A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő
A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő
A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő
Videó beküldése

A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2017
Értékelem!

Ez a játék az A Mars terraformálása kiegészítője.

A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő egy közepesen összetett kiegészítő A Mars terraformálása társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a...

A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő egy közepesen összetett kiegészítő A Mars terraformálása társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Megérkezett a Mars Terraformálása társasjáték első kiegészítője, amely a Mars két új területét kínálja fel számunkra; a Hellast és az Elysiumot!

 • Hellas: A Mars déli sarkának zord vidékével, és a 7 hexából álló óriási Hellas kráterrel ismertet meg minket. Ezen a térképen új építési bónusz jelenik meg hő formájában.
 • Elysium: A Mars egyenlítőjének másik oldalát ábrázolja, északon hatalmas medencékkel az óceánok számára. Itt magasodik Naprendszerünk legmagasabb csúcsa az Olympus Mons 21.283 méteres magassággal. Ha a hegy területét elfoglalod, három kártyát húzhatsz ingyen.

Mindkét térkép a területre specifikus mérföldköveket és díjakat tartalmaz. Ízelítő gyanánt: helyezz három lapkát a déli sark köré, hogy megszerezd a "SARKKUTATÓ" mérföldkövet vagy legyen tiéd a legtöbb lapka az óceánok mellett, hogy elnyerd az "INGATLANOS" díjat!

Forrás: Szellemlovas
26 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 3 890 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Közgazdaság, Kiegészítő, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Kártya húzás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • godzsakattila

  2022-01-18 17:57:05

  Alapvetéseiddel én is teljesen egyet értek, de hidd el a Mars esetében pl. a Vénusz az abszolute nem olyan, mintha új játékot játszanál, egy kis játékmeneti pluszt ad hozzá (meg extra időt, ha nem ellensúlyozod, mi nem akarjuk). Szóval merem ajánlani, azzal max az a baja egyeseknek, hogy épphogy keveset rak hozzá nem az, hogy nagyot variál, szinte figyelmen kívül is lehet hagyni játék közben (mondjuk mi végig toljuk azon is a terraformálási sávot, de eredendően nem kötelező a játék befejzéséhez, nekünk is karácsony óta van meg). A Kezdeteket (legalábbis jelenleg) egyébként én se tervezem beszerezni, a Távoli Gyarmatokat viszont igen majd idővel.

 • kelemen.ati

  2022-01-18 16:13:42

  A Mars Terraformálása nekem is a kedvencek közé tartozik és ez az egyetlen kiegészítő (Hellas & Elysium), amit megvásároltam hozzá. Még a "Kezdetek" sincs meg. Kissé szkeptikus vagyok a kiegekkel kapcsolatban. Egyrészt nincs annyi ideje az embernek, hogy a meglévő játékait teljesen kimaxolja, másrészt rátekintve a többi kiegészítőre, olyan, mintha már egy teljesen másik játékot játszanék. Természetesen ez saját, szubjektív vélemény. Éppen ezért nem is vagyok nagyon kieg párti, a kb. 100 játékomból kettőnek van meg 1-1 kiegészítője. Ez a Hellyas & Elysium tökéletes arra, hogy kellőképpen újrajátszhatóvá tegyük az alapjátékot. Először a BGG-n található új célokat is kinyomtattam, de talán ha egyszer tettük próbára eddig. :)

 • syndi-cate

  2022-01-18 12:55:56

  Relatíve jó áron kapható és nagyon jó kiegészítő az alapjátékhoz. Gyakorlatilag egyetlen nagy, duplaoldalas térképtáblát kapunk, megvariálva a megszokott lehelyezési lehetőségeket valamint új célokat és díjakat kapunk.

 • godzsakattila

  2021-11-21 13:14:45

  Tavasz óta nagy kedvenc nálunk a Mars Terraformálása. Azon felül, hogy nagyon tetszik, szólnak prózai okok is mellette. Ugyanis a nejem nem híve a túl gyakori "tanuljunk meg egy új játékot" elvnek, de mivel ebben már ügyes és tudja, hogy szeretem, így ez kerül elő leggyakrabban, amikor csak ketten játszunk, ebben "benne van". Így mindenképp a kiegészítők beszerzése mellett döntöttem. Elsőként azért erre a kiegre esett a választásom, mert ez "variál" a legkevésbé, gyakorlatilag minimális az új szabály amit megkell tanulni (a díjak és mérföldkövek ilyenek, de ez se új szabály gyakorlatilag, csak másra kell figyelni). Így lassan beadagolhatóak a dolgok az életem párjának is, majd a Vénusszal folytatva mondjuk.

  Tegnap meg is esett a felavatás és tetszett mindkettőknek, a Hellas oldalt próbáltuk ki. Szerencsére a múlthéten reflexshop akció keretében a 4. generációs promócsomag és néhány egyéb promó lap ingyen járt mellé, szóval maximálisan jól jártunk anyagilag is. Akik már kezdik unni a "stratégiáikat", a pályát, vagy a díjakat/mérföldköveket, azoknak bátran merem ajánlani, mert felfrissíti a játékot.

 • Marcike

  2020-10-16 13:59:51

  Az egyik legértelmesebb és leghasznosabb kiegészítő az alapjátékhoz: két új térképtáblát ad a játékhoz, ami miatt kevésbé lesz unalmas ugyanazokat a kietlen marsi mezőket terraformálni. Az új térképtábláknak természetesen vannak új tulajdonságai is, pl másként viselkedő mezők, amik kellemesen feldobják az esetleg ellaposodott játékélményt. Nem tartom eszenciális fontosságú kiegészítőnek, de ha sokat játszotok az alapjátékkal, akkor szerintem érdemes megtenni magatoknak azt a szívességet, hogy ezt is beszerzitek a gyűjteménybe. 😉 pluszpontként szeretném kiemelni, hogy a két új tábla gond nélkül belefér az alap játék dobozába, így helytakarékossági szempontból is örömöt okoz tulajdonosának ez a kiegészítő.

 • harnas1207

  2020-10-15 12:56:02

  A legjobb és legfontosabb kiegészítő a Mars terraformálásához. Kötelező azoknak akik rendszeresen előveszik a játékot. A fix tábla fix stratégiát alakít ki, erre könnyen rá lehet unni egy idő után. A két új pálya teljesen megkavarja ezt. Nem mellesleg az eredeti mérföldkövek és díjak eléggé gyengén lettek kitalálva, míg az újabbak szélesebb körben elősegítik a különböző taktikákat.

 • leonidasz

  2020-04-25 15:38:42

  Sziasztok!

  A Mars terraformálás volt az első komolyabb játék amit megvásároltam. Elsőre nagyon megtetszett a leírás, amit a játékinfónál megtaláltam, ezért is döntöttem úgy, hogy vásárolok egyet. Sajnos a játék tartozékai kicsit egyszerűre sikerültek, de ezt kárpoltólja a játék közbeni izgalmas játék és a sok fordulat. Az első játéknál a szabálykönyvet használva megértettük a játékot. Akad 1-2 kártya, amit nem tudtunk első játékalatt értelmezni, hogy pontosan mit jelent, de a szabálykönyv elolvasása ebben is segített. Már túl voltunk 8-10 partyn, amikor már mindenki teljesen értette a játékot és nem vált unalmassá a játék egyszersem. Ezért úgy döntöttem, hogy megveszem a játék első kiegésztőjét a Hellas & Elysium kiegésztőt, ami talán még több izgalmat fog tartogatni az alapjátékhoz képest. A két új táblának köszönhetően, amit tartalmaz a kiegészítő új játszási területeket kaphatunk és nem válik unalmassá a játék egyáltalán, ezekhez társulnak az új díjak és mérföldkövek is, amik még jobb élményeket nyújtanak. Szóval ha úgy gondolod, hogy az alapjáték már kicsit kezd egyhangú lenni, bátran vedd meg az első kiegésztőt, aminek az ára szerintem nem drága.

 • dorina.dobos

  2020-02-06 15:57:20

  Aki úgy érzi, már bevett lépései, taktikái vannak neki, vagy ellenfeleinek, annak igazán alkalmas arra, hogy egy kicsit felfrissítse a játékokat. Ezzel a kiegészítővel alapjaiban szabhatók àt a megszokott stratégiák és elképzelések. Nekünk az igazi kedvenc az Elysium oldal.

 • naturaldisaster908

  2020-02-06 07:35:12

  Szerintem hihetetlenül jó ötlet, hogy magát a legfontoabb játékelemet adták ki megváltoztatva kiegészítőként ehhez a játékhoz. Új területek, új díjak, szinte az egész játék alapját megújítja! Úgy néz ki ő lesz az első kiegészítője a játékunknak. :)

 • nagysandor.mc

  2019-07-19 06:24:03

  Egy remek kiegészítő egy remek társasjátékhoz. Minimális szabályváltozást hoz csak a Marsra, de maximális játékélményt nyújt! :) Sajnálom, hogy nem alaból csomagolták a dobozba, igaz könnyen beszerezhető és az ára se vészes.

 • kelemen.ati

  2019-05-04 22:14:38

  Az utóbbi évek egyik legjobb játéka, amivel leültem játszani és nincs olyan hónap, amikor ne kerülne elő. Maga a téma választás és tökéletes, napjaink érdeklődését ülteti bele egy játékba zseniálisan. Kimondottan az a játék, amibe beleéli magát az ember. Rengeteg lehetőség rejlik benne és nincs két ugyanolyan játék. A randomítást a körök elején végzett "kutatási fázis" - 4 új lap húzása biztosítja, ami köré kell építenünk a stratégiát, no meg az elején kapott Cég lapka köré. Általában nagyon szoros partikat szoktunk játszani és bár a játékidő akár a 2,5 - 3 órát is meghaladja, de az asztal mellett ülve ez szinte elröppen. Egyetlen negatívuma a játéknak a játékosok táblája és azon a bevételi forrás jelölése. Erre már a neten számos ötletes megoldást kitaláltak és gondolom a következő kiadásnál már erre is figyelnek majd a tervezők. Bár hosszú a játékidő ehhez a játékhoz bárki leülhet, mert a szabályai egyszerűek és hamar beszippantja az embert. Bárkinek jó szívvel ajánlom, nem beszélve arról, hogy ez a bőven megfizethető kategória! A Hellas & Elysium 2 kiegészítő játéktáblát ad, ezáltal bővítve az újrajátszhatóságot.

 • lendvai.nikolett.88

  2019-04-02 08:24:33

  Nagyon jó a két új tábla (kétoldalas)

  Ennyi pénzt bőven megér, hogy új területeket építhesen be az ember :)

Az A Mars terraformálása társasjáték és kiegészítői (37)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jacob Fryxelius
 • Illusztrátor:  Jacob Fryxelius, Isaac Fryxelius
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Arclight, Ghenos Games, Intrafin Games, REBEL.pl, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Stronghold Games, FryxGames, Schwerkraft-Verlag, Maldito Games, Meeple BR Jogos, Kilogames, Siam Board Games, Lavka Games, Reflexshop Kft, Surfin' Meeple China, spilbræt.dk, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22 cm x 26 cm x 1 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22 cm x 26 cm x 0.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22 cm x 26 cm x 1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 22 cm x 26 cm x 1 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 22 cm x 26 cm x 1 cm
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 22 cm x 26 cm x 1 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő társasjátékhoz