The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
Videó beküldése

The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2022-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2019-ben (BGG), illetve ezekben az években több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak...

A The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2022-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2019-ben (BGG), illetve ezekben az években több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az ütés-váltós, a pakli tervezés, a szcenárió / küldetés / kampány és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz egy kooperatív ütős-vivős játék, amelyben a játékosok űrhajósokként indulnak el, hogy részt vegyenek egy bizonytalan űrkalandon. Vajon mi a helyzet az ismeretlen bolygóról szóló pletykákkal? Ezen az űrben játszódó eseménydús utazáson több mint 50 izgalmas küldetésen vehettek részt. De a játékot és kihívásait csak akkor lehet legyőzni, ha minden játékos sikeresen teljesíti az egyéni feladatait is. A változatos kihívások leküzdése érdekében elengedhetetlen a kommunikáció a csapaton belül. Ám az űrben ez a vártnál nehezebb lehet!

A játék minden küldetéssel egyre nehezebbé válik. A küldetések során nem a bevetett trükkök mennyisége, hanem a megfelelő trükkök megfelelő időben való használata számít.

A csapat csak akkor nyer, ha minden játékos sikeresen teljesíti feladatait.

A feladatotok, amennyiben vállaljátok, hogy bebizonyítsátok a 9. bolygó létezését, de az űrutazást csak akkor élitek túl, ha egy csapatként együttműködtök!
Ebben a különleges kooperatív társasjátékban, nem csak együtt kell működnötök, hanem különböző trükköket is ki kell játszanotok vagy éppen kiállnotok. A The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz stratégiai játékban a játékosok asztornautákat alakítanak, egy ismeretlenbe vezető űr-kalandban. Milyen pletykák keringenek az ismeretlen bolygóról?

Egy esemény dús és változatos kaland vár rátok több, mint 50 izgalmas és különleges küldetésen át. De a játékot csak akkor győzhetitek le, ha mindenki teljesíti a saját feladatát. Ne feledjétek, megfelelő kommunikáció nélkül a próbákat és feladatokat sem tudjátok ki állni! És készüljetek, talán az űrben semmi sem olyan egyszerű...

A játék nehézsége küldetésenként változik, de bármelyik küldetés után tarthattok szünetet és folytathatjátok később. Itt nem a trükkök mennyisége, hanem a megfelelő trükkök megfelelő pillanatban való felhasználása a fontos!

A játékosok akkor fejezik be a küldetéseket sikeresen, ha az összes játékos teljesítette a saját kis feladatát.

Magyar nyelvű ismertető (német kiadás alapján)

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 20 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 2 990 Ft-tól
 • 23 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Sci-Fi, Világűr
Mechanizmus: Ütés-váltós, Kooperatív, Pakli tervezés, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

The Crew: Küldetés a 9. bolygóhozHensel, XIX. kerület, Üllői út

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: XIX. kerület, Üllői út! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, 2x játszottunk vele. Szívesen cserélném is.

1 érdeklődő


The Crew: Küldetés a 9. bolygóhozmp3pintyo, Budapest, Szentendre

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Szentendre! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, sértetlen dobozban. Nyelvfüggetlen.

4 érdeklődő


The Crew: Küldetés a 9. bolygóhozMynsFall, Budapest IX.kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX.kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kártyavédőzött. Kipróbáltuk, nem a mi világunk. Személyes átvétel Budapesten a IX. Kerületben, vagy csomagküldés a vevő terhére.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • mesanyi

  2023-11-27 10:13:29

  Hétvégén sikerült kipróbálni és nekem nagyon tetszett.

  Nagyon tetszik, hogy végtelenül egyszerű a mechanizmus. szétosztjuk az egész paklit, felcsapunk küldetéslapokat a hajónapló szerint és egy ütős-vivős rendszerben el kell vinned a neked kiosztott lapot.
  Egyszerűnek hangzik és közben kiderül, hogy nagyon nehéz.
  Kevés információt adhatsz át a társaidnak és ha nem jól vagy túl későn jelzel, akkor előfordul, hogy sikertelen lesz a küldetés miattad.

  és szerintem ez egy hátránya a játéknak. Kicsi-olcsó-kooperatív játék, ami meglepően nehéz tud lenni, pedig nem ezt várná az ember... Hamar elmegy a kedve annak, aki nehezen érez rá a játékra, és hiába olyan jó érzés amikor sikerül egy küldetés, már lehet inkább szabadulnál ettől a stressztől.

  A hajónaplót egyszer végig akarom vinni és szeretnék egy olyat is, hogy komolyan írjuk, hogy milyen eredményt értünk el. BGG-n van egy csomó másik letölthető küldetés, úgy is szívesen játszanék vele.

 • bolarabbit

  2022-02-17 18:07:55

  Ez egy könnyen érthető, ám mégis elég nehéz kkoperatív játék. A játék olyan mint egy Rikiki (francia kártyás játék) vagy mint a Withes kártyajáték. Van egy adu szín, azon kívűl színre színt kell tenni, a legnagyobb lap pedig viszi a kört, vagy ha van, akkor az adu lapok egyike. Ez így lehetne egy versengő játék, ám bele lett téve egy csavar. minden körben van egy vayg több egyedi szabály, hogy épp kinek, mikor melyik lapot muszáj bezsebelnie, különben a csapat bukja azt a fejezetet. Sokszor kb. lehetettlen teljesíteni a feladatot, de akkor sincs gond. Pörög a játék, gyorsan lehet haladni a bukások ellenére is.

 • motkany91

  2022-02-07 16:16:39

  Zseniális, hogy tud szívatni a játék pár lap segítségével. Ütős-vívős kártyajátékban mi lehet nehéz ?! Gondoltuk mi... valami elképesztő, ahogy operál annak a pár alkatrésznek a segítségével. Az elején úgy érzitek, ez sehogy se lesz meg... és amikor igen, akkor jöhet az ováció... ja és nincsen kommunikáció egy apró dolgon kívül, nem lehet beszélni senkivel a küldetések alatt.

 • esze.gergo

  2022-01-31 10:20:59

  Sok jót hallottam erről a játékról, de azt senki nem mondta, hogy ennyire addiktív. Első leülésre lenyomtunk 39 játékot, pedig csak fillernek indult. Nagyon tesztik, hogy az ütésvívős mechanikát átették kooperatív módba és nagyon működik. A feladatok nagyon jól vannak felépítve, mert kell a gyakorlott csoport, hogy igazán hatékonyan tudjatok nyerni. Ahogy szépen végigkövetitek a feladatok eszkalációját a játék játék közben tanít titeket a praktikákra, amiket egyre ügyesebben kell használni. Öten kezdtünk neki, ami tényleg adott egy pár kihívást, már az első 10 pályán is, viszont elképesztő sikerélmény volt, amikor végre teljesítettünk egy pályát, amit korábban mindig egy-két leosztáson múlt. Óriási kiáltások és összepacsizások követték ezt, amit nagyon ritkán tapasztalok játékokban. (Mondjuk általában én az agyégetős játékok felé hajlok, abban nyilván ez kevésbé jellemző.) Aztán pár pályát lenyomtunk négyen, ami azért sokkal gördülékenyebbé tette a játékot. Valahol 3-4 fő környékén lehet a sweet spot, viszont szerintem sokat elő fog kerülni. Sőt azon gondolkoztam, hogy Apámnak is jó lesz ajándéknak, aki mindig csak a standard francia kártyás játékokat játssza a haverjaival. Szóval összeségében szerintem ez bármilyen társaságnak nagyon jó szórakozás tud lenni.

 • Benxe22

  2022-01-27 14:55:58

  Sci-fi, kártya, kompetitív, koopertaív, kommunikáció mentes és még olcsó is.

  Úgy segítjük egymást, hogy magunkat juttatjuk előnyhöz miközben a másik is nyer. A sci-fi téma sajnos csak a dobozon, és a grafikán jelenik meg, elhanyagolható a játék szempontjából. 3-5 főig ajánlja a gyártó, de lehetőséget ad 2* emberes játékra is.

  * A kétemberes játékban egy mesterséges intelligencia a harmadik személy, akit az osztásnál kisorsolt parancsnok irányít, tehát nem is annyira mesterséges, és a parancsnok kilétét tekintve nem is biztos, hogy annyira intelligens.*

  Nem ajánlom két főre, monoton és unalmas lesz a játék, csak a parancsnoknak lesz dolga, és nem fejlődik vele sehova a játék.

  Három fő társaságában viszont annál jobb élményt tud nyújtani ez az amúgy brilliánsan körbetekert ütős-vivős társas. Nagyon szép grafika, jó minőségű lapok és a világ legjobb érzése; a kommunikáció jelzőket, és az egyéb karton elemeket mi szedjük ki a keretből.

  Játék közben megtévesztő lehet (tapasztalatból hallottam), hogy nem a "küldetés" játékkártyája, hanem az adott szín legmagasabb értékű lapja viszi az adott kört.

  Egyértelmű kampány, folyamatosan nehezedő feladatokkal.

  Nincs is más hátra, minthogy elinduljunk felfedezni a 9. bolygót.

 • syndi-cate

  2022-01-18 12:07:28

  Mesterien kitalált ütős-vivős kártya, amiben figyelni kell arra hogy a megfelelő kártyák a megfelelő sorrendben a megfelelő emberekhez jussanak, úgy, hogy közben a szóbeli kommunikáció nulla és csak egyetlen egy kártyán elhelyezetett jelölővel tudunk a másiknak bármiben is segiteni. Brilliáns, de tényleg!
  Bár szabály szerint lehet két játékossal is játszani, de az gyötrelem, mert a harmadik passzív (AI-nak nevezett) játékost is egyikünk irányíítja, így tényleg minimum 3 játékos kell hozzá.

 • kvarclovag

  2021-10-30 23:35:27

  Már megvan, kipróbálásra vár. Kártyásként nekem nagyon tetszik az ötlet, a szabályt, ismertetőket elovasva igazán jónak tűnik. De, ha van játék, amin a sztori lötyög, mint tehénen a gatya, akkor ez az 😃 Nem tudom mennyi igény van rá, mennyire kötelező, hogy legyen meséje a játéknak, de szerintem mese nélkül, csak sima kártyjátékként és eladta volna az ötlet. Azóta olvastam, hogy van folytatása ezúttal búvárkodós témával. Ami annyiban következetes, hogy ez a téma se illik hozzá.

 • hierroo

  2021-10-24 08:59:58

  "Kooperatív ütés-vivős játék? Hát az vajon milyen lehet?" - gondoltam én, és elolvastam a szabályokat. És tényleg milyen pofon egyszerű! Mármint nem az hogy könnyű volna nyerni, hanem csak az, hogy így is lehet játszani! Nem kell egymásnak betenni, nehezíteni a dolgokat másoknak, hanem ellenkezőleg! Ha másnak valami jó, akkor az nekem is jó! Milyen jó volna, ha az életben is így mennének a dolgok! Azért elég szokatlan, hogy nem szabad beszélni arról, ami hatással van a játékmenetre. Viszont ennek van egy pozitív hozadéka is, mégpedig az, hogy figyelni kell a másikra. Vegyük észre ki mit akar elérni, és segítsük a másikat. Ezt megtehetnénk a valóságban is. Van ami nekünk könnyen megy, az lehet, hogy másnak nehéz vagy lehetetlen. És ez akár fordítva is igaz lehet. Ráadásul a valóságban nem tilos megszólalni! Mindenkinek szüksége van a másikra! Szóval értem, hogy ez a játék miért kapott annyi díjat. Az űr téma nekem tetszik, és ha erre a mechanikára elkészülnek más hasnoló játékok is, nem fogok csodálkozni. Az Ország játéka 2021 listáján is találkoztam ezzel a játékkal. Örülök is neki.

 • lrekasi

  2021-02-13 22:13:10

  Mekkora ötlet ez a játék!! :-) Egy sima, ütésváltós, alapvetően kompetitív kártyajátékot becsomagoltak kooperatívnek, és működik! Kellemes, gyors, egyszerű. Különböző "küldetéseket" kell benne végrehajtani, ami tulajdonképpen "csak" annyi, hogy mely játékosnak melyik kártyát kell elütnie valahogy, alkalmasint milyen sorrendben. A játék során nem lehet arról információt megosztani, hogy mi van a kezedben - azaz körönként egyszer, meghatározott szabály szerint - , és ez nem is olyan egyszerű, mert óhatatlanul elszólja magát az ember. Nagyon pozitív csalódás, nem számítottam rá, hogy tetszeni fog!

A The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz társasjáték és kiegészítői (3)

 • The Crew: Flight to the ISS társasjáték Kiegészítő

  This expansion adds 3 new missions; the base game is unchanged. It was published in the German and English versions of Spielbox 2/2020. Was also available as part of the rewards for backing Game Boy Geek 2021 Kickstarter campaign. First mission: Distribute the playing cards and, in turn starting with the commander, announce how many tricks the crew member...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Die Crew: Das Deimos-Abenteuer társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • The Crew: A mélytengeri küldetés társasjáték

  Ti megtaláljátok Mu elveszett kontinensét? A The Crew: A mélytengeri küldetés izgalmas kártyajátékában te és a többi játékos egy nagy titok nyomába eredtek. Tégy meg mindent, hogy az egész csapatod a célhoz érjen. Minden kártyával egyre mélyebbre merülsz a mélytengeri sötétségben. Ne félj csak menj tovább! Ez az új kaland a mélységbe visz a legénységeddel...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  The Crew: A mélytengeri küldetés társasjáték 3800 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Thomas Sing
 • Illusztrátor:  Sensit Communication GmbH, Marco Armbruster
 • Kiadók:  Piatnik, KOSMOS, 999 Games, Zvezda, Devir, Lautapelit.fi, Galakta, Giochi Uniti, Kaissa Chess & Games, Brain Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Ideal Board Games, IELLO, Swan Panasia Co., Ltd., GP Games, HaKubia, Igroljub, Black Sea Games, Geekach Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szolvén, ukrán, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • German first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English second edition with KdJ logo
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13 cm x 17.8 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: görög
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: román
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: szolvén
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 18 cm x 12.9 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: héber
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Bulgarian edition
  • Nyelv: bolgár
 • Danish/Swedish/English edition
  • Nyelv: dán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz társasjátékhoz