Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok – The Crew: A mélytengeri küldetés [Társalgó]

Az űr után most a tengerek mélyét is meghódítja a The Crew, az elmúlt évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb kártyajátéka, amely egyszerű, de annál zseniálisabb játékmenettel hoz újat az ütős-vivős társasok műfajába.

Sikerjátéknak közvetlen folytatást gyártani talán nem a leghálásabb feladat, a The Crew pedig a siker definíciója: a 2020-ban, a társasjáték-ipar legnagyobb presztízsét, a Kennerspiel des Jahres-díjat bezsebelő The Crew – Küldetés a 9. bolygóhoz ugyanakkor bebizonyította, hogy egy borzasztóan egyszerű alapötletből is ki lehet hozni valami egészen fantasztikusat. Egy évvel a hazai megjelenés után pedig új formában térhetünk vissza zseniális játékmenetéhez. 

A Mélytengeri küldetés ugyanis a The Crew közvetlen folytatása, de nevezhetnénk akár frappánsan újrakeverésnek is, hiszen teljes egészében elődje játékmenetére épül, amin két módon csavar: egyrészt témájával, amely a sötét, rideg űr helyett most a sötét és rideg, de még a bolygónkon található víz alatti világba kalauzol; másrészt néhány olyan toldalékkal, amely minden eddiginél gazdagabbá és élvezetesebbé teszi továbbra is egyszerű játékmenetét.

A játék továbbra is az ütős-vivős kooperatív kártyajátékok kategóriájába sorolható, ami nem éppen mindennapi műfaj, hiszen a hasonszőrű alkotások zöme általában kompetitív szokott lenni. Itt azonban a minimum 2, maximum 5 fős csapat egy közös célért dolgozik. Vagy akár célokért: A mélytengeri küldetés alapvetően egy történetvezérelt, több tucatnyi küldetésre bontott kaland, ahol egy csapatként összedolgozva kell az adott misszió feladatait teljesíteni. Akármelyik küldetésről legyen szó, a játékmenet mindig megegyezik, azaz minden körben mindenki letesz a kezében tartott lapokból egy felfordítottat középre. Ezek az adott kör ütés lapjai: aki a legnagyobb értékűt helyezi a középen fekvő lapokra, azé az ütés, azaz ő nyeri a kört. A trükk ebben az, hogy a lapok színét tartani kell, azaz a kezdőjátékos által kijátszott lap színével megegyező kártyákat kell lerakni. Csak akkor lehet ettől eltérni, ha valakinek egyáltalán nincs az adott színből, de az ütés nem nyerhető meg nem megfelelő színű lappal.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - The Crew: A mélytengeri küldetés (x)

Az űr után most a tengerek mélyét is meghódítja a The Crew, az elmúlt évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb kártyajátéka, amely egyszerű, de annál zseniálisabb játékmenettel hoz újat az ütős-vivős társasok műfajába. Sikerjátéknak közvetlen folytatást gyártani talán nem a leghálásabb feladat, a The Crew pedig a siker definíciója: a 2020-ban, a társasjáték-ipar legnagyobb presztízsét, a Kennerspiel des Jahres-díjat bezsebelő The Crew - Küldetés a 9.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Kommentek

  • jesoeszter1

    2022-11-18 19:16:27

    Nekem a Crew - küldetés a 9. bolygóhoz része van meg. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire különbözik a kettő egymástól, milyen szinten tud ez a játék az előzőhöz képest új játék élményt biztosítani?

  • hmarko89

    2022-11-14 10:53:50

    Mi ezt még egy németországi kiránduláson vettük meg, és ketten álltunk neki játszani. Egyáltalán nem volt rossz így sem (az egyik játékosnak kell a harmadik, fiktív játékos helyett is lépnie), de egyetértek, hogy jobb élmény többen, mert a játék nehézsége a játékosok számával együtt nő.

  • kok_o

    2022-11-14 10:42:31

    Köszi szépen az infót! A tervek szerint 3, de leginkább 5 fővel fogjuk játszani. :)

  • thufirhawat333

    2022-11-14 10:39:09

    Tartalmazni tartalmaz, de amúgy ez pont az a játék, amelynél csak azért erőszakolták bele a koncepcióba a kétjátékos módot is, hogy növeljék a potenciális eladások számát, amúgy igazából 4-5 fő az, amivel tényleg jó a játék. A 3 az abszolút minimum.

  • kok_o

    2022-11-10 15:30:36

    Érdekes, hogy mind a cikkben, mind itt az oldalon, mind a BGG-n 2-5 fővel játszhatónak jelzik, de a doboz alapján 3-5 főig játszható. Pont ezért még nem került kibontásra, de estére igyekszünk rá sort keríteni és megnézzük 2 fővel.

    Update: közben rájöttem, hogy vak vagyok, a doboz hátulján szerepel, hogy 2 játékos módot is tartalmaz a doboz. :D

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • The Crew: A mélytengeri küldetés