Kép forrása: gamestar.hu

10 társasjáték összejövetelekre, ha már unod az Activityt [Gamestar]

A mutogatással, körülírással és rajzolással nincs baj, de nem az Activity az egyetlen partijáték, amit érdemes előkapni társaságban.

Számtalan módon lehet szórakoztató egy összejövetel. Néha elég, ha a társaság tagjai jóllakottan és kellően hidratáltan beszélgetnek, de sosem baj, ha van a közelben néhány társasjáték, ami feldobja a hangulatot.

Rengeteg izgalmas modern partijáték jelent meg az elmúlt években (nyaralós cikkünkben már említettünk is néhányat) - mi igyekeztünk ebből azokat a magyarul is megjelent társasokat kiválogatni, amiket a legjobban szeretünk, de kommentben bátran bővítsétek a listát a ti kedvenceitekkel.

[Cikk folytatása]

10 társasjáték összejövetelekre, ha már unod az Activityt

A mutogatással, körülírással és rajzolással nincs baj, de nem az Activity az egyetlen partijáték, amit érdemes előkapni társaságban. Számtalan módon lehet szórakoztató egy összejövetel. Néha elég, ha a társaság tagjai jóllakottan és kellően hidratáltan beszélgetnek, de sosem baj, ha van a közelben néhány társasjáték, ami feldobja a hangulatot.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

04Aug

Minden elemében fantasztikus az Arnak elveszett romjai, és a kiegészítő még jobbá teszi [GameStar]

Kedvcsináló | 2022.08.04. 12:44:00

Az Arnak elveszett romjai teljesen megérdemelten lett az elmúlt évek egyik legfelkapottabb társasjátéka, az Expedícióvezetők pedig még izgalmasabb élménnyé varázsolja.

08Aug

Az Ark Nova nem egy egyszerű játék, de nem csak szép, kiemelkedően jó is [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.08.08. 12:19:00

Visszaköszönnek benne A Mars terraformálása elemei, de kellően egyedi és szép az Ark Nova, az elmúlt évek egyik legfelkapottabb társasjátéka.


Kommentek

 • sitatom

  2022-08-05 06:59:14

  Összefoglalva
  A cikkben szereplő játékok nagy része helyett én szívesebben játszanék az ACTIVITYvel mint az itt szereplőkkel. ( bár ott sem szeretem a kiabálós, közös részt.)

  • Szerintem CLIO jobb játékokat rakott volna össze a részemre ebben a témában, mint a cikk írója.
  • Valószínűleg godzsakattilanak is igaza van NEM mi vagyunk illetve nem én vagyok a cikkben szereplő játékok célközönsége.
  • és csatlakoznék porcine-hoz is. Valahogy nekem is testidegen a legtöbb beszélgetős társasjáték.( Kiriba-t sajnos nem ismerem). Pedig a kooperatív játékokat szeretem..

 • sitatom

  2022-08-05 06:56:56

  Sziasztok!

  (Bocsi előre, olyna hosszú lett, hogy két darab bejegyzése..)

  Már kezdem azt érezni, hogy tévedtem és mégsem vagyok partiarc😎- a listában szereplő társasok közül nem sok találta el az ízlés világom. Gyakorlatilag egyiknél sem éreztem azt, hogy nekem ezzel játszanom kell.

  Pár hete volt, hogy a Hellapagos hajotorottek szigete - ról írtam, hogy nem, nem az igazi. Legnagyobb sajnálatomra azóta sem sikerült összehozni egy ismétlőjátékot, nem jött még össze a létszám.

  A cikkben szereplő összes játékkal még nem játszottam, de mindegyikről tudom, hogy milyen. Valamelyikkel szerintem nem is fogok...

  A CSAK EGY az tetszik, bár olyan ország, város, fiú, lány…… után érzésem van.

  MIND az szintén egy-egy alkalommal okés…

  Amiket CLIO írt azokkal én is sokkal szívesebben játszanék.

  Dixit az egy nagyon jó játék, tényleg parti játék. Nincs kieső, végig mindenki játékban van, akkor is lehet élvezni, ha a sor végén vagy a figuráddal. Kreatív érdekes, rá hangolódni a többiekre, hogy azért legyen pontod. De annyira ne egyértelműen egyszerű határozd meg, hogy mindenkinek leessen, hogy melyik a te kártyád. A többiek meg a saját lapjaikból, próbálnak olyan lapot lerakni ami a meghatározásodra illik. ZSENIÁLIS játék. Egy hátránya van, hogy a kártyák száma limitált……- Gondolom azért nincs a listán mert hosszabb a játék ideje.

  Stella: sajnos hozzá még nem volt szerencsém, azt tudom hogy a DIXIT tesója. Sok infóm van róla. Láttam bemutató videokat és sokat olvastam róla. Szerintem ez is tetszeni fog.

  Bang: őt annyira nem szeretem, de még mindig szívesebben játszanék vele, mint a cikkben szereplők nagy részével. A Bang egy nagyon jó játék, de ha tényleg sokan játszotok vele 6-7-8 fő lehet simán ki tudsz úgy esni hogy egyszer voltál játékban. Extrém esetben meg elégé ”be van parti hangulatozva” a társaság egy része és úgy dönt, mekkora poén csak úgy vakon kinyírni valakit akkor az is lehet, nem is leszel játékban és úgy lőnek le. Aztán ücsöröghetsz 1-1,5 órát az asztalnál….

 • porcine

  2022-08-03 09:26:55

  Egyetértek. Ezekkel én sem szívesen ülnék le, a beszélgetősöktől meg egyenesen a hideg ráz. Még a The Mind és a Spicy voltak a felsoroltak közül a legjobbak. De sokkal inkább egy Kariba, amit két perc elmagyarázni és már mehet is a móka.

 • godzsakattila

  2022-08-02 12:14:47

  Engem se igazán vesznek meg ezek a játékok, de hé, nem is igazán mi vagyunk a célközönség. Hanem ténylegleg az activity meg hasonlókat lecserélni kívánó "bulitársaságok". Meg a nagy interakcióigényű egyszercsak-eszükbejut-hogy-játszani-is-lehetne-valkamit csapatok. Így a cikknek örülök, még úgy is, hogy én nekik is lehet némelyik játék helyett mást írnék be a listába.

 • Clio

  2022-08-02 10:16:17

  Mondjuk a Villamos Dilemma, és a Top 10 nekem sem tetszik, de a többivel nincs különösebb problémám. De jobban szeretjük azokat, amiket lentebb felsoroltam :D.

 • kvarclovag

  2022-08-02 09:33:30

  Én a társaság kedviért bármit szívesen játszom, de a cikkbéli lista játékainak egyáltalán nem örülnék, egyik sem tetszik. Amiket te írtál, azok már sokkal inkább.

 • Clio

  2022-08-02 07:46:13

  Szuper ez a lista! Nekem főleg azért tetszik, mert pont olyan játékokat mutat be, amik pénztárca barát játékok, és egy nagyobb baráti társasággal kényelmesen játszhatóak. Ezek a játékok kifejezetten a nagy dumás esetenként hangosan a másikat túllicitáló társaságokhoz illenek, mi ennél picit szolidabbak vagyunk. Nálunk előkerül a Kaméleon, a Dixit v a Stella, Concept, Skull, Fedőnevek vagy akár a Bang is. De szerintem a végtelenségig sorolni lehetne a jobbnál jobb party játékokat. Ez a lista remek alap, és kedvcsináló. A többségét már próbáltam, bátran merem ajánlani, az hogy épp melyik játék lesz számotokra a befutó attól függ, hogy a társaság milyen összetételű :D

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Top 10
 • Villamos dilemma
 • Imagine
 • Spicy
 • A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas
 • The Mind - Érezz rá!
 • Csak egy
 • Ki20tuk!
 • Igen? És...