Kép forrása: diceanddecks.hu

Egyedi sci-fi témák társasjátékokban [diceanddecks.hu]

Rengeteg fantasztikus sci-fi téma van, amiről társasjáték készült, és megérdemli, hogy egy cikkel adózzunk nekik, de itt és most ki szeretném emelni azokat a játékokat, amik kevésbé ismert alapokon nyugodnak, vagy önmagukban egy saját univerzumot teremtettek. Be kell szúrjak ide egy gondolatot, miszerint nagyon sajnáltam, hogy rengeteg jó témát így egyelőre(!) vissza kell tegyek a dobozba úgy, mint a Star Wars, XCOM, Dűne, Battlestar Galactica, vagy ha nem akarunk a Sci-fik világában maradni, akkor a Skyrim, Witcher, S.T.A.L.K.E.R., Cthulhu kultusz, Robinson Crusoe története stb. ihlette témákat. A Warhammer 40k által generált gravitációs erőnek pedig egyenesen fáj ellenállni, de azok a játékok, amikről szó lesz, megérdemlik a figyelmet.

Nem várom el egy játéktól, hogy erősen ráüljön a téma. Pont ugyanannyira tudom értékelni, ha egy teljes egészet tud adni enélkül is, de vannak esetek, amikor leesik az állam, hogy akár egy olyan játék mögé is, amelyik inkább a nyersanyagok számolgatására épít egy olyan világot építenek fel, amiről akár egy könyvben is szívesen olvasnék hosszabban. Szerencsére számos ilyen játék van, egy része a kemény euro, egy része az ameri vonalat képviseli erősebben.

Részben nyelvfüggő tartalom következik, a storybookok angol nyelven érhetőek el!

Kevés olyan hazai kiadó van, akinek a munkásságára azt mondhatjuk, hogy sikeresen és átütő erővel adott valami korszakalkotót a világpiachoz. És a sikerességéhez a kiemelkedő mechanikán felül -szerény véleményem szerint- az is hozzájárult, hogy mindig valamilyen eredeti témát dolgoz fel. Talán sokan sejtik már ezen a ponton, hogy a Mindclash Games kiadóról van szó. Játékaikról azt kell tudjuk, hogy mind valamilyen formában színes-szagos, és annak ellenére, hogy heavy eurokról van szó mechanikáját tekintve, gyönyörű látványvilággal dolgoznak és olyan erős háttértörténetet generál mögéjük a kiadó, hogy késsel sem egyszerű lekaparni a mechanikáról a sztorit. Valószínűleg nem véletlenül foglalnak el ezek a játékok előkelő helyet a BGG ranglistáján. Ezek közül is a listát az Anachronyval szeretném kezdeni.

[Cikk folytatása]

Egyedi sci-fi témák társasjátékokban

Rengeteg fantasztikus sci-fi téma van, amiről társasjáték készült, és megérdemli, hogy egy cikkel adózzunk nekik, de itt és most ki szeretném emelni azokat a játékokat, amik kevésbé ismert alapokon nyugodnak, vagy önmagukban egy saját univerzumot teremtettek. Be kell szúrjak ide egy gondolatot, miszerint nagyon sajnáltam, hogy rengeteg jó témát így egyelőre(!)

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...

09Ápr

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.09. 14:06:00

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.


Kommentek

  • felfoldi.marcell002

    2023-08-07 15:18:31

    Személy szerint sosem voltam a sci-fi téma kedvelője, de a Schyteban megalkotott sci-fi és földi élet keverékű design nagyon jól működik szerintem.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Scythe
  • Anachrony: A jövő útjai
  • Twilight Imperium - 4. kiadás