Kép forrása: tarsasozz.blog

Javasasszonyok és alkímisták: minden, amit a Kuruzslókról tudnod kell [tarsasozz.blog]

A Kuruzslók Quedlinburgban a Schmidt Spiele 2018-ban kiadott társasjátéka, melyhez azóta két kiegészítő is megjelent: A javasasszonyok 2019-ben és Az alkímisták 2020-ban. Ebben a bejegyezésben a két kiegészítőt szeretném bemutatni nektek. Ha nem ismeritek a Kuruzslók Quedlinburgbant, azt javaslom, hogy ezt a posztot olvassátok el előbb:

A Kuruzslók már önmagában egy klassz játék, gondolhatnátok, miért van szüksége kiegészítőre? Leszögezném, hogy szerintem a játék valóban nem kíván különösebb bővítést, hiszen alapból nagyon sokszínűre tervezték: van benne 8 összetevő, legtöbbjük 4 féle képességgel játszható (és ezek szabadon kombinálhatók játékról-játékra), a jóskártyák paklija meg már alapból egy kincsesbánya, hiszen minden fordulóban szinte örömkönnyekért kiált a ránk zúduló bónuszáradat. Magyarán van itt kellő változatosság, jutalomrendszer, szerencsefaktor, kihívás már alapból is. Mit hoznak akkor a kiegészítők? Természetesen még nagyobb változatosságot (további könyvek és még egy összetevő), még több jutalmat (+jóskártyák), egy kicsit kevesebb szerencsét, de annál több kihívást (kiegészítő tábla, plusz fázis a fordulón belül). Lássuk!

A javasasszonyok kiegészítő a következő elemek hozza be a játékba:

  • plusz zsák, játékosjelölők és tábla egy 5. játékosnak
  • egy új összetevő, a baktövis (hozzá 1 könyv, tehát két fajta képesség)
  • javasasszony képességek (3×4 db)
  • boszorkánytallérok (játékosonként 1 arany, 1 ezüst és 1 bronz)
  • játékosonként 1-1 gyűjtőedény
  • plusz könyvek a meglévő összetevőkhöz, 6-os tök összetevő
  • plusz jóskártyák

[Cikk folytatása]

Javasasszonyok és alkímisták: minden, amit a Kuruzslókról tudnod kell

A Kuruzslók Quedlinburgban a Schmidt Spiele 2018-ban kiadott társasjátéka, melyhez azóta két kiegészítő is megjelent: A javasasszonyok 2019-ben és Az alkímisták 2020-ban. Ebben a bejegyezésben a két kiegészítőt szeretném bemutatni nektek. Ha nem ismeritek a Kuruzslók Quedlinburgbant, azt javaslom, hogy ezt a posztot olvassátok el előbb: A Kuruzslók már önmagában egy klassz játék, gondolhatnátok, miért van szüksége kiegészítőre?

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Márc

Bonszai: egy társasjáték, amiben kiélheted a kreativitásod [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.03.06. 17:02:00

A Bonszai egy lapkalehelyezős családi társasjáték, amelyben igazi bonszaiokat legózunk össze hatszögek segítségével. Ráadásul a fa tényleg akármilyen irányban/stílusban nőhet, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk...

24Jan

A gémer Cascadia: Új tájakon kiegészítő [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.01.24. 18:07:00

A Cascadia vadvilágának sikere 2021-es megjelenése óta töretlen, és azt hiszem mindannyiunk nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy nagyon vártunk már egy kiegészítőt ehhez a szuper játékhoz.


Kommentek

  • godzsakattila

    2022-07-29 17:37:10

    "azt javaslom, hogy ezt a posztot olvassátok el előbb" írja a cikk és az eredeti oldalon ott is az elérhetőség, de javaslom ide is belehetne ágyazni vagy ebbe a fél mondatba, vagy a kettőspont utánra.

  • bahonhun

    2022-07-29 15:00:18

    Nagyon jó lett a cikk, ügyesen összefoglalja a játékokat!

    Egy dologgal egészíteném csak ki, mégpedig azzal, hogy amíg a Javasasszonyok alig növel a helyszükségleten, addig az Alkimisták bizony kér magának teret az asztalon. Ezzel jobb, ha számolnak a játékosok!

    (Csak egy érdekesség: kislányomnak sikerült úgy telefőznie az üstjét, hogy csak a csepp volt benne és a patkányjelölő. Igen, ez is lehetséges!)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kuruzslók Quedlinburgban
  • Kuruzslók Quedlinburgban kiegészítő: Az alkimisták
  • Kuruzslók Quedlinburgban: A javasasszonyok