Kép forrása: pcguru.hu

Space Race – Houston, baj van! [Társalgó]

A Space Race az emberiség technológiai fejlődésének és eddigi legnagyobb teljesítményének állít emléket – társasjátékos formában.

A csillagos ég az ősidőktől fogva vonzotta az emberiség képzeletét. Mítoszokat, legendákat szőttünk köré, működését, mozgását megfigyelve jóslásra és tájékozódásra használtuk. Aztán, számunkra szinte felfoghatatlan hosszúságú, de kozmikus léptékben csak szempillantásnak számító több ezer év fejlődése oda vezetett, hogy megtettük első lépésünket a csillagok között, és végül otthonunk legközelebbi kísérőjén is tettünk egy hatalmas ugrást. Ami igazán lenyűgöző, hogy mindezt a világegyetem történelmében kitöltött röpke időnknek csupán egy apró szeletében, a mai napig számítva is csak alig több mint ötven éves intervallumában értük el. A Space Race is ezt az időszakot öleli fel, és közben vezet el a csillagok közé, annak a Boardcubatornak hála, melynek emellett még a Project L-t is köszönhetjük, ám a Kingdom Come: Deliverance megszületését már nem érte meg, e projekt becsődölését követően ugyanis a cég bezárta kapuit.

Space Race során három küldetésből (Mercury, Huygens-Cassini, Vostok) és öt „nemzetből” (USA, Szovjet, ESA, Kína, magánszektor) válogathatunk, utóbbiak a játékmódtól függően lehetnek szimmetrikusak vagy aszimmetrikusak. Nálunk a Deluxe alapjáték járt, a Cold War és a The Rockets kiegészítőkkel további küldetésekre, kártyákra és űrrakétákra tehetünk szert, ám a játékmenetet alapvetően egyik sem bolygatja meg. Az előkészületek során kiválasztjuk a nekünk tetsző színt, és magunkévá tesszük a hozzá tartozó parancs-paklit, űrhajósokat és rakétát; valamint húzunk öt másik lapot az űrverseny-pakliból. A játéktáblán előkészítjük a misszió hét lépcsőjét, közvetlen alattuk a véletlenszerűen kiválasztott öt projektlapka foglal helyet. Legvégül a kártyapakliból berendezzük az „ismert galaxist”, és indulhat is a játék, melynek során megfelelő kártyahasználattal, a projektekben való részvétellel, felesleges kártyák laborba helyezésével, valamint áttörések elérésével szerezhetünk pontokat.

A három fázisra – előkészítés, fejlesztés és misszió – tagolt kör során eldöntjük, hogy a kezünkből mely űrverseny-kártyákat helyezzük az ismeretlenbe, ahonnan először a játékosszámtól függően kerülnek a lapok felfordításra, azaz az ismert univerzumba. Ennek fényében kell kitalálnunk, hogy mely parancskártyát használjuk fel a második fázis során, ezután a maradék kártyák is felfedésre kerülnek, és mennek az ismert univerzumba. Fontos megjegyezni, hogy az űrverseny- és parancskártyák sosem keverednek, a különbség köztük lényegében annyi, hogy a parancskártya segítségével jutunk űrverseny-kártyákhoz, ezek cserébe további lehetőségeket adnak, már amennyiben (újfent az aktív parancskártyával) „bekapcsoljuk” a belőlük épített motort.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Space Race a Boardcubatortól - Houston, baj van!

A Space Race az emberiség technológiai fejlődésének és eddigi legnagyobb teljesítményének állít emléket - társasjátékos formában. A csillagos ég az ősidőktől fogva vonzotta az emberiség képzeletét. Mítoszokat, legendákat szőttünk köré, működését, mozgását megfigyelve jóslásra és tájékozódásra használtuk.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Space Race: The Board Game