Kép forrása: https://tarsasozz.blog/static/16cc7bc8a5357ca40d33dffdfb686f9a/bf080/Koszontunk-almaid-varosaban-Kartografusok-flip-and-write-tarsasjatekok-3.jpg

A flip and write mechanizmus koronázatlan királyai [tarsasozz.blog]

Ebben a bejegyzésben két különleges társasjátékot szeretnénk bemutatni nektek, melyek a flip and write mechanizmus képviselői, akárcsak a Metro X. Ezekben a játékokban kártyákat csapunk fel és mindenki egy papír alapú játékostáblát töltöget ki tollal, vagy színes ceruzával. Mindegyik kártya egy-egy „feladatot” ábrázol, amit mindenki végrehajt a saját kis papírján. Ezt egészen addig folytatjuk, amíg be nem telik a játékterületünk, vagy a játékszabály úgy nem rendelkezik. Most pedig lássuk az eddig megjelent legjobb flip and write játékokat!

[Cikk folytatása]

A flip and write mechanizmus koronázatlan királyai

Ebben a bejegyzésben két különleges társasjátékot szeretnénk bemutatni nektek, melyek a flip and write mechanizmus képviselői, akárcsak a Metro X. Ezekben a játékokban kártyákat csapunk fel és mindenki egy papír alapú játékostáblát töltöget ki tollal, vagy színes ceruzával. Mindegyik kártya egy-egy „feladatot" ábrázol, amit mindenki végrehajt a saját kis papírján.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Köszöntünk... álmaid városában! - Álmodj egy várost magadnak

Ismertető, 2019.04.10. 07:24:00

A Köszöntünk... álmaid városában! egy pörgős, mégis elgondolkodtató játék, amelyet egyedül is lehet élvezni, de ha vesszük a bátorságot (és a megfelelő mennyiségű játékost), akár százan is játszhatják...

Kartográfusok - Tetrisztérkép

Ismertető, 2020.11.12. 15:00:00

Vajon lakhatóak az északi területek? Lesz honnan vizet hozni a falvakba? A te feladatod lesz, hogy feltérképezd Nalos eddig lakatlan vidékeit, és megszervezed a portyázó szörnyek elleni védekezést!

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

20Jan

Mariposas – a királylepkék lenyűgöző vándorútja [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2021.01.20. 21:12:00

A Mariposas egy 2020-as megjelenésű társasjáték, melyet a népszerű Fesztáv megalkotója, Elizabeth Hargrave tervezett.

13Jan

Hullámhossz a Gémklubtól [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.01.13. 10:00:00

Ismét az elmúlt év talán legnépszerűbb partijátékára csapott le a Gémklub: 2020 végére megérkezett a Hullámhossz magyar változata, beékelve magát az évről évre gyarapodó partijátékok közé, rögtön trónfosztó vágyakkal.


Kommentek

 • szocsadam

  2021-01-15 09:39:03

  A Flip&Write/Roll&Write mechanizmus érdekes tűneménye a modern társasjátékoknak. Ragadj ceruzát/tollat/filctollat, és alkoss valami maradandót!
  A Köszöntünk...álmaid városában! nekem nem adta át a hangulatot, nagyon sokan szeretik, én továbbadtam.
  A Kartográfusok pedig minden volt, csak térképész játék nem :) Viszont nagyon jóól működik a mechanikája, alapjaiban is szép a játék, színes ceruzával pedig csodákat lehet alkotni benne. Az a kis interakció a játékosok között pedig pont elég arra, hogy ne csak egy egymás mellett elfirkálgatós, tetriszes játék legyen, hanem igenis legyen célja annak amit csinálunk.

 • hierroo

  2021-01-12 16:09:22

  Szerintem nagy ötlet, hogy firkálgatni kell az ilyen játékokban. A "Kartográfusok" pedig kifejezetten okos játék. És a végeredmény is tud esztétikus lenni, ha valaki fontosnak tartja. A "Köszöntünk álmaid városában" nekem kevésbé érdekes, de az elképzelés megemlítést érdemel. És a grafikája tetszetős. Jó, hogy ezek a játékok rövidek, nem kell túlsokat gondolkodni, de azért csak a játékostól függ, hogy mi lesz az eredmény.

  Nekem a "Vasútvonal" is tetszett (Railroad Ink), ugyenezen kategória képviselője, mint a fent említettek. Aki esetleg nem próbálta, vagy nem ismeri ezt a helyet, akkor javaslom kukkantson be ide:

  https://ondras.github.io/rri/

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Kartográfusok
 • Köszöntünk… álmaid városában!