Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A legérdekesebb Kickstarter projectek (5+1)

Megnéztük, hogy melyek a legérdekesebb címek a Kickstarter háza táján. Erre számíthatok 2018 első negyedévében.

Bizonyára sokan tudjátok, hogy a 2010-es évek egyik legsikeresebb Kickstarter projektjei élén társasjátékok szerepelnek. A legismertebbek között szerepel az Exploding Kittens, mely a Kickstarter valaha legtöbb támogatóval rendelkező terméke. Többek közt olyan címeket utasított maga mögé, mint például az abszolút Kickstarter kezdeményezésű Veronica Mars mozifilm, mely csak a jelenlegi 4. helyen szerepel ezen a listán.

A Kickstarter előnyeit több magyar társasjáték fejlesztő csapat is kihasználta és ennek a kezdeményezésnek a segítségével sikeresen le is gyártották a társasjátékaikat. Mi ezek közül most csak párat emelnénk ki, melyek abszolút személyes kedvenceinkké nőtték ki magukat: Saltlands, Anachrony és a Trickerion: Legend of Illusion.

A Kickstarter projektjei között azóta is töretlen népszerűséggel kerülnek fel újabb és újabb társasjátékok. Összegyűjtöttünk nektek pár olyan új címet, melyre érdemes lesz odafigyelni a közeljövőben.

Forrás: timvandevall.com

1. The Essence

A stratégiai játékok között kiemelkedő és kellően kihívásokkal telinek tűnik a The Essence. A jó játék alapreceptjei mind szerepelnek ebben a projektben, vegyél egy érdekes alap helyzetet: legyen punk világ, fűszerezd meg egy kicsit a játék menetet: itt például vették az erőforrás menedzsmentet, a pakli és város építő társasok tulajdonságait és keverjünk rajta egyet: legyen a világban mágia, ami mindent irányít. 

The Essence

CUBE Factory of Ideas - LudiBooster is raising funds for The Essence on Kickstarter! The Essence is a board game about various factions struggling for dominance in a magic-punk world of mysterious powers and technology.

2. Pandorum

A Mars terraformálása óta tudjuk, hogy világokat kolonizálni kemény, de annál több szórakozással járó munka. Kedves sci-fi rajongók, hadd ajánljuk most figyelmetekbe a Pandorumot. A társast, még a 2017-es Spiel des Jahresen mutatták be, ahol igen csak jó fogadtatást kapott. A design magával ragadó és egyedi, a játék menet kellő izgalmakat ígér. A gondos tervezés az, ami kiemelte a többi hasonló játék közül.

Pandorum - The Board Game

Cosmodrome Games is raising funds for Pandorum - The Board Game on Kickstarter! Pandorum is a cosmic strategic eurogame where you and your rivals colonize the lifeless but resource-rich planet; for 1-4 players.

3. Batman™: Gotham City Chronicles

A képregények világa már régóta elérte a társasjáték piacot is, de ilyen összetett verzióval még nem találkoztunk, mint a Batman: Gotham City Chronicles. A társasban Gothamben találjuk magunkat, ahol kedvenc gonoszainkat és szuperhőseinket irányíthatjuk. A játékban részletes, igényesen megterveztett figurákat találunk és a nagyon hangulatos játék designnak hála azonnal a DC világának légkörébe találjuk magunkat.

Batman™: Gotham City Chronicles

Monolith Board Games LLC is raising funds for Batman™: Gotham City Chronicles on Kickstarter! Fight for Gotham City as the heroes or work alone as the villain in a miniatures boardgame for 2 to 4 players exclusive to Kickstarter.

4. Subatomic

Lehet, hogy csak én vagyok oda-vissza az ötletért, hogy legyen egy saját kis atomom? A Subatomic támogatottsága alapján azt kell mondanom, hogy jóval többen vagyunk, mint hinném. Ha ti is egyetértetek velem és még a pakli építő játékokat is kedvelitek, akkor ezt ne hagyjátok ki! Az már csak hab a tortán, hogy olyan kutatók karaktereit irányíthatjuk, mint Marie Curie vagy Albert Einstein.

Subatomic: An Atom Building Board Game

John Coveyou (Genius Games) is raising funds for Subatomic: An Atom Building Board Game on Kickstarter! A deck-building game where particle physics & chemistry collide! Use quarks to build subatomic particles & particles to build Atoms!

5. Nights of Fire: Battle for Budapest

A korábban megjelent Pesti srácok című kooperatív kártyajáték önálló folytatására mi már a bejelentés óta nagyon vártunk. Nagy örömünkre nem sokkal ezelőtt el is indult az önálló projektje. A játék egyediségéről, nem más, mint az előző játék egyik tervezőjének, Turczi Dávidnak a közreműködése biztosít minket. Ahol is úgy sikerült, egy, a történelemhez hű játékot elkészíteni, hogy az végig izgalmas maradjon.

Nights of Fire

Mighty Boards is raising funds for Nights of Fire on Kickstarter! Fight against the Soviet onslaught in this revolutionary 1-3 player game!

+1 Crime Pays

A lista igazi "rossz fiúja", azaz krimi kicsit másként. A koncepció igazán frissnek és izgalmasnak mondható, szigorúan felnőttjáték. Ahol bűnözőket alakítunk, és a játékosok közül csak az vihet mindent, aki legjobb abban, hogy rossz legyen.  Ha szeretitek a maffia sztorikat, vagy a GTA-t akkor, ezt is imádni fogjátok.

Crime Pays: The Board Game of Sociopathic Tendencies

Stupid Pineapple Studio is raising funds for Crime Pays: The Board Game of Sociopathic Tendencies on Kickstarter! You're a horrible person. But that's okay. Nice guys finish last because they're pussies. Rob, Scam, and Deal your way to millions.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

08Okt

Társasjátékok halloweenre – Egy igazán rémisztő gyűjtemény

Toplista | 2022.10.08. 08:29:00

Szeretnétek a halloween partit is társasjátékokkal tölteni? Kövessétek rémisztő ajánlónkat és válasszátok ki a számotokra megfelelő legösszetettebb vagy legegyszerűbb darabot.

29Feb

Nomád - A szent hely nyomában

Ismertető | 2024.02.29. 14:00:00

A Nomádok szent helyének holléte mára feledésbe merült, de a legendák szerint, az azt megtaláló törzs számára bőséget és oltalmat nyújt. Így hát a klán előre küldi legrátermettebb tagjait, hogy megkeressék és biztonságban odavezessék népüket.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Mars terraformálása
  • Anachrony: A jövő útjai
  • Robbanó cicák
  • Trickerion: Legends of Illusion
  • Pesti Srácok 1956
  • Saltlands
  • Subatomic: An Atom Building Game
  • The Essence
  • Batman: The Boardgame