Kép forrása: gamestar.hu

Önállóan játszható kiegészítőt kap a Fesztáv [Gamestar]

Óceánia és Európa madarai után Ázsia szárnyasait is hozzáadhatjuk a Fesztávhoz.

A Stonemaier Gamesre jellemző, hogy gyönyörű játékokat ad ki, de talán egyik sem olyan szép, mint Elizabeth Hargrave 2019-ben megjelent, a Kennerspiel des Jahres díjat is elnyerő és egymillió példányban elkelt Fesztávja (avagy a Wingspan), ami az évek során kapott egy-egy európai és óceániai madarakat, illetve különböző modulokat tartalmazó kiegészítőt.

A napokban zajló Essen Spiel rendezvény alkalmából bejelentették a következő bővítményt, ami 90, Ázsiában őshonos madárfajjal bővíti a játékot (2800-ról indulva szűkítették a felhozatalt), de nem csak lapokat tartalmaz a gyönyörű, piros doboz.

Az angolul 2022 decemberében megjelenő (novemberben előrendelhető) Wingspan Asia játszható lesz önmagában, egyedül vagy párban, illetve lehetővé teszi, hogy 6-7 fővel essünk neki a Fesztávnak, viszont ebben az esetben mindig két játékos cselekedhet egyszerre, hogy ne nyúljon a játékidő a végtelenségig. A Duet módban azért versenyezhetünk, hogy bizonyos mezőket előbb foglaljunk el, mint ellenfelünk. A madár- és bónuszkártyák keverhetők a korábbiakkal, kapunk 30 piros tojást, zsetonokat, illetve mindent, ami ahhoz kell, hogy az alapjáték vagy a korábbi kiegészítők nélkül játszhassunk. A szóló mód új automa szabályokat vezet be, amikkel az eredeti bővíthető.

Aki átnézné a teljes szabályfüzetet, itt megtalálja. További részletekkel később jelentkezik a Stonemaier, illetve a hivatalos oldalon ugyan nincs fent, de látunk rá esélyt, hogy a Delta Vision ezt is elhozza. Ár még nem ismert.

[Cikk folytatása]

Önállóan játszható kiegészítőt kap a Fesztáv

Óceánia és Európa madarai után Ázsia szárnyasait is hozzáadhatjuk a Fesztávhoz. A Stonemaier Gamesre jellemző, hogy gyönyörű játékokat ad ki, de talán egyik sem olyan szép, mint Elizabeth Hargrave 2019-ben megjelent, a Kennerspiel des Jahres díjat is elnyerő és egymillió példányban elkelt Fesztávja (avagy a Wingspan), ami az évek során kapott egy-egy európai és óceániai madarakat, illetve különböző modulokat tartalmazó kiegészítőt.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Kommentek

  • Mixike

    2022-11-08 11:22:10

    Remélem a bigbox is elérhető lesz itthon. Mint ahogy az eddigi kiegészíők, úgy ez is be lesz szerezve.

  • KismAji

    2022-10-17 22:50:26

    Még csak az alapjáték van meg, de mire oda eljutok, hogy bővíteni szeretném, remélem megjelenik magyarul is, ahogy az eddigi kiegészítők.

    Akik latolgatják, hogy ez lesz-e az utolsó kiegészítő:

    We’ve always said the plan is to make one expansion per continent, so after Wingspan Asia, we still have Africa, Latin/South America, and Antarctica.

    - Szóval nagy valószínűséggel lesz még kiegészítője.

  • armin.d.ivan

    2022-10-11 09:12:29

    Nagyon szépen köszi, akkor utánanézek jobban! 😄 Még elég friss a Fesztáv, szóval egyelőre nem sürgős egy kiegészítő, de amekkora szerelem, biztosan elkezdem azokat is gyűjteni.

  • RékaK

    2022-10-10 14:05:23

    Már nagyon vártam erre a kiegre. Bár kérdéses, hogy mikor fog megjelenni magyarul és hogy mire kijön, mennyibe fog kerülni..


    Illetve én csak remélni tudom, hogy ezzel tényleg 'teljes lesz a sorozat' és nem lesz még megannyi kiegészítője. (Már nem azért, mert nem lenne szép, meg jó, vagy ilyenek, hanem a 'szerezd meg hát mind' alapján eléggé megterhelné az ember pénztárcjáját az összes kiegészítő. És ha már megvan három belőle, miért maradna ki a negyedik, ötödik, stb..)


    A doboz 'borítója' is nagyon szép lett és az is tetszik, hogy önmagában is játszható kiegészítőről/játékról beszélünk. Ez a fajta hozzállás a kieg. gyártásnál eléggé megfogott. (Pl. a Century sorozatnál.)

    looking forward to it

  • mr.zehy

    2022-10-10 10:28:29

    Megvan a karácsonyi ajándékunk! (a feleségem nagy kedvence, persze én is nagyon szívesen játszom vele)

  • batnorimre

    2022-10-10 09:35:12

    Az első két kiegészítő nem csak új madarakat hanem új mechanikákat is behozott, érdemes ránézni, ez az utolsó kiegészítő már csak új madarakat, plusz kettő játékost és elvileg újított egyjátékos módot tartalmaz. Elméletben ez az utolsó kiegje a játéknak, legalábbis eredetileg így tervezték a készítők aztán majd kiderül mit hoz a jövő :)

  • armin.d.ivan

    2022-10-10 09:24:56

    Évek óta játszunk az eredetivel, de sajátként csak most sikerült beszerezni. Lenyűgöz még mindig, ez a játék, egyszerűen meseszép. Egyelőre nem ment le annyi meccs, hogy érdemesnek találjam a kiegészítőket beszerezni, tudomásom szerint csak új madarak vannak benne... ez viszont már sokkal jobban tetsik. Nem tudom elképzelni, mikor játszanánk mondjuk 6-7en egy ilyen társassal, ekkora fővel a lazább dolgok szoktak működni.

  • batnorimre

    2022-10-09 16:37:34

    Régebben az írták, hogy csak a gyűjtői dobozban fog érkezni az első gyártás amibe bele lehet rakni az alapjátékot és az első kettő kieget és külön-külön majd csak a későbbi printekben fog megjelenni, de azóta a gyártói oldalon azt írják hogy lesz külön csomagolt változat is:
    "In the first English print run, Wingspan Asia will be available both separately and inside the Nesting Box. Localization partners will reveal their involvement when they’re ready."
    Remélem ide haza is elérhető lesz a Nesting Box, mert sokat segítene a tárolásban.
    Az extra funkciója amiatt nem lesz, mert az alapjáték kap 2 plusz fő játékosnak lehetőséget emiatt lesznek benne, az extra eledel mennyiségek amik miatt játszható lesz 1-2 fővel is ez a kieg, szerintem 14-15e lesz az ára, Nesting Box-ban meg remélem megáll 25e alatt :)

  • berkoregi

    2022-10-09 12:05:15

    Mindig nagyon szeretem az önállóan is játszható kiegészítőket, mert az ember eldöntheti, hogy csak a kiegészítővel játszik, vagy kombinálja az alapjátékkal. Persze kérdéses, hogy ez az extra funkcionalitás mennyire dobja majd meg az árat a többi kieghez képest. A grafika mindenesetre ígéretesnek tűnik.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Fesztáv
  • Fesztáv: Ázsia