Kép forrása: tarsasozz.blog

Két kihagyhatatlan játék a természetről [tarsasozz.blog]

Két olyan játékot szeretnénk bemutatni nektek, amelyek szuper hangulatosan ábrázolják az erdei/esőerdei ökoszisztémát. Az egyik egy könnyed kétfős kis taktikus, push your luck játék, ami teljesen levett minket a lábunkról a színeivel és az izgalmas döntési helyzeteivel. A másik pedig egy komolyabb, már-már monotonnak mondható pontvadászat, amiben viszont sok-sok izgalmas kombináció és stratégiai lehetőség bújik meg.

A Lombkorona (számunkra) egy igazi hidden gem, hiszen 2020-ban jelent meg, de a mi asztalunkra csak idén jutott el. De mennyire jó, hogy rátaláltunk erre a kétfős társasjátékra! Egyre nagyobb rajongói vagyunk ugyanis ennek a szegmensnek, hiszen a specifikusan két főre készült társasjátékokban mindig van egy kis plusz fűszer, ami miatt valóban két emberről, a köztük kialakuló dinamikáról és interakciókról szól. A Lombkorona e téren abszolút nem okoz csalódást. Sőt!

A szerencsére bízott szettépítés

A Lombkoronában hatalmas a szerencsefaktor, de pont ez teremt egy izgalmas, fordulatos légkört a játékban. A körünkben ugyanis három minipakli közül választhatunk, hogy melyik kártyáit szeretnénk a saját esőerdőnkbe helyezni: eredetileg az első pakliban 1, a másodikban 2, a harmadik 3 kártya van, és ezeken sorban haladhatunk végig. Ha megnéztük az első „paklit”, dönthetünk úgy, hogy megtartjuk, de akkor nem nézhetjük meg a többi kártyát – magyarán van benne egy kis push your luck, ami szintén egy kedvelt mechanizmus nálunk (a család már feketeöves kuruzslós). Ha végigértél a három paklin, és mondjuk a harmadik sem szimpatikus, akkor pedig ottmaradsz azzal a lehetőséggel, hogy fel kell csapnod egy kártyát a pakliból és azt kell elvinned… Sokféle kártya van a játékban, természetesen kell lennie büntető kártyáknak is, hogy az izgalom fennmaradhasson.

Minden, csak nem monoton

A játék nagyon sokféle lehetőséget állít elénk: gyúrhatunk a fáinkra, amelyeket minél magasabbra akarunk növeszteni, hogy utána a lombkorona kártyával lezárva sok-sok pontot kapjunk értük. Gyűjthetünk különböző trópusi növényeket, amelyek masszív pontokat hozhatnak körről körre ha épp a megfelelő mennyiséget sikerül begyűjtenünk (pl. kettő darab bromélia 7 pont, de három már -3 pont; a páfrányokat páratlan számban szeretnénk tartani, mert a páros számú páfrány nulla pont; a könnyezőpálmából pedig legalább háromra lesz szükségünk, hogy pontot érjen stb.).

[Cikk folytatása]

Két kihagyhatatlan játék a természetről: Az erdő és Lombkorona

Két olyan játékot szeretnénk bemutatni nektek, amelyek szuper hangulatosan ábrázolják az...

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.


Kommentek

  • Dzsuzsi

    2024-01-16 21:24:26

    Nagyon jó írás, pont erre vágytam, egy összehasonlítást olvasni a két játékról, hiszen annyira adja magát a párhuzamba vonás. 😊 Mindkettő tetszett, az Erdő kicsit sok volt, nagyon kombinálni kell és korántsem biztos, hogy jönnek azok a lapok... Valamint sokat kell beáldozni, mikor egy-egy lap miatt el kell dobni x db kártyát. A hirtelen végetérés is vegyes érzéseket váltott ki, még azt éreztem, de jó lenne még 1-2 két kör, hogy le tudjam játszani ezt vagy azt a lapot. A lombkorona talán ezek miatt kevésbé fájó, 1-2 negatív lapot vállalsz, de azokat is tudod még menet közben korrigálni, ha szerencséd van. És hát Vincent Dutrait nálam favorit, annyira szépen rajzol. ❤️

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Az erdő
  • Lombkorona