Anachrony
Anachrony
Anachrony
Anachrony
Videó beküldése

Anachrony

Társasjáték, 2017
Értékelem!

Az Anachrony egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 15 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó...

Az Anachrony egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 15 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a solitaire és a turn order: claim action mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Gyűjtsd a nyersanyagokat, evakuáld az embereket, és válj frakcióddal az új Főváros vezetőjévé!

A játékosok a négy radikálisan különböző ideológiai csoport egyikét vezetve igyekeznek újjáépíteni a civilizációt, és egyengetni a megmaradt embereket a fejlődés útján. Minden frakció képes visszanyúlni az időben, hogy nyersanyagokkal segítse jövőbeli önmagát - ezeket azonban vissza is kell juttatni, hogy ne szakadjon meg a tér-idő kontinuum.

Nem csak ezt kell szem előtt tartani, hanem a Föld felé közelítő újabb veszélyforrást, egy aszteroidát is. Minden erőforrás és ember korlátozottan áll csak rendelkezésre, be kell osztani, hány munkásunkat küldjük a Fővárosba, hogy ott új munkásokat fogadjanak fel, kutassanak, vagy éppen építkezzenek. Az aszteroida becsapódása után elsődleges fontosságúvá válik majd az evakuáció.

Amelyik frakció sikerrel veszi az akadályokat, és a többieknél több győzelmi pontot gyűjt össze, az nyeri meg a játékot és a jogot, hogy az emberiséget egy szebb jövőbe vezesse.

Az Anachrony különleges, összetett stratégiai társasjáték, mely ráadásul magyar fejlesztésű!

 • 1, 2, 3 és 4 személyes játékmódban is más stratégiát kíván meg a győzelem!
 • sok interakció a játékosok között
 • a frakciók tulajdonságai és a változatos stratégiai lehetőségeknek köszönhetően igen nagy az újrajátszhatósága
 • 4 különböző típusú munkás, egyedi erősségekkel
 • munkás-lehelyezés - időutazással!
A játék doboza angol, német és francia szabályt tartalmaz. A hivatalos magyar játékszabály letölthető INNEN.
Forrás: Reflexshop
 • 14 990 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/anachrony-2017" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Anachrony társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Sci-Fi, Közgazdaság
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Turn Order: Claim Action, VIC-19 Tug of War, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (2)

Anachrony társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • rejuniv

  2019-09-17 22:47:32

  Mindig nagy öröm, ha az ember magyar fejlesztésű játékot lát. Az meg igazán nagyszerű, hogy a BGGn 47. helyen áll a sok ezerből. Magáért beszél ez a szép eredmény. Még sok ilyet!

 • Herdd

  2019-05-24 22:38:10

  Hű ez a játék nálam nagyon nagy sikert aratott bár a játékostársaim tetszését nem nyerte el annyira mint az enyémet. Ők legjobb esetben is csak úgy gondolták egynek elmegy. A játék nagyon csapatra szabható a kiegészítőivel és a variánsaival, de már az alapjáték megismeréséhez is nagyon sok játék szükséges.

 • craslorg

  2019-03-01 07:58:55

  Ez az egyik, ha nem a legnagyobb kedvencem, így az értékelés nem biztos, hogy teljesen objektív.

  A játék során munkások lehejezésével tudunk akciókat végrehajtani, amely során az általában szokásos lehetőségek tárulnak fel: nyersanyagbányászat, építkezés, munkások szerzése, tudományos munka. Ezek az alap funkció a fő játéktáblána taláhatóak és itt jön az első kis csavar. A Fő játéktáblán (főváros) csak exopáncéllal együtt lehet akciózni, mely védi a munkásunk életét.

  A saját játékostáblánk kezdetben nem sok akciót kínál, cserébe ezekhez nem szüksége exopáncél. A passzív munkásainkat tudjuk aktiválni 2 módon, vagy vízet fizetünk és akkor a moráljuk is nő vagy kényszerítjük őket, ekkor a morálunk csökken (cserébe extra akcióval teljesíthető, amely a körönkénti normál akciónkon felül alkalmazható egyébként korlátlanul). A későbbiek során azonban a saját népünknek, frakciónknak építünk új épületeket, amelyek bővítik az ekcióhelyeinket. Amellett, hogy a végén pontot is adnak, szerezhetünk minden nyersanyagból, vízből, energiából - ez szükséges az exopáncélok aktiválásához, ami nélkül azok csak a raktárban porosodnak és nem lehet a fővárosba menni velük -, emellett épület segítségével lehet visszamenni az időben, hogy visszafizessük azt, amit korábban elkértünk önmagunktól a jövőből.

  Itt jön képbe az időutazás, ugyanis minden forduló elején a jövőbeni énünktől kérhetünk - akár 2 - valamit a behívásfázisban: munkást, nyersanyagot, vizet, energiát vagy akár exopáncélt is. Így viszont metörik az időkontinuum, amire feigyelnünk kell, mert ha anomáliát okozunk, akkor egyrészt az egyik épülethelyünk a 12-ből használhatatlan lesz, másrészt az anomália épület még csökkenti is a pontjainkat. Ráadásul ha a játék végén marad nem visszafizetett behíváslapkánk az idővonalon, az is mínuszpont. Ugyanakkor - kicsit skizofrén helyzet - érdemes a jövőből kölcsönöznünk, hogy legyen célja az időutazásunknak, hiszen a visszafizetésekkor fejlődik az időutazás technológiánk, ami szintén plusz pont. Ráadásul vannak extra épületek (szuperprojektek), amelyeket sokszro csak időutazással szerezhetünk meg, ha a normál időben nem szereztük be, ami ritka.

  Természetesen amellett, hogy népünk élén vagyunk, van egy vezetői képességünk is, amit érdemes, sőt kell is kihasználni. Ez minden vezetőnél egyedi képesség és az extrája adott akciókörökben érvényesül. Ha elfelejtkezünk a használatáróül, akkor bizony lemaradunk a végére.

  Kisebb csavar, hogy az elkerülhetetlen meteorbecsapódás után igyekeznünk kell, ha még a fővárosi akcióhelyeket akarjuk használni, ugyanis ettől kezdve csak egyszer használhatóak, utána kikerülnek a játékból. Cserébe, aki használja őket, az kap az adott 3 akcióhoz kapcsolódó bónuszt is. Emellett minden népnek van egy feltétele, amelyet ha teljesít, akkor a becsapódást követően megnyíló újabb akcióhelyen lévő evakuálással még több pontot szedhet össze (a feltétel teljesítése fix, de mellett a bónusz a teljesítés időpontjában meglévő állapot szerint bónuszt ad, pl nyersanyag+adott munkás párosokért 2-2 vagy 3-3 pontokat).

  Összességében nagyon jól oldották meg az időutazást. Nem tolja a képünkbe, de mégis szükséges a jobb előrehaladáshoz. Az elején kiderített játék végi célokkal még inkább megdobhatjuk a pontjainkat, és nem is szabad ezeket másoknak hagyni. A játék kidolgozása is nagyszerű. A minik - ha megvásároltuk a kiegészítő packot - jól néznek ki, mindegyik emlékeztet valamilyen filmben látott lényre, vagy robotra, de ez egyáltalán szebbé teszi a játékot. Aki ért hozzá, az ki is festegetheti őket még inkább megdobva az élményt. Ha már kiegészítők, mindegyik ad hozzá a játékhoz, nem éreztem egyiket se fölöslegesnek, bár a szabálykönyv van, amelyeknek az együtt használatát nem javasolja.

  Van 1 fős játékváltozat is, ha épp nincs társaság, akkor jól eltalált mechanikával teszi kihívássá a telljesítését és a "gép" legyőzését.

  Mindenkinek ajánlom, aki szereti az eurókat és szeret előre gondolkodni. Lehet is. Ugyan előfordul, hogy keresztbe tesznek nekünk valamelyik akcióhely lefoglalásával, de ez inkább plusz költséget, mint az adott körben az adott akció elmaradását eredményezheti, így stratégia is építhető. Annak viszont nem szabad 1 dologra koncentrálódnia, mert azzal nehéz célba érni.

  Egyértelmű 5 csillagos játék, mondhatni, hozza a Mindclashtől - most már - elvárt minőséget és játékélményt.

Az Anachrony társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 120 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  15+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Dávid Turczi, Viktor Peter, Richard Amann
 • Illusztrátor:  Márton Gyula Kiss, Villő Farkas, Péter Meszlényi, László Fejes, Laslo Forgach
 • Kiadók:  Albi, MYBG Co., Ltd., Mindclash Games, Maldito Games, Crowd Games, Angry Lion Games, Engames, Games Warehouse
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/French/German Print and Play edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
 • English/French/German "Path of Dominance" Leader edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
  • Súly: 5.4 kg
 • English/French/German "Path of Harmony" Leader edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
  • Súly: 5.4 kg
 • English/French/German "Path of Progress" Leader edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
  • Súly: 5.4 kg
 • English/French/German "Path of Salvation" Leader edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
  • Súly: 5.4 kg
 • English/French/German regular edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
 • English/German-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 41.9 cm x 10.2 cm
 • Chinese/English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.2 cm x 41.9 cm x 10.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 5.4 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
  • Súly: 5.4 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 30 cm x 42 cm x 10 cm
 • English Essential edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Anachrony társasjátékhoz