Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Újdonságok a Delta Vision és a Reflexshop háza táján - második rész

A magyar társasjáték kiadás igazi reneszánszát éli. Minden évben egyre több és jobbnál jobb társasok lesznek elérhetőek magyar nyelven. Sőt, olyan jól állunk, hogy nekem, mint egyszerű társasjáték kedvelőnek már szinte képtelenség ennyi mindent fejben tartani. Ha Ti is így vagytok ezzel, akkor most megkönnyítjük a dolgotokat. Ebben a két részes cikkben összeszedtük az idei Delta Vision (1. rész) és Reflexshop (2. rész) megjelenéseket.

Ha még nem olvastad a cikk első részét és kiváncsi vagy a Delta Vision Újdonságaira kattints ide.

Reflexshop

Altiplano - már megjelent

Dél-Amerikában járunk, ahol a hegyek közt kell kereskednünk, árukat beszereznünk és előállítanunk. Mindezt, úgy, hogy az erőforrásaink hamar kimerülnek.

Terra Mystica: Gaia project

A stratégiai játékok egyik gyöngyszeme, a Terra Mystica sorozat legújabb tagja. Itt az idő, hogy az űrben helytállj. Fedezz fel új világokat, terraformálj, legyél Te a legerősebb a galaxisban. A társast 2017-ben a Golden Geek díj számos kategóriájában jelölték.

Tiny Epic sorozat

Scott Almes játék tervező nevehéz kötődik a Tiny Epic sorozat. A koncepció lényege, hogy egy teljes értékű, de könnyen elsajátítható játékot kapjunk olyan kis szállítható méretben, hogy az bármelyik zsebünkben elférjen.

Idén két részével találkozhatunk a magyar boltokban:

The Grizzled

A The Grizzled az I. világháború alatt játszodó kooperációs játék. A kártyáink segítségével kell különböző feladatokat teljesítve túl élnünk, egészen a békéig. A játék gyönyörű rajzait Tignous alkotta, ami valószínűleg nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megjelenése óta hét különböző díjra is jelölték.

Twin it!

Ha szeretitek a gyorsasági játékokat: Akkor Thomas Vuarchex, a Jungle Speed alkotójának legújabb társasjátéka biztos elnyeri a tetszéseteket. 2018-ban a Francia Év Játék Díjára jelölték.

Sagrada

Aki látta már a Sagrada Famíliát, az biztos emlészik azokra a lélegzetelállító rózsaablakokra. Most rajtunk a sor, hogy valami maradandót alkossunk vagy, ha azt nem is, de legalább több pontot érőt, mint a többiek. Végülis, valami nem attól lesz művészet, hogy hány díjat kapott. ;)

Outfoxed

Már öt éves kortól ajánlott ez a társasjáték. Ahol a kis nyomozóinknak nincs más dolga, mint, hogy kiderítse melyik róka tört be a tyúkólba. A játék 2018-ban elnyerte Francia Év Játéka Díjat. 

Match Madness

A Match Madness egy ügyességre és gyorsasségra építő társasjáték. Nagyban javíthatja a gyerekek mintafelismerő képességet. Gyors és izgalmas meccsekre kell számítanunk.

Ice Cool 2

Az Ice Cool (2017-ben Év Gyermekjáték Díjának nyertes) társas akár kiegészítőjeként, akár önállóan is játszható verziója. És miért érdemes beszerezni, ha már az első is meg van? Az újabb pályaelemeknek hála, sokat gazdagítja a játékmeneteket. Sőt akár 8 főre is feltornázzhatjátok a pingvinek számát.

Flamme Rouge

Tekerjetek, úgy mintha Ti is a Tour de France versenyzői lennénk. A tervezők több realisztikus elemet is beleépítettek a játékmenetbe, így varázsolva igazán fordulatossá egy-egy kört. Vigyázzatok, mert nem jó mindig az élboly elején lenni!

The Legend of the Cherry Tree that blossoms every ten years

Szerencsére ez a játék nem csak azzal büszkélkedhet, hogy az egyik leghosszabb társasjáték címe az ővé. Hanem az idei megjelenéseink közül az egyik legszebb grafikával is rendelkezik. Építsünk virágokat együtt!

The Chameleon

A The Chameleon 2017-ben a legjobb partijátéknak választották Angliában. A társas nagyon kevés előkészületet igényel, ezután pedig indulhat is rejtély felderítése: Vajon ki közületek a kaméleon? Minden körben a kódtábla segítségével kell szavakat mondani. Utána, pedig ezek alapján esélyetek van kiszavazni egy játékos közületek. Aki remélhetőleg nem más, mint a kaméleon maga. Itt igazán szükségetek lesz az asszociációs képességetekre!

Bandido

Figyelem, veszélyes banditák szöktek meg a seriff börtönéből! De vajon, hogy csinálták? Hát alagútat ástak, nem is egyet, hanem rögtön egy egész rendszert. 

A feladat igazán egyszerű: zárjuk le az összes alagútat, mielőtt kereket oldanak. Pörgös, izgalmas kooperációs kártyajáték. Ideális utazásokra.

Happy salmon

Igazi strandjáték kedvenc lesz a Happy Salmon. Borzasztóan egyszerű és roppant vicces játékra kell számítani. És mit tegyünk, hogy mesterek legyünk? Pacsizunk, adjunk "brofist", cseréljünk helyet és legyünk Boldog Lazacok. Hogy ez mit is jelent? Azt a fantáziátokra bízom. :)

Újdonságok a Delta Vision és a Reflexshop háza táján - első rész

Megjelenés, 2018.04.03. 14:25:00

Nem régiben megjelent a Gémklub újdonságait bemutató cikk az oldalunkon. Úgy gondoltuk, hogy most megnézzük, hogy mi újság a Delta Vision és a Reflexshop háza táján.

írta -- Abiologistplayground

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Népszerű

Friss

Címkék