Pesti Srácok 1956
Pesti Srácok 1956
Pesti Srácok 1956
Pesti Srácok 1956
Videó beküldése

Pesti Srácok 1956 társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Pesti Srácok 1956 egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a szövetségek, a pakli tervezés, a szimuláció és a kockadobás mechanizmusokra. Emlékezzünk közösen az...

A Pesti Srácok 1956 egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a szövetségek, a pakli tervezés, a szimuláció és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Emlékezzünk közösen az '56-os forradalom hőseire!

Október 23-án elődeink szembeszálltak a hatalommal egy jobb jövő reményében. Emlékezzünk róluk méltó módon idén, az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján!

Szállj szembe az ÁVH-val, győzzön a szabadság!

A Pesti srácok egy különleges kooperatív társasjáték a Kard és Korona kiadótól, akiknek a már tőlük megszokott magyar témájú társasjátékokba ismét sikerült új színt hozniuk. A Pesti srácok azonban nem csak témájában különleges: a valódi eseményeket megelevenítő játék ugyanis valódi, a forradalom idején készült fotókkal van kiegészítve. A játék a Days Of Ire klasszikus társasjáték szabályain alapul. Három játékmódban játszhatunk:

 • Szembenálló (2-4 játékos, 60-90 perc, 12 éves kortól)

  Ebben a játékmódban három fél áll egymással szemben: a szovjetek, a forradalmárok és az ÁVH. A játék menete október 23-án kezdődik és október 29-ig tart. Ezen napok alatt különböző események befolyásolják a történéseket, amiből a cél a lehető legkedvezőbb végkimenetelt kihozni.

 • Bajtárs (1-4 játékos, 50-70 perc, 10 éves kortól)

  A Bajtárs módban a forradalmárok és az ÁVH küzd meg egymással. Minden egyes kör elején van egy Krónika fázis, ahol nemzetközi támogatásról, új hírekről és eseményekről hallhatunk, amelyek befolyásolják a forradalom kimenetelét. Csak úgy, mint az előző módban, a játék itt is október 23-ától 29-ig tart.

 • Felkelő (2-4 játékos, 30 perc, 8 éves kortól)

  A Felkelő mód gyakorlatilag a Bajtárs mód egyszerűsített változata azok számára, akik most ismerkednek meg a játékkal. Közösen küzdve céljuk, hogy győzzön a forradalom, azonban itt a nemzetközi eseményekkel nem kell számolniuk.

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 5 850 Ft-tól
 • 8 ajánlat

Kategória: Politika, Háború, Modern hadviselés, Polgárháború
Mechanizmus: Akció pontok, Szövetségek, Kooperatív, Pakli tervezés, Szimuláció, Kockadobás, Solitaire, Események, VIC-19 Tug of War

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Pesti Srácok 1956 társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pesti Srácok 1956gabor.lontay, Budapest, XVI kerület, Árpádföld

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XVI kerület, Árpádföld! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kétszer játszott, de nem a mi stílusunk sajnos.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (6)

Pesti Srácok 1956 társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Pala

  2023-06-03 21:25:21

  Melyik játékmódot próbáltátok?

 • plaszlo80

  2023-06-03 19:21:01

  Valamiért azt gondoltam, hogy nem valami jó játék, ezért jó sokáig várt a polcon mire eljött a nap, hogy elolvassam a szabálykönyvet, és lemenjen az első játék. Nos, ez a játék nem igaz, hogy rossz lenne! A szabálykönyv szerintem nem valami jó, de végül is sikerült belőle tökéletesen megérteni a játék minden apró szabályát is (nincs amúgy sok apró szabály, hamar összeáll egy kerek egésszé). Azt érzem, hogy a készítők tényleg sokat dolgoztak a játékon, tényleg beleadtak apait-anyait, érződik rajta a sok óra fejlesztés. Nincs hibája. Átadja a hangulatot. Ahogy mások is írták, valóban tanítja a történelmet, észrevétlenül. Nem vár el semmilyen alapismeretet, de átadja az érzést az akkori nehézségekről, reménytelenségről. A játék nem a szabályai miatt nehéz, a szabályai tulajdonképpen elég intuitívak, de olyan kevesen vannak és gyengék a felkelők a szovjet és az ÁVH-s erőkkel szemben, egyszerűen az érződik, hogy a sikerhez nem elég a legprecízebb tervezés, de az ellenfélnek lejtő pálya miatt jókora adag szerencse is kell. Kihívás.

 • robsteady

  2021-04-08 19:21:33

  Szóló, kooperatív, vagy szembenálló, igazából mindegy... A legjobb játékaim egyike. Leggyakrabban egyedül játszom, és ha szoliter játékra vágyom, csak ezt veszem elő.

  Szeretem a tematikusságát. Azt, hogy átérzed a forradalmárok elkeseredett küzdelmét. Szerintem ezt remekül visszaadja a játék. Tudom, az ihlet a Pandemic és a Twilight Struggle volt, de nekem a hiányos erőforrásokkal, minden akcióval, ​lépéssel, előretervezést igénylő agyalás sokkal inkább a küzdősebb Robinson Crusoe-t juttatja a kiszolgáltatottságával eszembe.

  Sajnálom, hogy itthon kevésbé ismert játék. Szerintem minden játékos otthonába kellene egy. Ugyanis a forradalom patriotizmusán túl, a játék tanít. Önkéntelenül is utánajársz a nem ismert neveknek a felkelőlapkákon, amire első kézből mindjárt a szabálykönyv függeléke ad segítséget.
  Én érzem benne az alkotók alázatosságát, azt, hogy kellő érzékkel, tisztelettel nyúltak a témához, és a forradalomhoz illő matekot raktak a játékmenetbe.

  Előre Pesti Srácok!

  Utólagos megjegyzés: Mikor ezeket a sorokat írom, a játék 6 000 Forint? De 10 ezerét is megéri. Ezért kapsz egy egyszemélyes, koorperatív (sokkal jobb, mint a Pandemic), és egy kompetitív módon is játszható remek játékot. Ne gondokodj rajta, azonnal vedd meg...

 • hierroo

  2020-12-28 23:35:30

  Az angol verzióban ugyanazok a szövegek vannak kártyákon, mint a magyarban?

 • harnos.szilvi

  2020-05-31 22:40:12

  A pesti srácok 1956 a Kard és Korona kiadó egyik legszebb játéka. Nagyon igényes a tábla, a képek amik valódi fotók a forradalom idejéből.

  A pesti srácok 1956 az összetettebb játékok közé tartozik és játékidő is azért egy kicsit hosszabb de megéri belekezdeni, különösen annak, aki szereti a kooperatív játékokat mert, ez ebben a műfajban egy kiváló darab. A játéknak nemcsak kooperativ menete van, több játékmódban is tudjuk játszani. Van Fél kooperativ játékmenet is és egyedül is játszható.

  Nagyon szépen ki vannak dolgozva a szabályok, de nem egyszerű egyik mód sem. Már az előkészület is elég sok időt vesz igénybe, rengeteg különböző típusú kártya és jelölő van a játékban , amik közül nem minden játék módban kell használnunk mindet. Elsőre elég ijesztő ez a rengeteg elem és a sok szabály, de érdemes átrágni magunkat rajta.

  A téma, a kidolgozottság, a kártyák és minden teljesen vissza repít minket a forradalom idejébe, és abszolút hozza a forradalmi hangulatot. Ezt mondjuk már a dobozon lévő grafika is nagyon jól sugallja. Az egyik legjobb magyar társasjáték, akinek a szívéhez közel áll a magyar történelem, annak ez egy alap darab.

 • almakorte61

  2019-10-30 17:27:59

  Összehasonlíthatatlanul jobb mint a sokak által vele összehasonlított pandemic. Mérföldekkel fejlettebb.

 • nagysandor.mc

  2019-07-19 08:23:25

  Bátran kimerem jelenteni, hogy a Pesti Srácok az egyik legjobb sikerült magyar társasjáték. Az 1956-os forradalom és szabadságharc témáját nagyon jól ráültették a Pandemicból jól ismert mechanikára. Hallottam olyan legendákról, hogy középiskolai történelem tanárok ezzel a társasjátékkal tanítják a forradalom fontos eseményeit. Aki eddig megvette az nem csalódott a Pesti Srácokban, gyakorlatilag hibátlan kivitelezés, gyönyörű az artwork. Táblát nézve, el tudom magam képzelni Budapesten egy 1956 esemény közepén. Tökéletes kidolgozott szabályrendszer (bár ez érezhetően Pandemic koppintás, de szerintem jót másolni nem bűn). A szabályrendszer, több könnyebb-nehezebb lehetőséget/szituációt is. A játékot akár egyedül is játszhatjuk „pasziánsz” módban, de szerintem ez annyira nem jellemző, de lehetőség biztosított. Külön dicséretes, hogy nem csak kooperatív mód, hanem úgynevezett fél-kooperatív játék mód is található a szabályok között. Ilyenkor az egyik játékos (lehetőleg a legtapasztaltabb) a Vöröscsillagos Szovjet Birodalmat irányítja.

A Pesti Srácok 1956 társasjáték és kiegészítői (5)

 • Days of Ire: Budapest 1956: Kickstarter Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Days & Nights: Red Army Pack társasjáték Kiegészítő

  Days & Nights: Red Army Pack is an add-on pack that contains 28 miniatures compatible with both Days of Ire and Nights of Fire. It also contains a small deck expansion to Nights of Fire, and an additional deck allowing campaign play. In Campaign mode you can play a game of Days of Ire followed by a game of Nights of Fire (solo, cooperative, or conflict...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 3
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Days of Ire: Budapest 1956 – Printing Press Promo Card társasjáték Kiegészítő

  Setup: Place this card next to the main board at the beginning of day 3, as close to Blaha Lujza Square as possible. Do not add any fighters to this location at setup. Gameplay: This is a new location, pieces can move to the same as any other location on the board, but it is only adjacent to Blaha Lujza Square. It has a printed event that can be solved by...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Days of Ire: Yuri and Noel társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Nights of Fire: Battle for Budapest társasjáték

  "Nights of Fire: Battle for Budapest" is the second wargame in a duology adapting the events of the 1956 Hungarian Revolution for modern board game form. Following the Hungarian success in part one, this game starts as the Red Army arrives at the edge of the capital and pushes into the heart of the city, bent on retribution, destruction, and ruthless...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 3
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Nights of Fire: Battle for Budapest társasjáték 25990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Dávid Turczi, Mihály Vincze, Katalin Nimmerfroh
 • Illusztrátor:  Kwanchai Moriya, Katalin Nimmerfroh, Sami Laakso
 • Kiadók:  Mr. B Games, Ludonova, Kard és Korona Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság, Cloud Island, Mighty Boards
 • Elérhető nyelvek:  angol, magyar, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pesti Srácok 1956 társasjátékhoz