Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Épített fészkében költ már a fecske – Fesztáv társasjáték rendező

Madaraink új otthonra leltek! Beköltöztek a The GiftForge által készített szép új fészekbe, amiben jól megférnek egymás mellett az amerikai és az európai madarak is. Mai cikkünkben a Fesztáv társasjátékhoz készített rendezőről és a hozzá tartozó kockatoronyról írunk nektek.

De előbb: ki is a The GiftForge? A márkanév mögött egy nagyon lelkes győrújbaráti házaspár áll, Kitti és Tamás, akikkel egy korábbi interjút olvashattatok ITT. Kittiék rétegelt nyírfalemezből állítanak elő termékeket. Ehhez az elemeket lézervágóval kivágják, gravírozzák majd összeragasztják kockatoronnyá, társasjátékrendezővé, vagy épp játékostáblává. Minden termékük precízen megtervezett és nagy odafigyeléssel megkonstruált, hogy azok a dobozokba tökéletesen illeszkedjenek.

Mik azok a társasjáték rendezők?

A társasjáték rendezők (más szóval inzert) azzal a céllal készülnek, hogy a sok összetevőt tartalmazó játékok, mint mondjuk az Agricola, a Nemesis vagy épp a Fesztáv alkatrészei rendszerezhetőek, az előkészítése pedig gyorsabb legyen. Ez lényegében egy doboz-rendszer, melyet konkrétan egy adott játékra és annak alkatrészkészletére szabtak. Az inzert az alapdobozban minden elemnek helyet ad, legtöbbször még a kiegészítőknek is. Készülhetnek: kartonból, habkartonból, szivacsból, fából, vagy amit épp találunk. Ezeknek az anyagoknak a tartóssága és megmunkálhatósága változó, ráadásul komoly kézügyességet igénylő feladat. Éppen ezért megjelent a kereslet a precízen megtervezett, tartós és szépen megalkotott rendezőkre.

Manapság már nagyon sok játékhoz állít elő rendezőket a The GiftForge is, melyek nagyban megkönnyítik a játékok tárolását és játékra való előkészítését.

Milyen lett a Fesztáv rendezője?

Röviden: gyönyörű.

Részletesebben

Az illesztések nagyon precízek, és szépen ragasztottak, a gravírozásoknak köszönhetően egyértelmű, hogy melyik alkatrésznek hol a helye. Már a csomagot kibontva is rögtön megéreztük a nyír finom illatát, és ez minden kipakolásnak otthonos hangulatot kölcsönöz. Mind az alapjáték, mind a kiegészítő elemei kényelmesen elférnek a dobozkákban, melyek tökéletesen illenek az alapjáték dobozába. Ennek köszönhető, hogy szállítás közben sem potyog szét semmi. Sőt a kártyák prémium védőzve is beleférnek a kártyatartóba, de még a 3D nyomtatott alkatrészeknek is hagytak helyet.

Teszt alatt mért idő: perc, másodperc

Gyakori érv a rendezők mellett a setup idejének lerövidítése. De mégis mit jelent ez a Fesztáv esetében? Lemértük! Rendező nélkül, ha az alapjáték a kiegészítővel egy dobozban lakik, és egy fő egyedül négy játékosra készíti elő, akkor a setup 6 perc körül van, míg a rendezőt használva ez az idő nagyjából 4 percre csökkent. Az elpakolásban már nem mértünk ekkora különbséget, de még így is nagyjából fél perccel kevesebb ideig tartott. Bár ez a pár perc nem nagy különbség, egy bonyolultabb játéknál a megspórolt idő ennek a sokszorosa is lehet.

Viszont a játék tömegére másképp hatott. Az alapjáték és a kiegészítő az alapdobozban 2,42 kilogramm. A rendezőbe pakolva, már 2,83 kilogrammot mértünk, ami 40 dekás tömegnövekedést jelentett. Ez elsősorban akkor hátrány, ha a játékot gyakran szállítjuk, illetve, ha a doboznak otthont adó polc már az alapjáték alatt is meghajlott.

Mind a csomagolás töltőanyaga, mind az inzerthez használt alapanyagok fenntartható forrásból származnak. Mi is nagyon fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, és örülünk, hogy Kittiék is hasonlóképp gondolkoznak!

Fontos, hogy a kockatorony nem képezi az alapcsomag részét, de lehetőségünk volt azt is kipróbálni. Természetesen ez is tökéletesen működik, ugyanolyan ritkán dobja a bogyót és a patkányt, mint az elődje. Apró, de hasznos figyelmesség, hogy az aljába vásznat ragasztottak a zajcsökkentés miatt. Összességében sokkal strapabíróbb és szebb, mint az eredeti, könnyebb kezelni, és jobban is illeszkedik a dobozba, mint a papír torony.

Tiszta udvar, rendes ház

Mi személy szerint nagyon elégedettek vagyunk az inzerttel és Kittiék hozzáállásával. Kedvesek, környezettudatosak és kreatívak, ráadásul egyre több játékhoz kínálnak kütyüket és bigyókat, melyek nagyon feldobják a játékélményt. És ha a setupot nem is gyorsítja meg olyan nagy mértékben, az biztos, hogy az esztétikum miatt az előkészítés és az elpakolás is igazi szeánsszá alakult.

Kedves GiftForge, már csak egyetlen kérdésünk maradt! Ugye az Óceániai madarak kiegészítő is belefér majd a dobozba? 

A rendezőt a The GiftForge biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a rendező adatlapját!


MEGNÉZEM!

Kapcsolódó cikkek

Ti írtátok! Fesztáv - Üres a fa, ha nincs rajta madár!

Ismertető, 2019.05.28. 14:46:00

A Ti írtátok! ezen részében a népszerű Fesztáv társasjátékkal ismerkedhettek meg részletesebben.

Újabb szárnycsapások – Fesztáv: Európai madarak kiegészítő

Ismertető, 2020.01.26. 13:00:00

Megérkezett a várva várt Európai madarak kiegészítő a nagy sikerű Fesztáv társasjátékhoz. Az alábbiakban olvashatjátok tapasztalatainkat.

írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Márc

Karak + Hősök és lidércek kiegészítő

Ismertető | 2024.03.29. 14:00:00

A Karak egy lapkalerakós játék, ami ötvözi a szerepjátékos stílusjegyeket a kockadobás szerencséjével.

23Márc

Ti írtátok! - Tour Operator

Ismertető | 2024.03.23. 14:39:00

Velem együtt vélhetően sokan ábrándoztak arról, milyen lehet egy utazási irodát vezetni, vagy legalább dolgozni benne. Amikor a potenciális ügyfelek révén egy kicsit saját vágyainkat is megvalósítani kívánjuk, eljuttatva őket álmaik desztinációjába.


Kommentek

  • armad0r

    2020-07-06 16:01:27

    Ha a legszebb vadon élő madarakat szeretnéd védeni, akkor ellenőrizned kell, hogy minden vonzó madárnak van-e fészkelőhelye. Vigyázz rájuk!

    Van benne piac tálca, kártya tálca kártyatároló nyílással, ételtarótálca 5 belső rekesszel, egy tojástartó, egy cél tálcát, egy kockatálca és 5 madártálca. Minden madártálcán egy választható elválasztó található, amely felhasználható a fajonkénti elkülönítésére. A piactálcát a kártyatartó tetejére lejhet tenni úgy, hogy egymással összeilleszkednek, vagy önmagában az asztalra lehet helyezni a játék során.

    Nagyszerű kiegészítés. Az összeszerelés egyszerűen ment nekem is, pedig nem vagyok barkácsmester, és mindent a játék sokkal könnyebb kezelhetőséget kap. A megjelenése is igazi hangulatot okoz, mindez a játékélmény javára.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Fesztáv
  • Fesztáv: Európai Madarak