Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A legjobb Print and Play játékok listája

A Nyomtasd és játszd!, azaz Print and play (PnP) játékok egyre nagyobb teret nyernek maguknak. Mára már nem számít meglepő esetnek, ha egy társasjáték Kickstarter kampánya a különböző Pledgek közt PnP verziót is kínál. Sőt, kiváló lehetőségeket rejt ez a műfaj a feltörekvő játék tervezők számára is. Nem csoda hát, hogy népszerűségük az utóbbi időben igencsak megemelkedett. Így úgy döntöttünk listába szedjük a legérdekesebb darabokat számotokra.

A legjobb fanmade kiegészítők már megjelent játékokhoz

Különböző könyvek, filmek vagy éppen sorozatok esetén is gyakran találhatunk rajongók által készített különböző tartalmakat. Nincs ez másképp egy-egy társasjáték kapcsán sem. Így adja magát a helyzet, hogy ezeket a darabokat is külön megvizsgáljuk, csokorba rendezzük.

T.I.M.E. Stories

2019-ben már magyarul is elérhetővé vált a T.I.M.E. Stories. Ha nem bírjuk kivárni az újabb szcenáriók érkezését, akkor bőven találhatunk DIY kiegészítőket. A játék ez esetben is erősen nyelvfüggő, így csak akkor ajánljuk, ha az angol nem okoz problémát a csapatotok számára.

Mars terraformálása

A Mars terraformálása is igen gazdag a fanok által készített kiegészítőkben. Pl.: Cassini, Pathfinder.

Robinson Crusoe: Kalandok az Elátkozott Szigeten

A Robinson Crusoe című társasjátékot is nagy szeretett övezi, ennek okán sok szcenáriót találhatunk a fanmade részlegen. :)

7 Csoda

A 7 Csoda: Lost Wonders című rajongói verzió számos elveszett csodát kínál a játékosok számára, ha úgy érzik nem ártana egy kis vérfrissítés a Csoda kártyák kapcsán.

7 Csoda: Párbaj

A 7 Csoda egyik legjobbra értékelt kiegészítője a 7 Csoda: Vezetők, nem csoda hát, hogy a rajongók a Párbajhoz is elkészítették a saját verziójukat.

A legjobb önálló PnP játékok

A PnP-k nem csak a különböző kiegészítők terén, hanem az önállóan játszható játékok világába is begyűrűztek. Lássuk, melyek a legjobbak!

Solitare játékok

Bármely meglepő, de a PnP-k jelentős részét alkotják az egyszemélyes játékok. Ezek mérete általában tökéletesen megfelel arra, hogy becsomagolhassuk a cuccaink közé egy utazás kapcsán, így jó lehetőséget kínálnak a gyakran egyedül utazók számára.

Játékok, melyekből fizikai kiadvány is elérhető

Több olyan (parti) játékot is találhatunk, ahol a tervezők ingyen elérhetővé tették a saját kiadványukat, de ha arra szottyan kedvünk fizikai valójában meg is vehetjük azt.

Minden más

Nehéz lenne az utolsó kategóriánkat bárhogy máshogy besorolni, azonban kár lenne, ha emiatt kimaradtak volna ezek a címek. Ha nem ódzkodtok a nyomtatástól és ragasztástól, akkor ezeket is érdemes kipróbálni.

Print and Play, azaz a Nyomtasd és játszd!

Érdekes, 2019.11.16. 14:00:00

A cikkben jobban körbejárjuk a Nyomtasd és Játszd! vagy Print and Play (PnP) játékok témakörét.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Júl

Nyári challenge + nyereményjáték

Toplista | 2024.07.02. 14:46:00

Jó szórakozást hozzá és ne felejtsetek el minket megjelölni instán, facebookon vagy akár tiktokon is!

08Okt

Társasjátékok halloweenre – Egy igazán rémisztő gyűjtemény

Toplista | 2022.10.08. 08:29:00

Szeretnétek a halloween partit is társasjátékokkal tölteni? Kövessétek rémisztő ajánlónkat és válasszátok ki a számotokra megfelelő legösszetettebb vagy legegyszerűbb darabot.


Népszerű

Friss

Címkék