Kép forrása: https://static.wmn.hu/picture/79583/normal/166/00166576.jpeg

6 társasjáték, ami próbára tesz, és barátságok sem szakadnak meg tőle (talán) [wmn.hu]

Ha már megnéztél minden sorozatot a Netflixen és az HBO GOn, teljesítettél minden internetes kihívást, kiraktad a szekrény mélyére suvasztott puzzle-t is, és tanácstalan vagy, mit is kezdj a szabadidőddel, akkor ezt a cikket neked írtuk. Idén is kiosztották a Mensa Társasjáték-díjat és a Spiel des Jahres nemzetközi társasjáték-díjat, mutatjuk, melyek voltak a legjobbak 2020-ban. Szőcs Lilla összeállítása.

Ki tudja, miért, talán a pandémia az oka, vagy egyszerűen ilyenek épp a trendek, a díjazott játékok közt idén az asszociációs, kommunikációs és együttműködésre építő társasjátékok arattak.

Nyugodjatok meg, versengés is van bennük bőven, de a győzelemhez a következő játékoknál a taktikai érzéken felül szükség lesz kreativitásra, kommunikációra és csapatmunkára.

[Cikk folytatása]

6 társasjáték, ami próbára tesz, és barátságok sem szakadnak meg tőle (talán) - Társasjáték-ajánló

Ha már megnéztél minden sorozatot a Netflixen és az HBO GOn, teljesítettél minden internetes kihívást, kiraktad a szekrény mélyére suvasztott puzzle-t is, és tanácstalan vagy, mit is kezdj a szabadidőddel, akkor ezt a cikket neked írtuk. Idén is kiosztották a Mensa Társasjáték-díjat és a Spiel des Jahres nemzetközi társasjáték-díjat, mutatjuk, melyek voltak a legjobbak 2020-ban.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

forrás -- https://wmn.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Jan

Itt egy újabb pályázó A Mars Terraformálása trónjára! [diceanddecks.hu]

Kedvcsináló | 2023.01.26. 16:40:00

Víz alatti városok, Ark Nova, Wayfarers of South Tigris, mi a közös ezekben a játékokban? Tárgyilagosan mindössze annyi, hogy a játékot működtető mechanizmusok közt megtaláljuk a tablóépítést.

30Jan

Luna Maris - ne feledd, a Holdon nincs pazarlás! [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2023.01.30. 15:56:00

A Luna Maris egy 2022-es megjelenésű heavy euró társasjáték, amelyben egy holdbázison koordináljuk egy mérnökcsapat munkáját. A játékban értékes nyersanyagokat nyerünk ki (titán, víz, hélium-3 izotóp) és küldünk vissza a Földre.


Kommentek

 • Alleira

  2020-10-20 14:43:01

  Sajnos az idei Spiel des Jahres díjjal jutalmazott Képérzék teljesen hidegen hagy, és kipróbálni se tervezem, a cikk se tudott meggyőzni (lehet nem is akart). A beszámolóban is említett Concept, Imagine és Dixit sokkal időtállóbb játékok lesznek szerintem.

  A The Crew viszont nagyon izgalmasnak ígérkezik, csodálom, hogy ennyire későn jön a magyar változat, de lehet nem számítottak rá a magyar kiadók, hogy bezsebeli a díjat. Viszont tudtommal nyelvfüggetlen, amit a beszámolóhoz csatolt képek is alátámasztani látszanak. Imádom a küldetésorientált, szinteket lépő játékokat, illetve az "egyszerre együttműködő és versengő" típust is. Az csak egy apróság ami zavar, hogy a Pandemic címe lefordításra került a cikkben, Pandémiára, illetve nem is nagyon felel meg az említett kritériumoknak (valamilyen kiegészítővel már lehet).

  A Spicy pedig must-try kategória, hisz nagyon jókat hallottam róla, szuperül néz ki (imádom a keleti témát) és Győri Zoltánék nélkül esélyes, hogy nem merültem volna el így a társasjátékok világában, amiért örök hála nekik.

 • gevanda

  2020-10-20 14:14:30

  Én a kompetitív játékokat részesítem előnyben, de a Harry Potter: Roxforti csata nagyon rég a kipróbálandó játékok listám első helyét foglalja el, mert imádom a filmeket. Két hét múlva hétfőn végre kipróbáljuk, már alig várom. :) Ez a jó érétkelés csak még kíváncsibbá és bizakodóbbá tett.
  Egy kooperatív varázslós játékkal, A Téboly Nagykönyvével volt életem leganagyobb társasos csalódása, ezért nem mertem megvenni, és vártam inkább hónapokat az alkalomra, hogy kipróbálhassam. Ilyen helyzetekben azért irigylem a pestieket, hogy nekik ott a Szellemlovas kölcsönzési lehetősége. :)

  A Spicyhoz pedig gratula, szuper, hogy ilyen jó helyezést kap egy magyar játék. :) Zoliék csatornáját is imádom, sokszor befolyásolja a vásárlásaimat az ő videójuk.

Népszerű

Friss

 • The GiftForge kiegészítők a Mars terraformálásához - Pimp my Mars

  2023.02.03. 15:06:00 / Ismertető, 2022

  Ha már a kisujjadban van a Mars élhetővé alakítása, és úszol a megakreditben a rengeteg sikeresen végrehajtott projekt miatt, akkor ideje sokkal menőbbé varázsolni a játékot is, és újabb kalandokba belevágni a lézervágott fa illatával körülvéve.

 • Kulcskérdés - Az meg ki?

  2023.02.02. 15:12:00 / Ismertető, Bemutató

  Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet egyszerre profi nyomozónak és leleményes nyomravezetőnek lenni? Még én sem, de hadd adjak egy kis kontextust ennek a fura kérdésnek, hátha utána fontolóra veszed a lehetőséget.

 • Puzzle box - Ördögi lakatok

  2023.02.02. 09:00:00 / Kedvcsináló, Bemutató

  Sárkányok aranya, bankrablás, egyiptomi kincsvadászat – mindez elfér a tenyeredben! Tornáztasd az agyadat az Esc Welt teljes egészében fából készült logikai dobozaival!

 • Sabika [diceanddecks.hu]

  2023.02.01. 15:00:00 / Kedvcsináló, 2023

  A granadai Al-Sabika hegyén a Nasrid-dinasztia létrehozta a történelem egyik leglenyűgözőbb építményét, a Vörös Erőd néven is ismert Alhambrát.

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Harry Potter: Roxforti Csata
 • Spicy
 • The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
 • Képérzék
 • Speedy Roll
 • Csillagvadászok