Kép forrása: gamestar.hu

Kihirdették a Mensa társasjátékdíj idei nyerteseit, voltak meglepetések [Gamestar]

A Mensa HungarIQa Egyesület által kiosztott három díjból kettőt a Gémklub vitt el.

Az egyik legrangosabb magyar kitüntetés, amit társasjáték kaphat, a Mensa társasjátékdíj, melyet 2009 óta osztanak ki változó szempontok és kategóriák szerint. Az egyesület társasjátékkedvelő tagjai több mint 100 olyan játékot próbálnak ki és véleményeznek, amely magyarul is kapható, és hazánkban a jelöltállítás lezárásának pillanatát megelőző egy évben vált elérhetővé, majd ezek közül lépcsőzetesen választják ki a döntősöket, kategóriánként hármat.

Idén - mivel a döntéshozók úgy látták, nem volt elegendő megjelenés a kategória létrehozásához - a magyar tervezőtől származó játékoknak nem szenteltek külön díjat, a Családi, a Haladó és a Logikai játékok kategóriájában született ma győztes.

A top 3x3-ba bejutott két Spiel des Jahres-díjas alkotás is, azonban sem az általunk is ajánlott Cascadia vadvilága, sem az Ébredő erdő nem diadalmaskodtak kategóriáikban. A Mensa HungarIQa szerint a 2022-es díjakat az alább kiemelt játékok érdemelték meg:

[Cikk folytatása]

Kihirdették a Mensa társasjátékdíj idei nyerteseit, voltak meglepetések

A Mensa HungarIQa Egyesület által kiosztott három díjból kettőt a Gémklub vitt el. Az egyik legrangosabb magyar kitüntetés, amit társasjáték kaphat, a Mensa társasjátékdíj, melyet 2009 óta osztanak ki változó szempontok és kategóriák szerint.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Kommentek

  • batik.balazs

    2022-09-05 09:36:43

    "Voltak meglepetések".

    Amikor kihirdették a jelölteket, a barátaimnak mondtam, hogy ha megnézzük az elmúlt évek nyerteseit, akkor az látszik, hogy náluk nagyon ritkán nyer a hype-olt, neves díjakat összeszedő társasjáték, mert szeretnek a trenddel szembemenni és mást hozni ki győztesnek. Kivéve akkor, ha az ő "területükön" is megérdemelt a hype, akkor elfogadják és megadják neki az aranyérmet.

    Számomra nem az volt a meglepő, hogy nem a Cascadiát hozták ki győztednek, hanem - a fenti gondolatom mentén - a The Crew-t.

  • Bneevi

    2022-09-03 14:30:38

    Hű a The Crew! Valahogy nehezen éreztünk rá a játék logikájára, de nem adtuk/adjuk fel! Szeretem, hogy kooperatív, a játekidő a vállalt küldetések számaval könnyen alakítható, változatos élményt nyújt - az elbukott küldetés ismétlése teljesen más játékot kínál! És persze, ha sikerül megoldanunk a feladatokat az szuper érzés!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Zöldellő mezők
  • The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
  • Praga Caput Regni