Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A legjobb Print and Play játékok listája

A Nyomtasd és játszd!, azaz Print and play (PnP) játékok egyre nagyobb teret nyernek maguknak. Mára már nem számít meglepő esetnek, ha egy társasjáték Kickstarter kampánya a különböző Pledgek közt PnP verziót is kínál. Sőt, kiváló lehetőségeket rejt ez a műfaj a feltörekvő játék tervezők számára is. Nem csoda hát, hogy népszerűségük az utóbbi időben igencsak megemelkedett. Így úgy döntöttünk listába szedjük a legérdekesebb darabokat számotokra.

A legjobb fanmade kiegészítők már megjelent játékokhoz

Különböző könyvek, filmek vagy éppen sorozatok esetén is gyakran találhatunk rajongók által készített különböző tartalmakat. Nincs ez másképp egy-egy társasjáték kapcsán sem. Így adja magát a helyzet, hogy ezeket a darabokat is külön megvizsgáljuk, csokorba rendezzük.

T.I.M.E. Stories

2019-ben már magyarul is elérhetővé vált a T.I.M.E. Stories. Ha nem bírjuk kivárni az újabb szcenáriók érkezését, akkor bőven találhatunk DIY kiegészítőket. A játék ez esetben is erősen nyelvfüggő, így csak akkor ajánljuk, ha az angol nem okoz problémát a csapatotok számára.

Mars terraformálása

A Mars terraformálása is igen gazdag a fanok által készített kiegészítőkben. Pl.: Cassini, Pathfinder.

Robinson Crusoe: Kalandok az Elátkozott Szigeten

A Robinson Crusoe című társasjátékot is nagy szeretett övezi, ennek okán sok szcenáriót találhatunk a fanmade részlegen. :)

7 Csoda

A 7 Csoda: Lost Wonders című rajongói verzió számos elveszett csodát kínál a játékosok számára, ha úgy érzik nem ártana egy kis vérfrissítés a Csoda kártyák kapcsán.

7 Csoda: Párbaj

A 7 Csoda egyik legjobbra értékelt kiegészítője a 7 Csoda: Vezetők, nem csoda hát, hogy a rajongók a Párbajhoz is elkészítették a saját verziójukat.

A legjobb önálló PnP játékok

A PnP-k nem csak a különböző kiegészítők terén, hanem az önállóan játszható játékok világába is begyűrűztek. Lássuk, melyek a legjobbak!

Solitare játékok

Bármely meglepő, de a PnP-k jelentős részét alkotják az egyszemélyes játékok. Ezek mérete általában tökéletesen megfelel arra, hogy becsomagolhassuk a cuccaink közé egy utazás kapcsán, így jó lehetőséget kínálnak a gyakran egyedül utazók számára.

Játékok, melyekből fizikai kiadvány is elérhető

Több olyan (parti) játékot is találhatunk, ahol a tervezők ingyen elérhetővé tették a saját kiadványukat, de ha arra szottyan kedvünk fizikai valójában meg is vehetjük azt.

Minden más

Nehéz lenne az utolsó kategóriánkat bárhogy máshogy besorolni, azonban kár lenne, ha emiatt kimaradtak volna ezek a címek. Ha nem ódzkodtok a nyomtatástól és ragasztástól, akkor ezeket is érdemes kipróbálni.

Print and Play, azaz a Nyomtasd és játszd!

Érdekes, 2019.11.16. 14:00:00

A cikkben jobban körbejárjuk a Nyomtasd és Játszd! vagy Print and Play (PnP) játékok témakörét.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Dec

2019 kedvencei

Toplista | 2019.12.24. 02:39:00

Az év vége apropóján összegyűjtöttük nektek a mi kedvenceinket a 2019-ből.

31Máj

Ti írtátok! - Bang! A Kockajáték: A vén csehó

Ismertető | 2020.05.31. 08:00:00

A vén csehó a BANG! kockajáték első kiegészítője, mely csak az alapjátékkal együtt játszható. A doboza feleakkora, mint az alapjátéké, de így is sok újdonság elfért benne. Lássuk, hogy milyen izgalmakat tartogat az öreg kocsma.


Népszerű

Friss

 • Nyereményjáték! Arborétum - A látszat néha csal

  2020.08.13. 16:30:00 / Ismertető, Bemutató

  Szeretsz a természetben barangolni és csodálni annak szépségét? Odavagy a színpompás faültetvényekért? Gondoltál már arra, hogy egy saját füvészkertet nyiss, és ezáltal hozzájárulj az ismeretterjesztéshez és a környezetvédelemhez? Eljött a te időd!

 • Machete a kézbe, irány Eldorádó! – Eldorádó legendája

  2020.08.12. 18:00:00 / Ismertető, 2020

  Négy kincsvadász indul útnak Amazónia dzsungelében, hogy felkutassák Eldorádót. A kalandorok félelmet nem ismerve vágnak át az esőerdőn. Amott folyókon kelnek át, máskor a falvak lakóit kell lefizetniük, de néha elég a bozóton átverekedniük magukat.

 • Kickstarter körkép - 33. hét

  2020.08.10. 18:00:00 / Megjelenés, Kickstarter

  Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

 • Holtak tele - Válaszúton

  2020.08.09. 16:00:00 / Ismertető, 2020

  A Holtak Tele tekinthető Battlestar Galactica Light változatának, de eredeti ötletei és hangulata miatt akár a versenytársának is a titkos áruló szerepes kooperatív játékok között.

Címkék