T.I.M.E Stories
T.I.M.E Stories
T.I.M.E Stories
T.I.M.E Stories
Videó beküldése

T.I.M.E Stories társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A T.I.M.E Stories egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a...

A T.I.M.E Stories egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a történetmesélés, a kockadobás, a narrative choice / paragraph és a move through deck mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Eljött az az idő, amikor már nem szimplán utazgatunk az időben, hanem küldetésünk is van. Ez pedig nem más, minthogy megakadályozzuk az időbeli hibák és paradoxonok létrejöttét és ezáltal megvédjük univerzumainkat.

Sose add fel!

A T.I.M.E Ügynökség csapataként különböző idősíkokba utazva, az ott élő karakterek bőrébe és szerepébe bújva, küldetések sorát hajtjuk végre. A kudarc számunkra ismeretlen fogalom, addig kell újra és újra nekifutnunk a küldetésnek, amíg sikerül teljesítenünk a feladatunkat.

Fantázia és narráció

A T.I.M.E Stories egy olyan narratív kalandjáték, ahol a különböző helyszíneket és világokat kártyapaklikon keresztül fedezzük fel (angolul "decksploration"). Minden játékos a választott karakterének tulajdonságait és jellemzőit felhasználva, szabadon hozzátehet a történet alakulásához (nem szabad szó szerint felolvasni mit találtunk, el kell mesélni röviden a többieknek) - így kellemes szerepjáték hangulatot is kapunk társasozás közben.

Az időbeosztás kulcskérdés

Minden játék elején a bázison kezdünk, ahol megkapjuk az eligazítást - meg tudjuk feladatunkat és célunkat a következő küldetéssel kapcsolatban. A játék hosszát időegységekben mérjük (TU), melynek mennyisége függ az adott történettől és a játékosok számától. Minden küldetést (történetet) meg kell próbálnunk a lehető legkevesebb nekifutásból (run) teljesíteni.

A poén az, hogy amikor a TU eléri a nullát, az ügynökök visszakerülnek a bázisra, de immár tapasztalatokkal és emlékekkel gazdagodva futnak újra neki a küldetésnek. Tehát nem muszáj minden egyes helyszínt újra felfedeznünk, ahhoz hogy továbbjussunk, hiszen emlékszünk rá mi is történt ott.

“Mit is találtunk a zongora fedele alatt? Volt ott egyáltalán valami?”

Ez az egyik legfontosabb pontja a játéknak, ahhoz hogy sikeresek legyünk. A futamok során szerzett információkat és tapasztalatokat felhasználva kell kiügyeskednünk a legoptimálisabb útvonalat ahhoz, hogy a futam a legjobban sikerüljön.

A játék keményen ráépül a memóriánkra (s itt jegyeznénk meg, ha kihívásra vágytok, ne jegyzeteljetek), s ahogy majd tapasztaljátok, nem is olyan egyszerű minden apró részletet fejben tartani.

Forgatókönyvek = kiegészítők = újabb mozifilm

Az alapdoboz teljes egészében tartalmazza a T.I.M.E történetek vázát képező rendszert, és lehetővé teszi, hogy bármilyen forgatókönyvet lejátszhassunk a jövőben. Az első történet az Asylum, melyet a doboz tartalmaz. Ebben egy franciaországi pszichiátriai elmegyógyintézetbe repít el minket az ügynökség, hogy derítsünk fényt a sötét tevékenységekre.

Ne kukucskálj!!

A játék fő eleme egy, több mint 120 kártyát tartalmazó pakli, melyben a felfedezendő helyszíneket, tárgyakat, ellenségeket, fejtörőket, nyomokat és veszélyeket találunk. A paklit - hacsak nem akarjátok lelőni a poént - TILOS átlapozni és megnézni. Erre több helyen is figyelmeztet a leírás és a játékszabály.

Saving... → Loading...

A doboz belsejét úgy alakították ki, hogy el tudjuk menteni a játékot (akárcsak a számítógépen), mindennek meg van a pontos helye, ami alapján visszaállíthatjuk a táblát, a kártyákat, pontokat stb. mikor újra elővesszük.

Negatívumok:

- a dobozban össz-vissz egy történet található, mely gyorsan (6-10 óra alatt) végigjátszható
- ha az adott történetet végigjátszottuk, a lényeget már ismerjük, így a felfedezés része már nem nyújt további újdonságot.
- ketten játszva több szabálymódosítást is igényel

Pozitívumok:

- zseniális ötlet - a játék kiválóan visszaadta a számítógépes kalandjátékok hangulatát
- izgalmas kalandok, fordulatos játékmenet
- átlátható tábla, egyszerű szabályrendszer
- szépen kidolgozott helyszínek, érdekes karakterek

Vélemény:

A T.I.M.E Stories egy egészen új oldalról közelíti meg és vegyíti a szerepjátékot és a kalandjátékot. A hangulata nekünk nagyon tetszett - a felfedezés, a meglepetéssel teli helyszínek, a feladványok, döntések sora - mind-mind új oldalát mutatták meg a társasjátékos világnak. Igen ötletes, hogy az egyes futamoknál már tapasztalatokkal gazdagodva futhatunk újra neki a kalandnak, kihagyva a feleslegesnek vélt helyszíneket, párbeszédeket. Azonban mindenképp javasolt, hogy ne játsszatok vele minden héten - hagyjatok magatoknak pár hetet-hónapot, hogy elfelejtsétek a részleteket, valamint igyekezzetek mindig más társasággal játszani, hiszen az is része az élménynek, ha láthatjuk mások hogy oldják meg a rejtélyt. Így egy-egy kaland hosszabb életű és élvezetesebb lesz.

Javasoljuk mindig a maximális 4 fős játékot, de akik csak ketten vannak, azok se hagyják ki, nekik javasoljuk a vélemények között és a BGG-n olvasható szabálymódosításokat.

Összességében nem csalódtunk, csak lehetne pár kalanddal több is az alapdobozban…

A magyar nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

A magyar nyelvű szabálykönyvet készítették: Földesi Kata és Schmidt Gergő

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 7 500 Ft-tól
 • 37 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Kaland, Rejtvény / Kirakós, Arab
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Történetmesélés, Kockadobás, Narrative Choice / Paragraph, Move Through Deck

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

T.I.M.E Stories társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

T.I.M.E StoriesKisslivia, Veszprém és környéke

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém és környéke! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A játékkal három alkalommal játszottunk, egyszer az alapjátékban lévő Tébolydával és kétszer két kiegészítővel. Újszerű, hibátlan állapotban van, a lapok sorrendben vannak berakva.

1 érdeklődő


T.I.M.E StoriesBartaTamas, Győr, Budapest (egyeztetés alapján)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr, Budapest (egyeztetés alapján)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kijátszott

1 érdeklődő


T.I.M.E Storiesgpeeter, Dunaújváros

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunaújváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer végig játszott, magyar nyelvű.

0 érdeklődő


T.I.M.E Storiesdeakgp, Gyál, Bp. 18. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gyál, Bp. 18. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Használtan vásárolt, egyszer végigjátszott példány. A doboz polckopott, a beltartalom sérülésmentes, visszarendezett és hiánytalan! Kérés esetén képeket is tudok küldeni!

1 érdeklődő


T.I.M.E StoriesSzabcsika, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó, bontatlanul porosodik a polcon pár hónapja. Csomagküldés is megoldható a vevő terhére. Vannak hozzá kiegészítőim is. Az 5 kiegészítőjével (szintén magyarok és bontatlanok): 28.000Ft

0 érdeklődő


T.I.M.E Storiesaspnet, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Helyhiány miatt válok meg tőle

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

T.I.M.E Stories társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2016

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

 • Kisslivia

  2022-03-27 20:11:16

  Szia! Igen, a szimbólumok jelentése. Van olyan kiegészítő, ahol ezt a lapot ellátták számmal, és van olyan (az alapjáték is ilyen), ahol nincs rajta szám, de helye van a sorban. Gondolom, neked már 2 hónap elteltével nem kell a segítség, de hátha másnak is jól jön a válasz.

 • kety8

  2022-01-14 23:36:18

  Sziasztok!

  Egy összekevert paklit próbálnék visszarendezni, az 55. kártyát nem találom, elméletileg stimmel a mennyiségük, lehet, hogy a "szimbólumok jelentése" kártya lenne az?

 • edboyww

  2021-01-19 01:00:18

  Ha valaki a kiszámíthatóbb játékmenethez szokott, akkor szerintem háziszabályozzon, mert különben a harmadik zsákutcánál ki akarja majd vágni az egészet a szelektívbe, időkorongostul, insertestül, szpoilerestül. Én óriásit csalódtam az újramegpróbálós, minden helyszint többször újragrind-olós, szabadulópakli voltát olcsó trükkökkel és frusztráló dobókockázással elfedni akarós játékmenetében, amit megfejeltek ezzel a kincstári-kamu időutazásos mechanikával. Ez utóbbit tematikailag csak mutatóba tudták kihasználni egyébbként, pedig nekem ez volt a játék legnagyobb vonzereje. Senki ne várjon, csavarós, ötletes, időhurkos sztorikat (és nem, az Endurance szánalmas próbálkozása nem tartozik ide).


  2/10, mert az asztalképe és a komponensminőség nem teljesen csapnivaló, de az időt, amit beleöltem, sosem kapom már vissza.

 • marteen007

  2020-05-27 10:09:42

  Én a bonyolultabb játékokhoz vagyok szokva (Mars, Arham Horror LCG,Nyugati kir.) így elsőre a játék menet kicsit egyszerű volt nekem, de ez előnye is mert jól játszható olyanokkal akik nem akarnak a szabályokon sokat rágódni (azért teljesen kezdőknek okozhat fejfájást). Viszont végig játszani a játékot már nem egyszerű, mert valóban nagy a szerencse faktor. Más nyomozós játékokkal még nem játszottam így azokkal nem tudom összehasonlítani, de itt ez a lényeg (a többi csak hokusz-pokusz). Mivel nem a harc a fő motívuma a játéknak ezért nem is túl kidogozott így a sokadik alkalommal már gépies és kicsit unalmas is. Szerintem ha az akció fázisokat jobban kidolgozták volna akkor nagyon ütős játék lehetett volna.

  Összességében egy jó kis nyomozós kooperatív játék nem Gémer-eknek, ha nem frusztrál, hogy jó eséllyel nem tudod időre megoldani. A grafika nagyon szép, bár szoknom kellet, hogy futurisztikus környezetbe van helyezve egy 20-as évek hangulatát idéző bűnügyi helyszín (alap csomag). Nagyon NAGY Piros pont azonban az insert-ért. Szuper jól meg van oldva, hogy eltudd pakolni a játékot, úgy hogy ne, kelljen jegyzetelni semmit és legközelebb onnan folytasd ahol abba hagytad a nyomozást. Ez nagyon nagy előnye. Így ha csak (vasárnap ebéd után) 1 órátok van akkor is lehet folytatni a nyomozást (kb 5-10 perc kipakolni).

 • renii96renii96

  2020-04-02 14:05:43

  Az időutazás mindig érdekes és izgalmas dolog volt, amit a játék is nagyon jól meglovagol. Tetszik a minimalista design, ami az alapokat adja (doboz, tábla, bábuk), viszont a kártyák szépen kidolgozottak, a történetek izgalmasak, jól felépítettek. Az árral van egy kis bajom, mert ezért a pénzért csak egy történet van alapból a dobozban egy játéktábla, néhány token, kockák és pár fabábu (fahenger) mellett. A tábla tulajdonképpen egy "game mat", a fahengerek (jelölők) meg azért csak fahengerek, mert minden történetben más-más karakterek szerepelnek akik közül ki kell választani, hogy kit személyesítünk meg. Itt ugyanis nem a karaktereket küldik el az időben, hanem csak a tudatukat akik az épp ott levő őslakosok bőrébe bújnak, így a tulajdonságaikat is öröklik. Amellett, hogy nekem tetszik ez a fehér alapú letisztul minimal design, el tudtam volna képzelni azért műanyag figurákat is minden karakterhez, ami azért a jobb játékélményt, átélést biztosította volna. A játék nekem egy kicsit a régi Kaland-Játék-Kockázat könyvekre hasonlít továbbfejlesztve kártyákkal. Több Legacy típusú játékkal ellentétben itt nem sérül semmi a játék alatt, többször végig is játszható. Ha mondjuk félévente elővesszük, akkor biztosan tud újat mutatni, és tapasztaltabban ugorhatunk bele a kalandokba, illetve folyamatosan jelennek meg hozzá kiegészítők, persze azok is jó áron. Az ár miatt majdnem csak 4*-ot adtam a játéknak, de végül maradt az 5*. Aki szereti az időutazós történeteket, mesélős kooperatív játékokat, esetleg a régi KJK könyvek is a kedvencei voltak, annak mindenképp ajánlom a játékot, nem fog benne csalódni.

 • crazyoh

  2020-02-05 23:48:08

  A T.I.M.E Stories egy kiváló kooperatív társasjáték. Véleményem szerint a legnagyobb hibája az, hogy borzasztó nehéz, és az első játék alkalmával nagy a valószínűsége, hogy a legtöbben veszítenek a játék ellen. Ugye, ahogy az a címből is kiderül, az egész játék időre megy, úgyhogy alaposan át kell gondolni minden döntést. És azzal is számolni kell, hogy nagyon hosszú játék, és sokszor állít nehéz döntések elé. Barátokkal ajánlom játszani leginkább.

  A játékban ügynököket irányítunk, akik a különböző időkben különböző testeket irányítva hajtanak végre küldetéseket. Nagyon tetszik a játékban, hogy a különböző területek felfedezésekor csak a területet felfedező játékosok láthatják a kártyát és nem mutathatják meg a csapattársaiknak, hanem el kell saját szavaikkal mesélniük. Első nekifutásra nem is tudtuk, de még a játék feléig sem jutottunk el. Nagyon cikinek éreztük, ezért megpróbáltuk még egyszer, viszont itt már rohantunk előre kihagyva egy csomó mindent a játékban, és hangsúlyozom, hogy még így se sikerült megcsinálni. Mindig az idővel volt bajunk. Persze a játék úgy van összerakva, hogy többféleképpen érhet véget a küldetés, és ha az idővel volt baja a csapatnak, akkor az ügynökség megengedi, hogy többször próbálkozzanak. Harmadjára már sikerült, de az tényleg olyan volt, hogy tudni kellett minden egyes lépést, és előtte minden egyes területet fel kellett fedezni, hogy minél kevesebb lépésből meg tudjuk csinálni. Voltak azonban olyan nehéz "pályák" a játék során, amikor ha sokszor játszottuk volna a játékot előtte, akkor se tudtuk volna azt a részt megcsinálni, amit nem is értek. Mindenesetre nagyon izgalmas játék, de a 3. nekifutásnál már szinte el is veszítette az érdeklődésünket ez a társas. A harcok és az akadályok kockadobással vannak megoldva, és sajnos túl sokszor múlott minden néhány kockán. Ha véletlen felfedezel egy helyet, ahol egy erős ellenség vár, viszont nincs meg a megfelelő képességed, hogy legyőzd, akkor azzal sok időt veszít a csapat. Mi nem egyszer buktuk be emiatt. Viszont amikor egyszerre négyen lépünk be egy területre, és egy szempillantás alatt legyőzzük az előttünk álló akadályt, az nagyon jó érzés tud lenni.

  Az esztétikáját nézve, szép igényes kivitelezése van a doboznak (egyébként szerintem minden olyan játék jól néz ki, amelyiknek fehér doboza van), a kártyáknak és a játékelemeknek. Sőt még azt is megoldották, hogy lehetőségünk legyen elmenteni a játékállást. Úgy van kialakítva a doboz, hogy megadták, mit hova kell elrakni, és akkor onnan folytathatjuk a játékot. A sztori is érdekes, viszont csak egyszer. A különböző karakterek egyedi képességekkel rendelkeznek, ezért a játék elején érdemes úgy választani a karaktereket, hogy egymást tudják segíteni a küldetés során, illetve hogy más-más dologban legyenek jók. Valaki az ügyességben jártas, valaki a harcban és valaki pedig jó kommunikációs képességgel van megáldva. Folyamatosan jönnek ki hozzá a kiegészítők, és mindezek ellenére alig várom, hogy kipróbálhassam őket. Remélem azok egy fokkal könnyebbek lesznek, és nem kell háromszor játszani a sztorit.

  Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni a játékot. Megéri!

A T.I.M.E Stories társasjáték és kiegészítői (52)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Erősen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Manuel Rozoy, Peggy Chassenet
 • Illusztrátor:  Pascal Quidault, Ben Carre, David Lecossu
 • Kiadók:  Asmodee, Hobby Japan, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Space Cowboys, Crowd Games, Delight, Asmodee China
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • English first edition 2016-3
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) T.I.M.E Stories társasjátékhoz