Juharvölgy Krónikája
Juharvölgy Krónikája
Juharvölgy Krónikája
Juharvölgy Krónikája
Videó beküldése

Juharvölgy Krónikája társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Juharvölgy Krónikája egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a solitaire, a trn-04 progressive turn order és az események mechanizmusokra. Juharvölgy...

A Juharvölgy Krónikája egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a solitaire, a trn-04 progressive turn order és az események mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Juharvölgy Krónikája társasjáték ár: 14 990Ft.

Az erdei élet nagyon szórakoztató, legalábbis amíg süt a Nap, és a levelek még zöldellnek a fák lombjain. Ezek a napok azonban nem tartanak örökké, és jóval az időjárás változása előtt a bölcs állatok elkezdenek gyűjtögetni az előttük álló hosszú hideg télre. Sok hónapot fognak eltölteni az odúba bújva, és ezért fontos, hogy a lehető legkényelmesebbé varázsolják otthonaik. Egy finom tál leves, egy kényelmes hintaszék, valamint néhány játék hogy a sötét téli napok gyorsabban teljenek.

A tavaszt, a nyarat és az őszt azzal töltöd, hogy különböző javakat gyűjtögetsz az erdőből, és olyan tárgyakat szerzel be, amelyek hívogatóbbá teszik otthonodat, miközben a kinti világot hóréteg fedi el. Minden körben kiküldöd a családtagokat különböző célhelyekre, hogy utánpótlást szerezzenek. Az a család nyeri a játékot, amelyik létrehozta a legkényelmesebb otthont. A játék elsősorban a kockadobás, kártyahúzás, gyűjtögetés, solitaire mechanizmusra épül. Ez az aranyos társasjáték a te polcodról sem hiányozhat! Szóló módban is játszható!

A doboz tartalma: 1 játéktábla, 15 látógatókártya, 16 völgykártya, 72 kényelemkártya, 34 fejlesztéskártya, 5 otthontábla, 20 fa munkásfigura, 20 fa kunyhófigura, 10 családkocka, 4 falukocka, 1 folyótárcsa, 1 hegytetőlapka, 1 fő kukacjelölő, 2 talicskajelölő, 2 almanachjelölő, 20 karton érme, 20 történetjelölő, 21 tanulságjelölő, 20 fajelölő, 20 kőjelölő, 20 gyümölcsjelölő, 18 gombajelölő, 18 fonaljelölő, 18 gabonajelölő, 12 többszöröző lapka és 1 szabálykönyv

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 13 480 Ft-tól
 • -10%-1 499 Ft

Kategória: Állat
Mechanizmus: Kártya húzás, Kockadobás, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Események, Contracts, Worker Placement with Dice Workers

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Juharvölgy Krónikája társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Juharvölgy Krónikája társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • mr.zehy

  2022-04-28 09:19:13

  Egyetértek, annyira olvastam-hallottam, h családi, meg gyerekeknek is, így rendesen meglepődtem pozitív irányba, miszerint azért több van ebben a játékban, mint azt elsőre gondoltam volna. Szerintem bőven van min agyalni, nekem az állandóan emlegetett Everdell-light párhuzam sem áll meg, az sztem sokkal straightforwardabb, ott egyből tudtam merre induljak, itt meg csak néztem elsőre, h mit is csináljak... :D

 • umfuhrerrichard

  2022-03-27 18:35:03

  Igen, kicsit ront az élményen kártyára gyüjtött végtelen mennyiségű token, de ott érdekes, és tematikában marad, ahol egy szett vagy 1-2 db kerül a kártyára. Nálunk a legutóbbi játékot az nyerte, aki 11 pénzt gyüjtött a malacperselyre 😊

 • tamas.forgach

  2022-03-27 17:59:35

  Így igaz :) A pénzt egyébként sokkal több helyen lehet hasznosítani, úgyhogy fájdalmasabb gyűjteni mint a könyvet, úgyhogy a malacperselyen sosem sikerült olyan hegyet építenem, mint a könyvespolcon, amellett, hogy könyvgyűjtés mellett simán tudtam venni egyéb kártyákat szép számmal. Mindent egybevetve hasznos ezen kártyatípusok limitálása közös megegyezéssel, ahogy te is megerősítetted. Egyébként a pénz, nyersanyag, könyv gyűjtögetése kártyán kicsit egysíkúvá is teszi a játékot, mármint annak aki gyűjti, mert mindent ennek rendelsz alá.

 • umfuhrerrichard

  2022-03-27 07:07:14

  A könyvekért amúgy is kapsz a játék végén 2 pontot (darabonként) a könyvespolc ezt az értéket emeli 3-ra vagyis ha 10 könyvet gyűjtesz rajta (ami rengeteg és jó eséllyel másnak a rovására megy), azért 10 extra pontot kapsz "csak". Tehát 50%-kal emeli a könyv értékét.

  Ennél a malacpersely még durvább, mert az az 1 pontos pénzből 2 pontosat csinál a játék végére, vagyis megduplázza az értékét, és pénzhez sokkal könyebb jutni 👆. Így valóban érdemes átgondolni pár játék után az ilyen korlátlanul gyűjthető elemek maximalizálását!

 • tamas.forgach

  2022-03-26 11:00:03

  Két hete játszuk a Kikstarteres verziót. Családdal kezdtük, azóta a feleségemmel kettesben majdnem naponta megküzdünk. Két fővel, teljes verzióval is (8-8 völgykártya) viszonylag gyorsan lemegy a játék (kb. 1 óra). Ami így 6-8 intenzív kétszemélyes játék után kiderült, mint egyensúlytalanság, az a könyvespolc, ahol minden a kártyán elhelyezett könyvért 3 pontot kapsz a végén. Ha valaki viszonylag a játék elején szerzi meg, ezt az egy kártyát el lehet tolni simán 33 pontig, ami az átlagos 70-80 pont körüli végeredményeket tekintve nagyon sok. Emellett simán tudsz építkezni egyebet, tehát nem működik az a balansz, hogy ha gyűjtöd a könyveket mást nem tudsz, így a többiek nem maradnak le. Megállapodtunk, hogy a következő játéktól max három könyvet lehet ezen a kártyán tárolni. A többi, kártyán tárolós megoldás nem lejt ennyire, mert vagy 2 fát, vagy egyéb 3-6 nyersanyagot kell szettben tárolni rajta, ami rendesen hiányzik a többi kártya kraftolásához, úgyhogy kb. semmit nem tudsz venni, ha pl. a hatos szettekre rástartolsz.

  Emellett szeretjük, nagyon könnyen tanulható, könnyen megépíthető a kezdő pozíció és a körváltások setupja, nem úgy, mint az Agricolánál, amivel azért játszunk keveset mert egy óráig pakolgathatod a millió cuccot a kör végén, hogy el tudd kezdeni a következőt. Alapjában véve egyszerű, kikapcsolós játék, nem kell szétagyalni magad előre valami hetven lépéses stratégián, amit félúton elvesztesz és pánikolhatsz, hogy most mi legyen. Könnyen átlátható az a 4-5 vonal amit érdemes követni és váltogatni, ha a másik is abba az irányba indulna.

 • hierroo

  2022-03-24 13:30:20

  Igazad van. Az Ébredő erdő meg nekem a Zöldellő mezőkhöz hasonlít. :D 😄

 • armin.d.ivan

  2022-03-24 09:35:30

  Én az Everdellt mindig az Ébredő erdővel keverem 😅 Nézd meg a dobozukat! Komolyan néha nem tudom melyik melyik.

 • hierroo

  2022-03-24 08:01:57

  Miért van az, hogy erről a játékról az Everdell jut eszembe? Mert igazából van pár hasonlóság, de nem hasonlítanám össze a kettőt. Legalábbis a játékmenet és a mechanika szempontjából. Biztos a színvilága és a erdei kis állatkák okozhatják, hogy a két játékot egy kategóriába akarom tenni. Pedig nem kéne.

 • umfuhrerrichard

  2022-03-24 07:11:19

  Kipróbáltuk 4-en a röviebb verziót. Ezek alapján bátran tudom ajánlani a rövidebb (6 nónapos/fordulós) játékmentettel, így is teljesen kerek volt a történet. Nem volt hiányérzet, sőt annyira, hogy inkább ezt a verziót játszom vele a jövőben 😊
  4 fő ellenére sem húzodott el a játék túlságosan(1,5 órán belül maradtunk, de stoppert nem indítottam), vagy csak a csapat volt jó 😊
  Egyszerű vagy gyerek kategóriába én sem sorolnám, persze játszható úgy is, hogy gyűjtögetem azt ami jön és megveszem/fejlesztem, amit éppen tudok (így se lesz rossz a játék), de a jó fejlesztés és kényelmi kártya kombinációk megtalálása, és hatékony errőforrás beszerzési módok megtalálása, azért okoz fejtörést, van mit tervezni ...

 • Musuh

  2022-03-19 06:51:16

  A sok jó kritika mellé egy ellenvélemény! :)

  Nekünk nem tetszett, és gyorsan el is adtam! A legnagyobb baj vele hogy egyszerűségéhez képest baromi hosszú, így filler szerepkört nem tud betölteni!

  A másfél két órás jétákidőhöz képest pedig nem elég öszetett, kevés a választási lehetőség, nem igazán érezte egyikőnk sem hogy számított volna hogy mit csinál, vagy hogy milyen sorrendben!

  Megértem ha sokan szeretik, hiszen egyszerű és cuki, bevezetni embereket a társasok világába tökéletes, de szerintem annak aki játszott már igazán jó játékokkal, annak repetatív és unalmas!

  Természetesen ez csak a mi véleményünk, 3an játszottuk, közel 2 óráig tartott!

 • Wullo

  2022-03-11 08:39:14

  Végre megérkezett a KS verzió tegnap, úgyhogy este egyből ki is próbáltuk párommal ketten, mielőtt kisfiunkkal is játszanánk.
  Sok mindent írtak már róla itt is, meg mindenhol, többnyire egyetértek. Szerethető, kedves illusztrációk, érthető játékmenet, de azzal nem tudok egyetérteni hogy egyszerű lenne.

  Mi nem vagyunk kezdők munkáslehelyezős játékokban (bár expertek meg távolról sem, inkább amerisek vagyunk a szívünk mélyén, főleg párom :) ) de cuki kis 8+-os játékhoz képest elég sok mindenre kellett figyelni, ha figyelembe veszed egyes kártyák játék végi pontozását (pl. minden szett nyersanyagért 8 pont, bizonyos fajta tárgyak megépítéséért az ellenfél kap pontot...stb) bár azért hozzáteszem, az hogy nem kommittolod a nyersanyagokat a kártyára hanem szabadon mozgathatod a házad és a kártyáid között egészen a végső pontozásig, jelentősen casual-abbá teszi ezt a részt (először valahogy nem vettük észre ezt a szabályt és úgy játszottuk hogy ha rárakod, ottmarad.. játék közben merült fel bennem és kerestem rá a szabálykönyvben újra, hogy azért ez lehet mégsem így van - és valóban ><)

  Kicsit sajnáltam mikor kiderült hogy a reflexshop hozza magyarul; mikor KS-en támogattuk még nem tűnt úgy hogy ennyire beindul a KS játékok magyarítása, és azt gondoltam jobb lett volna magyarul, a gyerekek miatt.
  De most hogy játszottunk vele, azt hiszem 7 éves fiunknak, aki bár mindent IS szeretne játszani (és nagyon sok "felnőttes" játékkal játszott már) még kicsit sok lesz ez a játék. Nem a szabályok, inkább az előretervezés.
  Valószínűleg kipróbáljuk, mert nagyon érdekli a játék, aztán kicsit háttérbe szorul és majd később visszatérünk rá. :)

  Egy apró "negatív" megjegyzésem lenne: a delux komponensek szuperek, bár némelyik igen kevéssé hasonlít a táblán/kártyákon látható ikonokra, mivel azok a sima, karton komponenseket ábrázolják. Ez a "probléma" igazából percek alatt elillan, mivel nincs annyira sok komponens hogy ne lehessen megjegyezni melyik-melyik.

 • pappgina

  2022-03-10 14:10:42

  Ez a legösszetettebb játékunk (4, 6 és 8 éves gyerekekkel). Ha az egész család játszik, kicsit elmegy vele az este, kettesben szeretjük a legjobban, úgy sokkal pörgősebb.

  Nagyon szép, igényes, rengeteg alkatrésszel, amikhez a dobozban van tároló zacsi, de én nagyon boldog lennék inkább fakkokkal. Ennyi negatívumot tudok róla mondani, imádjuk.:)

 • batik.balazs

  2022-03-06 20:44:54

  Ezt jó olvasni, mert leginkább azt tartott vissza eddig, hogy 2 fővel mennyire működik vagy nem működik. Köszi, hogy ezt leírtad.

 • martonlaci00

  2022-03-06 20:21:15

  Szuper kis játék lett!

  Pár napja nyúzzuk a játékot,viszont azt vettem észre, hogy kisebb játékos számmal sokkal élhetőbb a játék,mint maximum emberrel, 5 fővel pörgetve.

  5 fővel a rövidebb játékmódot játszottuk,de a vége már nagyon vontatott lett...

  2-3 fővel szuper kis pörgős játék,több játékos esetén nekünk kicsit unalmas lett végére.

  Feleségem vélemenye szerint,pedig nincs teljesen kiaknázva a játék.

  Összességében egy teljesen élvezhető,kicsit agyalós,taktikázós játék,gyönyörű grafikával.

 • umfuhrerrichard

  2022-02-15 20:24:03

  Nem olyan vészes a kocka faktor :)
  Egyrészt több módszer is van, hogy befolyásold a kockák értékét (tanulság jelölők, fejlsztések adta képességek), másrészt vannak helyek ahol kisebb szerepe van a kocka értékének, harmadrészt egy része tervezhető!

 • Clio

  2022-02-15 16:48:21

  Nagyon tetszik ez a játék a bemutató videó alapján! Köszönjük a videó feltöltését! Bár a dobókockák az ősi ellenségeim, mègis ha ettől eltekintek nagyon szerethetőnek, és könnyen tanulhatónak tűnik. Màr fel is került a kívánság listára :D

 • umfuhrerrichard

  2022-02-14 15:26:36

  Volt szerencsém kirpóbálni a játékot. Nagyon kedves, jópofa, igazán szívmelengető családi játék, amiben nagyszerűen el lehet sajátítani a bonyolultabb munkáslehelyezős játékok alapjait, a 2,57-es BGG bonyolutsági szint teljesen helytálló. 9 és fél éves fiamat csak 3 ponttal tudtam megelőzni (69-66), nagyon ügyes volt. A 45 perces játékidőnek pedig ne higgyetek, még 2 fővel is simán eléri 1,5 órát, sőt! 😅
  A figurák pedig nagyon jól sikerültek!

A Juharvölgy Krónikája társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Roberta Taylor
 • Illusztrátor:  Shawna J.C. Tenney
 • Kiadók:  Matagot, Gen-X Games, Lucrum Games, Kids Table BG, Reflexshop Kft, Meeple Circus, Popcorn Games, Little Rocket Games, Geekach Games, BoardBros, Happy meeple games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 6 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 5 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.3 cm x 29.7 cm x 6.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 6 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 21.5 cm x 29.5 cm x 5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Juharvölgy Krónikája társasjátékhoz