7 Csoda: Vezetők
7 Csoda: Vezetők
7 Csoda: Vezetők
7 Csoda: Vezetők
Videó beküldése

7 Csoda: Vezetők

Kiegészítő, 2018
Értékelem!

Ez a játék a(z) 7 Csoda - 7 Wonders kiegészítője.

A 7 Csoda: Vezetők egy könnyen tanulható kiegészítő a 7 Csoda - 7 Wonders társasjátékhoz, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2013-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére...

A 7 Csoda: Vezetők egy könnyen tanulható kiegészítő a 7 Csoda - 7 Wonders társasjátékhoz, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2013-ban (Magyar Társasjátékdíj), illetve ebben az évben több, összesen 7 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Az Év Játéka díj legújabb kategóriájának, a Kennerspiel des Jahresnek (tapasztaltabb játékosoknak ajánlott játékok) 2011-es győztese kapott kiegészítőt ezen játékkal. A dobozban egy új csodát, új céheket (lila kártyákat), és egy teljesen új laptípust, a vezetőket találjuk, valamint egy új pontozófüzetet, és még több pénzt. A pénzre szükség is lesz, hiszen a vezetőket pénzért "bérelhetjük fel", és az új lapok között több is van, ami a játék végi pontozásnál további bónuszokat ad a megmaradt érmék után. Az alapjáték kedvelőinek mindenképp ajánlott kiegészítő!

7 csoda című játék első kiegészítője. A 7csoda alapjátékkal együtt játszható.

Az új kártyatípussal, vagyis a vezetőkkel megjelenik a játékban egy új fázis. A játék legelején az alapjátékból már megismert "draftolással" jut mindenki négy vezetőhöz, vagyis a négy kapott vezetőből mindenki választ egyet, a maradék hármat jobbra adja, a kapott háromból szintén választ egyet, a maradék kettőt továbbadja, és így tovább. Így kap mindenki négy, a játék során felhasználható vezetőt.
Ezek az új lapok egészen sokfélék lehetnek, de mindegyik jól illeszkedik az alapjáték mechanizmusához, az egyes stratégiák erősítésére jól használhatók, és jobban lehetővé teszik a hosszútávú tervezést.
Ezután minden kor az ún. Toborzás fázisával nyit, ahol mindenki kijátszhat egy vezetőt. A lehetőségek ugyanazok, mint a többi lapnál, vagyis kijátszhatom, ha kifizetem a költségét (ez minden vezetőnél bizonyos mennyiségű pénzt jelent), beépíthetem a csodámba, vagy akár el is dobhatom, hogy megkapjam az érte járó három pénzt. Ezután a játék már az alapjátékban megismertek szerint folytatódik.
Amint már szóba került, a vezetők nagyon sokfélék:
- Amüthisz (Amytis) a játék végén 2 győzelmi pontot hoz a játékos saját csodájának minden megépített szintjéért.
- Nagy Sándor (Alexander) a játék végén minden győzelemjelzőhöz 1 pontot ad (így a győzelemjelzők értéke 1, 3, 5-ről 2, 4, 6-ra növekszik).
- Arisztotelész (Aristotle) a játék végén további 3 győzelmi pontot ad a három különböző tudományos szimbólum csoportjaiért (vagyis az egy gyűjteményért járó bónusz 7-ről 10 győzelmi pontra emelkedik).
- I. Justinianus (Justinian) a játék végén 3 győzelmi pontot ad minden 3 színű Korkártyából álló csoportért, melyekben van egy piros, egy kék és egy zöld kártya, és a játékos városában kerültek kijátszásra.
- Platón (Plato) a játék végén 7 győzelmi pontot ad minden 7 színű Korkártyából álló csoportért, melyekben van egy barna, egy szürke, egy kék, egy sárga, egy zöld, egy piros és egy lila kártya, és a játékos saját városában kerültek kijátszásra.
Mídász (Midas) a játék végén 3 érménként 1 győzelmi pontot hoz a játékos kincstárában lévő érmék után.
- Miután Bilkísz (Bilkis) játékba került, a játékos körönként egyszer bármilyen alapanyagot megvehet 1 érméért, amit a banknak fizet ki.
- Miután Maecenas játékba került, tulajdonosa minden jövőbeni vezetőjét ingyen helyezheti le (a Toborzás fázis során), vagyis nem kell értük kifizetnie az árukként megjelölt érméket.
- Miután Ramszesz (Ramses) játékba került, a játékos minden céhét ingyen építheti meg, vagyis nem kell értük kifizetnie a megjelölt alapanyag költséget.
- Miután Tomyris játékba került, a konfliktuskiváltás során a játékos veszteségjelzőit a szomszédos győztes város kapja meg.
- Miután Hatshepsut játékba került, a játékos minden alkalommal, amikor egy vagy több alapanyagot vásárol egyik szomszédjától, 1 érmét kap a bankból. Ez körönként s szomszédonként összesen egy érmét hozhat.
- Xenophon kártyájának kijátszását követően 2 érmét hoz minden egyes kereskedelmi létesítményért (sárga kártyák), melyet a játékos kijátszik maga elé. Ezeket az érméket a létesítmény megépülésével egyidejűleg vesszük el a banktól.
- Salamon (Solomon) játékba kerülésekor a játékos választhat egyet az eldobott korkártyák közül, és ingyen lehelyezheti azt.
- Miután Hannibal vagy Julius Caesar játékba kerültek, a kártyájukon látható pajzsokat biztosítják a játékos számára.
- Nero kátyájának kijátszását követően 2 érmét hoz minden elnyert győzelemjelzőért. Ezeket az érméket a győzelemjelzőkkel együtt vesszük el a banktól.
- Játékba kerülése után Vitruvius minden alkalommal hoz 2 érmét, amikor a játékos lánc segítségével épít le ingyen egy létesítményt.
- Kroiszosz (Croesus) játékba kerülésekor azonnal hoz 6 érmét, melyet a játékos a banktól vesz el.
- Hypatia, Nabukodonozor, Pheidiasz és Varro a játék végén 1-1 győzelmi pontot hoz a kártyájukon megjelölt színű kártyák darabjáért, melyek a játékos városában találhatók.
- Periklész, Praxitelész és Hiram a játék végén 2-2 győzelmi pontot hoz a kártyájukon megjelölt színű kártyák darabjáért, melyek a játékos városában találhatók.
- Szapphó, Zenobia, Nofertiti és Kleopátra a végén a kártyáján látható győzelmi pontot éri.
- Miután Arkhimédész, Leónidasz, Hammurápi vagy Imhotep játékba került, a hozzájuk tartozó játékos egy alapanyaggal kevesebbet fizethet a kártyájukon megjelölt színű kártyák építéséért (Imhotepnél a csoda szintjeiért), mint amennyi a megjelölt költségük lenne.
- Euklidész, Ptolemaiosz és Pütagorasz a kártyáján látható szimbólumot biztosítja. Ezek hozzáadódnak a játékos városában található szimbólumokhoz (zöld káryták).

Ezek tehát a vezetők, akiket civilizációnk élére állíthatunk, egészen új taktikai lehetőséggel bővítve játékunkat. Rajtuk kívül még négy új céh (lila kártya) került a játékba, főként hozzájuk, vagy a pénzhez kapcsolódóan, ezzel megint egy picit új hangsúlyok kerülnek a játékba.
A játékba került új csoda, a Római Kolosszeum szintén a vezetőkhöz kapcsolódó tulajdonságokkal bír, egyik oldalával ingyen toborozhatjuk a vezetőinket, viszont csak kétszintes, és ezek 4, ill. 6 győzelmi pontot hoznak; másik oldalával olcsóbban toborozhatjuk a vezetőket mi is és szomszédaink is, és mindhárom szint megépülésekor Toborozhatunk egy új vezetőt.
Jól látszik tehát, hogy a kiegészítővel azok is megtalálják a számításukat, akik nagyon szeretik az alapjátékot, és bővíteni akarják azt, és azok is, akiknek a 7 Wonders nem kedvence, hiszen az új lehetőségekkel talán nekik is vonzóbbá válik a játék.

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 5 350 Ft-tól
 • -15%-945 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/7-csoda-7-wonders-2010/kiegeszito/7-csoda-vezetok-2011" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  7 Csoda: Vezetők társasjáték kiegészítő<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Városépítő, Kiegészítő, Ősi
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Kártya húzás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

7 Csoda: Vezetők társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

A(z) 7 Csoda - 7 Wonders társasjáték további kiegészítői (14)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 perc
 • Játékosok:  2 - 7
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Antoine Bauza
 • Illusztrátor:  Miguel Coimbra
 • Kiadók:  Asmodee, Lautapelit.fi, Repos Production, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Asterion Press
 • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, norvég, lengyel, portugál, spanyol, svég

Alternatív nevei


Kiadások

 • Asmodee English edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 14.7 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Asmodee Spanish edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 14.5 cm x 28.6 cm x 4.3 cm
 • Lautapelit.fi EN/FI/SW edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14.3 cm x 28.7 cm x 4.2 cm
 • REBEL.pl CZ/JP/PL edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: cseh
 • Repos EN/IT/NL/SP edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 14.5 cm x 29 cm x 4 cm
 • Repos English edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14.4 cm x 28.6 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Repos French edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
 • Repos German edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: német
 • Repos German second edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.5 cm x 29.5 cm x 4 cm
 • Repos Italian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: olasz
 • Repos multilingual EN/FR/DE/NE edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: holland
 • Repos French second edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 14.3 cm x 28.6 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Repos multilingual EN/FR/IT/SP edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • Repos German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.5 cm x 29.5 cm x 4 cm
 • Repos multilingual EN/PL/SP edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14.4 cm x 28.8 cm x 4.3 cm
 • Repos multilingual EN/SP/FI/SW edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14.3 cm x 28.7 cm x 4.2 cm
 • Repos FI/SW/DK/NO edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 14.4 cm x 28.7 cm x 4.2 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Repos German edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.5 cm x 29.5 cm x 4 cm
 • Repos multilingual EN/NE/PL edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
 • Galápagos Brazilian first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
 • Rebel Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Súly: 0.8 kg
 • Gém Klub Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 14.5 cm x 29 cm x 4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) 7 Csoda: Vezetők társasjátékhoz