Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

2018 nyári kedvencek - 2. rész

A cikksorozatunk első részében olyan játékokat szedtünk össze, amit ketten vagy éppen egy nagyobb társasággal szeretünk játszani a nyári napokban. A második cikk teljes egészét olyan játékokra szántuk, amik kis helyet foglalnak, könnyen el lehet rakni egy túrához, strandhoz vagy akár egy repülőútra. A harmadik részben pedig, olyan játékokat fogtok megtalálni, amiket kifejezetten ajánlunk kisebb illetve nagyobb gyerekekkel kipróbálni. Továbbra is igaz, hogy azok a játékok, amik több kategóriába is beillenek, minden ilyen helyen újra fel lesznek tüntetve.

Ha lemaradtatok az előző cikkünkről, azt itt pótolhatjátok.

Játékok utazáshoz

Ebben a szekcióban azok a játékok kaptak helyet, melyeket méretük miatt bármilyen nyaraláshoz magunkkal vihetünk. Szerencsére  a magyar piacon is sok lehetőségünk van, így nem kell megelégednünk az, egy csomag magyar vagy francia kártya paklinkkal.

Hive Pocket

Ahogy, ez az előző cikkünkben is szerepelt, ez a játék tökéletes lehet két fő számára. Mi kifejezetten a Hive Pocket verzióját szeretjük, mert jóval kisebb helyet foglal, így bármikor behajítható a strandtáskába. A pénzünkért, pedig azonnal két kiegészítőt is kapunk: a szúnyog és a katicabogár személyében. (A Reflexshop által kihozott Carbon verzió is tartalmazza, ezt a két rovart!)

Qwirkle fémdobozos vagy utazó kiadás

Roppant egyszerű logikai játék, ahol a rendelkezésünkre álló 6 különböző színű és formájú lapkáinkból kell minél nagyobb és hosszabb sorozatokat létrehoznunk. A társas rendkívül sok verzióban megjelent, így könnyen találhatok olyat, ami praktikusan befér egy kis hátizsákba is.

Zombie Dice Horde Edition

A játékban zombik vagyunk, akik agyakra vadásznak. Rendkívül gyors, rövid játék (játékos számtól függően), egy jókora szerencse faktorral megfejelve. Ebben a verzióban az alapjáték mellett két kiegészítőt kaptok: Double Feature-t és a School Bus-t. Így fokozhatjátok az ember vadászat izgalmát.

Hanabi fémdobozos kiadás

A Hanabiban egy igazi nyári dolgot kell létrehoznunk: tűzijátékot. Mindezt, úgy kell megtennünk, hogy mi magunk nem látjuk a saját lapjainkat és a többiek tanácsaira kell hagyatkoznunk egy közös és egyben egy egyéni jó elérése érdekében. Ez a nagyon egyedi kártyajáték 2013-ban elnyerte a Spiel des Jahres díját.

Babszüret

Ez a kártyajáték hosszabb időt igényel, így nem feltétlenül lehet akármikor előkapni. Azonban komplexitása és kicsi mérete miatt nem hiányozhatott erről a listánkról. Ha kicsit bonyolultabb verziót szeretnétek, akkor inkább a Lady Baby-t ajánljuk, mert az extrán megnehezíti a nyerés esélyeit. 

Dobble

Ha szeretitek a gyorsasági, reflex játékokat, akkor a Dobble is tetszeni fog. Nagyon könnyen megtanulható, kor független játék, kifejezetten ajánljuk strandolás mellé. Ma már rengeteg verzióban megjelent, mi a Beach verziót próbáltuk, ami pluszban hozzátett a vízparti élményhez.

Sztorikocka

Szintén egy gyorsan tanulható, kor független játékról beszélhetünk. A kreativitásunkon kívül másra nem is lesz szükségünk. Akár úton, akár sátorban kiválóan játszható.

Üdvözlet a Mélyben

A kazamata harcos kártyajátékok legújabb, magyar gondozásban megjelent gyöngyszeme. Minden játékos egy kalandort készít fel a harcra, akik közül az egyik lemerül a mélybe és megverekszik a szörnyekkel. A végén csak egy hős maradhat!

Sushi Go!

Ahogy azt az előző cikkben is említettük, nagyon gyors, nagyon cuki és izgalmas kis draftolos játék. A magyarul megjelent fémdobozos verzió pedig rendkívül utazóbaráttá teszi.

Mr. Jack Pocket

Mr. Jack társasjáték utazó verziója, két személy részére. Bár a játék magyar gondozásban nem jelent meg, de nyelvfüggetlen. Bárkinek ajánljuk, aki szeretne egy jó kis nyomozás részese lenni a viktoriánus Londonban.

Exploding kittens

Hamarosan a Gémklub gondozásában magyarul is megjelenő, Robbanó cicák egy újra gondolt orosz rulett. Az ötlete nem a legújabb eget rengető társasjáték menet. Azonban a különlegesen vicces rajzokkal és persze a cicákkal hamar szerethetővé válik a játék.

Cards Against Humanity

Itt mindenképpen kiemelnénk, hogy ez a játék szigorúan felnőtt tartalmakkal operál. A kártyák mind magyar, mind angol nyelven is elérhetőek ingyen letölthető verzióban is. A magyar alapvetően egy rajongói átdolgozás, így több, hazánkat érintő dolog van benne. Megvétel előtt mindenkinek ajánljuk, hogy lessetek bele a kártyákba, mert nem mindenkinek fekszik ez a fajta humor!

Fekete történetek

A Z-man Games kártyajátéka, ami az esti rémtörténet mesélések érzését váltja ki a játékosokban. Úgy kell felderíteni a különböző gyilkossági eseteket, hogy azt csak az egyikőtök ismeri és ő csak igen, nem válaszokkal segítheti a nyomozást. Mindenképpen nagyobb társaságoknak ajánljuk A játék magyarul sajnos nem elérhető, így a játékvezető személyét úgy válasszátok meg, hogy jól értse az adott nyelvet.

Bang! A kockajáték

Amennyiben vad nyugati élményre vágytok, akkor ne keressetek tovább! A Bang! gyorsított, egyszerűsített verziója, kiváló nagyobb haveri társaságoknak.

Szerelmes levél

A Szerelmes levél egy borzasztóan könnyen tanulható, gyors, partijáték. Több verzióban is megjelent már. Az általunk legkedvesebbnek tartott a Batman-es verzió, ahol Gothem City bűnözőit próbáljuk kézre keríteni.

Timeline

A Timeline egy igazi partijáték, ahol sorba kell rendeznünk a különböző kártyák történését, hogy így alakítsunk ki egy idővonalat. Sok tematikus kiegészítővel rendelkezik, így nyugodtan tudtok válogatni az általatok kedvelt témákból. Mi leginkább a nagyobb korú gyerekekkel, családi társasként ajánljuk nektek.

Coup

A Coup a Szerelmes levelekhez hasonlóan, gyors, egymás kiejtésére épülő kártyajáték. Ahol a célunk, hogy mi maradjunk a legbefolyásosabb család a városban, a többiek romba döntésével. Ehhez a játékban a győzelemhez megvesztegetésen, korrupción, hatalmi harcokon keresztül vezet az út. Így érdemes elővenni a rosszabbik felünket a játék során.

Tiny Epic Galaxies

A Tiny Epic sorozat Scott Almes játék tervező nevéhez fűződik. Mint azt, egy előző cikkünkben is írtuk, hamarosan több játéka is várhatóan megjelenik ebben az évben magyarul. A sorozat első 2015-ös darabja a Tiny Epic Galaxies, ami során egy galaxis legbefolyásosabb emberei akarunk lenni. Mindezt bolygó kolonizációk, erőforrások begyűjtésén és okos felhasználásán keresztül érhetjük el.

+1 extra: Elder Sign: Omens (tableten/okostelon/laptopon)

Igaz, nem a klasszikus társasjáték alapjaival rendelkezik, azonban olyan helyzetekben is elővehetjük, amikor nincs nálunk semmi, csak az okostelefonunk. A program a jól ismert Elder Sign társasjáték újragondolása. Ha szeretitek az eredeti játékot vagy H. P. Lovecraft munkásságát, akkor érdemes ezt beszereznetek.

Elder Sign: Omens

Elder Sign: Omens is an application for your iOS, Mac OS X, or Android device that delivers the tense excitement of Richard Launius and Kevin Wilson's popular dice game to a digital medium. Its detailed, intuitive interface will have you investigating in minutes, while its deep and engaging gameplay provides countless hours of otherworldly horror.

2018 nyári kedvencek - 1. rész

Toplista, 2018.06.28. 15:55:00

Összegyűjtöttük Nektek a mi nyári kedvenceinket az évben.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Júl

Nyári challenge + nyereményjáték

Toplista | 2024.07.02. 14:46:00

Jó szórakozást hozzá és ne felejtsetek el minket megjelölni instán, facebookon vagy akár tiktokon is!

09Júl

Maui - Tengerparti színkavalkád

Ismertető | 2024.07.09. 15:27:00

Aloha! Itt a hőség és te semmire nem vágysz jobban, mint egy frissítő csobbanásra? Vesd bele magad ebbe a nyári játékba, ami a Hawaii tengerpartra repít!


Népszerű

Friss

Címkék