Kép forrása: https://static.wmn.hu/picture/79583/normal/166/00166576.jpeg

6 társasjáték, ami próbára tesz, és barátságok sem szakadnak meg tőle (talán) [wmn.hu]

Ha már megnéztél minden sorozatot a Netflixen és az HBO GOn, teljesítettél minden internetes kihívást, kiraktad a szekrény mélyére suvasztott puzzle-t is, és tanácstalan vagy, mit is kezdj a szabadidőddel, akkor ezt a cikket neked írtuk. Idén is kiosztották a Mensa Társasjáték-díjat és a Spiel des Jahres nemzetközi társasjáték-díjat, mutatjuk, melyek voltak a legjobbak 2020-ban. Szőcs Lilla összeállítása.

Ki tudja, miért, talán a pandémia az oka, vagy egyszerűen ilyenek épp a trendek, a díjazott játékok közt idén az asszociációs, kommunikációs és együttműködésre építő társasjátékok arattak.

Nyugodjatok meg, versengés is van bennük bőven, de a győzelemhez a következő játékoknál a taktikai érzéken felül szükség lesz kreativitásra, kommunikációra és csapatmunkára.

[Cikk folytatása]

6 társasjáték, ami próbára tesz, és barátságok sem szakadnak meg tőle (talán) - Társasjáték-ajánló

Ha már megnéztél minden sorozatot a Netflixen és az HBO GOn, teljesítettél minden internetes kihívást, kiraktad a szekrény mélyére suvasztott puzzle-t is, és tanácstalan vagy, mit is kezdj a szabadidőddel, akkor ezt a cikket neked írtuk. Idén is kiosztották a Mensa Társasjáték-díjat és a Spiel des Jahres nemzetközi társasjáték-díjat, mutatjuk, melyek voltak a legjobbak 2020-ban.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

forrás -- https://wmn.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

13Máj

Kicsi, szép, viszonylag olcsó, és gyorsan lepörög a Ticket to Ride új kiadása [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.13. 15:00:00

A Ticket to Ride: Párizs más, egy-egy városra fókuszáló részekhez hasonlóan minden szempontból kompakt.


Kommentek

  • Alleira

    2020-10-20 14:43:01

    Sajnos az idei Spiel des Jahres díjjal jutalmazott Képérzék teljesen hidegen hagy, és kipróbálni se tervezem, a cikk se tudott meggyőzni (lehet nem is akart). A beszámolóban is említett Concept, Imagine és Dixit sokkal időtállóbb játékok lesznek szerintem.

    A The Crew viszont nagyon izgalmasnak ígérkezik, csodálom, hogy ennyire későn jön a magyar változat, de lehet nem számítottak rá a magyar kiadók, hogy bezsebeli a díjat. Viszont tudtommal nyelvfüggetlen, amit a beszámolóhoz csatolt képek is alátámasztani látszanak. Imádom a küldetésorientált, szinteket lépő játékokat, illetve az "egyszerre együttműködő és versengő" típust is. Az csak egy apróság ami zavar, hogy a Pandemic címe lefordításra került a cikkben, Pandémiára, illetve nem is nagyon felel meg az említett kritériumoknak (valamilyen kiegészítővel már lehet).

    A Spicy pedig must-try kategória, hisz nagyon jókat hallottam róla, szuperül néz ki (imádom a keleti témát) és Győri Zoltánék nélkül esélyes, hogy nem merültem volna el így a társasjátékok világában, amiért örök hála nekik.

  • gevanda

    2020-10-20 14:14:30

    Én a kompetitív játékokat részesítem előnyben, de a Harry Potter: Roxforti csata nagyon rég a kipróbálandó játékok listám első helyét foglalja el, mert imádom a filmeket. Két hét múlva hétfőn végre kipróbáljuk, már alig várom. :) Ez a jó érétkelés csak még kíváncsibbá és bizakodóbbá tett.
    Egy kooperatív varázslós játékkal, A Téboly Nagykönyvével volt életem leganagyobb társasos csalódása, ezért nem mertem megvenni, és vártam inkább hónapokat az alkalomra, hogy kipróbálhassam. Ilyen helyzetekben azért irigylem a pestieket, hogy nekik ott a Szellemlovas kölcsönzési lehetősége. :)

    A Spicyhoz pedig gratula, szuper, hogy ilyen jó helyezést kap egy magyar játék. :) Zoliék csatornáját is imádom, sokszor befolyásolja a vásárlásaimat az ő videójuk.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Spicy
  • Harry Potter: Roxforti Csata
  • Képérzék
  • The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
  • Speedy Roll
  • Csillagvadászok