The Crew: A mélytengeri küldetés
The Crew: A mélytengeri küldetés
The Crew: A mélytengeri küldetés
The Crew: A mélytengeri küldetés
Videó beküldése

The Crew: A mélytengeri küldetés társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A The Crew: A mélytengeri küldetés egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A játék 2021-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb kooperatív játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben megnyerte a Golden Geek Awards díját is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb...

A The Crew: A mélytengeri küldetés egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A játék 2021-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb kooperatív játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben megnyerte a Golden Geek Awards díját is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az ütés-váltós, a pakli tervezés, a szcenárió / küldetés / kampány és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Ti megtaláljátok Mu elveszett kontinensét?
A The Crew: A mélytengeri küldetés izgalmas kártyajátékában te és a többi játékos egy nagy titok nyomába eredtek. Tégy meg mindent, hogy az egész csapatod a célhoz érjen. Minden kártyával egyre mélyebbre merülsz a mélytengeri sötétségben. Ne félj csak menj tovább!

Ez az új kaland a mélységbe visz a legénységeddel együtt a mesés elsüllyedt világ felkutatására. Az, hogy milyen messzire jutsz el, teljes mértékben attól függ, mennyire jól dolgozol együtt csapatoddal. Kártyáról kártyára, kihívásról-kihívásra mentek előre, hogy megtaláljátok az utat Mu-hoz.

A The Crew ezen új verziója ugyanazzal az innovatív kooperatív mechanizmussal rendelkezik, mint a nagy sikerű eredeti játék, de ezúttal a küldetések változatosabbak, sőt talán mondható, hogy nehezebbek is!

Míg a legénység tagjai közötti kommunikációt erősen korlátozza, a Te játék szerinti aktuális állapotod a mélyben, ez a siker szempontjából is kulcsfontosságú; a rejtett föld megtalálása a homályos mélységben nem csak a trükkök bevetésétől függ, hanem a sorrendek gondos felállításától is.

Ha a dolgok nem éppen a terveitek szerint alakulnak, akkor már csak abban bízhattok, hogy onnantól kezdve hibátlanul végzitek el a küldetés elemeit és némi jó szerencse is mellétek csapódik és eléritek Mu-t.

2021 Golden Geek Best Cooperative Game és Golden Geek Medium Game of the Year Nyertese lett a játék. Ezt az életre szóló kalandot ti sem hagyhatjátok ki!

A doboz tartalma: 40 játékkártya 96 küldetéskártya 5 kommunikációs kártya 5 kommunikációs token 1 vészjelző token 1 kapitányjelző Szabálykönyv Hajónapló

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 3 800 Ft-tól
 • -12%-518 Ft

Kategória: Kártyajáték, Tenger, Kaland, Következtető, Mitológia
Mechanizmus: Ütés-váltós, Kooperatív, Pakli tervezés, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Limitált kommunikáció

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

The Crew: A mélytengeri küldetés társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2021

Medium Game of the Year

nyertes, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • mesanyi

  2023-10-31 22:47:25

  Nem tudja valaki, hogy mikor lehet majd ujra kapni?

 • kvarclovag

  2023-10-12 10:47:43

  Csak egy apró kiegészítés: a lórum nem ütős-vivős játék, hanem sorrendben lepakolós.

 • Gregori

  2023-10-12 10:35:12

  Aki játszott már lórumot vagy hasonló ütős-vivős játékot, annak nagyon ismerős és üdítő játék lehet. Aki pedig most játszik először ilyen mechanikájú játékkal, annak valóban egy felfedezés lesz ez a játék.

  A z első játékhoz nagyon hasonló, de a küldetéskártyákkal még változatosabbá tették, így szerintem egyértelműen fölülmúlja az elsőt.

  Ez lett az egyik kedvenc játékom. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gondolkodósabb, számolósabb játékokat. Nagyon várom már a sorozat 3. részét.

 • kardostibor44

  2023-08-07 22:26:02

  Hihetetlen milyen egyszerű gondolatokkal lehet zseniális játékokat alkotni. Fogjunk egy egyszerű mechanikát, és csináljunk belőle kooperatív játékot. Bumm! Na jó, azért még pár okosság kellett hozzá.

  Előnyei:
  Ebben a kiadásban sokkal érdekesebb küldetéseket kapnak a játékosok, mint az első verzióban (Küldetés a 9. bolygóhoz). Ezek nagyon jól vannak belőve nehézség szerint játékosszám függvényében. Van olyan, aminek 3-an játszva nagyobb a nehézsége, míg egy másiknak 5-en. Nagyon ügyesen van megoldva a kommunikáció kérdése is, ami sok kooperatív játékban elronthatja az élményt.

  Lehet előny, lehet hátrány is:
  Én általában nem szeretem a kooperatív játékokat, de ezt nagyon élveztem. Nagyon sok mindenről nincs információnk, és nem is tehetjük nyíltá lapjainkat, hogy tudjunk egymás helyett agyalni. Így tényleg meg kell próbálni a többiek fejével gondolkodni, vagy jó jeleket küldeni nekik. Sokkal inkább adott együtt dolgozós élményt, mint akármelyik "tűzoltós" játék (ahol a játék lapátolja rátok a megoldandó problémákat).

  Hátrány:
  Van olyan, hogy lehetetlen egy küldetés. Ezt el kell tudni fogadni, még ha jó érzés is lenne hibátlanul végtigtolni egy kampányt. Valamint ketten nem érdemes játsznani, még ha szerepel is a dobozon.

  Összegezve:
  Nagyon jó élmény ez a játék. Mivel sokaknak van tapasztalata snapszerrel, ultival, tarokkal, briddzsel vagy rikikivel és fekete macskával, ezért találnak könnyen kapcsolódási pontot. Az első küldetések persze a vén kártyás rókáknak nagyon könnyűek lesznek, de aztán legtöbbször jóízűt csettintve állnak fel az asztaltól.

  Egyéb igazán különleges ütésvivős játékok:
  Cat in the Box: te döntöd el, hogy milyen színűek a kártyáid
  Brian Boru: egy területfoglalós játék, különböző sávokkal van felpítve erre a mechanikára. Parádés ötlet!

  BGG értékelés: 10/7 (én rengeteget kártyáztam gyerekkoromban, így amikor összeülünk társasozni, akkor furcsa mód időpazarlásnak érzem, hogy csak kártyázzunk, ezért csak ennyi. Ha nem lenne ez az érzésem simán 10/9 lenne)

 • BodBal

  2023-03-03 12:28:41

  Üzleti szempontból indokolt maximum

 • mr.zehy

  2023-03-03 11:59:26

  Igen, azt kár volt beleírniuk...

 • BodBal

  2023-03-03 09:53:16

  Sikerült kipróbálni az összes lehetséges játékosszámmal. A kétfős játék kivételével mindegyikkel tökéletesen működik, persze, minél többen vagyunk, annál jobb. Két fővel kb. játszhatatlan, hisz pont a lényeg veszik ki a játékból, az automata játékos lapjainak a fele nyilvános.

 • VR46

  2022-11-18 17:40:58

  Mindegyikben! Csak egyikben sem fogsz találni.

 • peti1212

  2022-11-18 17:33:16

  Jól olvasom, hogy a magyar nyelvű cascadia a tescoba 6900 Ft? Melyik tescoban?

 • tombiartur

  2022-11-10 13:33:14

  Ezeket már elhordták.

  Azul-t láttam még abból van.

 • mr.zehy

  2022-11-10 10:08:59

  Egyetértek minden szavaddal. Tegnap végre kipróbáltuk mi is és hatalmas izgulós-röhögésbe fulladt az egész, nagyon jó partik voltak!

 • kok_o

  2022-11-08 21:46:25

  Ha esetleg tudsz olyan Tescot ahol kapni Dunet, Cascadiat, szerintem oszd meg a fórum "Akciós játékok" topicjában.

 • tombiartur

  2022-11-08 17:29:43

  A Tescoba a the crew a mélytengeri küldetés most :1890- Ft!!!

  Dűne: 10.900-

  Cascadia : 6900-

  De még kB 50 féle társas van leakciózva.

  Jó válogatás!!!

 • Mixike

  2022-10-20 09:26:12

  A The Crew első részét imádtuk. Végig játszottuk, néha nagyon izzadtunk közben, de imádtuk. Úgyhogy nagyon vártuk az új részt. Tegnap este előkerült, 10 küldetést meg is csináltunk benne. Sajnálatos, hogy itt csak 32 küldetés van.. Jó lett volna ismét 50, viszont ami pozitívum, hogy sokkal inkább újrajátszható mint az előző. Míg az előző célkártyák csak annyit mondtak, hogy melyik színű és értékű lap hova kell kerüljön, és néha volt egy egy küldetés amikor picit csavart rajta a szerző, itt már a célkártyákon lévő feladatok is néha olyan kombinációval tudnak érkezni, hogy egy szimpla "bevezetőnek szánt" 6.-7. küldetés is tud annyira izzasztó lenni, hogy akár csak 4-5. alkalommal jön össze. Ez a játék továbbra is telitalálat. Ennél a verziónál már javult a kártyák minősége. Az előzőnél ha jól emlékszem elég gyenge minőségű "durva" tapintású de vékony kartonra lett nyomtava.

  Ha lesz következő The Crew (márpedig biztos vagyok benne, hogy nem fogják elzárni a pénzcsapot saját maguknak), én biztosan megveszem a következőt, az azutánit, és az azutánit is. Piszok nehéz megunni ezt a játékot.

  U.i.: csak azért álltunk meg 10 küldetésnél, mert nem akartunk, hogy egy este végigjátszuk az egészet :D

 • kok_o

  2022-10-03 12:56:33

  Most a Reflexshop lényegében ingyen adja, csak meg kell hozzá venni a az Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítóit 30e Ft-ért. :)

 • kvarclovag

  2022-10-03 10:30:10

  Vajon próbálta már valaki a bridzses lapszám és lapérték jelzéseket használni? Ha igen, segített valamit?

 • armin.d.ivan

  2022-10-03 09:53:15

  Én már most belefutottam 4.000 Ft alatti árakba is, szóval már landol is a kosárban.
  Egyébként így utólag ugrott be, melyik társasra is emlékeztetett: a The Mind-ra! - Egyre nehezebb, igazából meg kell saccolni mi van a másiknál, nem szabad kommunikálni benne. Szerintem ez totál az, csak megcsavarva pár dolog + hozzáadva szabály.

 • batik.balazs

  2022-10-02 08:37:00

  És az sem utolsó szempont, hogy a játék ára 5000 forint (sőt 4000 forint) alatt van.

 • armin.d.ivan

  2022-10-01 15:43:09

  Csütörtökön volt szerencsém kipróbálni céges bulin, engem nagyon meglepett. Csak most, az értékelés leadásakor esett le, hogy ez nem a 9-es bolygó, hanem egy másik játék 😅
  Elsőre nem igazán volt tiszta a dolog, de lehet az állapotunk miatt is volt. Két kör után viszont nagyon belejöttünk, még a külföldi kollégánk is beszállt, és sorba nyertük a küldetéseket. A jelölő használata viszont nem volt tiszta, hogy mikor éri meg, valószínűleg majd legközelebb körvonalazódik ez is. Olyan érzésem volt egyébként, mintha már találkoztam volna ezzel a játékkal, vagy csak nem tűnt annyira egyedinek. Ettől függetlenül könyedebb estéken, bemelegítésnek nagyon jó ötlet, ráadásul könnyen elfér bárhol, simán magaddal vihetitek nyaralásra is.

 • mr.zehy

  2022-09-29 12:46:58

  Nagyon tetszett az alap (nem saját), de ahogy néztem, ebben kicsit kibővülnek a lehetőségek és érdemesebb ezt megvenni. Az meg külön szuper, hogy magyarul is kijött.

 • mp3pintyo

  2022-09-29 12:19:48

  Végre kapható magyarul! :)

 • n.janos1984

  2022-03-09 22:24:50

  Valaki tud esetleg magyar szabályt hozzá?

A The Crew: A mélytengeri küldetés társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Thomas Sing
 • Illusztrátor:  Marco Armbruster
 • Kiadók:  Piatnik, KOSMOS, 999 Games, Zvezda, Devir, Galakta, Giochi Uniti, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., IELLO, Swan Panasia Co., Ltd., GP Games, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 13.2 cm x 18 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 4.1 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 12.9 cm x 17.9 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: görög
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: szerb
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) The Crew: A mélytengeri küldetés társasjátékhoz