Kép forrása: gamestar.hu

Kihirdették a Mensa társasjátékdíj idei nyerteseit, voltak meglepetések [Gamestar]

A Mensa HungarIQa Egyesület által kiosztott három díjból kettőt a Gémklub vitt el.

Az egyik legrangosabb magyar kitüntetés, amit társasjáték kaphat, a Mensa társasjátékdíj, melyet 2009 óta osztanak ki változó szempontok és kategóriák szerint. Az egyesület társasjátékkedvelő tagjai több mint 100 olyan játékot próbálnak ki és véleményeznek, amely magyarul is kapható, és hazánkban a jelöltállítás lezárásának pillanatát megelőző egy évben vált elérhetővé, majd ezek közül lépcsőzetesen választják ki a döntősöket, kategóriánként hármat.

Idén - mivel a döntéshozók úgy látták, nem volt elegendő megjelenés a kategória létrehozásához - a magyar tervezőtől származó játékoknak nem szenteltek külön díjat, a Családi, a Haladó és a Logikai játékok kategóriájában született ma győztes.

A top 3x3-ba bejutott két Spiel des Jahres-díjas alkotás is, azonban sem az általunk is ajánlott Cascadia vadvilága, sem az Ébredő erdő nem diadalmaskodtak kategóriáikban. A Mensa HungarIQa szerint a 2022-es díjakat az alább kiemelt játékok érdemelték meg:

[Cikk folytatása]

Kihirdették a Mensa társasjátékdíj idei nyerteseit, voltak meglepetések

A Mensa HungarIQa Egyesület által kiosztott három díjból kettőt a Gémklub vitt el. Az egyik legrangosabb magyar kitüntetés, amit társasjáték kaphat, a Mensa társasjátékdíj, melyet 2009 óta osztanak ki változó szempontok és kategóriák szerint.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Szep

A Bloodborne társasjátékként is kegyetlen, de persze piszokul szórakoztató [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.09.28. 12:40:00

Köröket ver a Dark Souls társasjátékra, és még dobókocka sincs benne.

14Szep

Akhilleusz vagy Bloody Mary az erősebb? Ebben a játékban csak rajtad múlik [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.09.14. 12:01:00

Az Unmatched - Legendák ligája második felvonásában Szun Vu-kung, Yennenga, Akhilleusz és Bloody Mary szerepében próbálhatunk győzedelmeskedni egyéni képességeiket használva.


Kommentek

 • batik.balazs

  2022-09-05 09:36:43

  "Voltak meglepetések".

  Amikor kihirdették a jelölteket, a barátaimnak mondtam, hogy ha megnézzük az elmúlt évek nyerteseit, akkor az látszik, hogy náluk nagyon ritkán nyer a hype-olt, neves díjakat összeszedő társasjáték, mert szeretnek a trenddel szembemenni és mást hozni ki győztesnek. Kivéve akkor, ha az ő "területükön" is megérdemelt a hype, akkor elfogadják és megadják neki az aranyérmet.

  Számomra nem az volt a meglepő, hogy nem a Cascadiát hozták ki győztednek, hanem - a fenti gondolatom mentén - a The Crew-t.

 • Bneevi

  2022-09-03 14:30:38

  Hű a The Crew! Valahogy nehezen éreztünk rá a játék logikájára, de nem adtuk/adjuk fel! Szeretem, hogy kooperatív, a játekidő a vállalt küldetések számaval könnyen alakítható, változatos élményt nyújt - az elbukott küldetés ismétlése teljesen más játékot kínál! És persze, ha sikerül megoldanunk a feladatokat az szuper érzés!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
 • Zöldellő mezők
 • Praga Caput Regni