az embernek . A játék menetében csekély szerepe van logikának, inkább a szerencse dominál, ezzel semmi baj sem lenne, de a játék gyakran igazságtalan . Játszottam már vele párszor, ugyanis azt hittem, hogy megkedvelem,(volt már erre példa)de nem történt ez . Nem tudom ezt a  játékot ajánlani, sokkal inkább tudom javasolni pl.: az Álom házat vagy az Azult megvásárlásra.

 • pannibalazs1

  2019-02-02 18:59:02

  A játékról:

  Semmennyire sem elvezhető, semmi pozitívumot nem tudok felhozni a játékkal kapcsolatban. Hosszú, unalmas és a játék menete nem elvezhető, a játszma végére az egésztől el megy a kedve az embernek. A játék menetében csekély szerepe van a logikának inkább a szerencse dominel ,ezzel semmi baj sem lenne de a játék gyakran igazságtalan. Sokat játszottam már vele, ugyanis azt hittem hogy megkedvelem,(volt már erre példa) de nem történt ez. Nem tudom ezt a játékot ajánlani sokkal inkább tudom javasolni pl.:az Álomházat vagy az azul megvásárlását .

A Kuruzslók Quedlinburgban társasjáték és kiegészítői (6)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Wolfgang Warsch
 • Illusztrátor:  Dennis Lohausen, Wolfgang Warsch
 • Kiadók:  Schmidt Spiele, 999 Games, North Star Games, LLC, Devir, Lautapelit.fi, Arclight, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., G3, Swan Panasia Co., Ltd., Compaya.hu - Gamer Café Kft., Lavka Games, YellowBOX, CMYK
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, szlovák, ukrán, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Súly: 1.4 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • North Star English first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Schmidt English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7 cm
 • North Star English second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • North Star Games third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • CMYK English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Persian edition
  • Nyelv: Persian
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 4 cm
  • Súly: 0.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kuruzslók Quedlinburgban társasjátékhoz