Az erdő
Az erdő
Az erdő
Az erdő
Videó beküldése

Az erdő társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

Az erdő egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a trn-06 pass turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra. Az erdő...

Az erdő egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a trn-06 pass turn order és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Az erdő társasjáték Gyönyörű családi, taktikus kártya gyűjtögetős játék 10 éveskortól, melyben a játékosok különböző lapkombinációkkal igyekeznek minél szebb és több pontot érő erdőt létrehozni. A játék során fákat kell kijátszani, amelyek mellé majd különböző állatokat, növényeket és gombákat lehet tenni. Az utóbbi kártyalapok igencsak különlegesek, mert függőlegesen vagy vízszintesen osztottak. A fa kártyák mind a négy oldalukon helyet biztosítanak a kártyáknak: felül, alul, jobb és bal oldalon. Az Erdő társasjáték menete nem bonyolult, lapokat kell húzni és kijátszani azokat, viszont utóbbinál mindig figyelni kell a fizetségre is - annyi lapot kell eldobni a tisztásra, amennyit az adott lap ér. Emiatt érdemes megfontolni éppen milyen lapoktól szabadulunk meg, mert lehet, hogy ezzel a többi játékost fogjuk akaratlanul segíteni. Lapkijátszásnál érdemes odafigyelni még a különböző fajok igényeire is, ha sok pontot szeretnénk gyűjteni. A játék akkor fog véget érni, amikor a harmadik télkártya is felfordításra kerül. Az a játékos nyer, akinek a legtöbb pontot sikerült gyűjtenie. Meseszép kártyajáték a természet kedvelőinek, különleges lapjaival sokakat elvarázsolhat. Családoknak, baráti társaságoknak és felnőtteknek is szívesen ajánljuk. Tartalma: 180 db kártya 66 db fa kártya 48 db kártya felső és alsó részre osztva 44 db kártya jobb és bal oldalra osztva 3 db télkártya 14 db segédlet 5 db barlang kártya 1 db pontozótömb 1 db tisztást ábrázoló játéktábla játékszabály Játékosok száma: 2 – 5 fő Játékidő: 30 - 60 perc 10 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Játéksziget
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 7 500 Ft-tól
 • 30 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Felfedező, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Állat, Oktatás
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, TRN-06 Pass Turn Order, Játék végi bónuszok, Chaining, Layering, Multi-Use Cards, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Az erdő társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Az erdőMyrabell, Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető

Csak személyesen itt: Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető!

2x játszott, hibátlan, hiánytalan.

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Az erdő társasjáték videók (7)

Kommentek

Kommentek

 • mcforgeron

  2023-11-19 19:07:26

  A TJÜ-n nem volt lehetőségünk kiprobálni (csak a Bonsai-t), de miután a játék asztalképe megvett minket kilóra, mi is megvettük a játékot :)

  Elképesztően pazar élmény, ahogy szépen lassan megelevenedik előttünk egy változatos, lakókkal teli erdő. Ahogy más is írta lassan épül fel az a bizonyos erdő, nem árt a bónuszokra hajtani, hogy mindig legyen lap a kezünkben. A fák köré epítkező mechanizmus nagyon tetszik, valamint az osztott kártyás funckió, akárcsak (a Senkiföldjéből is ismerős) a kártyák hátoldalának használata csemeteként.

  A pontozással egyáltalán nem volt gondunk, szisztematikusan haladva könnyű számolni. Mi a fák után először a felső sort, majd az alsó sort, utána sorban haladva a fák bal és jobb oldalain lévő kártyák után számoltunk.

  Az elsőre egyszerűnek tűnő játékban jó kis kombókat lehet összehozni. Néha kockázatos egy-egy hasznos kártya eldobása, abban bízva, hogy majd a kövekező körben visszavesszük, csak aztán megjelenik egy medve.. :)

  Ui: a segédleten a mosómedvéhez a barna medve szövege került.

 • nyiril

  2023-11-09 20:40:15

  Az első Az erdő játékunk a megszerzését követően. Hát...mint mondjak elég agyégetős lett a végére, az elején nehezen indult, nagyon sok mindenre kell figyelni, ki mit gyűjt, mi megy ki, mi van a tisztáson stb. Sokat elmond a rengeteg lehetőségről, az a 14 darab info lapka, ami a szabályokról, pontozásról szólnak. Aztán jött a harmadik tél kártya...

 • szrigoevi

  2023-10-16 13:48:36

  Általában annak a híve vagyok már, hogy lehetőleg kipróbáljak valamit vásárlás előtt, de most másképp történt, amikor a férjem azt mondta válasszak magamnak valamit szülinapomra. :D Nézegettem már az Erdőt, engem elsőre külsőre is megfogott, szép játék, aztán olvastam itt a leírásokat, meg hát nálunk számít, hogy ne legyen bonyolult és hosszú, úgyhogy beleugrottam és jól döntöttem, mert remek játék! Már több parti lement belőle, hiába én választottam, de a férjem és a nagylány is kérik újra és újra. Az első két meccset magasan nyertem, azóta a férjem viszi a pálmát, de pont ezért vesszük elő majd még jó sokszor. :D
  Van azért benne szerencsefaktor is és vannak kifejezetten erős lapok, a férjem pl. vakond+ingyen lepkék lerakodásával paszinászozott szépeket már kétszer, én bezzem még soha egy vakonddal se találkoztam, ejnye!
  A szabály egyszerű és szépen adja magát. Van egy tisztásunk, ez közös, ide kerülnek a dobott lapok. Mindenkinek van egy barlangja, ide kártyákkal lehet lapokat dobni pl. a medve leüríti a tisztást és mehet minden a barlangba. Ezen kívül pedig a kis erdőd, ahová fákat pakolsz le, a fák köré pedig állatokat. Bizonyos lapok nagyon szépen kombinálhatóak, volt meccs, ahol a férjem 8 db nyúllal, meg két rókával tarolt, de a hiúz is igen jó pontokat ad, ha több van belőle és van neki bambija, amit megegyen. :D A körödben mindig két cselekvés közül választhatsz, lapot húzol (pakliról, vagy tisztásról), vagy lapot játszol ki a kezedből az erdődbe, aminek a költsgét szintén a kezedből fizeted lapdobással. A lapoknak vannak hatásai, bónuszai is pluszban, amik jól kihasználhatóak.
  A végén a pontozás se halálos, mi szépen számológéppel telefonon adjuk össze, pár perc igazából az egész. Közben is azért valamelyest lehet látni mikor érdemes mondjuk nem újabb nyulakat eldobni a tisztásra, ha valakinek már sok van belőle és túl jól áll. :D
  Én a magam részéről nagyon ajánlom, szuper játék! Árban sem annyira húzós, szép is, taktikus is, kis szerencsefaktorral azért. :)

 • Clio

  2023-09-06 08:05:11

  Na igen a pontozás.... Az elég nagy kihívást jelent, nem egyszer belefutottunk abba (főleg mivel angol verzióval játszottunk), hogy meglett a végeredmény, aztán kiderült, hogy a csapattárs pont 1-el több fát rakott az erdejébe, és így a te pontjaid, amit arra kapsz, hogy neked van a legtöbb fád máris bukta, és számolhatod újra. Szóval az elején könnyű benézni ezeket, de egy kis rutin szerzés és a kártyák képességeinek jobb megismerése után szerintem nem fog gondot okozni. Megnéztem a BGA-n is a játékot, hát valóban sokkal könnyebb ott, hogy már előre megadja a pontokat, illetve negatív irányba is módosít rögtön.... Ebből a szempontból teljesen más szerintem az online és az asztali verzióhoz a taktika.... Online látod a pontokat, könnyebben tudsz kalkulálni, az asztali verzióban max a sajátodat tudod ideig-óráig követni h kb. hol tarthatsz, de így nagyobb a hű b+ élmény, amikor kiderül h pár ponton múlt volna a győzelem :D

 • Tozsi

  2023-09-05 00:04:57

  Mi is pont ezen gondolkodtunk a minap a játszótársammal! 😛 Komoly teljesítmény lehet végeredményt számolni 1-1 hosszabb parti után... Az meg, hogy menet közben kövesd az ellenfél állását, vagy akár csak számon tartsd a sajátodat, szinte lehetetlen. Nekem egyébként nincs bajom azzal, ha csak a legvégén derül ki ki volt eredményesebb, de azért nem bánom, hogy a BGA matekozik helyettünk. 😇 Mindentől függetlenül ez egy roppant ígéretes kis játéknak tűnik, már első kipróbálást követően is! Előkelő helyre ugrott a kívánságlistámon! 😌✌

 • kvarclovag

  2023-09-04 22:41:25

  Nézegettem pár meccset a BGA-n. 15-20 kártya simán lekerül egy játékos erdejébe, és majd mindegyiknek külön pontozási feltétele van. Ha nem segít a program, asztali játékban mennyi idő ezt lepontozni?

 • kvarclovag

  2023-09-02 11:35:54

  A kipróbálást illetően könnyű dolgod van, ma pont ez a játék a vezércikk a BGA-n. Érdekes, hogy a BGG-n csak 200 szavazattal bíró játéknak a BGA-n 1400 játszmája fut. Néha nagy eltérés van a BGG és a BGA népszerűsége között. Hajlok rá, hogy a BGA a jobb mérce, hiszen ott tényleg játszanak a játékkal. A kezdeti érdeklődésként elindított és félbehagyott partikat leszámítva, és az ismerkedést követő visszaesés után is várhatóan elég népszerű marad ez a játék.

  Rengeteg ilyen modernizált römi (kanaszta?) variáció van, ahol húzunk a talonból vagy a dobópakliból és ezekből a lapokból valamilyen szabály szerint lapcsoportokat rakunk magunk elé a minél több pont reményében. Nekem nem annyira kedvencem ez a stílus, de békés és ugyanakkor szórakoztató jellege miatt családdal nagyon jól játszható. Nálunk az Atlantica képviseli ezt a játéktípust. A szépsége, és ötletessége, jól kinéző asztalképe, egyszerű szabályai az erdőt is nagyon szimpatikussá teszik. Ráadásul a téma és a mechanika adja a lehetőséget a manapság oly divatos kiegészítők szinte korlátlan kiadásához.

 • laptopzsol

  2023-09-02 10:22:20

  Nagyon szeretem az ilyen játékokat, és minden amit írtál róla csak meg erősíti ezt. Nézek róla pár videót, plusz meg próbálok játszani vele. Szerintem nekem is kötelező darab lesz.

 • Clio

  2023-09-02 07:19:30

  Néhány nappal ezelőtt az a szerencse ért, hogy ki tudtam próbálni ezt a játékot, igaz csak angolul. A szabályok rendkívül egyszerűek, könnyen tanulhatóak. A feladat szintén egyszerűnek tűnik, de azért igényel némi gondolkodást, taktikázást és persze szerencsés draftolást is.
  A feladatunk az, hogy az erdőnkbe fákat telepítsünk, és ezeket a fákat rendre be is népesítsük állatokkal ill. növényekkel. Az állat és növény kártyák igen különlegesek, vagy vertikálisan, vagy horizontálisan el vannak felezve, és 2-2 kül. fajt jelenítenek meg, minden fajnak egyedi képessége van, melyek jól kombinálhatóak más fajokkal. Az hogy melyiket felét hasznosítod csak rajtad, és a meglévő kártyáidon múlik. Érdemes figyelni a kombinációs lehetőségekre, és türelmesen kivárni, mert lehet, hogy az ellenfeled pont azt a lapot dobja, amivel kijön a sok pontot hozó kombó. A játék addig tart amíg a húzópakliból mind a 3 tél kártyát fel nem húzzuk.
  Nekem kifejezetten tetszik az a megoldás, hogy nem csak a húzó pakliból, hanem a dobópakliból is lehet kártyákat kiszedni, ezzel valamennyire késleltetni lehet a tél kártyák kihúzását, viszont annál több pontot hozhatnak a konyhára.
  A megjelenése számomra kellemes meghittséget sugároz, nagyon szépen vannak illusztrálva benne az állatok-növények. Igazi erdei kiruccanás hangulatot kölcsönöz a játéknak.
  2 fővel pörgős tud lenni, viszont beleeshetünk abba a csapdába, hogy túl sok mindent akarunk összegyűjteni, és ez elnyújtja a játékot, illetve azt az érzetet keltheti az emberben, hogy végtelen pontot ki lehet szedni a játék vége előtt, és ettől az ember elveszti az érdeklődését. 3-4 fővel jobban kell agyalni, kivárásra játszani (sok kártyából csak 3-4 db van, és ahhoz hogy megérje ezeket letenni érdemes belőlük többet megszerezned), itt folyamatosan figyelsz nem csak magadra, de a társaid erdejére is, így szerintem ez a játék 3+ játékos fölött lesz az igazi.
  Nagyon várom már a magyar megjelenést, bérelt helye lesz a polcunkon.

Az Az erdő társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Kosch
 • Illusztrátor:  Toni Llobet
 • Kiadók:  Lookout Games, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Lord of Boards
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition (Outside of North-America)
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English edition (US, CAN)
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: holland

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Az erdő társasjátékhoz