Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Anachrony vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

... Úgy érzem a por sosem fog már eltűnni. Egykoron Wellspring tiszta levegője járta át a testemet, de most az összeomló főváros pora tölti csak meg. Nem félem azt, ami ezután jön. Megtiszteltek, hogy kiválasztottak, a Neya-val való egyesülésre, és megtiszteltetés, hogy engem küldtek az evakuáció lebonyolítására. Bár hiszem azt, hogy Talma meg fogja védeni a városunk, mégis segítenem kellett az emberiséget, ahogy csak tudom. Haulani Patriarcha parancsára megerősítettük a létfenntartót 3 új egységgel, hogy elég víz legyen a munkálatokra és Zuriel áldásával 5 géniuszt és elégséges aranyat biztosítottunk. Az evakuáció sikeres volt, még egy kutató állomás van a fővárosba, de ha az is összeomlik, akkor vége. Az exopáncélom már nem működik, így ismét saját tüdőmet használom. Érzem azonban, hogy sejtről sejtre pusztulok belülről, de készen állok és nemsokára eggyé válok a Természettel...

Történet

Egy kis neutroniumot felhasználva vissza kell utaznunk 2016 májusába, amikor is elindult az Anachrony első Kickstarter kampánya. A Mindclash Games magyar csapatának második játéka szép sikert ért el, ezért nem meglepő, hogy 2019 áprilisában tovább bővítették az aszteroida által megtépázott világ történetét. A mi életünkből a KS-ek ugyan kimaradtak, azonban tavaly sikerült az univerzumhoz tartozó összes dobozt beszerezni. Szerencsére a bolti változattal sem kellett kompromisszumot kötnünk, minden tartalom elérhető lett, ráadásul a Reflexhopnak köszönhetően idén magyarul is megjelent. A Mindclash csapatára nagyon büszkék lehetünk, hisz a BGG-n a Top 50-ben szereplő játék igazi nagyágyúnak számít és a nehéz euro élményt keresők biztosan nem csalódnak benne. 

Hangulat

Nézzük, mit adtak nekünk az időutazók? Az Anachrony megalkotása során nagy hangsúly került arra, hogy ne csak pontokat számlálgató agyégető élmény legyen, hanem valóban egy élő, működő világba csöppenjünk bele. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az 50 oldalas "Art and Story book", ami azokat célozza, akik többet meg akarnak tudni a neutronium érkezéséről, a Világ Tanácsról és a 4+1 útról, amit az emberiség választott. Persze ez nem szükséges a játékhoz, azonban ez a fajta átgondolás megadja az alapokat ahhoz, hogy a játék előkészítése után minden a helyére kerüljön a világban. Összefoglalva egy valóban jól tematizált euro játékot kapunk, ahol a felépített világ felszíne alatt, egy igazán gondolkodtató mechanikai sokszínűség bújik meg. És ha érdekel, hogy mi kell ahhoz, hogy túléljük a kietlen Föld hétköznapjait és felkészüljünk a jövő veszedelmeire, akkor olvass tovább!

[Cikk folytatása]

Anachrony vélemény / Ezzel társasozunk mi!

Úgy érzem a por sosem fog már eltűnni. Egykoron Wellspring tiszta levegője járta át a testemet, de most az összeomló főváros pora tölti csak meg. Nem félem azt, ami ezután jön. Megtiszteltek, hogy kiválasztottak, a Neya-val való egyesülésre, és megtiszteltetés, hogy engem küldtek az evakuáció lebonyolítására. Bár

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Nov

A nagy western utazás: Argentína – Szilaj csorda [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.11.07. 19:29:00

A megújult külsőre új témát húzva indult el eddig nem látott irányokba A nagy western utazás, egy igazi modern klasszikus, amely agyégető játékmenettel szolgálja ki a komplex stratégia kedvelőit.

03Nov

Két új kiadásban játszható minden idők egyik legsikeresebb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2023.11.03. 21:28:00

Már Kickstarteren is nagyot ment, és utána sem állt meg: a Robbanó cicákat mindenki ismeri, de az alkotók most megmutatják, lehet még fokozni az élményt.


Kommentek

  • godzsakattila

    2021-11-17 19:56:00

    A 100. Jem magazinban olvastam róla először, már akkor megtetszett, de jelenleg nem látok társaságot hozzá, így egyenlőre nem is fájlalom a szívem a végigolvasással 😂 De elég jó játéknak tűnik, az meg érdekes, hogy a kiegészítőkkel egyszerre robbantják be, de örömteli.

    szerk.: a tisztázás kedvéért, a "De elég jó játéknak tűnik" kijelentést úgy tettem, hogy ezt a cikket nem akarom elolvasni, de olvastam már több mindent róla, mint a hosszú JEM cikk pl. Csak nem akarom hogy úgy jöjjön le, ismeretlenül írok ilyet név alapján vagy valami 😅

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Anachrony: A jövő útjai
  • Anachrony: Fractures of Time
  • Anachrony: Exopáncél készlet
  • Anachrony: A végítélet árnyékában
  • Anachrony: Future Imperfect