Kép forrása: gamestar.hu

10 gyors társasjáték, amiből egy menet megvan 20 perc alatt [Gamestar]

Ha várakozás közben ütnéd el az időt, vagy pihenőt tartanál két nagyobb lélegzetvételű játék között, ezekből bátran válogathatsz.

Hétvégén jó esetben több idő jut játékra, előkerülhet A Mars terraformálása, ami két fővel is egy 2-3 órás kaland, pöröghet a Homályrév, el tudunk mélyülni a hosszabb, tartalmasabb társasokban. Erre viszont hét közben ritkán adódik alkalom, egy fárasztó nap végén a legtöbben gondolkodós, számolgatós, összetett játékok helyett inkább valami egyszerűre vágynak, ami gyorsan lepörög, és nem igényel komoly szellemi erőnlétet.

Erre a listára kifejezetten olyan játékokat válogattunk, amik egyszerűek, pörgősek, és nem csak hétköznap estéken, de a repülőgép indulására, a megrendelt ételre várva is előkaphatjuk őket, hogy múlassuk velük az időt. Ha van még, ami eszetekbe jut, tegyétek hozzá kommentben!

[Cikk folytatása]

10 gyors társasjáték, amiből egy menet megvan 20 perc alatt

Ha várakozás közben ütnéd el az időt, vagy pihenőt tartanál két nagyobb lélegzetvételű játék között, ezekből bátran válogathatsz. Hétvégén jó esetben több idő jut játékra, előkerülhet A Mars terraformálása, ami két fővel is egy 2-3 órás kaland, pöröghet a Homályrév, el tudunk mélyülni a hosszabb, tartalmasabb társasokban.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.

03Ápr

Megjelent a JEM magazin 133. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.03. 17:22:00

JEM 2024 ÁPRILIS


Kommentek

  • MaRo

    2022-11-09 22:29:20

    Ez igazán hasznos poszt, legalábbis nekem mert újfent bga-n nekem sokat pörög a splendor és igen csak gondolkodtam azon, hogy talán érdemes lenne be is szerezni. Az viszont tény, hogyha nem mondod a marvel változat be se kerül a mérleg másik serpenyőjébe pedig láttam már, hogy létezik.

    A splendor szerintem jó játék és meglehet, hogy nekem kell többet játszani vele, hogy jobban ráèrezzek de én is úgy érzem sokszor, hogy valami nem az igazi.

    Szóval épp jókor hozakodtálfel újra a marvel élményekkel. Mindenképp utána nézek annak a változatnak is. Bár külön öröm, hogy vannak benne plusszok amiknnek a puszta tudata is erre tereli a figyelmem :)

  • batik.balazs

    2022-11-09 11:04:36

    Ha valaki Splendort szeretne venni, annak mindig azt mondom, hogy a Marvel: Splendort vegye meg. Nem feltétlen a Marvel téma miatt (bár itt is igaz, hogy gyönyörűek a kártyák), hanem a győzelmi feltétel picivel több (minden kártyaszínből egy lap, 16-os pontszám és egy zöld kő megléte), ezáltal a játék izgalmasabb is, valamennyivel tovább is tart, jobban bele lehet merülni a játék mélységébe.

    Amikor leültem a sima Splendor mellé (a Marvel Splendor után), úgy érztem, hogy valami balansz probléma is van, amit a másik játékban nem vettem észre. Illetve ha beüt a "derült égből utolsó kör", a Marvelben még lehet lehetőséged új kört nyitni azzal, ha vissza tudod szorítani a 16 pontot elért játékost a limit alá azzal, hogy elveszed tőle az Bosszúállók tornya lapkát, ami 3 pontot ér.

    Úgy érzem, hogy a Marvel: Splendor kiadásakor javítva lettek azok játékbeli hibák, amiket a már régóta pörgő klasszikusból nem tudtak kigyomlálni. (Splendorhoz van kiegészítő is, de még nem jártam utána.)

    Plusz egy kis infó: megjelent a Splendor: Duel (már kapható itthon német nyelven).

    ---

    Marvel: Remix-nél jó kérdés, hogy kell-e neked vagy bárkinek. Nálam fordítva működött az érdeklődés. A Mesebeli birodalmak címét ismertem, de sosem néztem utána, mit takar, olyan tizenkettő-egy tucat elnevezése volt. Mikor a BGG hírlevélben olvastam, hogy érkezik a Marvel: Remix, a rövid leírás és a képek alapján rátettem itt a tarsasjatekok.com oldalon a megjelenés figyelésre (ami a LEGSZUPEREBB funkció, ami létezik, innen tudok a Splendor: Duelről is) és úgy voltam vele, hogy ha elérhető lesz, átgondolom.

    Jött az értesítés, hogy a Szellemlovasban raktárra került, elolvastam, mi is ez a játék és már tettem is a kosárba. Miután bevédőztem a lapokat, utána kezdett érdekelni, hogy mi is ez a Mesebeli birodalmak.

    A Marvel: Remix lett nálam az, ami felhívta a figyelmem az alapjátékra. Most úgy gondolom, a kettő megférne egymás mellett a polcon, ha 5000 Ft alá megy az ára egy akcióban, meg fogom venni.

  • mesanyi

    2022-11-09 10:42:16

    Én nem kövezlek meg, szerintem is jobban néznek ki azok a kártyák és tök jó ez a szabály, hogy kell egy gonosz is.
    De kell nekem ez a kiadás is? Kell nekem a marvel Splendor is?

    Az tuti, hogy a kettő egyszerre nem kell és én egy picit jobban szeretem a fantasy világot (és az eredetinek elég kőkemény fantasy világa van minden téren), de úgy érzem, hogy a marvel témával több embert rá tudnék venni, hogy próbáljuk ki és többször kerülne elő.

  • batik.balazs

    2022-11-08 20:48:34

    Picit off, de a kommentedről jutott eszembe:

    És én - majdnem - mindent meg is veszek, ami marveles. Ha a marvelesítés nem csak egy jó marketing eszköz, hanem valami új szabályt vagy gyönyörű megjelenést is hoz magával, akkor nálam nyert ügye van.

    A Marvel: Remix kártya artjai - ne kövezzetek meg - jobban tetszenek, mint az eredeti játéké, illetve az újdonság, hogy kötelező minimum egy gonosztevőt is kézbe venni, kitágítja a lehetőségeket.

    A szellemlovasnál kapható, az első szállítmányt elkapkodtuk a srácokkal, de elérhető már a második szállítmány.

    Itt kell megvenni, amíg el nem fogy.

  • mesanyi

    2022-11-08 10:59:04

    Áhh, tényleg! https://wizkids.com/fantasy-realms-deluxe-edition/

    De amúgy ebből van Marveles is, az is nagyon jól néz ki! #mindentellehetadniahősökkel
    https://wizkids.com/marvel-remix/

  • kvarclovag

    2022-11-08 10:54:03

    20 perc alatt csak egy parti? Ugyan már, 3-4 is lehet a Chartae-val

    És hát ugye mellényzsebben is elfér. Igazi kávészünetjáték.

  • maszlagadam27

    2022-11-08 10:49:28

    Ha jól tudom fog kapni deluxe megjelenést a Mesebeli birodalmak, érdemes lehet rámenni, ha szeretnéd az alapjáték megjelenését boostolni! 😉

  • mesanyi

    2022-11-08 09:42:18

    A Sushi go party az nálunk is nagy kedvenc!

    És a mesebeli birodalmak is egy nagyon jó ajánlás! én nagyon szívesen játszom vele:) Bárcsak kicsit jobb minőségben adták volna ki a kártyákat és a doboz is egy kicsit értelmesebb méretű lenne, akkor tényleg semmi bajom nem lenne azzal a játékkal :)

    Még tőlem is egy ajánlás:
    Monopoly deal - nem monopoly, nagyon vicces és gyorsan lejátszható :)

  • maszlagadam27

    2022-11-08 04:09:56

    A Dobble, a Szerelmes levél és a Sushi go az én top tízes listámon is kétségtelenül szerepet kapna, annyi kiegészítéssel, hogy a Sushi go-ból a party editiont ajánlanám mindenképp, na meg azért azt se feledjük, hogy a Szerelmes levél simán nyúlhat 30-40 percre is! A maradék 7 játék szigorúan nem minőségi sorrendben, csak általános felsorolás szerint a következők lennének:

    - Mesebeli birodalmak:

    Egy remek kis kártyajáték, komplexitásához képest jó mélységekkel és lehetőségekkel, egyszerűen lehetetlen egy parti után letenni.

    - Nem én voltam!:

    Végtelenül egyszerű gyorsasági és memória elemekkel operáló, hihetetlenül mókás kártyajáték, ami a család minden korosztályának okozhat nagyon kellemes alkalmakat.

    - Air, Land & Sea:

    Zseniális csak két fővel játszható taktikailag rendkívül mély játék, ha rangsorolni kéne biztosan második lenne (a Szerelmes levél mögött) a kategória tízes listájában nálam. A második helyre való rangsorolás inkább érzelmi alapú, mechanizmusait tekintve tényleg egy remekmű, nagyon ajánlom!

    - Elvetemült veteményes:

    Őt leginkább csak két fővel szeretem játszani, de többen is belefér 20 percbe, aranyos, de taktikus pakli építés (és jelen esetben leépítés is).

    - Haramiák kapitánya:

    Nagyon vicces, egyszerű programsor kijátszásával működő, egymást kipöckölős játék, ahol simán lehet, hogy úgy alakulnak az események, hogy a kör végére saját magad lövöd lábon.

    - Fánkfaló fenevadak:

    Mostanában már elég nehézkesen fellelhető ritkaság, ha adódik alkalom a kipróbálására, ne tétovázzunk! A gyorsaság itt is nagy szerepet játszik a játékmenetben, de nagyon figyelmesnek kell lennünk, különben pontokat bukhatunk, vagy lemaradhatunk a több pontot érő lapkákról.

    - Oriflamme:

    Itt is a kártyák programsor szerű kijátszása dominál, de remek interakciót tud nyújtani, ha legalább négy-öt fővel tudunk leülni elé. A blöffölés és az egyszer használatos kártyák időzítésének is nagy szerepe van a játékmenetben. Szélsőséges esetben azért ez a darab is felcsúszhat 25-28 perc körülre.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Patchwork
  • Robbanó cicák
  • Sushi Go!
  • Jaipur
  • Szerelmes Levél
  • The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
  • Következő megálló: London
  • Kaméleon
  • Dobble